Je hebt gezocht op: bitterballen

Den Haag duurste terrasstad van Nederland, Leeuwarden de goedkoopste
8 april 2024Nieuws

Den Haag duurste terrasstad van Nederland, Leeuwarden de goedkoopste

Met de langverwachte komst van het mooie weer is het terrassenseizoen afgelopen weekend geopend. Hierom heeft Firstmate Hospitality Consultants, onder...

Derek van Westerlaak: “Chardonnays uit Californië zijn een hype”
28 februari 2024Nieuws

Derek van Westerlaak: “Chardonnays uit Californië zijn een hype”

Ondernemen in Amersfoort. Derek van Westerlaak (25) is ruim een jaar manager van wijnbar De Bijzaeck aan de Hof, hét horecaplein van Amersfoort...

Februari 2024: Productinnovatie voor jouw café
23 februari 2024Nieuws

Februari 2024: Productinnovatie voor jouw café

Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...

Column Richard Moerkerk: Biercultuur
19 februari 2024Nieuws

Column Richard Moerkerk: Biercultuur

In Nederland is er behoorlijk weinig van de winter te merken, maar gelukkig is er in skigebieden als Zuid-Duitsland, Oostenrijk en Italië nog gen...

Sjoerd Beekes: “De gunfactor houdt mijn zaak draaiende”
30 januari 2024Nieuws

Sjoerd Beekes: “De gunfactor houdt mijn zaak draaiende”

Ondernemen in Zaandam. Sjoerd Beekes (51) verwezenlijkte in mei 2019 een langgekoesterde droom door zijn eigen café te openen. Al snel bleek de...

Extra omzetmomenten voor cafés in maart 2024
5 januari 2024Nieuws

Extra omzetmomenten voor cafés in maart 2024

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De CaféKrant heeft alle...

“Ik ben nooit te beroerd om een fles van 1000 euro te openen”
20 oktober 2023Nieuws

“Ik ben nooit te beroerd om een fles van 1000 euro te openen”

Ondernemen in Rotterdam. Raimond La Brujeere (61) runde een gin-tonicbar in Spanje, moest terug naar Nederland vanwege de financiële crisis en ze...

“Na vier jaar was ik in staat om Café de Snor in Goes over te nemen”
26 juni 2023Nieuws

“Na vier jaar was ik in staat om Café de Snor in Goes over te nemen”

Ondernemen in Goes. Vita Anthonisse was maar 24 jaar toen zij haar eigen zaak wilde beginnen. “Ik heb altijd gezegd dat ik alleen een zaak koop...

Nationale Bitterballendag combineren met Whiskydag
15 maart 2023Nieuws

Nationale Bitterballendag combineren met Whiskydag

Als horecaondernemer in Nederland, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van zowel nationale als internationale feestdagen en trends. Daarom he...

De extra omzetmomenten voor jouw café in maart 2023
1 maart 2023Nieuws

De extra omzetmomenten voor jouw café in maart 2023

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen die extra omzetkansen die net voor dat extra stukje omzet zorgen? De redactie van De Caf&ea...

Redefine Meat overall winnaar Horecava Innovation Award
9 januari 2023Nieuws

Redefine Meat overall winnaar Horecava Innovation Award

Vandaag is tijdens de feestelijke opening van Horecava 2023 bekendgemaakt wie de winnaars zijn van de Horecava Innovation Awards2023. Puck Wilbers, de...

Kleinste Keuken - 'Al het cafépersoneel kan met de Merrychef werken'
18 oktober 2022Nieuws

Kleinste Keuken - 'Al het cafépersoneel kan met de Merrychef werken'

Café Boëms Jeu is al bijna 111 jaar een begrip in het Limburgse dorp America. De stamkroeg van de band Rowwen Hèze en ook de vaste...

Grand caféondernemer in Hardenberg: "Je bedrijf groeit mee met je leeftijd"
14 oktober 2022Nieuws

Grand caféondernemer in Hardenberg: "Je bedrijf groeit mee met je leeftijd"

Ondernemen in Hardenberg. Herman Potgieter (59) is met zijn 56-jarige vrouw Greta Potgieter al 21 jaar eigenaar van Grand Café & Restaurant...

Medewerker 't Paultje neemt proeflokaal van overleden eigenaar over
22 september 2022Nieuws

Medewerker 't Paultje neemt proeflokaal van overleden eigenaar over

Ondernemen in Den Bosch. Bart Brugman (34) was tien jaar werkzaam bij Proeflokaal ’t Paultje in Den Bosch, toen hij plotseling begin april het n...

Zo haal je meer omzet uit de feestdagen in de herfst
8 september 2022Nieuws

Zo haal je meer omzet uit de feestdagen in de herfst

De herfst is de periode van warme chocolademelk, glühwein, dekentjes op het terras en wildgerecht. Maar dit prachtige seizoen biedt meer dan prod...

Het herfstterras; zeven tips voor meer omzet
5 september 2022Nieuws

Het herfstterras; zeven tips voor meer omzet

De meteorologische zomer liep op 31 augustus op z'n einde. Maar van een abrupt einde van de zomer is niets te merken. September is de maand van &#...

Column Richard Moerkerk: De andere kant van de medaille: Deel 2
17 mei 2022Nieuws

Column Richard Moerkerk: De andere kant van de medaille: Deel 2

Heerlijk, op zondagmiddag naar het voetbal toe. Het is één van de laatste wedstrijden van dit seizoen, maar het affiche is mooi, de zon...

Nocto lanceert horeca Social Media platform in Rotterdam
4 mei 2022Nieuws

Nocto lanceert horeca Social Media platform in Rotterdam

Nocto lanceert op 7 mei officieel een unieke horeca-app in Rotterdam. Dit platform helpt consumenten bij het vinden van bars, restaurants en evenement...

Zo verkoop je straks fors meer bier
15 april 2022Nieuws

Zo verkoop je straks fors meer bier

Juist nu is het zaak om efficiënt en bewust te gaan verkopen. Kennis van sales is namelijk heel belangrijk om een zo hoog mogelijke omzet en marg...

Bestellen met QR-code: de voor- en nadelen
21 maart 2022Nieuws

Bestellen met QR-code: de voor- en nadelen

Niet meer hoeven wachten voordat iemand de bestelling komt opnemen, maar zelf via een QR-code en een app de bestelling plaatsen. Sinds de coronapandem...

0,0 blijft ook na dry january en verdient een plek op de kaart
4 maart 2022Nieuws

0,0 blijft ook na dry january en verdient een plek op de kaart

De relatie tussen de Nederlandse consument en alcoholvrij bier begon niet geheel op de juiste voet. Toen de firma Heineken in 1988 het alcohol vrije b...

Een week geen vlees en zuivel: 6 vegan trends voor in het cafe
3 maart 2022Nieuws

Een week geen vlees en zuivel: 6 vegan trends voor in het cafe

Na ‘veganuary’ is het in de week van 7 tot en met 13 maart wéér tijd om stil te staan bij de vlees- en zuivelconsumptie in d...

3 jaar geleden in De CaféKrant: Ruk en Pluk, Amsterdam
2 oktober 2021Nieuws

3 jaar geleden in De CaféKrant: Ruk en Pluk, Amsterdam

De CaféKrant bestaat dit jaar 15 jaar. Om dit 'porseleinen jubileum' kracht bij te zetten, besteden we iedere week aandacht aan een int...

Vis als ideale vleesvervanger
27 september 2021Nieuws

Vis als ideale vleesvervanger

Nederlanders eten niet vaak (genoeg) vis. Waar vroeger steevast iedere vrijdag vis op het Nederlandse menu stond, is dat nu nog maar eens per vier wek...

De bitterbal is de meest populaire snack van Nederland
9 juni 2021Nieuws

De bitterbal is de meest populaire snack van Nederland

De bitterbal is de meest populaire snack van Nederland, zo blijkt uit eigen data van Deliveroo. Tijdens het Europees Kampioenschap voetbal mag het war...

Mens, Bedrijf & Visie: Ricardo Eshuis (SVH)
14 mei 2021Nieuws

Mens, Bedrijf & Visie: Ricardo Eshuis (SVH)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. D...

Café Ons Plein overleeft dankzij crowdfunding: "Wat een warmte van al die mensen"
18 februari 2021Nieuws

Café Ons Plein overleeft dankzij crowdfunding: "Wat een warmte van al die mensen"

Marcel Korver is eigenaar van dorpscafé Ons Plein in Heemskerk. Net als alle andere café-eigenaren heeft hij grote moeite om de crisis h...

Zo maak je de perfecte borrelplank voor het café
10 september 2020Nieuws

Zo maak je de perfecte borrelplank voor het café

Convenience bestaat in vele vormen, zelfs op het gebied van het borrelmoment. In het café wordt vrijwel uitsluitend met convenience gewerkt, wa...

Hemelse Kroeglucht in een flesje!
8 mei 2020Nieuws

Hemelse Kroeglucht in een flesje!

1 juni weer naar de kroeg! Dat klinkt goed! Maar ze zeggen niet voor niets ‘een goede voorbereiding is het halve werk’, en dus moet je je...

Was trinken Sie?
10 maart 2020Nieuws

Was trinken Sie?

Een heerlijk Duits biertje in een bierpul, samen met je vrienden prosten in een Duitse bar of tijdens het Oktoberfeest. Sinds 1994 wordt op 23 april d...

Wat doe jij met Wereld Whisky dag?
25 februari 2020Nieuws

Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfv...

Foodhall Scheveningen opent haar deuren [Foto's]
11 februari 2020Nieuws

Foodhall Scheveningen opent haar deuren [Foto's]

Op de Noordboulevard vind je vanaf dit voorjaar de gloednieuwe Foodhall Scheveningen: een prachtige hal met de look en feel van een levendig en wereld...

Mis geen extra omzet: download de HorecaMarketingKalender
21 januari 2020Nieuws

Mis geen extra omzet: download de HorecaMarketingKalender

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2020 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender i...

Interview:  op bezoek bij het iconische Café Hoppe in Amsterdam
30 december 2019Nieuws

Interview: op bezoek bij het iconische Café Hoppe in Amsterdam

Aan de Spui van Amsterdam bevindt zich een van de bekendste cafés in Nederland, café Hoppe. Het café is razend populair door het...

Dit zijn de finalisten in de verkiezing 'Leukste voetbalkroeg van Nederland'
22 november 2019Nieuws

Dit zijn de finalisten in de verkiezing 'Leukste voetbalkroeg van Nederland'

De provinciewinnaars van de ‘Leukste Voetbalkroeg van Nederland’-verkiezing zijn bekend. De drie provinciewinnaars met de meeste stemmen m...

FOX Sports zoekt leukste voetbalkroeg
28 oktober 2019Nieuws

FOX Sports zoekt leukste voetbalkroeg

Waar is dit seizoen de leukste voetbalkroeg van Nederland te vinden? FOX Sports gaat hiernaar op zoek met de verkiezing ‘De Leukste Voetbalkroeg...

De borrelkaart: kwaliteit wint altijd van marge
4 april 2019Nieuws

De borrelkaart: kwaliteit wint altijd van marge

Wil je je gasten binnenhouden, dan kan het geen kwaad om een borrelplankje op de kaart te hebben staan. Maar wat zet je daar dan op? Is het nodig om j...

Interview Ruk en Pluk Amsterdam: "Verbouwen? En al die herinneringen dan?"
5 januari 2019Nieuws

Interview Ruk en Pluk Amsterdam: "Verbouwen? En al die herinneringen dan?"

Waar geknoopte kleedjes op tafel liggen, waar de foto’s van overleden eigenaars en gasten de wanden sieren, waar de chips en bitterballen nog gr...

Check de HorecaMarketingkalender 2019!
18 december 2018Nieuws

Check de HorecaMarketingkalender 2019!

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2019 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét ov...

Column: niet zeuren, maar veranderen
17 december 2018Nieuws

Column: niet zeuren, maar veranderen

We drinken steeds minder alcohol en eten minder vlees. Ook suikerhoudende dranken, zoals frisdranken en vruchtensappen, gaan minder vaak over de toonb...