Je hebt gezocht op: bier
![Richard Moerkerk: De klusser met twee linkerhanden](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/32323/knipsel58325586255889359421598705997060322-60946_100x100_fit.jpg)
Richard Moerkerk: De klusser met twee linkerhanden
Nee, geen handen als schroevendraaiers maar toch de klus zelf willen doen. Want kom op, zo ingewikkeld is een douchekraan vervangen toch niet?! Eerst...
![Waar moet ik op letten bij de aankoop van glazen in mijn café](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/32305/bierglazen-op-bar-60913_100x100_fit.jpg)
Waar moet ik op letten bij de aankoop van glazen in mijn café
Ondernemen is investeren. Horecaondernemers krijgen regelmatig te maken met nieuwe en noodzakelijke investeringen. In ‘Waar moet je op lett...
Daling bierverkoop zichtbaar in alle categorieën; 1e daling in verkoop alcoholvrij
Niet alleen de Oranjesupporters waren zwaar teleurgesteld dat het Nederlands Elftal de finale niet heeft gehaald. De finale had de biersector extra om...
Brouwwereld: bieren van De Halve Maan stromen kilometers door Brugge
Bier is er tegenwoordig in een bijna oneindige hoeveelheid soorten en smaken. Alleen al in Nederland ligt het aantal brouwerijen, uiteenlopend van kle...
![ING: Minder uitbundige tijden voor de horeca in 2024 en 2025](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/32225/terras-04-60722_100x100_fit.jpg)
ING: Minder uitbundige tijden voor de horeca in 2024 en 2025
De vooruitzichten voor de horeca voor zowel 2024 als 2025 zijn, met een verwachte volumegroei van 2 procent, minder uitbundig dan voorgaande drie jare...
![Two Chefs Brewing en Sichuan Amsterdam brouwen samen bier met Sichuan pepers](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/32220/sichuan1-60712_100x100_fit.jpg)
Two Chefs Brewing en Sichuan Amsterdam brouwen samen bier met Sichuan pepers
Amsterdamse bierbrouwerij Two Chefs Brewing en restaurantketen Sichuan Amsterdam hebben een bier gebrouwen met de eigenzinnige Sichuan peper. Het resu...
![Brouwerij Kees haalt binnen 24 uur 150.000 euro op voor groei en verduurzaming](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/32204/kees-60683_100x100_fit.jpg)
Brouwerij Kees haalt binnen 24 uur 150.000 euro op voor groei en verduurzaming
Bierbrouwerij Kees uit Middelburg financiert in korte tijd succesvol 150.000 euro via CrowdAboutNow. Binnen 24 uur wist de brouwer 115 van zijn fans t...
![Maximus brengt witbier met lokale kamille uit](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/32203/maximuswitlove2-60681_100x100_fit.jpg)
Maximus brengt witbier met lokale kamille uit
Om de start van de zomer kracht bij te zetten lanceert Maximus Brouwerij (Utrecht) haar nieuwe Witlove witbier (5,5 procent), met lokale kamillie uit...
![Van brood tot brouwsel: innovatieve technieken in de bier- en bakkerswereld](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/32184/themamaand-brood-bier-en-brood-60630_100x100_fit.jpg)
Van brood tot brouwsel: innovatieve technieken in de bier- en bakkerswereld
Brood en bier: twee alledaagse producten die al eeuwenlang een plaats hebben in onze cultuur en keuken. En twee producten die meer met elkaar gemeen h...
![Janneke Bavelaar: echte horecatijgers laten zich niet zomaar uit het veld slaan](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/32175/paul-van-der-wal-fotografieeetcafe-van-miltenburg-60612_100x100_fit.jpg)
Janneke Bavelaar: echte horecatijgers laten zich niet zomaar uit het veld slaan
Het voorjaar heeft ons dit jaar niet bepaald verwend. De regen valt met bakken uit de hemel en het lijkt alsof het seizoen maar niet op gang wil komen...
![Brouwerij Homeland lanceert Love Boat met inclusief randje](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/32170/1-60602_100x100_fit.jpg)
Brouwerij Homeland lanceert Love Boat met inclusief randje
Stap deze zomer aan boord van de LOVE BOAT en steun @dontgowewillfundthem! Naast de range aan vaste bieren brouwt Brouwerij Homeland elk jaar iets spe...
Augustus: 3 extra omzetmomenten voor cafés
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De CaféKrant heeft...
![Rob Leemker: “De vrijheid om leuke dingen te kunnen doen is belangrijk”](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/32137/groots-ondernemen-rob-leemker-60538_100x100_fit.jpg)
Rob Leemker: “De vrijheid om leuke dingen te kunnen doen is belangrijk”
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...
![Met deze internationale broden kan je jouw café onderscheiden](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/32120/themamaand-brood-internationale-broodtradities-60504_100x100_fit.jpg)
Met deze internationale broden kan je jouw café onderscheiden
Brood speelt een belangrijke rol in keukens over de hele wereld. Van Mexicaanse tortilla’s tot zachte naan in India: broodsoorten voegen, naast...
![Jopen kondigt samenwerking met ‘t Taphuys aan om zichtbaarheid in horeca te vergroten](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/32095/1669291825834329279-60446_100x100_fit.png)
Jopen kondigt samenwerking met ‘t Taphuys aan om zichtbaarheid in horeca te vergroten
Jopen, de grootste onafhankelijke craft brouwerij van Nederland, en ’t Taphuys kondigen aan dat zij een intensieve samenwerking aangaan. ‘...
![Playground IPA van vandeStreek vanaf nu beschikbaar op fust; Maximus lanceert hazy NEIPA](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/32073/bier-60402_100x100_fit.jpg)
Playground IPA van vandeStreek vanaf nu beschikbaar op fust; Maximus lanceert hazy NEIPA
De Utrechtse brouwerijen vandeStreek en Maximus hebben allebei nieuws te delen. vandeStreek kondigt aan dat hun populaire Playground Non Alcoholic IPA...
![Heineken neemt minderheidsbelang in hard seltzer-merk](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/32042/stelz-glenn-cornelisse-links-en-milan-voet-rechts-60338_100x100_fit.jpg)
Heineken neemt minderheidsbelang in hard seltzer-merk
Hard seltzer-merk Stëlz krijgt een stevige impuls dankzij een samenwerking met Heineken Nederland. De Amsterdamse bierbrouwer heeft onlangs een m...
![Column Richard Moerkerk: De kont van het paard](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/32035/knipsel583255862558893594215987059970-60322_100x100_fit.jpg)
Column Richard Moerkerk: De kont van het paard
Wat in de kop zit, zit niet in de kont. En al helemaal niet bij een paard. De tijd dat bier met paard en wagen door de drankhandelaar naar de caf&eacu...
![Bavaria Pilsener uitgeroepen tot ‘Het Beste Bier van Nederland 2024’](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/32023/bavaria-pils-bbvnl-mitra-award-2024-60291_100x100_fit.jpg)
Bavaria Pilsener uitgeroepen tot ‘Het Beste Bier van Nederland 2024’
Op woensdag 10 april 2024 vond in Rotterdam voor de tiende keer de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats, de jubileumeditie. Zo’n 150 van de...
Paul Peters: “Waarom zou je fooi geven als niemand je helpt?”
Ondernemen in Arnhem. Het echtpaar Paul Peters (54) en Milou ter Horst (50) zijn de eigenaren van café Heeren van Aemstel, waar ze elk 80 uur p...
![Selmar de Roo: van nul tot een bloeiend imperium; het succes van Horecalegioen](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31990/groots-ondernemen-selmar-de-roo-60224_100x100_fit.jpg)
Selmar de Roo: van nul tot een bloeiend imperium; het succes van Horecalegioen
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...
![TivoliVredenburg krijgt pilot voor herbruikbare wijnflessen](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31974/tivre-circulairefles-jurihiensch-1-60191_100x100_fit.jpg)
TivoliVredenburg krijgt pilot voor herbruikbare wijnflessen
Terwijl bierflesjes hergebruiken de normaalste zaak van de wereld is, lijkt het opnieuw gebruiken van wijnflessen nog ver weg. Daar komt nu veranderin...
![Minder bierverkopen in eerste kwartaal van 2024](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31964/bier-01-tapkranen-60165_100x100_fit.jpg)
Minder bierverkopen in eerste kwartaal van 2024
De accijnsverhoging op bier en een nat en koud voorjaar doen de Nederlandse biermarkt geen goed. In het eerste kwartaal van 2024 zijn de bierverkopen...
Kameraod Brouwers organiseert met Euro Toques 'Beer & Food Battle'
In restaurants wordt volgens Kameraod Brouwers steeds vaker gevraagd naar alternatieven voor wijn als begeleiding van een gerecht. Het blijkt dat spec...
![Feestelijke opening bierbrouwerij en pilshuis Eurobrouwers Schiedam](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31890/breweryopenantonfoto5-60000_100x100_fit.jpg)
Feestelijke opening bierbrouwerij en pilshuis Eurobrouwers Schiedam
Eurobrouwers, Schiedam's enige bierbrouwerij en een van de wildst groeiende brouwerijen uit de regio opende afgelopen vrijdag de tanks van haar eigen...
![Column Richard Moerkerk: verliefd, verloofd, getrouwd](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31876/knipsel5832558625588935942159870-59970_100x100_fit.jpg)
Column Richard Moerkerk: verliefd, verloofd, getrouwd
De korte broeken, kekke shirts voor de bediening en de zonnebrand binnen handbereik, het terrasseizoen staat voor de deur! Het team is ingewerkt, het...
![Str’eat opent deuren met tien verschillende keukens en drie bars](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31878/devasteclique-dh23-59974_100x100_fit.jpg)
Str’eat opent deuren met tien verschillende keukens en drie bars
Str’eat, de langverwachte all-day horeca bestemming op het bruisende Strijp-S, kondigt met gepast enthousiasme de publieksopening aan, vanaf 17...
![Den Haag duurste terrasstad van Nederland, Leeuwarden de goedkoopste](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31859/terras-utrecht-59929_100x100_fit.jpeg)
Den Haag duurste terrasstad van Nederland, Leeuwarden de goedkoopste
Met de langverwachte komst van het mooie weer is het terrassenseizoen afgelopen weekend geopend. Hierom heeft Firstmate Hospitality Consultants, onder...
![Extra omzetmomenten voor cafés in juni 2024](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31831/img94435863558728590065923359543-59862_100x100_fit.jpg)
Extra omzetmomenten voor cafés in juni 2024
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De CaféKrant heeft alle...
![Column Richard Moerkerk: Maartse bieren](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31835/knipsel58325586255889359421-59870_100x100_fit.jpg)
Column Richard Moerkerk: Maartse bieren
Bier is niet om naar te kijken, zeg ik altijd. Met andere woorden: drink het vers. Bier is geen belegging en hoewel sommige bieren goed kunnen rijpen,...
![Maart 2024: Productinnovatie voor jouw café](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31827/img-7234-59853_100x100_fit.jpg)
Maart 2024: Productinnovatie voor jouw café
Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...
![Horeca & Veiligheid: wat kan ik doen om fraude en diefstal op de werkvloer te voorkomen?](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31816/veiligheid-stelen-frauderen-59831_100x100_fit.jpg)
Horeca & Veiligheid: wat kan ik doen om fraude en diefstal op de werkvloer te voorkomen?
Net als andere bedrijfstakken is de horeca niet ongevoelig voor fraude of diefstal op de werkvloer. Een biertje tappen voor een bekende zonder de cons...
Bob Caarels: “In dat soort gevallen laat ik mij tegenwoordig uitkopen”
Ondernemen in Tilburg. In deze stad transformeerde Bob Caarels (44) een oude treinwagon in een café. Door speciale evenementen te organiseren b...
![Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en Bird Brewery lanceren streekbier Heuvelrug Blond](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31785/dafadfda-59762_100x100_fit.jpg)
Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en Bird Brewery lanceren streekbier Heuvelrug Blond
Op 4 april 2024 wordt het vernieuwde streekbier Heuvelrug Blond gelanceerd door Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en Bird Brewery. Tijdens het evenem...
![Alfa Bier wint twee keer de Dubbel Goud Medaille](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31771/alfa-59727_100x100_fit.jpg)
Alfa Bier wint twee keer de Dubbel Goud Medaille
Twee bieren van Alfa Bier, Alfa Edel Pils en Krachtig Dort, hebben de hoogste eer behaald op de European Beer Challenge. Deze prestigieuze wedstrijd,...
![De Heidebrouwerij onthult nieuwe Henk Schiffmacher-uitstraling](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31748/ontketen-je-oerinstinct-59680_100x100_fit.jpg)
De Heidebrouwerij onthult nieuwe Henk Schiffmacher-uitstraling
De Heidebrouwerij kondigt met trots de lancering aan van haar nieuwe en opwindende merkuitstraling, ontworpen door kunstenaar Henk Schiffmacher. Met e...
Brouwerij Jopen lanceert crowdfunding
De Haarlemse craft bier brouwerij Jopen maakt dit jaar een nieuwe stap, met de lancering van een crowdfunding. Bierliefhebbers en geïnteresseerde...
![Chouffe innoveert: rijke smaak van speciaalbier met slechts 4 procent alcohol](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31678/chouffe-lite-145-59525_100x100_fit.jpeg)
Chouffe innoveert: rijke smaak van speciaalbier met slechts 4 procent alcohol
Minder alcohol, zonder concessies te hoeven doen op smaak. Al een aantal jaren zien we de trend groeien. Het begon met de vele introducties van alcoho...
Derek van Westerlaak: “Chardonnays uit Californië zijn een hype”
Ondernemen in Amersfoort. Derek van Westerlaak (25) is ruim een jaar manager van wijnbar De Bijzaeck aan de Hof, hét horecaplein van Amersfoort...
![Texelse Bierbrouwerij onthult maandelijks proefbier 'Texels Geheim'](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31672/krispouw-texels-hr19-59507_100x100_fit.jpg)
Texelse Bierbrouwerij onthult maandelijks proefbier 'Texels Geheim'
Bij de Texelse Bierbrouwerij in Oudeschild op Texel wordt elke maand een nieuw, bijzonder bier gebrouwen dat Texels Geheim wordt genoemd. Met unieke i...