Zo word je een onweerstaanbare horecawerkgever

8 maart 2019 | Thijs Jacobs

Verwarrend, al die termen als ‘employer branding’, ‘employer journey’, ‘agile’ en ‘management tools’. Toch zal de horeca met haar tijd mee moeten. Er is simpelweg een gebrek aan gewone voorbeelden en bruikbare handvatten om een onweerstaanbare werkgever te kunnen zijn. 

Gerco van Brasserie Havenkwartier scoort hoog op de pijlers van Binden & Boeien. Niet verrassend, want zijn verlooppercentage aan personeel was gedurende het afgelopen jaar nihil. Omdat de zaak groeit, plaatste Gerco laatst weer een vacature. Deze leverde de volgende dag gelijk 7 sollicitanten op! 

Echt contact, dat is pas belangrijk

In tegenstelling tot wat nu geroepen wordt, ziet Joyce Vastenhouw dat flexibele werktijden alleen of zelfsturende teams niet werken. Waar het om gaat is echt contact: “Ik vind het fijn wat je voor ons doet hier, het werk dat jij doet is belangrijk voor ons.” 

Vastenhouw behandelt in haar boek Binden & Boeien op de kaart, een recept voor onweerstaanbaar werkgeverschap, de 10 ingrediënten van Binden & Boeien. Wil je aan één van de ingrediënten werken? Dan dient het boek als naslagwerk, want met inspirerende voorbeelden en handige tips kun je direct aan de slag. Geschreven voor de horecaondernemer, maar toepasbaar op iedere branche. 

Over Joyce Vastenhouw:

Vastenhouw komt uit een horecafamilie. Jarenlang werkte zij voor een grote franchiseformule. Na onderzoek, studie, en ervaring startte zij een initiatief waarmee ze de horecabranche in een aantrekkelijk daglicht wil zetten. Niet van buiten, maar van binnenuit. Vanuit de kracht van de ondernemer, de medewerkers en de zaak. Haar succesvolle methode is gebaseerd op de 10 ingrediënten in het boek die op een vlotte en praktische manier aan bod komen. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Terrassen per 19 mei open van 6 tot 20 uur

De terrassen mogen vanaf aanstaande woensdag 19 mei vanaf 06.00 uur tot 20.00 uur open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Met de verruiming van de openingstijden van de terrassen hebben horecaondernemers meer mogelijkheden om ook diner op de terrassen te draaien ...

Achtergronden
11 jaar geleden in De CaféKrant: Wijnbar Viqh, Haarlem

De CaféKrant bestaat dit jaar 15 jaar. Om dit 'porseleinen jubileum' kracht bij te zetten, besteden we iedere week aandacht aan een interview of achtergrondverhaal uit de rijke historie van De CaféKrant. Dit keer reizen we terug naar 2010. We bezochten wijnbar Viqh in Haarle ...

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: