Start-up Temper en L1NDA beëindigen samenwerking

16 juni 2017 | Roy Spijker

Temper kondigt het einde van de samenwerking met horeca planningstool L1NDA aan. De start-up verovert momenteel de arbeidsmarkt met een online marktplaats waar 23.000+ freelancers en 1500+ opdrachtgevers uit de horeca- en hospitalitysector samenkomen. De pilot die de snelgroeiende start-up afgelopen februari aanging met L1NDA, krijgt geen vervolg.

Temper is ontstaan vanuit een innovatieve visie op de traditionele arbeidsmarkt. Mede-oprichter en CEO Paul Eggink licht toe: “Het is onze missie om invulling te geven aan de flexibele schil van horecaondernemingen. Dit doen we met een online marktplaats, waarmee we een ondoorzichtige markt transparant maken. We geven de opdrachtgever de handvatten om zelfstandig in te spelen op de behoeftes van de millennial. Voor deze nieuwe generatie op de arbeidsmarkt is het onze missie hen de vrijheid te geven om zelf te bepalen waar, wanneer, voor wie en tegen welk tarief ze werken.”

Strategie
De pilot met L1NDA kon niet bijdragen aan de strategie waar Temper dagelijks keihard aan werkt. De start-up heeft een helder plan om enerzijds haar missie te verwezenlijken en anderzijds te bouwen aan een duurzame groei van Temper. Eggink: "Wij hebben een heldere visie op de toekomst van de arbeidsmarkt en kiezen ervoor om zonder tussenkomst van een derde partij verder te gaan. Zo kunnen we blijven inspelen op de behoeftes van onze doelgroep en de best mogelijke oplossing creëren voor de toekomst van de arbeidsmarkt."

Op het online platform worden opdrachtgevers gekoppeld aan horeca-professionals. 23.000 ervaren mensen staan per direct klaar om openstaande shifts bij horecabedrijven op te pakken, zónder de tussenkomst van een traditionele derde partij. Horecabedrijven zien dit linea recta terug in de kwaliteit en energie op de werkvloer.

"Een break-up is nooit leuk, maar wij gaan op een positieve manier uit elkaar. We willen onze waardering uitspreken voor de organisatie L1NDA als horeca planningstool en wensen hun veel succes in de toekomst", zo besluit Eggink.

Geen verandering
Voor freelancers en klanten verandert er overigens weinig in het gebruik van Temper. Opdrachtgevers en opdrachtnemers kunnen blijven rekenen op de voordelen die het platform hen momenteel al biedt. Voor opdrachtgevers zal de rechtstreekse samenwerking met Temper meer controle geven op zaken als flexpools, aanmeldingen, urenregistratie en facturatie.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Amsterdam Café
Nedstede koopt vastgoed en exploitatie café De Vergulde Gaper in de Jordaan

Nedstede heeft het vastgoed en de exploitatie van café De Vergulde Gaper gekocht. Het beroemde café ligt middenin de Jordaan, aan de Prinsenstraat 30, op de hoek van de Prinsengracht. De Vergulde Gaper is geliefd onder zowel Amsterdamse locals als toeristen, niet alleen vanwege zijn...

Tech Coronacrisis
Horecaplatform Nocto biedt oplossing voor de anderhalvemetersamenleving

De horeca behoort tot één van de industrieën die zwaar getroffen is door COVID-19. Na 81 dagen gesloten te zijn geweest, mocht de horeca 1 juni weer open. Verschillende regels moeten dan wel worden nageleefd. Terwijl ongeduldig wordt gewacht op versoepelingen, komt Rotterdamse sta...

KHN Coronacrisis
Clubs & Nightlife bedrijven pleiten voor heropening per 1 augustus

De versoepelingen die vanaf vandaag ingaan, bieden voor veel sectoren weer enige ruimte om te ondernemen, maar voor de Clubs & Nightlife bedrijven is er nog steeds geen perspectief; zij moeten tot tenminste 1 september de deuren gesloten houden. Dit is niet langer uit te leggen. In Den Haag word...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Bezorgen van drankpakketten door horeca mag niet meer

Vanaf woensdag 1 juli mogen horecaondernemers in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid geen drankpakketten, met daarin licht alcoholische dranken, meer bezorgen, zo lezen we op de website van De Gelderlander. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis werd er voor de horeca een uitzondering gemaakt, m...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: