Wordt Tess Posthumus beste bartender ter wereld?

18 juni 2018 | Thijs Jacobs

Voor het derde achtereenvolgende jaar maakt Tess Posthumus kans op de titel ‘International Bartender of the Year’. Daarnaast is de bar Flying Dutchmen Cocktails, die ze begin dit jaar samen met Timo Janse opende genomineerd in de categorie 'Best New International Cocktail Bar'. Vooraanstaande professionals uit de cocktailindustrie brachten hun stem uit en op basis daarvan is 15 juni de top 10 bekend gemaakt. 

INTERNATIONAL BARTENDER OF THE YEAR

- Sullivan Doh, La Commune
- Marcis Dzelzainis, Sager and Wilde
- Roman Foltan, ATLAS Singapore
- Chris Hysted-Adams, Black Pearl
- Chris Moore, Coupette

- Tess Posthumus, Flying Dutchmen Cocktails

- Remy Savage, Artesian
- Joe Schofield, Tippling Club
- Kaitlyn Stewart, Royal Dinette
- Luke Whearty, Operation Dagger

BEST NEW INTERNATIONAL COCKTAIL BAR

- Botanist, Vancouver, Canada
- Coupette, London
- Flying Dutchmen Cocktails, Amsterdam
- Les Grands Verres, Paris
- MOOTEE, Johannesburg
- Scout, London
- The Mint Gun Club, London
- The Old Man, Hong Kong
- The Strangers Club, Panamá
- Two Schmucks, Barcelona
- Waeska Bar at the Mandrake, London

Tess Posthumus is de eerste Nederlandse genomineerde sinds de introductie van de award twaalf jaar geleden. Bij winst zou Posthumus tevens de eerste vrouwelijke winnaar zijn. De prijs wordt 22 juli uitgereikt tijdens het cocktail event Tales of the Cocktail in New Orleans. 

Tales of the Cocktail: Spirited Awards

De Spirited Awards is in 2006 door Tales of the Cocktail opgericht om de inspanningen van de beste professionals binnen de cocktail- en drank industrie te erkennen. Vierentwintig awards worden uitgereikt aan onder andere de beste bars, bartenders, schrijvers en distilleerders. Dit jaar vindt de Spirited Awards ceremonie plaats op zaterdag 22 juli in het Sheraton Hotel als onderdeel van het 12e jaarlijkse Tales of the Cocktail event. Voor meer informatie https://talesofthecocktail.com/news/top-10-nominees-12th-annual-spirited-awards.


Over Tess Posthumus

Tess Posthumus studeerde Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en rondde in 2014 haar Master Sociologie af. Tijdens haar studie werkte Tess al in diverse horeca-zaken en werd ze verliefd op de wonderschone wereld van het mixen. Sinds 2009 werkte ze bij een van de beste bars ter wereld: Door 74 in Amsterdam. Haar talent is niet onbekroond gebleven, zo won Tess diverse nationale en internationale competities. Ze maakte van haar bijbaan haar carrière en reist tegenwoordig de wereld rond als freelance hospitality professional. In 2017 opende Tess samen met Timo Janse haar eigen bar in Amsterdam, genaamd Flying Dutchmen Cocktails. Hier probeert ze samen met haar team een echte cocktailcultuur in Nederland op te bouwen door te focussen op (neo-)klassieke cocktails en educatie voor gasten en de Nederlandse horeca gemeenschap. 

Naast Flying Dutchmen Cocktails is Tess een veel gevraagd hospitality consultant, (co-)owner van Perfect Serve Barshow Amsterdam, Difford’s Guide Netherlands, Amsterdam Cocktail Week en verantwoordelijk voor hotelbars The Tailor in NH Collection Hotel Krasnapolsky en VANE Skybar in NH Collection Eindhoven Centre. Ze schrijft maandelijks voor Delicious Magazine, publiceerde haar eerste boek Cocktails met Tess bij Carrera Culinair, welke vanaf september 2018 ook in het Engels verkrijgbaar is, heeft haar eigen lijn met bartools en werkt aan haar tweede boek over jenever, de traditionele Nederlandse drank.  

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Amsterdam
Ministerie sluit horecazaken vanwege arbeidsmarktfraude

Vervalsing van loonstroken, het tewerkstellen van vreemdelingen zonder vergunning, sjoemelen met arbeidstijden en onderbetaling. De Inspectie SZW constateerde deze overtredingen bij diverse horecaondernemingen in de Amsterdamse binnenstad. Ook bij hercontroles bleek er geen verbetering te zijn. In s...

Bier
Nick Driehuis tapt mooiste biertjes van Noord-Holland

De best getapte biertjes van de regio Noord Holland worden getapt in Aalsmeer. Barman Nick Driehuis van The Beach won maandag 12 november de regionale tapwedstrijd in de Brafoer in Beverwijk. Van de 66 deelnemers was Nick Driehuis met een score van 178 punten de absolute winnaar. Hij tapte goed, ...

Columns
Column: Hoe zorg je dat je ambitie geen droom blijft?

Tuurlijk heb jij ambities. Elke ondernemer heeft die toch? Want je wilt groeien en je bedrijf continu verbeteren. Meer omzetten en meer overhouden. Meer vrije tijd en toch goed bezig zijn met je bedrijf. 'Ah’s en Oh’s' krijgen als mensen bij je binnenstappen en komen genieten. ...

Achtergronden
Feestdagen in de horeca, wees voorbereid!

De welbekende feestmaand is aanstaande. December is de maand waarin we Sinterklaas en Kerst vieren, maar wist je dat midwinter op 21 december valt, dat het WK Hockey wordt gespeeld en ook het EK handbal voor vrouwen op het programma staat? Goed om te weten. Al deze data vind je in de HorecaMarket...

Awards Onderwijs
Top 10 Beste Leerbedrijf Horeca bekend

Op woensdag 7 november heeft SVH de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekendgemaakt. Nadat de nominatieronde op vrijdag 12 oktober werd gesloten, hebben leerlingen, docenten en leermeesters hun leerbedrijven kunnen beoordelen tijdens de beoordelingsronde. De tien hoogst geëindigd...

Amsterdam Overheid
Amsterdam gaat strijd aan tegen crimineel geld in de horeca

De gemeente Amsterdam heeft samen met andere overheidsinstanties een manier gevonden om crimineel geld te weren uit de horeca. De rechter heeft ingestemd met 'omkering van de bewijslast', waardoor ondernemers aan moeten tonen dat hun kapitaal legitiem is. Dit was eerder niet het geval, ee...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: