U heeft gezocht op : bier

17 december 2018 Columns Achtergronden
Column: niet zeuren, maar veranderen

We drinken steeds minder alcohol en eten minder vlees. Ook suikerhoudende dranken, zoals frisdranken en vruchtensappen, gaan minder vaak over de toonbank. Dat is geen aanname, maar een harde realiteit: het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft het voedingspatroon tussen 2007 en ...

12 december 2018 Bier Achtergronden
Bier uit soort Nespresso-apparaat voor thuisbrouwers

LG plaatste gisteren een persbericht in de newsroom. Het deed ons vermoeden dat het al 1 april was, maar dit is natuurlijk niet zo. LG kondigt namelijk aan dat het een bierbrouwmachine heeft ontwikkeld voor consumentengebruik. De machine werkt met capsules, heeft een fermentatie-algoritme en is zelf...

7 december 2018 Awards Bier
Entree Huisbier van het Jaar 2018 bekend

Thuysfluiter (licht) van café Thuys in Amsterdam en Smoke House Eagle (zwaar) van Franks Smoke House, eveneens in Amsterdam, zijn door de jury verkozen tot Entree Huisbier van het Jaar. De jury vond de winnaars goed, maar mist overall topbieren. Met name in de categorie licht deed de kwalitei...

6 december 2018 Amsterdam Opening
The Food Department haalt Amsterdamse horeca naar Magna Plaza

Jarenlang zaten de ramen dichtgeplakt. "Dat snap je toch niet?", gnuift Laurens van Rooijen. Al is het toekomstige The Food Department nog meer bouwplaats dan foodhal, het herwonnen uitzicht op de Nieuwe Kerk, de Nieuwezijds Voorburgwal en de Spuistraat is nu al onweerstaanbaar. Minstens z...

30 november 2018 Opening
Lagunitas TapKabinet brengt Amerikaanse bieren en Amsterdammers samen

Eind van dit jaar opent in de Amsterdamse Pijp een bijzonder biercafé. Lagunitas TapKabinet wordt de huiskamer van bierminnend Amsterdam. Hier kun je naast bijzondere tapbieren en spannende speciaalbieren op fles terecht voor lunch en diner. De menukaart wordt een vernieuwende mix tussen klas...

30 november 2018 Bier Achtergronden
Hersenen merken niet dat bier alcoholvrij is

Bier zonder alcohol. Het wordt nog steeds omgeven door een zweem van lacherigheid en wantrouwen. Het zou niet zo lekker zijn als 'normaal' bier en velen drinken daarom maar cola als ze alcoholvrij willen stappen. Maar er is nieuws! Uit onderzoek blijkt dat je je van bier zonder alcohol net z...

27 november 2018 Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een beschonken horeca-exploitant kan de DHW-vergunning verliezen

Toen op 16 juli 2018 om 01:45 uur drie politieagenten een Puttens café binnenkwamen, was het voor de horeca-exploitant even schrikken. Normaal gesproken zijn voor sluitingstijd (01:00 uur) de laatste gasten de deur uit en wordt er schoongemaakt, maar deze avond was de ‘sluitborrel&rsquo...

19 november 2018 Opening
Café/restaurant opent in Veronicaschip aan de NDSM-werf

Op vrijdag 16 november heeft het Veronicaschip haar deuren officieel geopend in het gelijknamige schip aan de NDSM-werf. Het restaurant bevindt zich in het binnendek van het beroemde schip en lokale ingrediënten als vis en groente zullen er een belangrijke rol gaan vervullen. Naast het binnenge...

13 november 2018 Bier
Nick Driehuis tapt mooiste biertjes van Noord-Holland

De best getapte biertjes van de regio Noord Holland worden getapt in Aalsmeer. Barman Nick Driehuis van The Beach won maandag 12 november de regionale tapwedstrijd in de Brafoer in Beverwijk. Van de 66 deelnemers was Nick Driehuis met een score van 178 punten de absolute winnaar. Hij tapte goed, ...

1 november 2018 Bier Achtergronden
Alcoholvrij bier van ’t vat bij Café ’t Hemeltje

Niets is zo lekker als een glas koud, vers getapt bier in de kroeg. Dat weten ze heel goed bij Café ’t Hemeltje met twaalf mooie bieren van ’t vat. En vandaag wordt er een nieuweling toegevoegd aan de familie: Heineken 0%. Als een van de eersten in de omgeving én in heel Ne...

1 november 2018 Bier Achtergronden
Alliantie van Biertapperijen heeft primeur met Engelse Trappist

De Alliantie van Biertapperijen (A.B.T.) heeft deze maand als groep horecaondernemers de primeur in Nederland van de nieuwe Engelse Trappist Tynt Meadow. In de 40 aangesloten biercafe?’s wordt de traditionele Engelse Ale van de monniken van de Abdij van Saint Bernard als flesbier van de maand ...

29 oktober 2018 Interview Longread
Interview: Bierderij Waterland is brouwerij en café in één

Geen café zit zo vast aan een biermerk en is tegelijkertijd zo vrij als een brouwcafé. Bierderij Waterland tapt zelfgebrouwen bier uit bijna alle dertien kranen in het proeflokaal. Om de Waterlandse gast te blijven verrassen, maakt de brouwer iedere dinsdag een nieuw bier volgens biolo...

25 oktober 2018 Achtergronden Utrecht
Voormalige poptempel Utrecht wordt horecazaak

Verrassend is het niet. Haast ieder leegstaand pand in stadscentra binnen de Randstad wordt omgetoverd tot horecabestemming en nu is Utrecht de gemeente die dit doet met een karakteristiek pand. De oude poptempel Tivoli in Utrecht gaat immers plaats bieden aan onder meer een restaurant en een hotel....

22 oktober 2018 Awards Bier
Dit is het lekkerste bockbier van Nederland

Bij Brouwerij Maximus in De Meern werd dit jaar door 132 proevers geproefd om te bepalen welk bockbier het lekkerste van Nederland is in 2018. Er werden 60 bockbieren geproefd, waarvan 32 in de categorie standaard tot en met 7 procent en 28 in de categorie zwaar boven de 7 procent. De prijzen bi...

18 oktober 2018 Bier Longread
Achtergrond: de kracht van de wisseltap

Voor veel gasten gaat er niets boven een vers getapt biertje. Hoewel pils nog altijd favoriet is, zijn seizoensbieren niet meer weg te denken. Maar waarom zou je daarin altijd het aanbod van de brouwerij volgen? Ook lokaal zijn er leuke biertjes te krijgen, waarmee je een onderscheidend aanbod neer ...

16 oktober 2018 Awards
Het best getapte bier in Nijmegen komt van Giulio Severijnen

De best getapte biertjes van regio Nijmegen zijn vanaf dit moment te vinden in Café Biessels. Barman Giulio Severijnen won afgelopen maandag 15 oktober de regionale tapwedstrijd van Nijmegen in het NEC-Goffertstadion. Van de 72 deelnemers wist Giulio Severijnen met een score van 171 punten...

16 oktober 2018 Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

15 oktober 2018 Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Oslo het duurst, Amsterdam goedkoop

Oslo is de duurste stad van Europa om een terras te pakken. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in de Noorse hoofdstad is € 53,71. Dit is ruim drie keer zo duur als Budapest, waar je € 15,94 kwijt bent voor een rondje (2 espresso, 2 fris, 2 halve liters bier en 2 ros&ea...

15 oktober 2018 Interview Longread
Interview: lunchcafé waar je kunt douchen

Lunchrooms bevinden zich in de meeste gevallen in (stads)centra en stemmen daar het aanbod op af. Winkelend publiek, vriendinnengroepen en schoolgaande jeugd zijn er kind aan huis, maar je zult er zelden een trucker zien. Bij Lunchcafé Jut & Jul is het juist andersom, de truckers kunnen h...

9 oktober 2018 Bier Achtergronden
Bier&cO wordt onderdeel van Swinkels Family Brewers

Swinkels Family Brewers en handelshuis Bier&cO kondigen vandaag met trots aan hun krachten te bundelen. Bier&cO, een van de grootste importeurs van speciaalbier van Europa, wordt onderdeel van Swinkels Family Brewers. Met de overname versterkt Swinkels Family Brewers de lokale relevantie van...

8 oktober 2018 Events Achtergronden
Horeca en herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie trekken veel mensen er weer op uit om een lang dagje, weekend, midweek of week te ontspannen. Daar hoort natuurlijk een bokbiertje, stoofpotje of overnachting bij. Hoe speelt de horeca op de herfstvakantie in? Zijn er speciale acties? We checkten het even en zetten een paar...

5 oktober 2018 Awards Bier
Sander Meeter tapt de mooiste bieren van Noord-Nederland

De best getapte biertjes van Noord-Nederland zijn te vinden in Lemmer. Barman Sander Meeter van Beachclub Lemmer in Friesland won maandag 1 oktober de regionale tapwedstrijd van Noord-Nederland in de Martinikerk in Groningen. Met een score van 181 punten was Sander Meeter de absolute winnaar. Op ...

2 oktober 2018 Achtergronden
Download nu de septembereditie van De CaféKrant!

De septembereditie van De CaféKrant kun je weer gratis downloaden via deze link. Je hoeft alleen maar je e-mailadres in te vullen. In deze editie aandacht voor het bezoek dat wij brachten aan Bierderij Waterland - een prachtig brouwcafé - maar ook aandacht voor het belang van de wissel...

28 september 2018 Opening
Café Aimée officieel geopend

Café Aimée is gisteren feestelijk geopend. Ruim 150 genodigden genoten van de laatste zonnestralen op het buitenterras onder het genot van Café Aimée borrelgerechten. Symbolisch werden de oude Burcht-letters op de bovenzijde van het dak vervangen voor het nieuwe design va...

27 september 2018 Events
Kookwedstrijden BBB Maastricht: van orgaanvlees tot duurzame vis

Horecavakbeurs BBB Maastricht organiseert maandag 8 t/m woensdag 10 oktober verschillende kookwedstrijden waar koks strijden om de eer en om mooie prijzen. Onder de noemer ‘Cooking Mania’ koken gevestigde en aanstormende chefs in een intiem kooktheater met tribune met verschillende thema...

27 september 2018
IJver opent in Amsterdam: een robuust restaurant met bier in de hoofdrol

In het voorjaar van 2019 opent IJver haar deuren in de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Het robuuste restaurant, met een groot binnen- en buitenterras, is een bijzonder project met culinaire gerechten en bier in de hoofdrol. Iconische loods Initiator Reinout Ezin...

26 september 2018 Awards Rotterdam
Brouwerij Noordt winnaar Ketelbinkieprijs 

Brouwerij Noordt heeft de Ketelbinkieprijs 2017 gewonnen. Directeur Peter Rouwen ontving de Ketelbinkieprijs tijdens het Ondernemersontbijt Rotterdam op 25 september 2018 uit handen van Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam. De andere genomineerden waren Studio RAP en TEUbooker. Bierbrouwer...

24 september 2018 Achtergronden Internationaal
Nederlandse Oktoberfesten goedkoper dan Duitse variant

Waar het Duitse Oktoberfest een prijzige aangelegenheid kan zijn rondom consumpties, zijn de Nederlandse Oktoberfesten een stuk milder geprijsd. Dit blijkt uit onderzoek van Feestkleding 365, dat ter gelegenheid van het Duitse bierfeest in München de Nederlandse Oktoberfesten in kaart bracht. ...

21 september 2018 Achtergronden
Grand Café Moeke Enschede flink verbouwd

Grand Café Moeke Enschede heeft de bovenste verdieping van het restaurant geopend, waardoor het aantal plaatsen is verdubbeld. Moeke is een gezellig en laagdrempelig, eigentijds grand café waar je komt voor een heerlijke kop koffie, lunch of diner. Een plek waar iedereen zich thuis voe...

18 september 2018 Events Marketing
Tip: Formule 1 kijken in jouw horecazaak

De Formule 1 is in Nederland ongekend populair, mede door de geweldige prestaties van Max Verstappen. Ook in jouw horecazaak kun je profiteren van dit succes door de races uit te zenden. Maak er een Formule 1-ochtend of -avond van en verzin een speciale actie, zoals het serveren van oranje bitterbal...

18 september 2018 Bier Achtergronden
Affligem introduceert Patersvat in Nederlandse horecazaken

Affligem introduceert Affligem Patersvat in Nederland. Voor het eerst zal er een gelimiteerde editie beschikbaar zijn tot het einde van het jaar, exclusief voor ongeveer 1000 horecazaken in Nederland. Het eerste glas zal 14 september worden getapt in de Foodhallen in Amsterdam. Smaak ‘Af...

13 september 2018 Bier Culinair
Nederlandse brouwers kondigen bockbierseizoen aan

De komende maanden staan in het teken van het bockbierseizoen. Nederlands bockbier staat bekend als een zwaarder bier van hoge kwaliteit en de start van de herfst. Dit seizoen is er extra aandacht voor de lekkerste bockbier-food combinaties. Bockbier heeft een veelzijdige smaak die goed past bij een...

7 september 2018 Events Achtergronden
Het meest bourgondische evenement voor de horeca

Van 8 tot en met 10 oktober staat Maastricht in het teken van bourgondisch genieten, innovatie, inspiratie en netwerken. Dan vindt immers de oudste horecavakbeurs van Nederland, BBB Maastricht, plaats. Deze horecabeurs mag dan wel de oudste van Nederland zijn, oubollig is het event zeer zeker niet. ...

29 augustus 2018
Test jouw horecaskills op het vernieuwde Passie voor Horeca

Ben jij een (beginnend) medewerker of ondernemer in de horeca? Dan is het vernieuwde platform Passie voor Horeca erg handig voor jou of jouw (nieuwe) collega’s! Je vindt hier gratis E-learnings over verschillende onderwerpen voor zowel de keuken als de bediening om jouw skills en basisvaardigh...

29 augustus 2018 Opening Den Haag
Café Aimée: de nieuwste hotspot van Den Haag

In het mooie pand, voorheen De Burcht, aan de Laan van Meerdervoort in Den Haag is de nieuwe horecagelegenheid ‘Café Aimée’ geopend. Café Aimée combineert een Frans interieur met eigentijdse chique en botanische stijlelementen, fluwelen banken en een gouden me...

29 augustus 2018 Bier Personalia Brouwerijen
Lieselotte Kruf nieuwe directeur Dommelsche Bierbrouwerij

Lieselotte Kruf (33) start per 1 september als directeur van de Dommelsche Bierbrouwerij in Dommelen. Ze volgt Olivier Declercq op, die per 1 september start als Europees directeur Logistieke Support bij AB InBev in Leuven. De Dommelsche bierbrouwerij is met 190 werknemers één van de g...

21 augustus 2018
Vijftig jaar Café de Slock: uniek door zichzelf te blijven

Waar hippe koffietentjes, lunchrooms en ijssalons de pan uit rijzen, zie je de ouderwetse bruine kroeg steeds meer uit het hedendaagse straatbeeld verdwijnen. Het ene na het andere stamcafé sluit voorgoed de deuren. En daar komen geen nieuwe meer voor terug. Een karakteristieke bruine kroe...

21 augustus 2018 Events
Innovatief netwerken tijdens BBB Maastricht 2018

BBB Maastricht, de oudste horecavakbeurs van Nederland, vindt plaats van maandag 8 t/m woensdag 10 oktober in MECC Maastricht. BBB Maastricht biedt een veelzijdig programma voor horecaprofessionals uit ieder segment. Van (speciaal) bieren tot biologische streekproducten en van innovatieve productont...

17 augustus 2018 Opening Culinair
Foodhallen Rotterdam geopend op Kop van Zuid

Vanaf vandaag valt er weer flink wat te nassen in Rotterdam. Vier jaar na de introductie van de Foodhallen Amsterdam opent een tweedeindoor foodmarket in 010. Geen gevalletje copy-paste, maar een ras-Rotterdammer van een foodhal. Foodhallen Rotterdam betrekt samen met het naastgelegen designhotel Ro...

14 augustus 2018 trends Bier
Er wordt bewuster bier gedronken

De Nederlandse consument duikt steeds dieper in de mogelijkheden van een divers bieraanbod. Hoewel pils nog altijd de onbetwiste leider is in het schap, is er een aanhoudende populariteit van speciaalbier en alcoholvrije en -arme bieren. Dit blijkt uit het jaarlijks terugkerende Nationaal Bierond...

14 augustus 2018 Bier
Moskovieten geven 10 procent salaris uit aan bier

Het biertje blijft over de hele wereld één van de meest populaire alcoholische versnaperingen, maar hoeveel biertjes worden er nu gemiddeld genomen geconsumeerd? Besparingsplatform Kortingscode.nl deed onderzoek naar hoeveel bier er per persoon op maandelijkse basis wordt gedronken en ...

9 augustus 2018 Bier
Zorgt de slechte gerstoogst voor duurder bier?

De hitte van de afgelopen maanden heeft niet alleen voor zwetende voorhoofden gezorgd, ook de oogst van gerst valt behoorlijk tegen, lezen we op rtlnieuws.nl. Gerst wordt verwerkt tot mout en is daarmee een van de belangrijkste ingredienten om bier te maken. Wordt door de schrale oogst bier ook duur...

31 juli 2018 Bier Internationaal
Droogte funest voor Europese bierbrouwers

Europese bierbrouwers zitten met de handen in het haar. Door de aanhoudende droogte is de prijs van gemoute gerst, één van de belangrijkste ingrediënten van veel bieren, zoals ook pils, sinds mei met tweederde gestegen. Brouwers betalen nu €230 per ton, wat het hoogste prijsn...

30 juli 2018 Bier Achtergronden
Nieuwe Generaal Abt proeft Abdijbier

Het generaal kapittel van de norbertijnen, bijeen in Rolduc, Kerkrade, heeft gistermiddag een nieuwe Generaal Abt gekozen. Gekozen werd de 58-jarige Jos Wouters o.praem. De nieuw gekozen Abt-generaal kreeg het 5e Berne Abdijbier, de Abt-generaal Quadrupel, als eerste op spectaculaire wijze aangebode...

25 juli 2018 Bier
Swinkels Family Brewers gaat samenwerking aan met lokale craftbrouwers

Swinkels Family Brewers kondigt met trots een strategische samenwerking aan met brouwerijen Maximus uit Utrecht en Oersoep uit Nijmegen. Dit betekent dat Swinkels Family Brewers de distributie gaat doen voor de bieren van beide brouwerijen in horeca, supermarkten en slijters. De brouwerijen blijven ...

24 juli 2018 Economie Internationaal
Duitsers zijn veel geld kwijt aan bier en fris dit jaar

De Duitsers zitten met de handen in het haar en met een lege portemonnee. Bier en limonade zijn immers fors duurder ten opzichte van vorig jaar. En dat met deze temperaturen... De bierprijzen stegen in juni met 4,1 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar, aldus het Bureau voor de Stati...

20 juli 2018 Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Amsterdam de duurste, Zwolle het goedkoopst

Amsterdam is wederom de duurste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in onze hoofdstad is € 25,10, dit is 3,5% hoger dan vorig jaar. Landelijk steeg de terrasprijs gemiddeld met 2,5% dit jaar naar € 22,64. Zwolle is, net als vorig jaar, de goedk...

16 juli 2018 Wet- en regelgeving Columns
Column: blurring is juist een zegen

Een glas whisky bij de barbier, een wijntje bij de kapper en een stukje ambachtelijke Spaanse pata negra worst bij de slijter. Blurring is al lang en breed geaccepteerd door de consument, het wordt misschien al een beetje verwacht. Waar veel winkels de kans hebben gepakt om hun aanbod te vergroten m...

16 juli 2018
Lees nu gratis de juni-uitgave van de CaféKrant

De juni-edtie van De CaféKrant ligt weer bij elk café op de mat, maar hij is ook hier te downloaden. Een editie waar bier centraal staat. In Breda runt Anette Kessels al jaren het goed lopend café De Kleine Wereld. Gemikt wordt op het publiek dat ouder is dan dertig jaar, van ee...

4 juli 2018 Bier Opening
Bird Brewery opent proeflokaal in Diemerbos

Bird Brewery zocht de perfecte plek voor een eigen proeflokaal. Door een pitch van Staatsbosbeheer te winnen is die ideale plek nu gevonden aan de rand van Amsterdam. House of Bird wordt een plek in het Diemerbos waar mensen kunnen genieten van de natuur, speciaalbier, duurzaam eten en bijzondere ac...

