Ondernemen in Tilburg. In deze stad transformeerde Bob Caarels (44) een oude treinwagon in een café. Door speciale evenementen te organiseren b...
Vrumona, licentiepartner van PepsiCo, introduceert met trots een nieuw, fris design voor Pepsi. Dit is de eerste update in 14 jaar tijd. De nieuwe vis...
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De CaféKrant heeft alle...
Ondernemen in Amersfoort. Derek van Westerlaak (25) is ruim een jaar manager van wijnbar De Bijzaeck aan de Hof, hét horecaplein van Amersfoort...
Bier is er tegenwoordig in een bijna oneindige hoeveelheid soorten en smaken. Alleen al in Nederland ligt het aantal brouwerijen, uiteenlopend van kle...
Mr. Lyan, Ryan Chetiyawardana, het brein achter cocktailbarren Super Lyan in Amsterdam, Lyaness en Seed Library in Londen en Silver Lyan in Washi...
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De CaféKrant heeft...
Ondernemen in Zaandam. Sjoerd Beekes (51) verwezenlijkte in mei 2019 een langgekoesterde droom door zijn eigen café te openen. Al snel bleek de...
Op 6 december heeft KHN-voorzitter Marijke Vuik het 4de Convenant Preventie Gehoorschade Versterkte Muziek ondertekend namens de horeca. Een belangr...
Met lagere temperaturen en de vroeg invallende duisternis brengt de winter voor horecaondernemers meer uitdagingen met zich mee dan warme zomeravonden...
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die net voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De CaféKrant h...
Brussel, aan de Avenue Louise, in een klassieke brasserie. Constant rinkelende kopjes en schoteltjes, het geluid van klinkende glazen en een koor van...
Op 16 december opent de derde locatie van karaokebar Duke of Tokyo aan het Hofplein in Rotterdam. Na het succes van de eerder geopende locaties in Ams...
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die net voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De CaféKrant heeft...
Om ervoor te zorgen dat iedereen met plezier uitgaat, zorgt de horeca voor een gastvrije sfeer. Je wilt graag zien dat iedereen het naar zijn zin heef...
Ondernemen in Rotterdam. Raimond La Brujeere (61) runde een gin-tonicbar in Spanje, moest terug naar Nederland vanwege de financiële crisis en ze...
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen die extra omzetkansen die net voor dat extra stukje omzet zorgen? De redactie van De Caf&ea...
Uit een uitgebreid onderzoek dat tijdens de horecabeurs Gastvrij Rotterdam van afgelopen week is gehouden, zijn een aantal verontrustende onthullingen...
Ondernemen is investeren. Als horecaondernemer krijg je regelmatig te maken met nieuwe en noodzakelijke investeringen. In deze nieuwe rubriek ‘W...
Op 14 September opent Barbue (Bar-buwee, afgeleid van Bue-nos Aires) haar deuren in het nieuwe The Hoxton, Lloyd Amsterdam Hotel. Een cocktailbar...
Voor de nieuwste editie van de Duvel Collection werkt het merk samen met illustrator Rick Berkelmand, bekend onder de naam 'Hedof'. De inspiratie voor...
Ondernemen in Heerenveen. Wat begon als een platenzaak met tosti's groeide uit tot een ontdekkingsreis door Italië. Nunzio Daluiso is de ondernem...
In dit artikel vertellen een restaurateur, lunchroom- en caféondernemer hoe hun concepten tot stand zijn gekomen. Het bepalen van een horecacon...
Nu de zon weer schijnt en de tempraturen stijgen tot zomerse hoogten is het volgens Bobby’s Bar weer tijd voor de opening van Bobby’s Beac...
Bier is er tegenwoordig in een bijna oneindige hoeveelheid soorten en smaken en alleen al in Nederland ligt het aantal brouwerijen, uiteenlopend van k...
Met de ingebruikname van een nieuw brouwhuis is vandaag een volgend hoofdstuk toegevoegd aan de geschiedenis van de Brand Brouwerij in Wijlre. De nieu...
Ondernemen in Utrecht. Bart Broshuis bouwde in Utrecht een biercafé om naar een wijnbar. Waar vele biercafés de rekening van de brouweri...
Café Nieuwe Dikke Dries bestaat 48 jaar! Om dit te vieren organiseert het café een speciaal jubileum op 11 juni. Het evenement is een vo...
Na een grote verbouwing opende Beers & Barrels op 31 maart een nieuwe locatie aan het Rembrandtplein in Amsterdam. Een robuuste, maar sfeervolle r...
De nieuwste uitgave van De CaféKrant met als thema ‘Betalen’ is nu kosteloos te downloaden of online te lezen via deze link. Een ed...
De Tweede Kamer nam deze week een motie aan waarin staat dat het maximale geluidsniveau op evenementen en in de horeca naar beneden moet. Dit is bedoe...
Ondernemen in Breda. Koos Hartman (51) begon met de winkel en groothandel ‘Het Bierhuis’ in Breda. Sinds kort is Café de Cnaupe toe...
Belasting betalen is geen ondernemer vreemd. Omzetbelasting, inkomstenbelasting en loonheffing zijn belastingen die iedere horecaondernemer wel kent....
Het is een prachtige dag in Valencia. Zonnig en warm. Op een groot industrieterrein staat een bierbrouwerij en voor die brouwerij stopt een grote tour...
Volkszanger Frans Duijts is door de Nederlandse Horeca verkozen tot Nachtburgemeester van Nederland 2023. Frans kreeg de ambtsketting omgehangen op wo...
December: de maand van lijstjes, terugblikken en voorspellingen doen. Niemand weet wat 2023 gaat brengen, maar wat de redactie wel weet is welke artik...
Donderdag 27 oktober opent Beers & Barrels weer de deuren van hun tweede locatie in Utrecht. Met een vernieuwd team én een verbeterde menuk...
Ondernemen in Hardenberg. Herman Potgieter (59) is met zijn 56-jarige vrouw Greta Potgieter al 21 jaar eigenaar van Grand Café & Restaurant...
Ondernemen in Amsterdam. Café ’t Mandje is weer open. Op de iconische plek aan de Zeedijk in Amsterdam waar sinds 1927 iedereen welkom is...