Was trinken Sie?

10 maart 2020 | Noah Gerssen

Een heerlijk Duits biertje in een bierpul, samen met je vrienden prosten in een Duitse bar of tijdens het Oktoberfeest. Sinds 1994 wordt op 23 april de dag van het Duitse bier gevierd. Maar wat vieren we tijdens deze dag eigenlijk? En hoe kun je deze feestdag toepassen in jou horecaonderneming?

504 jaar geleden maakten Hertog Willem de Vierde het ‘Reinheitsgebot des Bieres’ bekend. Dit is een zuiverheidsgebod. Volgens dit gebod mocht bier alleen gemout gerst, water en hop bevatten. Om deze historische dag te vieren heeft de Duitse brouwersbond er een feestdag van gemaakt.

Als Horecaonderneming kun je er ook wat leuks mee doen, je kunt bijvoorbeeld een hele dag Duits bier schenken of simpelweg extra aandacht aan die dag geven, dat vinden de gasten alleen maar fijn.

HorecaMarketingKalender

In de HorecaMarketingKalender 2020 staan nog veel meer van dit soort evenementen, nationale dagen, feestdagen en vakanties in Nederland en omgeving. Je kunt hem nu gratis downloaden via deze link!

Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam vast doordat je deze Duitse feestdag die je over het hoofd hebt gezien… Of die keer dat je te weinig bitterballen op voorraad had omdat er een horde voetbalfans langskwam. Dat zal je niet meer gebeuren! In

deze HorecaMarketingKalender staat namelijk een vrijwel compleet overzicht van alle feestdagen en bijzondere evenementen van Nederland, België, Duitsland én Frankrijk. Wanneer je de kalender bij de hand hebt, mis je dus niets.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Columns
Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan jouw huisje?

Vol is vol, kopte de krant laatst. Het gaat over hoe vol de campings, bungalowparken en hotels wel niet zijn in eigen land. In maart was de annuleringenstroom niet bij te houden en deze zomer staat de telefoon roodgloeiend om een felbegeerd plekje onder onze eigen zon te bemachtigen. Tenminste als j...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: