Sligro organiseert dit jaar opnieuw het event Slim Ondernemen. Op donderdag 23 mei 2024 komen horecaondernemers uit heel Nederland samen om nieuwe ken...
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat...
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...
Ondernemen in Tilburg. In deze stad transformeerde Bob Caarels (44) een oude treinwagon in een café. Door speciale evenementen te organiseren b...
De gevolgen van een brand en rook kunnen enorm zijn. Welke maatregelen kun je als horecaondernemer zelf treffen om de brandveiligheid te vergroten? En...
Op 4 april 2024 wordt het vernieuwde streekbier Heuvelrug Blond gelanceerd door Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en Bird Brewery. Tijdens het evenem...
Veiligheid is een belangrijk onderdeel van het runnen van een horecazaak. Horeca is vaak tot laat in de avond open en in bepaalde gelegenheden gaat er...
Het treffen van maatregelen om je horecabedrijf voor te bereiden op een mogelijke overval is een serieuze aangelegenheid, gericht op waarborgen van ee...
Door klimaatverandering zien we meer weersextremen, zoals hevige regenval. Ook staat het water in de rivieren hoog. Bij een overstroming kan de elektr...
Ondernemen in Amersfoort. Derek van Westerlaak (25) is ruim een jaar manager van wijnbar De Bijzaeck aan de Hof, hét horecaplein van Amersfoort...
Bier is er tegenwoordig in een bijna oneindige hoeveelheid soorten en smaken. Alleen al in Nederland ligt het aantal brouwerijen, uiteenlopend van kle...
Ondernemen in Zaandam. Sjoerd Beekes (51) verwezenlijkte in mei 2019 een langgekoesterde droom door zijn eigen café te openen. Al snel bleek de...
De omzet van de totale Nederlandse foodservicemarkt (horeca, gemak, catering) steeg in 2023 met 13,1 procent naar 21.498 miljoen euro. De omzet van de...
Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...
Het concept van een horecazaak kan nog zo goed zijn, maar het succes valt of staat bij kundig en gastvrij personeel. Een goed draaiend team kan ervoor...
Dit kerstverhaal gaat over twee brouwers. Die twee brouwers komen uit dezelfde familie, het zijn namelijk broer en zus. De zus is de oudste van het st...
Bijna de helft van de Nederlanders neemt regelmatig een eigen beker mee, bijvoorbeeld wanneer ze koffie of thee op het station halen. Dat blijkt uit e...
In de koude wintermaanden met de feestdagen voor de deur zoeken Amsterdammers elkaar graag op, bijvoorbeeld in de kroeg. Helaas is de warmte en gezell...
Koninklijke De Kuyper, wereldwijd één van de meest vooraanstaande bedrijven in cocktail likeuren, maakte maandag bekend dat de huidige c...
Horecaondernemers ervaren de marges die zij moeten afstaan aan de bezorgplatforms als een uitdaging. Daarom zocht de redactie van deze vaksite uit hoe...
Afgelopen weekend heeft Nick Vrielink goud weten te bemachtigen tijdens de IBA World Championship 2023 in Rome in de categorie Pre Dinner Cocktail. De...
Met lagere temperaturen en de vroeg invallende duisternis brengt de winter voor horecaondernemers meer uitdagingen met zich mee dan warme zomeravonden...
2024 is aanstaande. We kunnen 2023 feestelijk afsluiten. Corona ligt ver achter ons, toch zijn de naweeën van de pandemie nog sterk voelbaar in d...
Black Friday, Cyber Monday, Sinterklaas, Kerst: bij de meeste ondernemers staan ze omcirkeld in de kalender. De laatste maanden van het jaar zijn een...
Ondernemen in Deventer. Als theesommelier en eigenaar van Roemar Koffiebranderij en -proeverij in Deventer, is Rob Kroes (66) dé persoon die al...
Mijn oom heeft jarenlang bij de marine gewerkt. In de jaren zeventig en tachtig voer hij op een onderzeeër, de duikboot die nu te bezichtigen is...
Ondernemen in Rotterdam. Raimond La Brujeere (61) runde een gin-tonicbar in Spanje, moest terug naar Nederland vanwege de financiële crisis en ze...
De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In de...
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen die extra omzetkansen die net voor dat extra stukje omzet zorgen? De redactie van De Caf&ea...
Over het algemeen is bier een eenvoudig te serveren product: een gast doet een bestelling, de barman trekt de tap open of pakt een flesje of blik uit...
In de schaduw van glanzende tapkranen en het proosten door tevreden gasten staat een onderwerp dat diep geworteld is in de wereld van de horeca: brouw...
De zomer eindigt met de herfstequinox, die plaatsvindt rond 21 september. Dit markeert het moment waarop de dag en de nacht even lang zijn en is het b...
Heb je besloten om je geliefde horecazaak te sluiten vanwege financiële uitdagingen, door de huidige omstandigheden zoals coronaschulden, inflati...
Een mooi moment voor de zes wijndomeinen van BOB Rivierenland. De eerste wijnen die vallen onder het kwaliteitskeurmerk zitten op fles en zijn voorzie...
Ondernemen in Goes. Vita Anthonisse was maar 24 jaar toen zij haar eigen zaak wilde beginnen. “Ik heb altijd gezegd dat ik alleen een zaak koop...
Ooit wel eens een liter grapefruitsap gedronken tijdens het ontbijt? Wetenschappelijk onderlegt is het niet, maar het vermoeden bestaat dat degenen di...
Als horecaondernemer is het bepalen van de juiste prijzen voor je gerechten en dranken van groot belang. Te lage prijzen kunnen leiden tot verlies en...
Brouwerij De Leckere, een van de bekendste brouwerijen van Utrecht, is op dinsdag 6 juni 2023 failliet verklaard, dit meldde het AD. Corona en persone...