1 juli 2018 Awards Bier
Jens van Riel uit Woerden wint Brand Bierbrouwwedstrijd 2018

Jens van Riel heeft de 7de editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd gewonnen. Dit jaar draaide de wedstrijd om de beste Gose, een fris bier met een lager alcoholpercentage. Na uitvoerig beraad van de jury kwam het recept van Jens tijdens de finaledag in de Philharmonie in Haarlem als winnaar uit de bu...

28 juni 2018 Drinks Bier
Bier en fris straks op rantsoen?

Wat een ellende. En dat juist tijdens het WK voetbal.. Wat er aan de hand is? Er dreigt een tekort aan kooldioxide. Het goedje is nodig voor productie van bier en frisdrank, maar wordt ook gebruikt voor vlees. Er zijn talloze fabrieken in Europa die de productie hebben moeten terugschroeven. Teko...

26 juni 2018 Economie Achtergronden
Onderzoek: wat kost een drankje in een strandpaviljoen?

Met de zomer voor de deur deed besparingsplatform Actiecode.nl een onderzoek naar de strandtenten (strandpaviljoens) in Nederland. Prijzen voor onder meer bier, wijn, fris en tosti’s werden in kaart gebracht voor een beter inzicht. Naast de reguliere strandpaviljoens is er tevens gekeken na...

26 juni 2018 Koffie & thee Interview Longread
Interview: thee wordt steeds belangrijker

In Nederland drinken we per persoon gemiddeld 100 liter thee per jaar. Dat komt neer op ongeveer drie koppen per persoon per dag. Toch wordt een van de oudste drankjes ter wereld vooral thuis gedronken. Dat moet dus veranderen. Nu de consument meer beleving wil ervaren aan de producten die hij koopt...

20 juni 2018 Wet- en regelgeving Ondernemen
Regels btw-aangifte en btw-tarieven in de horeca

Boekhouden. Ook vaak het noodzakelijk kwaad genoemd, maar essentieel voor een goede bedrijfsvoering. Niet alleen voor de Belastingdienst, ook voor de ondernemer zelf. Het geeft rust, duidelijkheid en een goed inzicht van zaken, mits goed ingericht. Dit artikel geeft antwoord op de vragen die bij de ...

19 juni 2018 Bier Rotterdam
Hudson Bar & Kitchen lanceert als eerste Moritz Beercan Chicken

Op vrijdag 22 juni introduceert Hudson Bar & Kitchen als eerste het oudste Spaanse biermerk Moritz Bier in combinatie met de Moritz Beercan Chicken. Swinkels Family Brewers – die verantwoordelijk is voor de lancering van Moritz in Nederland - verkoos restaurant Hudson als de eerste partner...

19 juni 2018 Amsterdam Events
Het Amsterdamse Terrassen Festival verhuist naar Rembrandtpark

Na een succesvolle eerste editie van Het Amsterdamse Terrassen Festival vorig jaar in het Oosterpark, strijkt het grootste terras van Amsterdam dit jaar neer in het Rembrandtpark. Diverse Amsterdamse terrassen sluiten hier gezamenlijk het terrasseizoen af. Ook dit jaar is de crème de la cr...

14 juni 2018 Columns Achtergronden
Column: maak van het WK gewoon een ander feestje

Het WK Voetbal is binnen de horeca taditioneel het domein van de cafés. Jammer dat onze mannen er dit keer niet bij zijn, maar dat is natuurlijk geen reden om het feest aan ons voorbij te laten gaan. En met al die mensen met buitenlandse roots in Nederland zijn er genoeg mogelijkheden om toch...

11 juni 2018 Bier
Bavaria krijgt gezicht terug

Bavaria N.V. heeft vanaf vandaag een nieuwe handelsnaam: Swinkels Family Brewers. De introductie van deze handelsnaam en nieuwe identiteit die daarmee gepaard gaat, is de volgende stap in de strategie van het bedrijf om de breedte van het merkenportfolio te benadrukken en de lokale en internationale...

5 juni 2018 Drinks
Bier&cO neemt activiteiten Roerbrouw over

Per 6 juni 2018 neemt Bier&cO de activiteiten van Roerbrouw B.V. over, van oudsher actief in de import en het vermarkten van klassieke Duitse biermerken in ons land. Hiermee voegt de in Amsterdam gevestigde craft brewed beveragesspecialist een aantal illustere biermerken toe aan haar portfolio, ...

4 juni 2018 Bier Events Achtergronden
Bier van eigen bodem populairder dan ooit

Tienduizenden bierliefhebbers genoten van Nederland als bierland tijdens de 7e editie van de Week van het Nederlandse Bier. Tien dagen lang kon men deelnemen aan honderden bieractiviteiten door heel het land, het Nederlands Bierproeffestival bezoeken en deelnemen aan de Nederlandse Brouwerijdagen. ...

1 juni 2018 Bier
Bijna 100 brouwerijen openen deuren tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen

Op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juni openen bijna 100 brouwerijen in Nederland hun deuren voor publiek. Tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen nemen bezoekers drie dagen lang een uniek kijkje achter de schermen om alle geheimen van de Nederlandse Biercultuur te ontdekken. Zo krijgt heel Nederlan...

28 mei 2018 Bier Events Den Haag
Grote Kerk twee avonden uitverkocht tijdens sfeervol Bierproeffestival 2018

6.500 bierliefhebbers hebben de zevende editie van het Nederlands Bierproeffestival bezocht, dat van 24 t/m 26 mei plaatsvond in de Grote Kerk in Den Haag. Dit jaarlijks terugkerende festival werd geopend door nachtburgemeester Sjoerd van Schuylenburch en markeerde tevens de start van de Week van he...

28 mei 2018 Columns Blog
Column: wat als je geen bier drinkt?

Het gaat met de horeca in Nederland best goed, enkel de cafébranche blijft achter. Waarom weten wij toch niet te profiteren van het stijgende consumentenvertrouwen en de hogere bestedingen? Volgens mij komt het door een ‘tunnel view’, en dan zeer zeker met betrekking tot het drank...

24 mei 2018 Culinair Rotterdam
Topvlees van de houtskoolgrill bij de With

Dry aged ribeye, kakelvers piepkuiken en spareribs van Iberico. Voor een goed stuk vlees ga je naar de With. Dit nieuwe bar-restaurant op de Witte de Withstraat in Rotterdam is de specialist voor gerechten van de houtskoolgrill. Een mooi drankassortiment en een stijlvolle inrichting vol details make...

9 mei 2018 Bier Achtergronden
Grootste Bier Pubquiz op 29 mei

Op dinsdagavond 29 mei testen bierliefhebbers door heel Nederland hun bierkennis tijdens de ‘Week NL Bier Pubquiz’. Tientallen cafés bieden deze speciale Bier Pubquiz aan tijdens de Week van het Nederlands Bier. Van 24 mei t/m 3 juni staat heel Nederland in het teken van bruisende...

2 mei 2018 Bier Events
Week van het Nederlandse Bier viert Nederlandse biercultuur

In heel Nederland worden tijdens de Week van het Nederlandse Bier tal van bieractiviteiten georganiseerd door onder meer horecagelegenheden en brouwerijen. Van 24 mei t/m 3 juni ontdekken liefhebbers de veelzijdigheid van Nederlands bier tijdens biermasterclasses, bierproeverijen en brouwworkshops. ...

30 april 2018 Bier
SVH gaat biertrainingen aanbieden

SVH gaat de samenwerking aan met de online bieropleider: Biertraining.nl. Begin mei zal het eerste examen SVH Bier 1 worden afgenomen. Dit examen is onderdeel van de certificering SVH Bier dat uit twee diploma’s bestaat; SVH Bier 1 en SVH Bier 2. De bierexamens van SVH zijn voor iedereen di...

24 april 2018 Bier Opening
Nieuwe bierhotspot ‘HOPP’ opent in Amsterdam

Op de achtste verdieping van Hotel Casa is dakterras HOPP geopend. Het vernieuwde concept legt de focus op lokaal, in samenwerking met ondernemers uit de buurt. Op de uitgebreide bierkaart bevinden zich voornamelijk (speciaal)bieren van lokale, vaak onbekende bierbrouwers. De gerestylede, groene hot...

20 april 2018 Bier Achtergronden
Efteling onthult nieuw speciaalbier: ’t Verdiende Loon

Sinds gisteren is de Efteling een eigen speciaalbier rijker. Na het blonde bier Bosrijkse Brouw, dat exclusief verkrijgbaar is bij Vakantiepark Efteling Bosrijk, heeft nu ook Vakantiepark Efteling Loonsche Land een eigen speciaalbiertje. Fons Jurgens, voorzitter Raad van Bestuur van de Efteling, ont...

19 april 2018 Economie Bier
Bavaria N.V. boekt recordomzet

Swinkels Family Breweries N.V., holding van Bavaria N.V. heeft voor het derde jaar op rij een recordomzet geboekt, ondanks uitdagende marktomstandigheden. De netto-omzet kwam uit op € 659 miljoen, een stijging van 6,5 procent ten opzichte van 2016. Het bedrijfsresultaat daalde van € 45,8 m...

12 april 2018 Amsterdam Café Sluiting
En weer gaat er een bruine kroeg dicht

Weer een bruine kroeg minder in Amsterdam. Café Bos op de Amstelveenseweg sluit na 106 jaar de deuren. De nieuwe eigenaar van het pand heeft immers andere plannen, zo lezen we op de website van AT5. 74 jaar oud Op 1 augustus wordt de tapkraan voor het laatst geopend. De eigenaar, Hans-P...

10 april 2018 Bier Achtergronden
Grolsch realiseert in 2017 het laagste energie- en waterverbruik ooit

Grolsch heeft in 2017 het laagste energie- en waterverbruik in de brouwerij ooit gerealiseerd. De brouwer realiseerde een energiereductie van 5,6% ten opzichte van 2016 en een waterreductie van 9,6%. Deze resultaten zijn te lezen in het Jaarverslag Duurzaam en Verantwoord Ondernemen 2017, dat de bro...

6 april 2018 Awards Bier
De Leckere is beloond met de Gold Medal in de categorie pils

Afgelopen woensdag 4 april werd de 4e Dutch Beer Challenge gehouden en zijn 400 bieren beoordeeld in diverse categorieën door ruim 40 biersommeliers waarbij Brouwerij De Leckere de golden medal won.Directeur Eric Odenwald: "Wij vinden het grote een eer dat we deze erkenning krijgen van d...

5 april 2018 Bier Achtergronden
65 winnende bieren bij Dutch Beer Challenge

Op woensdag 21 maart 2018 werd in Rotterdam de vierde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ georganiseerd. 67 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 397 verschillende bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Tijdens de prijsuitreiking in het Van Donge ...

5 april 2018 Achtergronden Rotterdam
Café Van Zanten trakteert gasten op Rokjesdag

Nu de eerste zonnestralen zich laten zien is het eindelijk zover: lente! Met de huidige weersverwachtingen in het vizier, zijn alle medewerkers van Café Van Zanten opgetrommeld om in no time het terras uit te stallen. Om de lente te vieren haalt kroegbaas Herman Hell zaterdag 7 april alles ui...

4 april 2018 Brouwerijen Achtergronden
Grolsch/De Klok Dranken en Brouwersnös gaan samenwerking aan

Brouwersnös en Koninklijke Grolsch hebben dinsdagavond 3 april jl, een samenwerkings-overeenkomst voor de komende 5 jaar ondertekend. De samenwerking richt zich met name op de exclusieve distributie en verkoop van de speciaalbieren in fust van Brouwersnös in de Achterhoek en een deel van T...

3 april 2018
Blond, Dubbel, Tripel en Quadrupel populairst bij pilsdrinker

Traditionele bierstijlen, de blond (37%), dubbel (27%), tripel (28%) en quadrupel (12%) worden na pils (77%) het meeste gedronken. Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door Novioresearch in opdracht van Hertog Jan. Jonge bierdrinker experimenteert De hopbittere IPA (11%) kan zich na ...

28 maart 2018 Awards Bier
World Beer Awards 2018: AB InBev wint 25 medailles

Bierbrouwer AB InBev heeft 25 medailles gewonnen tijdens de prestigieuze World Beer Awards 2018. Dit maakte de jury van het WK voor bier afgelopen week bekend. Met 8 medailles vallen met name de speciaalbieren van Hertog Jan in de prijzen. Volgens Martin Yntema (Directeur AB InBev Nederland) zijn de...

27 maart 2018 Café
Schuimprinter print plaatje op je bier

Dat barista's al jaren de meest kunstzinnige vormen in de cappucino kunnen maken is al lang geen nieuws meer. Maar nu is er iets waardoor de barman ook zijn kunsten kwijt kan in het bierschuim. Hoewel, een printer projecteert de gekozen vormen via een app op het bierschuim na het tappen. Nu kunn...

20 maart 2018 Bier Personeel
Video: De automatische biertap voor Koningsdag

Een apparaat dat zes biertjes tegelijk kan tappen. Een ideale constructie voor dagen als Koningsdag of het WK voetbal (als we weer een keer mee mogen doen.) Het scheelt een hoop personeelskosten, restafval en chagerijnig wachtende gasten. Misschien toch even aanschaffen ...

19 maart 2018 Advertorial
Advertorial: Bébo Cuban Coffee Liqueur

Afgelopen week lanceerde Bébo Cuban Coffee Liqueur zichzelf in Nederland. Zowel in A Lot Sixty One in Amsterdam als Man met Bril Koffie in Rotterdam, werden onder het genot van Bébo cocktails, goed eten en Cubaanse muziek alle ins en outs verteld over het merk. Bébo Cuban Coffee...

16 maart 2018 Events
Bijna 400 bieren tijdens vierde Dutch Beer Challenge in Rotterdam

Op woensdag 21 maart 2018 is Rotterdam weer een dag de bierhoofdstad van Nederland. Dan wordt in Arminius congres- en debatcentrum voor de vierde keer de ‘Dutch Beer Challenge’ georganiseerd. Alle ruim 525 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders zijn benaderd en velen hebben é...

14 maart 2018 Opening Restaurant
Proeflokaal Sijgje opent nieuwe vestiging Schiedam

Vrijdag 16 maart 2018 opent Proeflokaal Sijgje haar nieuwe vestiging in Schiedam. Het restaurant is gevestigd aan de Buitenhavenweg 180. Claudio Houtman en Erwin Nieuwenhuizen, oprichters van Proeflokaal Sijgje, tekenden eind november 2017 al voor deze vijfde vestiging. ...

13 maart 2018 Wijn Rotterdam
RYPP: Rotterdams eerste wijnfestival is terug

Van vrijdag 1 juni tot en met zondag 3 juni strijkt RYPP Wijnfestival neer in een van Rotterdams mooiste parken. Het Park bij de Euromast is drie dagen lang de plek om te genieten van wijn, de lekkerste culinaire combinaties én verrassende live-acts. In deze monumentale en groene oase proost ...

8 maart 2018 Columns Blog
Column: bijleren en veranderen om te overleven

En weer zinkt de moed ons net wat dieper in de schoenen... Het CBS meldde onlangs namelijk het volgende: 'De omzet van cafés, waaronder ook eetcafés en koffiebars, is in het vierde kwartaal van 2017 met 0,3 procent gedaald. Het volume daalde met 0,6 procent. In de voorgaande vier k...

7 maart 2018 Awards
Zoomvliet Horecaopleiding wint Zilte bokaal

Sander Dijkeman, Harvey de Wit, Indy Akkerman, Martine Mesie van het Zoomvliet college zijn tijdens de Horecabeurs in Goes op 6 maart verkozen tot beste overall team van het jaar en winnen daarmee de Zilte bokaal. Naast het winnen van ‘beste overall team’ waren er nog meer prijzen te win...

2 maart 2018 Awards
De Knip uit Oudkarspel wint Gouden Fust

Gisteren heeft café de Knip het landelijke Gouden Fust in ontvangst genomen. Daarnaast hebben ze ook nog de Gouden Tapknop gewonnen voor beste café van de regio en met deze prijs, uitgereikt door Heineken Nederland, mogen zij zichzelf een jaar lang de beste horecazaak van Nederland noe...

20 februari 2018 Café Bier Restaurant
Grand Prestige Vatgerijpt zoekt de grens op

Grand Prestige Vatgerijpt 2018, het vlaggenschip van Hertog Jan werd vanmiddag gelanceerd. Tijdens een lange expeditie naar smaak creëerde de brouwers van Hertog Jan in samenwerking met Michelin chef-kok Luc Kusters, wijnsommelier Harold Hamersma en bourbonkenner Anne Stokvis de varianten Bourb...

20 februari 2018 Bier Achtergronden
Wie brouwt de beste Gose?

Na zes mooie edities organiseren de Brand Bierbrouwerij en Bier Consumenten Vereniging PINT weer een spannende Brand Bierbrouwwedstrijd voor enthousiaste thuisbrouwers uit Nederland. Dit jaar draait het om het brouwen van de perfecte Gose. De winnaar krijgt de unieke kans om met de meesterbrouwers v...

19 februari 2018 Bier Achtergronden
IJslandse vliegmaatschappij brouwt eigen bier

Tijdens het Jaarlijkse IJslandse Bier Festival, dat wordt gehouden van 22 tot 24 februari, komen ambachtelijke brouwerijen van over de hele wereld samen om enthousiaste bezoekers te laten proeven van hun nieuwste bieren. De IJslandse low-cost luchtvaartmaatschappij WOW air heeft aangekondigd haar ei...

9 februari 2018 Bier Achtergronden
Fiona de Lange met Cicerone® -bierprofessor- de enige in Nederland met drie biertitels

Nederlandse biervrouw Fiona de Lange heeft de titel Cicerone (bierprofessor) behaald. De Sint-Michielsgestelse heeft daarmee als enige in Nederland, en voor zover bekend ook wereldwijd, drie experttitels op biergebied. Naast Cicerone behaalde zij al eerder de opleidingen tot Zytholoog (bierkundige) ...

8 februari 2018 Bier Achtergronden
Overzicht Brabantse bierprijzen tijdens carnaval

Omroep Brabant heeft een leuk onderzoek gedaan met betrekking tot - hoe kan het ook anders - de bierprijzen tijdens carnaval. De omroep zette de bierprijzen tijdens carnaval in de grootste Brabantse steden op een rijtje. Grote steden duurder In de vier grote steden ben je logischerwijs het mee...

5 februari 2018 Opening Restaurant
Compleet vernieuwd BoatHouse Almere weer open voor publiek

Na een grondige restyling is BoatHouse Almere weer geopend voor het publiek. Het restaurant aan de Noorderplassenweg, een van 17 horecaconcepten van Debuut horecabeheer en ontwikkeling, was in januari gesloten om een complete metamorfose te ondergaan. Nu is het moment gekomen om het nieuwe interieur...

29 januari 2018 Awards Bier
Belgisch café 'beste bierbestemming ter wereld'

Café In de Verzekering tegen de Grote Dorst in Eizeringen (Lennik) in Vlaams-Brabant is door de internationale bierwebsite RateBeer verkozen tot de 'beste bierbestemming ter wereld'. Het café was ook al verkozen tot beste café. Alleen op zondag open Het is een apar...

29 januari 2018 Opening Restaurant
Debuut opent horeca in Capital C Amsterdam

Horecaonderneming Debuut heeft een contract getekend met Capital C, het nieuwe centrum voor de creatieve industrie dat in 2019 haar deuren opent in de voormalige Diamantbeurs in Amsterdam. Debuut opent hier een all day concept en start daarmee haar eerste horecaconcept in Amsterdam. Het centrum v...

26 januari 2018 Columns Achtergronden
Column: het echte probleem zit in de bierprijs

Het aantal Nederlandse horecavestigingen steeg in 2017 naar 41.000. Bovendien steeg de omzet naar 20,5 miljard euro. Goed nieuws, zo lijkt het. Niets is minder waar, wanneer je naar de cafébranche kijkt. Het aantal cafés blijkt de afgelopen vijf jaar met vier procent gedaald naar 8950....

25 januari 2018 Koffie & thee Utrecht
STAN & CO Utrecht lanceert HEALTEA

Bar-restaurant STAN & CO in Utrecht heeft als motto is ‘for the good life’ en staat bekend om haar eigengereide twist. Om het nieuwe jaar energiek te beginnen, heeft zij een nieuw, healthy theeconcept gelanceerd: HEALTEA! Thee die naast lekker ook nog eens goed voor je is. De pitt...

25 januari 2018 Bier Events
Nederland viert bier tijdens Week van het Nederlandse Bier

Van 24 mei tot en met 3 juni staat het hele land in het teken van bier tijdens de 8e editie van de Week van het Nederlandse Bier. Tijdens dit jaarlijkse evenement zetten de bierbrouwers, de horeca en de retail bier van eigen bodem in de spotlight middels proeverijen, workshops, bierwandeltochten, bi...

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: