Vir-Gin tijdens Week van het Alcoholvrije drankje

30 december 2019 | Thijs Jacobs

Een lekker biertje tijdens de kerstborrel, een goede fles wijn bij het kerstdiner en een glas champagne om op het nieuwe jaar te proosten. In december stelt menig Nederlander z’n lever aardig op de proef. Om het jaar nu écht gezond en guilt-free in te wijden, organiseert Metropole Café NRC de Week van het Alcoholvrije drankje. Van 6 t/m 12 januari zijn alle Rotterdammers en liefhebbers van de stad welkom om kennis te maken met de veelbelovende nieuwe alcoholvrije drankenkaart. De Rotterdamse hotspot serveert kwalitatief hoogwaardige alternatieven voor zowel alcohol als frisdrank. Zo is het pronkstuk van de kaart de Vir-Gin: een verfrissende alcoholvrije gin.

Guilt-free genieten

“Hoewel er in januari veel mensen mee willen doen aan Dry January, vinden er in deze maand juist veel borrels plaats. De kroeg induiken om vervolgens aan een colaatje te nippen ervaart men vaak als ongezellig, waardoor de verleiding om toch een biertje of wijntje te bestellen best groot wordt. Om ons publiek te steunen in het nemen van een verantwoorde beslissing én het feestgevoel te behouden vullen we onze kaart aan met alcoholvrije lekkernijen. Smaakvolle drankjes die óók een lust voor het oog zijn. Een Vir-Gin staat toch veel gezelliger dan een colaatje?”, aldus Rogier Nelisse, bedrijfsleider NRC.

Hart onder de riem

Tijdens de feestdagen wordt er met volle teugen genoten van alcoholische versnaperingen. Het is dan ook niet gek dat ‘minder alcohol drinken’ een veelvoorkomend goed voornemen is en Dry January ook in Nederland een trend is. Om het uitgaand publiek een hart onder de riem te steken heeft NRC een uitgebreid alcoholvrij drankenmenu samengesteld. Van de no red cocktail tot alcoholvrij bier en gin: iedereen kan zijn hart ophalen tijdens de Week van het Alcoholvrije drankje bij NRC.

Foto: Do Nossent

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Bier
Swinkels Family Brewers komt versneld met Swinckels’ 0.0%

Swinkels Family Brewers komt versneld met Swinckels’ 0.0%, een nieuw alcoholvrij bier, en brengt deze exclusief naar de horeca. Swinckels’ Superior 0.0% Beer is een uitgesproken, fris en verfijnd alcoholvrij bier. De brouwer voegt hiermee nog een alcoholvrij bier toe aan haar uitgebreide...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: