De beste columns, nieuwe verhalen en rake biersuggesties in één boek over bier

Auteur: Redactie
Richard Moerkerk 9 november 2023
De beste columns, nieuwe verhalen en rake biersuggesties in één boek over bier

De vaste biercolumnist van De CaféKrant, internationaal biersommelier Richard Moerkerk, heeft 40 verhalen en 22 gerechten gebundeld in een boek. In het boek, dat ‘Bier als de vrouw van mijn dromen’ heet staan zijn beste columns, nieuwe verhalen en rake biersuggesties die passen bij de recepten van de gerechten.

Wie bier zegt, zegt Richard Moerkerk en wie Richard Moerkerk zegt, zegt bier. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De veertigjarige Alkmaarse biersommelier heeft een ongekende passie voor het gerstenat en deelt zijn onuitputtelijke kennis graag met de gasten van zijn werkgever: het proeflokaal De Boom in zijn woonplaats of via zijn eigen onderneming De Bierbasiliek. Zijn expertise verdient een breder podium en dat is de reden dat dit boek is uitgebracht.

De columns zijn een aaneenschakeling van grappige, leerzame en geschiedkundige wetenswaardigheden over bier. De vlot geschreven verhalen worden afgewisseld met recepten van gerechten en hapjes waarin – hoe kan het ook anders – bier een prominente rol speelt. ‘Bier als de vrouw van mijn dromen’ is in meerdere opzichten een aanrader. Voor de echte bierliefhebber, die door een expert wordt ingewijd in de geheimen van de bierproductie en -consumptie; voor de thuisdrinker, die door de tips van de enthousiaste sommelier wordt gewaarschuwd voor de valkuilen waar hij of zij in kan tuimelen en voor de culinaire fijnproever die aan de hand van de recepten een van de originele gerechten kan bereiden.

‘Bier als de vrouw van mijn dromen’ komt uit op 29 november 2023, maar is nu al te bestellen bij de plaatselijke boekhandel, online boekhandels als Bol.com en op de website van Richard (www.debierbasiliek.nl) voor een gesigneerde versie.

Richard Moerkerk is de vaste columnist van De Cafékrant, internationaal biersommelier en eigenaar van De BierBasiliek. Iedere maand publiceert hij een inspirerende column. Lees ze hier. Ontdek ook de fascinerende wereld van bier met Richard Moerkerk in zijn boek 'Bier als de vrouw van mijn dromen', waarin hij grappige anekdotes, leerzame weetjes en heerlijke bierrecepten deelt.

Overig nieuws