Saskia Geraeds en Jan Bas van Aalderen in bestuur KHN

10 maart 2021 | Redactie
Saskia Geraeds en Jan Bas van Aalderen in bestuur KHN

De Ledenraad van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft per 9 maart 2021 horecaondernemers Saskia Geraeds en Jan Bas van Aalderen gekozen tot de nieuwe Landelijk Bestuursleden van de vereniging.

Zij komen in de plaats van Antonio van den Hengel en Michel Kloeg die in de komende jaarvergadering zullen aftreden. Antonio van den Hengel heeft dan zijn maximale zittingsduur van twee maal drie jaar als bestuurslid bereikt.

Michel Kloeg bereikt dan het einde van zijn eerste zittingstermijn en heeft aangegeven in verband met drukke werkzaamheden niet voor herbenoeming in aanmerking te willen komen. In haar vergadering van december 2020 heeft de Ledenraad aangegeven het wenselijk te vinden dat binnen het Landelijk Bestuur (LB) een goede overdracht van taken mogelijk is. Daarom is er voortaan een overlap van drie maanden. De Ledenraad is het hoogste orgaan van de vereniging en bestaat uit vertegenwoordigers van alle regio’s binnen KHN.

Horecaondernemers met ambitie

Saskia Geraeds is sinds 2013 directeur en eigenaar van Huize Koningsbosch, een boutique hotel in Bakkum/Castricum met 23 kamers, een restaurant en drie vergaderzalen. Saskia is een enthousiaste horecaondernemer met een grote passie voor de branche. Voordat ze horecaondernemer werd, werkte zij 21 jaar in (hogere) managementfuncties bij een grote bank. Tevens vervulde ze verschillende bestuursfuncties buiten KHN. Jan Bas van Aalderen is een ondernemer in hart en nieren. Hij is trotse eigenaar van Museum-Café Het Pomphuis, Bistro Bommen Berend b.v. en De Gouden Koets Catering in Groningen. Van 1997 tot 2018 was hij eigenaar van Diner-Café Soestdijk. Ook vervulde hij meerdere functies binnen de vereniging. Van 2010 tot 2016 was hij voorzitter van KHN-afdeling Groningen stad. En van 2012 tot 2019 was hij voorzitter van KHN regio Groningen en tevens KHN-Ledenraadslid.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
11 jaar geleden in De CaféKrant: Wijnbar Viqh, Haarlem

De CaféKrant bestaat dit jaar 15 jaar. Om dit 'porseleinen jubileum' kracht bij te zetten, besteden we iedere week aandacht aan een interview of achtergrondverhaal uit de rijke historie van De CaféKrant. Dit keer reizen we terug naar 2010. We bezochten wijnbar Viqh in Haarle ...

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
''Het terras openen heeft eigenlijk geen zin voor ons''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: