U heeft gezocht op : Zwolle

17 mei 2019 Achtergronden Sluiting
Bekend muziekcafé in Zwolle verkocht vanwege klagende buurman

Café The Livingroom is in Zwolle een begrip onder liefhebbers van livemuziek. Het tijdperk van dit mooie café is echter abrupt tot een einde gekomen, aangezien een buurman keer op keer klaagde over het geluidsniveau en de eigenaren daardoor hebben moeten besluiten om de muziekactivitei...

20 juli 2018 Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Amsterdam de duurste, Zwolle het goedkoopst

Amsterdam is wederom de duurste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in onze hoofdstad is € 25,10, dit is 3,5% hoger dan vorig jaar. Landelijk steeg de terrasprijs gemiddeld met 2,5% dit jaar naar € 22,64. Zwolle is, net als vorig jaar, de goedk...

18 juni 2018 Advertorial
Fonte Frappés: veganistisch, minder zoet en razend populair

Als horeca ondernemer ben je steeds op zoek naar een hogere omzet en rendementmakers. Frappé is zo’n rendementmaker. Profiteer van de bekendheid en populariteit die de Frappuccino van Starbucks door de jaren heen heeft opgebouwd. De Frappuccino is een espresso, ijsklontjes, melk, suiker...

16 mei 2018 Awards KHN
Dennis Kaatman gekozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Overijssel

Gisteren is Dennis Kaatman van Studentencafé het Vliegende Paard in Zwolle gekozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Overijssel. Dennis Kaatman stond met twee andere genomineerde horecaondernemers in de regionale finale: Rien Mol van Landgoed Het Rheins in Enter en Lars van Galen en Ric...

14 maart 2018 Achtergronden Interview
Exclusief interview Ad Schaap, De Beren: “Onze franchisenemers komen in een gespreid bedje terecht”

De Beren, typisch Rotterdams, maar tegenwoordig in heel Nederland een ‘household name’. Ad Schaap is een Rotterdamse horecalegende en sinds 1999 staat hij aan het roer van de restaurantketen die niet alleen een transformatie heeft ondergaan, maar ook qua aantal vestigingen enorm aan de w...

24 januari 2018 Bier Brouwerijen
Nieuwe bierbrouwerij opent in Zwolle

Zwolle mag zich verheugen op de komst van een nieuwe bierbrouwerij. In het oude NS-gebouw aan de Westerlaan brouwt Roland van Ark vanaf maart zijn bieren. De brouwerij heet Bohemean, zo lezen we op bierista.nl. Leegstaand pand De eigenaar woont op loopafstand van het historische gebouw, dat al...

4 december 2017 Wet- en regelgeving
Horeca Zwolle mag nog eens 3 maanden langer open blijven

De proef met vrije sluitingstijden voor de horeca in Zwolle wordt nog eens met drie maanden verlengd. Dat heeft burgemeester Meijer besloten, zo lezen we in De Stentor. De verlenging is nodig omdat de burgemeester een zorgvuldig besluit wil nemen. Dit houdt in dat horecaondernemers tot 1 maart zelf ...

26 juli 2017 Amsterdam
Amsterdam duurste, Zwolle goedkoopste terrasstad

Amsterdam is opnieuw uitgeroepen tot duurste terrasstad van Nederland. Een rondje kost daar 24,25 euro. Dit in tegenstelling tot Zwolle, dat met 21 euro per rondje de goedkoopste terrasstad is. Dat blijkt uit het terrasonderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners. In de 21 groots...

6 juni 2017 Personalia
Groot Warnsborn heeft nieuwe chef-kok

Sinds 1 april 2017 heeft Luuk van Rennes promotie gemaakt tot Chef Kok van Landgoed Hotel & Restaurant Groot Warnsborn. Daarvoor was hij ruim 3 jaar Sous Chef Kok bij Warnsborn. Luuk wordt o.a. ondersteund door 2 nieuwe Sous Chefs. Niek Bezuijen heeft hiervoor onder andere gewerkt bij Restaur...

16 mei 2017 Opening Restaurant
Restaurant De Beren opent binnenkort vestiging in Zwolle

Restaurant De Beren opent dinsdag 23 mei een nieuwe vestiging in Zwolle. Het meest sympathieke horecamerk van Nederland vond op het Katwolderplein, pal naast de gloednieuwe Pathé bioscoop een geschikte locatie. Bezoekers kunnen rekenen op een sfeervol restaurant waar kwaliteit en vakmanschap ...

19 april 2017 Economie
Let op! valse eurobiljetten in omloop

Sinds kort is het nieuwe biljet van 50 euro in omloop, en het lijkt er op dat oplichters hier al gebruik van proberen te maken. De politie in Zwolle waarschuwt dat er is geprobeerd te betalen met nepgeld in twee horecazaken in de stad. Volgens de politie is maandagavond geprobeerd bij een pizzeri...

5 april 2017 Café Sluiting
Zwols café moet sluiten vanwege mishandeling door uitbater

De gemeente dreigt met sluiting van café De Stoof in Zwolle. De uitbater heeft een lastige cafégast met de vlakke hand geslagen, hetgeen niet in goede aarde viel bij de rechter en de burgemeester, die de zaak wil sluiten. De uitbater komt in het geweer en vecht de beslissing van de bur...

23 maart 2017 Awards Mensen
Kampioenen horeca & hospitality sector gehuldigd 

De horeca en hospitality branche is 12 jonge vakkampioenen rijker. 315 mbo'ers lieten zich van hun beste kant zien tijdens Skills The Finals, het nationaal kampioenschap van Skills Heroes, dat van 16 t/m 18 maart in RAI Amsterdam plaatsvond. Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden, variërend ...

22 maart 2017 Video Achtergronden KHN
Video: Zwolse horeca inspireert!

De inspiratietour is een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland. Jaarlijks organiseren zei diverse tours in zowel binnen en buitenland, ieder voor een eigen doelgroep. Zo was deze inspiratietour speciaal gericht op restaurants. Blurring was het thema van de dag. Zo is Waanders In De Broeren, ge...

14 maart 2017 Achtergronden Restaurant
De Beren restaurant Rotterdam gaat verhuizen

Na ruim dertig jaar gaat het vertrouwde De Beren restaurant aan het Rotterdamse Schouwburgplein verhuizen. “Het is in de huidige vestiging nog altijd iedere avond volle bak. Ondanks de drukte voldoet het pand niet meer aan de eisen die wij stellen aan een Beren restaurant.” vertelt Ad Sc...

8 maart 2017 Food Events
Lepeltje Lepeltje breidt uit naar acht steden

Het cultureel foodfestival Lepeltje Lepeltje trekt dit jaar naar maar liefst acht steden. Naast de nieuwe steden Leiden en Breda worden ook Apeldoorn, Dordrecht, Amersfoort, Utrecht, Zwolle en Eindhoven aangedaan. Het seizoen wordt feestelijk geopend op Bevrijdingsdag in Apeldoorn. De meest uiteenlo...

30 november 2016 trends Koffie & thee
Het aantal coffeebars in Nederland groeit

Nederland telt in 2016 circa 358 coffeebars en dit aantal neemt toe. De coffeebar is in relatief korte tijd een begrip geworden binnen de Nederlandse horeca. De afgelopen jaren heeft de moderne coffeebar een sterke groei in aantallen en populariteit meegemaakt. Grootstedelijke omgevingen, winkelcent...

18 oktober 2016 Café Opening
Zwolle blij met Barista Café

Sinds deze week kan ook Zwolle genieten van huisgemaakte taarten, broodjes en natuurlijk de overheerlijke koffies van Barista Café. Aan de Diezerstraat 109, is afgelopen maandag de 15e (Nederlandse) vestiging geopend. Dit meldt De Swollenaer. Barista Café heeft voor ieder wat wils. ...

13 oktober 2016 Wet- en regelgeving Wijn
Nog steeds wijn schenken in Zwolse winkels

Winkeliers in Zwolle gaan voorlopig door met het experiment van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) dat het schenken van wijn in winkels mogelijk maakt. Dit liet een gemeentewoordvoerder weten aan De Stentor, nadat de gemeente Nieuwegein besloot met de proef te stoppen. Zwolle doet net als ...

12 september 2016 Awards Koffie & thee
Black&Bloom serveert de beste koffie van Nederland

Koffiebar Black&Bloom in Groningen is de nieuwe nummer één in de Misset Horeca Koffie Top 100, de jaarlijkse ranglijst van de beste koffie serverende horecabedrijven van Nederland. Het is de vijfde keer dat horecavakblad Misset Horeca de lijst samenstelt. De Koffie Top 100 is maand...

12 september 2016 Economie Achtergronden
In welke regio kun je het beste een horecabedrijf starten?

Het CBS heeft berekend dat met name universiteitssteden een stormachtige groei doormaken en dat eenpersoonshuishoudens een steeds groter aandeel van het totaal vertegenwoordigen. De steden maken een ontwikkeling door, terwijl de 'randen van het land' vergrijzen en leeglopen of in ieder geval...

2 september 2016 Economie
Korte huurcontracten en daghoreca worden steeds belangrijker

Korte huurcontracten en daghoreca worden steeds belangrijker op de Nederlandse winkelmarkt. Ook in de grote steden van ons land zijn korte huurcontracten meer regel dan uitzondering. Daarnaast speelt daghoreca, mede door een lagere vraag van winkeliers, een steeds belangrijkere rol in winkelgebieden...

10 augustus 2016 Café
Zwolle loopt niet warm voor verruimde openingstijden horeca

De Zwolse (natte) horeca verruimt de openingstijden vooralsnog niet. Vanaf 1 augustus mogen kroegen de hele nacht geopend zijn, maar het overgrote deel van de horecaondernemers ziet dat niet zitten. Enkele restaurants gaven eerder wel aan dat ze langer geopend zouden blijven, aldus een onderzoek van...

29 juli 2016 Wet- en regelgeving
Rechter verbiedt blurring

Geen wijntje meer bij de knipbeurtDe gemeente Nieuwegein mag niet langer mengvormen van winkels en horeca oogluikend toestaan. Dat heeft de voorzieningenrechter in Utrecht donderdag bepaald. Kappers, bloemisten en andere winkeliers konden tijdelijk toestemming van de gemeente krijgen om een wijntje ...

23 juni 2016 Wet- en regelgeving
Boekhandel moet wijnflessen verwijderen

Waanders In de Broeren moet de flessen wijn weghalen uit zijn boekhandel in Zwolle. De gemeente kan niets anders dan meegaan in de uitspraak van de rechter. Die oordeelde eerder dit jaar na een klacht van de SlijtersUnie dat de boekhandel geen alcohol mag verkopen. Zwolle had op onjuiste gronden afg...

17 mei 2016
Mocca d'Or neemt Santas Koffie over

Koffiebranderij Mocca d’Or heeft Santas Koffie uit Rotterdam overgenomen. Naast de ambachtelijk geroosterde Mocca d’Or koffies en het Earth Coffee-concept voor de horecamarkt en koffiespeciaalzaken, krijgt Mocca d’Or met het MVO-concept van Santas onder meer een belangrijke positie in het seg...

3 mei 2016
Uitnodiging: KHN Inspiratiesessie op 17 mei

Op dinsdag 17 mei organiseert KHN weer een inspiratiesessie voor drankverstrekkers. de sessie vindt bocvendien plaats op een unieke locatie: de Executive Lounge van PEC Zwolle! Op het programma staan onder andere Joost Broerse, Commercieel Directeur van PEC Zwolle over ondernemerskansen, Marieke H...

8 april 2016
Mogelijk rechtzaak Den Bosch door blurring

De Slijtersunie wil dat burgemeester Rombouts van Den Bosch optreedt tegen retailers die deelnemen aan de proef met blurring. Dat schrijft voorzitter Ron Andes van de vereniging aan de burgemeester. Blurring-proef Den Bosch is een van de gemeenten die zich bij de Vereniging van Nederlandse Gem...

6 april 2016
Zwolse rechter verbiedt alcoholverkoop in boekhandel

De Zwolse boekhandel Waanders In de Broeren mag van de rechter geen alcohol meer verkopen. Ook heeft de gemeente een tik op de vingers gekregen. Blurring-proef Zwolle is een van de gemeenten die zich bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft aangemeld voor de proef met blurring. ...

22 februari 2016
Foodfestival Lepeltje Lepeltje breidt uit

Het rondreizende culturele foodfestival Lepeltje Lepeltje breidt dit jaar uit naar maar liefst zeven steden en Mysteryland. In Amersfoort, Dordrecht, Utrecht, Groningen, Zwolle, Apeldoorn, Eindhoven en op Mysteryland gaat jong en oud bourgondisch genieten. Vanaf Pinksterweekend in mei tot en met e...

4 februari 2016
120 nieuwe bierambassadeurs in ons land

Nederland telt sinds vandaag ruim 120 nieuwe gediplomeerde bierambassadeurs. "De toegenomen aandacht voor verschillende biersoorten leidt tot een honger naar kennis", aldus Marco Lauret, voorzitter van de Stichting Bieropleidingen Nederland (StiBON). In de afgelopen jaren hebben in totaal 450 mense...

8 januari 2016
Hanos verruimt openingstijden groothandels

Dertien groothandels van Hanos zijn vanaf deze week geopend van zeven uur ’s ochtends tot zes uur ’s avonds. Op donderdag en vrijdag zijn er koopavonden en kunnen horecaondernemers tot acht uur ‘s avonds in de winkels terecht. Vestigingen De nieuwe openingstijden gelden voor de volgende ...

5 januari 2016
Bieropleiding nu ook in Eindhoven

Stichting Bieropleidingen Nederland (StiBON) biedt dit voorjaar voor het eerst haar opleiding aan in Eindhoven. Naast Breda is dit nu de tweede opleidingsmogelijkheid in Brabant. Honger naar kennis "We merken een honger naar kennis bij alle groepen in de bierketen", aldus StiBON voorzitter Marc...

1 januari 2016 Brood Recepten
Broodje nagelhout

Broodje nagelhout van Pistache, Zwolle Ingrediënten Oerbrood Ouderwets gedroogd rundvlees Een dip van tapenade Balsamicostroop Olijfringen ...

13 oktober 2015
Voors en tegens van vrije openingstijden

In Zwolle zijn bewoners van het stadscentrum bang voor de vrije openingstijden van de horeca in de stad. De gevolgen van vrije openingstijden zijn nog onbekend, en verschillende horecaondernemers juichen de verruiming juist toe. Politie wil het liever niet De politie is ook niet gerust op de v...

6 juli 2015

Zwolle heeft er een bruin café bij: Pandje 2.0. Aan de Melkmarkt vind je dit café, op de plek waar eerder café Naar Boven was gesitueerd. De eigenaar is dezelfde eigenaar als van 't Pandje; dit verklaart direct de naam. Tweede pandje De eigenaar heeft café 't Pandje in Steenwijk in zijn b...

5 juni 2015
Mobiele koffiebars duiken overal op

Per 4 juni is franchisenemer Ger Haverkamp eigenaar van een tweede Kaldi Mobiel. Kaldi Mobiel is een concept van Kaldi koffie & thee. Een mobiele koffiebar die overal in de regio kan opduiken. Daarbij kunnen passanten Kaldi koffie proeven, het verhaal achter de koffie horen en de barista aan het w...

19 mei 2015
Dit zijn de populairste clubs en danscafés

Gisteravond waren in de Rotterdamse club Villa Thalia ruim 350 horecaondernemers met hun personeel aanwezig bij de uitreiking van de jaarlijkse Nightlife Awards. "Deze awards zijn dé waardering voor de ondernemers en hun personeel van uitgaansgelegenheden die nog steeds populair zijn bij het publi...

16 maart 2015

COC Zwolle sluit zijn café in het centrum van Zwolle. Het café is te groot en de uitstraling is niet meer van deze tijd. Bovendien werd de kroeg minder vaak bezocht. Op 21 maart is er een groot feest om afscheid te nemen van de kroeg. Geen definitief afscheid overigens; op 25 april verijst er ee...

10 februari 2015
Rotterdam minst romantische bestemming

Het is weer bijna dé dag van de liefde, Valentijnsdag. Op 14 februari is het een must je geliefde te verrassen met een bloemetje, een leuke kaart of wellicht een heerlijke dag (en nacht) weg in eigen land. Maar naar welke stad moet je je geliefde meenemen als je niet overladen wilt worden met lie...

27 november 2014
Culinair platform gaat grenzen over (video)

Gastronomixs.com, het culinaire platform van Inge Meijs en Jeroen van Oijen, is wereldwijd gelanceerd. Hiermee is de eerste stap naar een internationaal culinair standaardwerk gezet. Foto: Jeroen van Ooijen en Inge Meijs van Gastronomixs Lancering Engelstalige website Tijdens Chefs Revolutio...

18 september 2014
Damn Food Waste in Zwolle

Nederland verspilt nog steeds te veel voedsel en daarom vindt op zaterdag 20 september Damn Food Waste plaats op het Grote Kerkplein in Zwolle. Daarbij worden meer dan duizend gratis lunches uitgedeeld aan bezoekers. De lunch is gemaakt van voedsel dat anders weggegooid zou worden en iedereen die t...

13 augustus 2014
Bieropleiding nu ook in Zwolle

Stichting Bieropleidingen Nederland (StiBON) biedt dit najaar voor het eerst haar opleiding aan in Zwolle. De opleiding op niveau 1 leidt geïnteresseerden in zes maandagavonden op tot ‘bierambassadeur’. Inmiddels hebben meer dan tweehonderd bierambassadeurs de opleiding afgerond en mogen zich...

5 juli 2014

Elles Hetebrij van Café De Hete Brij in Zwolle werd onlangs verrast in Restaurant Librije’s Zusje in Zwolle. Zij ontving de Klasbak Trofee vanwege de passie waarmee zij haar vak uitvoert en uitdraagt. De trofee is een initiatief van Tour Culinair en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca). Met he...

23 juni 2014
UPDATE: Licentieplicht Videma

UPDATE Onterechte incassering licentiegelden door de Videma? Volgens de website van de FIFA wel. We zoeken het uit voor je: lees ook vooral verder. Vorige week berichtte Videma dat in de helft van de kroegen het WK Voetbal zonder licentie wordt getoond. Daar zou een boete op staan. Nu lijkt de Vid...

12 mei 2014
Doneert u uw fooi?

Aankomende zaterdag kan men uitgaan voor het goede doel. Op 17 mei staan Amsterdam, Breda, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht, Wageningen en Zwolle geheel in het teken van de tiende Nacht van de Fooi. In Tilburg kan je al donderdag 15 mei ter...

24 april 2014
Geen vergunning, minder omzet

De lokale overheden zijn weer volop in het nieuws. Zeker nu, met Koningsdag in aantocht. Horecaondernemers zijn immers afhankelijk van de gemeente om een vergunning te krijgen voor een evenement. Zo ook in Enschede: de bestuursrechter in Zwolle oordeelde dat deze ondernemer geen buitenbar en podiu...

6 maart 2014
10e Nacht van de Fooi komt eraan

Dit jaar vindt de tiende editie van Nacht van de Fooi plaats. Op zaterdag 17 mei staan deelnemende horecagelegenheden hun fooi af aan vijf kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten. Motto In de steden Amsterdam, Breda, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmeg...

20 januari 2014

Bar Café ‘t Vierkantje uit Berkel en Rodenrijs is bekroond tot Gouden Horecazaak van Nederland 2013. Het café heeft de wedstrijd om het Gouden Fust van Heineken gewonnen. De jury beloonde de horecazaak om zijn uitmuntende gastheerschap en de kwaliteit van het versgetapte bier. Bekroning E...

7 januari 2014
Finale NK Biertappen op Horecava

Op woensdag 15 januari 2014 zal duidelijk worden wie van de 25 finalisten uit heel Nederland de biergenieter het beste een biertje voorzet. In het afgelopen jaar zijn circa 1.500 biertappers vanuit ruim 500 horecazaken de strijd met elkaar aangegaan voor een plek in de finale van het NK Biertappen...

2 december 2013
Finalisten NK Biertappen bekend

De 25 finalisten voor de NK Biertappen, die op 15 januari de strijd met elkaar aan gaan, zijn bekend. De finale vindt plaats op de Horecava. Vorige week vonden de districtenfinales plaats waar 110 biertappers aan meededen. Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt door de Stichting Tapwedstri...

16 oktober 2013
Vegetarische bal bijna beste gehaktbal

In de strijd om de Gouden Gehaktbal is de vegetarische Gehacktbal van Vegetarische Slager-chef Paul Bom op een gedeelde derde plaats geëindigd. In totaal streden er 42 deelnemers om de hoogste eer. Van de ballen die in de strijd geworpen werden waren er 41 gemaakt van vlees en slechts één van v...

23 september 2013
35 jaar café de Singel in Zwolle

Café de Singel in Zwolle vierde onlangs haar 35-jarig jubileum. Onder leiding van muzikant Roy Kuschel kwamen diverse muziekvrienden van het café optreden. De avond werd afgesloten door een afterparty met de deejays Wimsen en Ome Funk. Uitbaters Het café werd in 1978 geopend door Joep Sa...

14 augustus 2013
De drie mooiste bars volgens het publiek

De top-3 voor de publieksprijs 'Mooiste Bar van Nederland 2013' is bekend. De kanshebbers op de prijs zijn: Mr. Mofongo uit Groningen, In de Buurt uit Zwolle, en Jopenkerk in Haarlem. Momenteel kan er op de genomineerde bars worden gestemd. De stemmen die tot nu toe werden uitgebracht op de bar...

5 april 2013
Gast wil niet betalen voor kraanwater

De horeca ligt onder vuur. Gasten vinden dat ze teveel voor kraanwater betalen. Zelfs de politiek bemoeit zich ermee. Maar ondernemers zijn toch vrij om hun prijsbeleid te bepalen? Hoe eerlijk vinden gasten het eigenlijk om voor kraanwater te moeten betalen? Wat is men bereid te betalen? Hotelsch...

9 januari 2013
HorecaHelden 2013 bekend

De HorecaHelden van 2013 zijn bekend. Binnen de categorieën fastservice, dranken, restaurant en hotel werden Laura van Renen, Jeroen Ketting, Wim Bos en Pieter Oostveen tot Helden uitgeroepen. Laura van Renen reageert enthousiast op de bekendmaking Jeroen Ketting is blij, kan het haast ni...

27 december 2012
Zwolle wil meer en betere horeca

De gemeente Zwolle wil verbetering en uitbreiding van het horeca-aanbod in de stad. De komende jaren zou er voldoende ruimte moeten zijn voor meer en innovatieve horecabedrijven. Meer vierkante meters Dat blijkt uit de nota Horecavisie Zwolle 2012-2017. In totaal mag er van de gemeente tot 2017...

19 oktober 2012
'Groene' Sligro Zwolle opent deuren

Sligro opent in Zwolle de deuren van een nieuwe vestiging die om de hoek van de oude locatie ligt. De groothandel krijgt een proeftuin en bij de bouw is sterk rekening gehouden met duurzaamheid. Drie keer zo groot Arthur Reijnders, directeur Sligro Zwolle: “Het vloeroppervlak is maar liefst 10...

24 juli 2012
Terrasprijzen horeca licht gestegen

De terrasprijzen in Nederland zijn dit jaar met 1,9 procent gestegen ten opzichte van 2011. Amsterdam is voor het negende jaar op rij de duurste stad, al zijn de prijzen er een beetje gedaald (-0,7 procent). Nijmegen goedkoopst Een rondje (twee fluitjes, twee fris, twee rosé, en twee koffie) ko...

28 juni 2012
Tien bartenders door naar finale

Utrecht en Rijssen waren onlangs het strijdtoneel van de regionale finales van de Pilsner Urquell Master Bartender 2012. In totaal streden 34 deelnemers om een plekje in de nationale finale. Passie en kunde Een vakkundige jury beoordeelde de bartenders op hun kennis, kunde en passie voor de kwa...

18 maart 2012
Winnaars SVH NK Horeca 2012 bekend

Leerling-kok Edwin Sander uit Twello, leerling-gastheer Niek Groen uit Spierdijk en leerling-kastelein Luc van Nieuwamerongen uit Breda zijn er met de nationale titels vandoor gegaan tijdens het SVH NK Horeca. Na een zinderende finaledag zijn zaterdag 17 maart de nieuwe SVH Nationaal Kampioenen H...

14 februari 2012
Al 65 jaar dagelijks twee keer naar de kroeg

Al 65 jaar komt de 87-jarige Bertus Prins dagelijks naar café De Kippe in Zwolle. De hoogbejaarde man vierde er onlangs zijn verjaardag en jubileum als een van de trouwste stamgasten van Nederland. Al sinds zijn 22e komt Prins iedere dag in het café. Vroeger kwam Prins er met zijn maten direct n...

11 januari 2012
Het Wijnhuis is meest gastvrije café van 2012

Grand Café Het Wijnhuis uit Zwolle heeft tijdens de wedstrijd 'Beste Gastvrijheidsformule Café's' laten zien dat zij de beste formule hebben. "De formule is geweldig, deze hebben ze zelf ontwikkeld en ze presenteren onderscheidende producten", lichtte jurylid Jeannine Sok toe. De formule H...

9 januari 2012
Twitter: join the conversation! (4/6)

In zes artikelen staan Edith Scholte en Menno Beker van Socialmediaworkshops.nl stil bij de kansen van Social Media voor de horeca. Deze keer belichten de Social Media-watchers de mogelijkheden van microblog Twitter. Een verhaal met succesvolle voorbeelden en met bijzondere marketingacties, maar ...

21 april 2011
Oprichting Horeca Academie is een feit

Met de oprichting van de Horeca Academie komt er binnen de horeca een nieuwe opleider die zich richt op het gedegen opleiden van vakmensen. Praktijklessen door ervaren vakmensen vormen altijd de ruggengraat van deze opleidingen. Daarnaast wordt elke deelnemer ondersteund met een persoonlijke coach e...

19 januari 2011
Groningen Hoofdstad van de Smaak 2011

Groningen is vanaf vandaag officieel 'Hoofdstad van de Smaak 2011'. De stad gaat in samenwerking met de provincie het hele jaar lang smaakvolle voeding en smaakbewust eten propageren. Gedurende heel 2011 worden festiviteiten georganiseerd onder het predicaat Hoofdstad van de Smaak. Smaaklepel O...

21 juli 2010
Minder geweld bij en in disco Smithy's

In politieberichten wil in het weekeinde de naam van discotheek Smithy's Palace in Eesveen nog weleens vallen als het om geweld of mishandelingen gaat, zo schrijft de Stentor. Toch lijken de schermutselingen tussen uitgaande jeugd zich te verplaatsen. Minder in en direct nabij de disco, maar verdero...

12 januari 2010
Arjan Broekman wint Gouden Gastvrijheid Awards

De drie genomineerden voor de Gouden Gastvrijheid Awards staan met gespannen gezichten naast elkaar op het podium. Volgens juryvoorzitter Hajé de Jager van Koninklijke Horeca Nederland was er dit jaar één die 'ietsje boven de rest uitstak'. "Jij doet de dingen net iets anders dan anderen in jouw ...

3 november 2009
Meest Markante Horecaondernemers 2009 bekend

Op het jaarcongres van Koninklijke Horeca Nederland in de jaarbeurs van Utrecht is Arjan Broekman van 't Proeflokaal in Zwolle uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer 2009. Hij kreeg goud. Zilver was er voor Wim Postma van 't Stasjons Kofjehús in Molkwierum. Toon Naber general manager van G...

4 september 2009
Meest gastvrije stad van ons land

Op woensdag 23 september wordt bekend gemaakt welke stad zich de Meest Gastvrije Stad van Nederland mag noemen. Het jaarlijkse onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies in samenwerking met VVV Nederland zoomt in op de 21 grootste steden van Nederland. Op basis van 8.000 enquêtes onder de ...

14 augustus 2009
Innovatie in horeca stimuleren met subsidie

Ondernemers uit de horeca met plannen om te investeren in bijvoorbeeld duurzaamheid, techniek of innovatie op personeels-gebied, worden opgeroepen zich te melden bij Koninklijke Horeca Nederland. In september gaat de belangenbehartiger van de horeca in samenwerking met het bedrijfschap Horeca en Cat...

29 juli 2009
De eerste editie van het Zwolse Zomerfestival

Vorig weekend was het groot feest in Rotterdam. Het zomercarnaval werd daar uitbundig gevierd. Zwolle heeft het ritme ook te pakken en organiseert komend weekend het Zwolse Zomercarnaval. Café De Stoof heeft samen met carnavalsvereniging De Gleuvenskoevers een Caribisch programma opgezet. De dansgr...

20 juli 2009

Zwolle is door Koninklijke Horeca Nederland (KHN) uitverkoren als pilotlocatie voor innovatie binnen cafés. Middels workshops wil de brancheorganisatie, die in Zwolle de belangen behartigt van 132 horeca-bedrijven, café-eigenaren prikkelen anders over de toekomst van hun bedrijf na te denken. De p...

16 maart 2009
Gezocht: meest gastvrije stad van Nederland

Van Spronsen & Partners horeca-advies voert onderzoek uit naar de meest gastvrije stad van Nederland. Hierin worden de 21 grootste steden onderzocht en beoordeeld op verschillende aspecten als horeca-aanbod, gevoel van veiligheid, winkelaanbod, architectuur en openbaar vervoer. In de verschillende s...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: