U heeft gezocht op : cocktail

3 maart 2020 Drinks Events
Eerste editie Gin & Rum Festival op zeven locaties

Van de Piña Colada tot de inmiddels niet meer weg te denken Gin & Tonic. Op de eerste editie van het Gin & Rum Festival draait werkelijk alles om deze twee distillaten. Zeven Nederlandse steden nemen dit jaar deel aan het nieuwe festival en elke locatie wordt omgetoverd tot waar gin &...

22 januari 2020 Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

21 januari 2020 Interview
Maggie Blue: All-day (and night) concept in Alphen aan den Rijn [video]

Van lunch tot dj’s en livemuziek op de vrijdag- en zaterdagavonden: Maggie Blue in Alphen aan den Rijn heeft het allemaal. Sinds 24 juli 2017 zijn de deuren van Maggie Blue geopend. Sindsdien hebben ze erg veel gedaan om uniek te zijn, maar ook aanspreekbaar en inspirerend voor gasten. Mike, (...

20 januari 2020 Awards Cocktails
Super Lyan beste hotelbar van Amsterdam

Super Lyan is uitgekozen tot beste hotelbar van Amsterdam. De prijs werd zaterdag voor de zevende keer uitgereikt door de Belvedere Best Hotel Bar Awards tijdens de jaarlijkse Hotelnacht. De prijs werd in ontvangst genomen door Bar Manager Dan Garnell, Director of F&B Jos van Hunen en hoteldirec...

14 januari 2020 Awards Cocktails
Raysa Straal winnaar van laag-alcoholische cocktailcompetitie

Na Nederlands eerste laag-alcoholische cocktailcompetitie - waar 8 bartenders werden uitgedaagd om een cocktail te ontwikkelen met slechts 1 eenheid alcohol - was het tijd voor de tweede editie van oneUNIT. Geen gesloten competitie dit keer, maar bartenders uit heel Nederland kregen de kans om hun v...

30 december 2019 Drinks
Vir-Gin tijdens Week van het Alcoholvrije drankje

Een lekker biertje tijdens de kerstborrel, een goede fles wijn bij het kerstdiner en een glas champagne om op het nieuwe jaar te proosten. In december stelt menig Nederlander z’n lever aardig op de proef. Om het jaar nu écht gezond en guilt-free in te wijden, organiseert Metropole Caf&e...

16 december 2019 Opening
Bar 1672 is de nieuwe aanwinst van Martini Hotel Group

Op 12/12 is om 16.72 uur (oftewel 17.12 uur) in Groningen een nieuw restaurant, wine- en cocktailbar geopend: Bar 1672. De bijzondere horecagelegenheid in het karakteristieke pand aan het Gedempte Zuiderdiep op nummer 15 is de recente aanwinst van Martini Hotel Group. Over Bar 1672 Bar 1672 is...

12 december 2019 Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

26 november 2019 Opening Interieur
[Foto's] Dé nieuwste hotspot op het Kurhausplein

Restaurant Blaze & Co opent zaterdag 30 november haar deuren. Blaze & Co is gevestigd op de plek van het voormalige restaurant Topkapi in het hart van Scheveningen op het Kurhausplein. Het restaurant kenmerkt zich door het op tattoos geïnspireerde interieur, de grill-gerechten voor vlee...

25 november 2019
Entree Awards voor de dertiende keer uitgereikt

Gisteravond zijn in Theater Amsterdam de Entree Awards uitgereikt. De dertien horeca-vakprijzen gingen onder meer naar de Best Bartender (Andrei Talapanescu), Best Hotel Design (Supernova in Rotterdam) en Best Restaurant Concept (Graphite in Amsterdam). De oprichters van horecagroep De Drie Wijzen u...

21 november 2019 Amsterdam Opening
Opening nieuwe club & restaurant op het Amsterdamse Rembrandtplein

Op de plek waar nachtclub Claire haar deuren afgelopen maand sloot, komt een nieuw restaurant in combinatie met een club. Het geheel is een initiatief dat de oude eigenaren samen met de teams achter feestconcepten Bambu, Terug Naar Toen, Happy Feelings en Rewind hebben opgezet. Op zaterdag 7 decembe...

23 oktober 2019 Drinks
Dit wist je (nog) niet over grappa

Grappa is een Italiaanse gedistilleerde drank, vervaardigd uit de restanten van de druiven na de wijnbereiding. De schillen en de pitten van de druiven (pulp) vormen de basis van grappa. Vroeger gold het als een economische manier om alles uit de wijnproductie te halen, tegenwoordig is het een delic...

22 oktober 2019 Opening Rotterdam
[FOTO'S] Is dit de gaafste horecahotspot van Rotterdam?

Één plek waar je terecht kunt voor een tal van uiteenlopende culturen, thema's en smaken. Midden in het centrum van Rotterdam opende café DoDo haar imposante deuren voor publiek. Met maar liefst 220 zitplaatsen verdeeld over 7 uiteenlopende wereldse themaruimtes, belooft dez...

26 september 2019 Awards
FNV Horecabond is op zoek naar de GastvrijheidsTopper 2019

Het is hard werken in de gastvrijheidsbranche en dat verdient wel wat waardering. FNV Horecabond vindt dat deze medewerkers in het zonnetje gezet mogen worden en organiseert daarom de GastvrijheidsTop 2019. Tijdens de GastvrijheidsTop 2019 wordt ook de GastvrijheidsTopper bekendgemaakt. FNV Horec...

25 september 2019 trends
UMAMI by Han introduceert Health Pairing

Met een constante focus op het overbrengen van de Chinese cultuur, vernieuwing én gezondheid brengt chef en ondernemer Han Ji dé foodtrend van 2019, drink pairing, naar een nieuw level. Samen met zijn team creëerde hij voor UMAMI by Han een menu waarin de ingrediënten van de ...

25 september 2019
Genomineerden Entree Awards 2019 bekend

De genomineerden van de Entree Awards 2019, een initiatief van horecavakblad Entree Magazine, zijn bekend. De genomineerden (zie onder) behoren tot de vijftig beste nieuwe horecabedrijven van Nederland en laten zien welke trends we komend tijd kunnen verwachten. De nominaties voor de Entree Awar...

20 september 2019 Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

18 september 2019 Events Rotterdam
Atoll Rotterdam viert haar 10-jarig jubileum met een 3-daags verjaardagsfeest

Na een filmpje bij de Pathé even een balletje slaan of een drankje nuttigen? Menig Rotterdammer kan beamen dat Atoll de perfecte uitvalbasis is voor een compleet avondje uit. De loungeclub is inmiddels uitgegroeid tot een Rotterdams begrip. En dat kan ook niet anders, want Atoll bestaat dit j...

17 september 2019 Drinks Cocktails Events
Helder Fortes Silva wint cocktailwedstrijd Jeneverfestival

Afgelopen weekend vond het Jeneverfestival plaats in dé jeneverhoofdstad van de wereld: Schiedam. Ruim 550 bezoekers waren aanwezig om alles te leren over jenever. Zo’n 18 distillateurs, 30 merken en meer dan 50 producten presenteerden zich in de Grote – of Sint. Janskerk. Het ...

11 september 2019 Amsterdam Opening
Tunes Bar (Conservatorium Hotel Amsterdam) wordt Taiko Bar

Op het vijfjarige bestaan van Taiko Amsterdam is onthuld dat de Tunes Bar vanaf heden verdergaat als Taiko Bar. In de afgelopen vijf jaar is Tunes Bar, onder leiding van Schilo van Coevorden, uitgegroeid tot een ongeëvenaarde cohesie van keuken en bar met onmiskenbare Aziatische invloeden, waar...

6 september 2019 Drinks Events
Schiedam maakt zich op voor Jeneverfestival

Terwijl jenever in de Nederlandse bars aan populariteit wint, zet het Jeneverfestival het oer-Hollandse distillaat in de schijnwerpers. Het tweedaagse festival vindt plaats op 14 en 15 september in dé jeneverhoofdstad van de wereld: Schiedam. Tijdens dit weekend kunnen bezoekers zich amuse...

27 augustus 2019 Personalia
Felix Bekkers mede-eigenaar van House of Watt

Per 1 september 2019 wordt Felix Bekkers mede-eigenaar van House of Watt in Amsterdam. De 28-jarige Bekkers is al sinds de oprichting betrokken bij deze Amsterdamse evenmentenlocatie als Chef Kok. In zijn nieuwe rol als mede-eigenaar zal hij zich echter ook gaan richten op de “voorkant” ...

16 augustus 2019 Drinks Events
Jeneverfestival keert terug in jeneverhoofdstad Schiedam

De kogel is door de kerk: het Nederlands Jeneverfestival is terug van weggeweest. Op zaterdag 14 en zondag 15 september organiseert het Nationaal Jenevermuseum Schiedam het Nederlands Jeneverfestival. Na de spontane terugkeer van jenever op de menukaart van geprezen bartenders in Nederland, verwacht...

9 augustus 2019 trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

22 juli 2019 Bier Tech Wijn Interview
In dit café tappen de gasten zelf

Iedere handeling in een café kost je menskracht. Hierdoor heb je personeel nodig. Natuurlijk is afrekenen steeds eenvoudiger geworden binnen de horeca, net als in de retail. Contactloos betalen is niet meer weg te denken en steeds meer mensen betalen cashloos. Je kunt echter nog een stapje ve...

16 juli 2019 Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

11 juli 2019 Events Branded Content
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019: topwedstrijden en vakinformatie

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

10 juli 2019 Events
FNV Horecabond organiseert event voor horecaprofessionals

Op maandag 28 oktober 2019 komen horeca-, catering- en recreatieprofessionals vanuit het hele land samen op de GastvrijheidsTOP in Gooiland Hilversum. Dit unieke event vol workshops, food en fun wordt georganiseerd door FNV Horeca, FNV Catering en FNV Recreatie, onderdelen van vakorganisatie FNV Hor...

4 juli 2019 Interview Longread
Casper Reinders: "Dit is het ware verhaal achter Jimmy Woo"

Casper Reinders is een van de grootste en meest baanbrekende horecaondernemers in Nederland. Ik mocht een dagje met hem mee om enkele van zijn prachtige zaken te bezoeken en bij te praten over het huidige horecalandschap, de verhalen achter zijn horecaimperium, design, uitdagingen en de toekomst. Ca...

3 juli 2019 Awards
James Chaib is Bartender of the Year

Na een bloedstollende finale op 1 en 2 juli in de Nolet Distillery in Schiedam, werd James Chaib van The Tailor in Amsterdam bekroond tot Nederlandse DIAGEO WORLD CLAS Bartender of the Year 2019 tijdens de Noord-Europese finale van de World Class Competition. 18 Bartenders uit 6 verschillende landen...

2 juli 2019 Opening Verbouwen
Ter Marsch & Co verbouwd vanwege verbouwing NH Hotel

De afgelopen maanden heeft bar en grillrestaurant Ter Marsch & Co hard gewerkt aan de heropening van haar zaak aan de Amsterdamse Bloemenmarkt en het resultaat is spraak- en smaakmakend. Ter Marsch & Co creëerde samen met ontwerpbureau Dark&Stormy een spraakmakend interieur waar zij...

24 juni 2019 Events
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

24 juni 2019 Opening
Bekende horecaketen De Beren opent restaurant in Roermond

Vanaf dinsdag 25 juni heeft De Beren er een primeur bij: de keten opent haar eerste vestiging in de provincie Limburg. De 40e vestiging van de succesvolle horecaformule is te vinden aan het bekende horecaplein Markt middenin de stad. Limburgers uit de wijde omgeving zijn iedere dag vanaf 10.30 uur (...

17 juni 2019 Opening Utrecht
Familiezaak KARAF Food & Drinks opent haar deuren

Utrecht heeft er een nieuwe horecagelegenheid bij: KARAF Food & Drinks aan de Korte Jansstraat. Na meerdere succesvolle restaurants, beginnen eigenaren Fatma en Mustafa Kara deze nieuwe zaak met terras op een prachtige locatie in de Domstad. Voor Utrechtse horecaliefhebbers is KARAF geen onbe...

6 juni 2019 Opening
Heropening Grand Café Plaza op Schiphol

Het volledig gerenoveerde Grand Café Plaza, dat wordt geëxploiteerd door HMSHost, grenst direct aan Aankomsthal drie op Schiphol en geeft reizigers dat typisch Nederlandse ‘welkom thuis’ gevoel. Een modern grand café met een warme, huiselijke sfeer. Met z’n wa...

3 mei 2019 Achtergronden
5 tips om jouw horecazaak voor te bereiden op Moederdag

OpenTable, wereldleider in restaurantreservering, heeft 5 tips verzameld om als horecazaak het meeste uit Moederdag te halen. Door de juiste voorbereiding kun je een geweldige ervaring bieden aan je gasten: 1. Plan vooruit. Organisatie is essentieel rondom speciale data. Probeer vooruit te pl...

4 april 2019 Personeel Interview Longread
Upselling in de horeca, zo pak je het aan

Baker & Moore won de award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland. Hoofdsponsor Fuze Tea stelde een geweldige prijs beschikbaar: een personeelstraining voor het hele team. Natuurlijk delen we graag de kennis die wij hier hebben opgedaan, want het bleek een enorm leerzame ervaring! ...

13 maart 2019 Amsterdam Cocktails
Toonaangevende bars doen mee aan Amsterdam Cocktail Week

Op maandag 11 maart is de Amsterdam Cocktail Week 2019 van start gegaan en tot en met zondag 17 maart staat onze hoofdstad volledig in het teken van de laatste cocktailtrends. Door het succes van de vorige edities kunnen bezoekers zich ook dit jaar weer tot een ware ‘cocktail pro’ trans...

21 januari 2019 Awards
Pulitzer’s Bar is de beste hotelbar van Amsterdam

Pulitzer’s Bar is uitgekozen tot beste hotelbar van Amsterdam. De prijs werd zaterdag voor de zesde keer uitgereikt door de Belvedere Best Hotel Bar Awards tijdens de jaarlijkse Hotelnacht. De prijs werd in ontvangst genomen door Head Bartender Andrei Talapanescu, Bar Manager Brian Lijs en Dir...

14 januari 2019 Columns Achtergronden
Column: Dry January

'Huichelachtig', zo omschrijft een Schiedamse mevrouw de Dry January actie tegenover RTV Rijnmond. Zelf kende ik de actie nog niet echt, maar het idee om in januari te matigen bestaat natuurlijk al langer. Wanneer je meedoet aan de Dry January actie, drink je gedurende de hele maand januari ...

17 december 2018 Columns Achtergronden
Column: niet zeuren, maar veranderen

We drinken steeds minder alcohol en eten minder vlees. Ook suikerhoudende dranken, zoals frisdranken en vruchtensappen, gaan minder vaak over de toonbank. Dat is geen aanname, maar een harde realiteit: het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft het voedingspatroon tussen 2007 en ...

12 december 2018 Opening Culinair
Bar-bistro geopend in voormalig DE hoofdkantoor

Op 30 november opende Mr. Black and the White Ox dan eindelijk echt zijn deuren. Onder de rook van de Douwe Egberts fabriek, die altijd zo heerlijk naar vers gebrande koffie ruikt, bevindt zich dit nieuwe restaurant. Deze bar-bistro is de gehele dag geopend voor een ontbijt en een kop koffie tot een...

12 december 2018 Food trends
Food Trends 2019: we checkten onze glazen bol!

Nu het einde van het jaar nadert, is het tijd om de food trends voor 2019 eens op een rij te zetten. Welke ingrediënten zijn straks niet meer weg te denken uit de (professionele) keuken? Eén ding is zeker: we gaan minder vlees en zuivel nuttigen en transparantie over de herkomst van prod...

6 december 2018 Amsterdam Opening
The Food Department haalt Amsterdamse horeca naar Magna Plaza

Jarenlang zaten de ramen dichtgeplakt. "Dat snap je toch niet?", gnuift Laurens van Rooijen. Al is het toekomstige The Food Department nog meer bouwplaats dan foodhal, het herwonnen uitzicht op de Nieuwe Kerk, de Nieuwezijds Voorburgwal en de Spuistraat is nu al onweerstaanbaar. Minstens z...

21 november 2018 Opening
Kop van Oost officieel geopend

Bar-restaurant De Kop van Oost heeft officieel haar deuren geopend. Deze nieuwe hotspot in Amsterdam Oost heeft een spraakmakend interieur, een fantastisch terras met uitzicht op het water en de molen van Brouwerij ’t IJ en een menukaart vol klassiekers met een twist. De Kop van Oost is ee...

19 november 2018 Opening
Café/restaurant opent in Veronicaschip aan de NDSM-werf

Op vrijdag 16 november heeft het Veronicaschip haar deuren officieel geopend in het gelijknamige schip aan de NDSM-werf. Het restaurant bevindt zich in het binnendek van het beroemde schip en lokale ingrediënten als vis en groente zullen er een belangrijke rol gaan vervullen. Naast het binnenge...

13 november 2018 Bier
Nick Driehuis tapt mooiste biertjes van Noord-Holland

De best getapte biertjes van de regio Noord Holland worden getapt in Aalsmeer. Barman Nick Driehuis van The Beach won maandag 12 november de regionale tapwedstrijd in de Brafoer in Beverwijk. Van de 66 deelnemers was Nick Driehuis met een score van 178 punten de absolute winnaar. Hij tapte goed, ...

30 oktober 2018 Opening Achtergronden
Verouderd pand Grote Markt Bergen op Zoom wordt horecahotspot

Op de website van BNDeStem lezen we dat het verpauperde pand aan de Grote Markt 16 in Bergen op Zoom binnenkort wordt verbouwd. Er komt een prachtige horecazaak met meerdere restaurants en een hippe cocktailbar. De eigenaresse heet Sebiha Cirikka (24 jaar oud). Vervallen pand De zaak krijgt d...

26 oktober 2018 Cocktails Achtergronden
Nieuwe cocktailselectie voor Twenty Third Bar

Twenty Third Bar, vernoemd naar haar locatie op de 23e verdieping van Hotel Okura Amsterdam, introduceert een nieuw cocktailmenu. De bartenders maken met de nieuwe cocktailselectie een knipoog naar de stad die aan hun voeten ligt. Het panoramische uitzicht over Amsterdam vanaf ruim 78 meter hoogte i...

16 oktober 2018 Awards
Het best getapte bier in Nijmegen komt van Giulio Severijnen

De best getapte biertjes van regio Nijmegen zijn vanaf dit moment te vinden in Café Biessels. Barman Giulio Severijnen won afgelopen maandag 15 oktober de regionale tapwedstrijd van Nijmegen in het NEC-Goffertstadion. Van de 72 deelnemers wist Giulio Severijnen met een score van 171 punten...

8 oktober 2018 Achtergronden
THE ENTOURAGE GROUP viert 10-jarig bestaan

Afgelopen donderdag vierde THE ENTOURAGE GROUP haar 10-jarig bestaan met een Geisha-themafeest in MOMO Restaurant, Bar & Lounge. Wat speciaal voor deze gelegenheid omgetoverd was tot een club, daarnaast was het Park Hotel alleen voor gasten van het feest toegankelijk. Eigenaren Yossi Eliyahoo...

5 oktober 2018 Awards Bier
Sander Meeter tapt de mooiste bieren van Noord-Nederland

De best getapte biertjes van Noord-Nederland zijn te vinden in Lemmer. Barman Sander Meeter van Beachclub Lemmer in Friesland won maandag 1 oktober de regionale tapwedstrijd van Noord-Nederland in de Martinikerk in Groningen. Met een score van 181 punten was Sander Meeter de absolute winnaar. Op ...

2 oktober 2018
Europese finale World Bartenders Championships in Utrecht

Op woensdag 10 oktober vindt de Europese finale van de World Bartender Championships 2018 plaats bij TGI Fridays Utrecht aan het Stationsplein. Bartenders uit heel Europa reizen af naar het restaurant om te strijden voor een plek in de wereldfinale in het Amerikaanse Dallas. Tijdens deze zogenaamde ...

28 september 2018 Opening
Café Aimée officieel geopend

Café Aimée is gisteren feestelijk geopend. Ruim 150 genodigden genoten van de laatste zonnestralen op het buitenterras onder het genot van Café Aimée borrelgerechten. Symbolisch werden de oude Burcht-letters op de bovenzijde van het dak vervangen voor het nieuwe design va...

26 september 2018 Cocktails Hotel
Pulitzer's Bar introduceert Ernest Hemingway cocktailmenu

Deze herfst lanceert Pulitzer’s Bar een nieuwe cocktailreeks geïnspireerd op het legendarische leven van Pulitzerprijswinnaar Ernest Hemingway. Met de nieuwe cocktail collectie neemt de bar je mee van Italiaanse aperitieven tot vergeten cocktailklassiekers en zwoele Cubaanse cocktails. ...

21 september 2018 Achtergronden
Grand Café Moeke Enschede flink verbouwd

Grand Café Moeke Enschede heeft de bovenste verdieping van het restaurant geopend, waardoor het aantal plaatsen is verdubbeld. Moeke is een gezellig en laagdrempelig, eigentijds grand café waar je komt voor een heerlijke kop koffie, lunch of diner. Een plek waar iedereen zich thuis voe...

6 september 2018 Koffie & thee Internationaal
Starbucks arriveert in Milaan, Italië

Starbucks Reserve Roastery opent in het historische postkantoor aan het Piazza Cordusio en is de eerste locatie van Starbucks in Italië, met plannen om meer cafés te openen vanaf eind 2018. Ontworpen als een eerbetoon aan de Italiaanse espressocultuur die Howard Schultz 35 jaar gelede...

29 augustus 2018 Opening Den Haag
Café Aimée: de nieuwste hotspot van Den Haag

In het mooie pand, voorheen De Burcht, aan de Laan van Meerdervoort in Den Haag is de nieuwe horecagelegenheid ‘Café Aimée’ geopend. Café Aimée combineert een Frans interieur met eigentijdse chique en botanische stijlelementen, fluwelen banken en een gouden me...

2 augustus 2018 trends
De Mocktail verklaard; nieuwe terrastopper

Minder suiker, minder calorieën, maar wel meer beleving en een luxere uitstraling. Met frisdranken kun je alle kanten op en misschien wordt deze zomer wel de zomer van de mocktail. Een moderne benaming voor een cocktail zonder alcohol. Blijkbaar niet alleen maar iets voor zwangere vrouwen en be...

27 juli 2018
FNV Horeca zoekt Het Leukste Horeca Team van Nederland

Het is hard werken in de horeca en dat doe je als horecamedewerker niet alleen, maar samen als team. FNV Horeca vindt dat deze horecateams in het zonnetje gezet mogen worden en organiseert daarom voor de eerste keer de wedstrijd Het Leukste Horeca Team van Nederland. Horecamedewerkers kunnen hun tea...

6 juli 2018 Opening Restaurant
Opening Restaurant STAN&CO Zeist

Vandaag opent restaurant STAN&CO zijn deuren in de oude gasfabriek in het centrum van Zeist. Na een begrip te zijn geworden in het centrum van Utrecht en Arnhem wordt Zeist de derde STAN&CO locatie. Met 160 zitplaatsen binnen en 165 zitplaatsen op het terras is deze STAN&CO dé ple...

28 juni 2018 Achtergronden Internationaal
Nederlanders grootste terrasgangers onder Europeanen

Het zomerseizoen staat voor de deur! De zon schijnt steeds langer, wat betekent dat we steeds vaker op het terras te vinden zijn. IENS meldt dat er in 2017 steeds meer reserveringen binnen kwamen voor restaurants met een buitenterras, met een totale stijging van 20%. Uit onderzoek blijkt dat Nederla...

18 juni 2018 Awards Cocktails
Wordt Tess Posthumus beste bartender ter wereld?

Voor het derde achtereenvolgende jaar maakt Tess Posthumus kans op de titel ‘International Bartender of the Year’. Daarnaast is de bar Flying Dutchmen Cocktails, die ze begin dit jaar samen met Timo Janse opende genomineerd in de categorie 'Best New International Cocktail Bar'. V...

28 mei 2018 Columns Blog
Column: wat als je geen bier drinkt?

Het gaat met de horeca in Nederland best goed, enkel de cafébranche blijft achter. Waarom weten wij toch niet te profiteren van het stijgende consumentenvertrouwen en de hogere bestedingen? Volgens mij komt het door een ‘tunnel view’, en dan zeer zeker met betrekking tot het drank...

24 mei 2018 Culinair Rotterdam
Topvlees van de houtskoolgrill bij de With

Dry aged ribeye, kakelvers piepkuiken en spareribs van Iberico. Voor een goed stuk vlees ga je naar de With. Dit nieuwe bar-restaurant op de Witte de Withstraat in Rotterdam is de specialist voor gerechten van de houtskoolgrill. Een mooi drankassortiment en een stijlvolle inrichting vol details make...

4 mei 2018
Teun van Essen: van theatermaker tot succesvol horecaondernemer

Theatermaker Teun van Essen is het levende bewijs dat je geen bartype hoeft te zijn om een succesvol cafébedrijf op te zetten. Met Miles, Jackson, Shots en Brel voegde hij de afgelopen tien jaar steeds iets nieuws toe, waarvoor Amersfoorters van de bank af komen. “Theater en horeca ligg...

4 mei 2018 Cocktails
Eric van Beek beste bartender ter wereld

De Bacardi Legacy Cocktail Competitie 2018 werd gisterenavond afgesloten toen Eric van Beek uit Nederland de beker omhoog hield om bekroond te worden tot de 10e wereldwijde winnaar. Zijn winnende cocktail zegevierde in een zeer spannende finale, die werd gehouden in het Museo Numismático Naci...

1 mei 2018 Amsterdam Opening
De Kop van Oost in de zomer open

Deze zomer is Amsterdam een hotspot rijker. Momenteel wordt een voormalige fabrieksloods aan het Zeeburgerpad in Amsterdam Oost getransformeerd naar een bijzondere horecazaak. De Kop van Oost krijgt een spraakmakend interieur, een fantastisch terras met uitzicht op het water en de molen van Brouweri...

20 april 2018 Opening
Beachclub ‘Hudson Beach’ opent medio mei de deuren in Kijkduin

Vanaf medio mei kunnen strandliefhebbers terecht bij de nieuwe, Amerikaans georiënteerde strandhotspot van Kijkduin: Hudson Beach. Aan de rand van de Haagse duinen waan je je hier voor even in het zonovergoten Californië. Deze California-vibe wordt extra benadrukt door het gebruik van f...

20 maart 2018 Koffie & thee Achtergronden
Speciale koffiebonen voor Irish Coffee op de markt

Voor ongetraind cafépersoneel kan het maken van cocktails en koffiespecialiteiten lastig zijn. De Irish Coffee is bijvoorbeeld een struikelblok voor veel horecaondernemers. Voor een ervaren personeelslid geen enkel probleem, behalve dat het maken van deze koffiespecialiteit tijdrovend is, maa...

19 maart 2018 Branded Content
Advertorial: Bébo Cuban Coffee Liqueur

Afgelopen week lanceerde Bébo Cuban Coffee Liqueur zichzelf in Nederland. Zowel in A Lot Sixty One in Amsterdam als Man met Bril Koffie in Rotterdam, werden onder het genot van Bébo cocktails, goed eten en Cubaanse muziek alle ins en outs verteld over het merk. Bébo Cuban Coffee...

8 maart 2018 Columns Blog
Column: bijleren en veranderen om te overleven

En weer zinkt de moed ons net wat dieper in de schoenen... Het CBS meldde onlangs namelijk het volgende: 'De omzet van cafés, waaronder ook eetcafés en koffiebars, is in het vierde kwartaal van 2017 met 0,3 procent gedaald. Het volume daalde met 0,6 procent. In de voorgaande vier k...

7 maart 2018 Awards
Zoomvliet Horecaopleiding wint Zilte bokaal

Sander Dijkeman, Harvey de Wit, Indy Akkerman, Martine Mesie van het Zoomvliet college zijn tijdens de Horecabeurs in Goes op 6 maart verkozen tot beste overall team van het jaar en winnen daarmee de Zilte bokaal. Naast het winnen van ‘beste overall team’ waren er nog meer prijzen te win...

6 maart 2018 Cocktails Café
Een van de duurste cocktails is te bestellen in Londen

Niet alle cocktails zijn gelijk gemaakt. Een pitcher van Long Island Iced Tea bij jouw lokale cocktailbar is een beetje anders dan een Kir Royale in een chique hotel of een klassieke brunch Mimosa als je op vakantie bent in de VS. Maar één Londense bar heeft echt de cocktail verwachtin...

20 februari 2018 Café Bier Restaurant
Grand Prestige Vatgerijpt zoekt de grens op

Grand Prestige Vatgerijpt 2018, het vlaggenschip van Hertog Jan werd vanmiddag gelanceerd. Tijdens een lange expeditie naar smaak creëerde de brouwers van Hertog Jan in samenwerking met Michelin chef-kok Luc Kusters, wijnsommelier Harold Hamersma en bourbonkenner Anne Stokvis de varianten Bourb...

26 januari 2018 Columns Achtergronden
Column: het echte probleem zit in de bierprijs

Het aantal Nederlandse horecavestigingen steeg in 2017 naar 41.000. Bovendien steeg de omzet naar 20,5 miljard euro. Goed nieuws, zo lijkt het. Niets is minder waar, wanneer je naar de cafébranche kijkt. Het aantal cafés blijkt de afgelopen vijf jaar met vier procent gedaald naar 8950....

25 januari 2018 Koffie & thee Utrecht
STAN & CO Utrecht lanceert HEALTEA

Bar-restaurant STAN & CO in Utrecht heeft als motto is ‘for the good life’ en staat bekend om haar eigengereide twist. Om het nieuwe jaar energiek te beginnen, heeft zij een nieuw, healthy theeconcept gelanceerd: HEALTEA! Thee die naast lekker ook nog eens goed voor je is. De pitt...

2 januari 2018 Amsterdam Opening
Cocktailbar Flying Dutchmen van Tess Posthumus en Timo Jansen opent deuren

Na een soft opening op vrijdag 22 december beleven Nederlands beste bartenders Tess Posthumus en Timo Janse momenteel een vliegende start met hun cocktailbar Flying Dutchmen Cocktails in Amsterdam. Met dagelijkse openingstijden van 17.00 uur tot 04.00 uur kan de cocktailliefhebber 365 dagen per jaar...

6 november 2017 Opening
BINK rooftop bar/restaurant officieel geopend

Afgelopen weekend is de rooftop bar/restaurant BINK feestelijk geopend. De aanwezigen werden getrakteerd op een ‘BINK experience’, een vrijdagmiddagborrel, diner én clubavond tot in de late uurtjes. Het gloednieuwe horecaconcept, dat gevestigd is op de bovenste etage van BINK36 aa...

25 oktober 2017 Events F&B
Pulitzer’s Bar verwelkomt beste cocktailbar ter wereld

Pulitzer’s Bar, de klassieke art-deco hotelbar in het elegante Pulitzer Amsterdam, kondigt een take-over aan van ’s werelds beste cocktailbar (Tales of the Cocktail 2017) Dandelyan op 9 en 10 november 2017. Het gedreven team achter Dandelyan, gevestigd in het Mondrian Sea Containers h...

25 oktober 2017 Video Achtergronden
Video: Hoe maak je gruwelijk enge Halloween cocktails?

Het is bijna Halloween. Op 31 oktober is het zover en dan gaan we met zijn allen weer griezelen en bibberen. Het feest is in Nederland populairder dan ooit en ook in de horeca is het een thema om rekening mee te houden. Serveer jij straks in je kroeg een 'creepy cocktail'? In onderstaande v...

20 oktober 2017 Drinks Achtergronden
Alles over rum en tiki cocktails

Cocktails pasten lange tijd niet bij de calvinistische Nederlander. De tijden veranderen en het drinkgedrag daarmee ook. De opkomst van de cocktailbar is dan ook niet te stuiten. Ook buiten de Randstad is het fenomeen in opkomst. Tiki cocktails nemen een belangrijke plaats in op de cocktailkaart. ...

19 oktober 2017 Achtergronden Internationaal
De wereld rond met de beste gin tonics

Vandaag vieren we wereldwijd International Gin & Tonic Day. Gelukkig heeft de gin tonic het ver geschopt sinds het Britse leger het in India bedacht als medicijn tegen malaria. De grote buzz is in Amsterdam inmiddels voorbij, maar in de rest van Nederland groeit de populariteit van gin tonic nog...

18 oktober 2017 Chefs Rotterdam
Panenka breidt met nieuwe chef-kok de kaart uit

Horecaondernemers én sportfanaten Wim de Klerk en Sven Beijk misten in de Maasstad een bar-restaurant waar sport werd uitgezonden én goed gegeten kon worden. Met liefde voor eten, drinken én een passie voor sport ontstond Panenka. De bar is in een jaar tijd uitgegroeid tot een p...

18 oktober 2017 Opening Restaurant
Nieuw in Rotterdam: Restaurant Club Le Grand

Le Grand Restaurant & Club opent op donderdag 19 oktober feestelijk haar deuren in het hartje van Rotterdam. Fajah Lourens luister deze opening als dj op. Le Grand is gevestigd in het gelijknamige hotel dat dit jaar haar 100-jarige bestaan viert. De voormalige ontbijtzaal van het hotel is ver...

17 oktober 2017 Cocktails Opening
Eigen cocktailbar voor Tess Posthumus en Timo Janse

In september maakten de Nederlands bartenders Tess Posthumus en Timo Janse bekend een locatie te zoeken voor een eigen cocktailbar. Die locatie werd gevonden in het rijksmonument Odeon aan Singel 460 in hartje Amsterdam. Flying Dutchmen Cocktails opent half december haar deuren voor publiek. Wie op ...

9 oktober 2017 Awards
Nonso Chukwuma wint Columbus Trophy met Chooka

Vandaag werd voor de 14e keer de Columbus Trophy uitgereikt aan een succesvolle startende ondernemer die actief is als leverancier aan de gastvrijheidsindustrie. Dit jaar ontving Nonso Chukwuma van Chooka de prijs uit handen van Stephanie van Oorschot & Charles van Goch , de juryleden van de Col...

22 september 2017 Achtergronden
Slim Inkopen: Kassadata wijzen de weg

Goed inkopen is een kwestie van de juiste gegevens paraat hebben én van fingerspitzengefühl. Een geautomatiseerd systeem kan helpen, maar dat is nog wat anders dan inkopen op de automatische piloot. Met de gegevens uit de kassa en aandacht voor de omloopsnelheid komt de kleine café...

19 september 2017
De CaféKrant: Stadsbar Mauritshuis, slim inkopen en keukens

De nieuwste editie van de CaféKrant verschijnt vandaag. In deze september-editie is weer volop aandacht voor de café-ondernemer. Zo is er een interview met Maurits Verlinden van Stadsbar Mauritshuis in Groningen. Daarnaast staan er in deze uitgave artikelen over slim inkopen, de keu...

13 september 2017 Awards Cocktails
Dit is de 'Most Passionate Bartender' van Nederland

De bedrijfsleider van Bobby's Bar op de Steenweg in Helmond, Joop Smeets, wint de 'Most Passionate Bartender'-wedstrijd van Licor 43. De hele zomer lang werden vele cocktailbars in de gaten gehouden. Zowel in levende lijven als op sociale media moesten bartenders zich bewijzen door het b...

11 september 2017 Amsterdam Cocktails
Tess Posthumus en Timo janse openen cocktailbar

Nederlands beste bartenders Tess Posthumus en Timo Janse openen een eigen cocktailbar in Amsterdam. Het duo achter onder meer Amsterdam Cocktail Week, Perfect Serve Barshow en Difford’s Guide NL verlaat na bijna tien jaar de internationaal gerenommeerde speakeasy bar Door 74. Naar een locatie ...

15 augustus 2017 Diner Rotterdam
Rotterdamse horecazaak heeft vegetarische steak tartare op de kaart

Vanaf maandag 14 augustus is Café Ter Marsch in Rotterdam een nieuw vegetarisch gerecht rijker. In samenwerking met de blog De Hippe Vegetariër werd een vegetarische steak tartare aan het menu toegevoegd. Deze samenwerking is het resultaat van de Blogger Summer Vega Challenge waarbij blo...

11 augustus 2017 Cocktails Internationaal
Koudste en coolste bar van Las Vegas

Ice ice baby, cool nieuws uit Las Vegas! Minus5 Ice Experience, het bedrijf dat Amerika heeft voorzien van de allereerste ijservaring in de horeca, opent een derde locatie in Las Vegas. In de Grand Canal Shoppes bij The Venetian kan iedereen sinds deze maand een verkoelende cocktail drinken. De c...

14 juli 2017 Interview
Interview Jacqueline Terberg: De koningin van de Korenmarkt

In 2015 begon Jacqueline Terberg Café Madame Touché aan de Arnhemse Korenmarkt. Het kwam op haar pad, zo zegt ze zelf. Nu, ruim 2,5 jaar later, heeft ze nog eens twee zaken op het plein overgenomen en is daarbij ook nog eens een eetcafé begonnen. Wij gingen langs bij de gedreven...

4 juli 2017 Drinks Cocktails trends
Dit zijn de 10 populairste cocktails wereldwijd

Drinks International vroeg aan een panel van 100 bars verspreid over de hele wereld wat de tien meest bestelde cocktails waren gedurende het afgelopen jaar. Gin en whisky blijken de meest populaire sterke dranken. Niet verrassend. Check hieronder de top 10! TOP 10 COCKTAILS 10. Mojito 9. Mo...

30 juni 2017 Awards
SkyLounge Amsterdam uitverkoren tot het beste terras van Nederland

SkyLounge Amsterdam, het rooftop-terras van hotel DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station, is door Grey Goose vodka uitgeroepen tot het beste terras van Nederland. Het Franse vodka-merk is bezig met het samenstellen van een prestigieuze lijst: de Grey Goose World’s Best Terraces. Al...

26 juni 2017 Achtergronden Internationaal
Deze bar heeft robots als personeel

Robots nemen de wereld over en starten in Las Vegas. Tipsy Robot opent op 30 juni in The Miracle Mile Shops de eerste bar met robots als personeel. Betekent dit dat alle Psy-Fi verhalen waar zijn? Nee, de robots hebben nog geen emotie maar weten wel precies hoe ze cocktails naar ieders wens in elkaa...

22 juni 2017 Cocktails Achtergronden
Hoteleigenaar woest vanwege diefstal van een menselijke teen

Uit de hotelbar van Downtown Hotel in Yukon, Canada, is een belangrijk ingrediënt ontvreemd. In de Sourtoe cocktail wordt immers een gemummificeerde en in zout gepreserveerde menselijke teen gebruikt als smaakmaker. Diezelfde teen is door een onverlaat meegenomen. Het hotel is nu via social med...

14 juni 2017 Awards Cocktails
Nominatie Tess Posthumus International Bartender of the Year

Voor het tweede achtereenvolgende jaar maakt Tess Posthumus kans op de titel ‘International Bartender of the Year’. Vooraanstaande professionals uit de cocktailindustrie brachten hun stem uit en op bas...

14 juni 2017 Opening
Nieuw horeca- en uitgaansconcept opent in Den Haag

Begin juli 2017 opent Bleyenberg haar deuren. Een compleet nieuw horeca- en uitgaansconcept in het oude Kwantumgebouw op de Grote Markt in Den Haag. Een Haagse, local hotspot, van on-Haags hoog niveau. Naast een restaurant, een coffee bar en cocktail bar vind je hier ook meeting spaces, technoclub H...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: