RYPP: Rotterdams eerste wijnfestival is terug

13 maart 2018 | Thijs Jacobs

Van vrijdag 1 juni tot en met zondag 3 juni strijkt RYPP Wijnfestival neer in een van Rotterdams mooiste parken. Het Park bij de Euromast is drie dagen lang de plek om te genieten van wijn, de lekkerste culinaire combinaties én verrassende live-acts. In deze monumentale en groene oase proost je samen met vrienden op het begin van de festivalzomer. 

Proosten


Relaxt en met een goed glas in de hand het weekend vieren? Op RYPP Wijnfestival staat kwaliteit centraal, van Europese klassiekers tot aan Nieuwe Wereldwijnen. Ga op ontdekkingstocht naar jouw favoriete wijn. RYPP helpt je op weg; leer alle ins & outs over wijn in het Proefpaviljoen of schuif aan bij een sommelier die jou wijn leert walsen als een pro.
 
Bierliefhebbers wees gerust, er is een heerlijk aanbod (speciaal)biertjes en ook de BOB kan genieten van diverse alcoholvrije dranken. 

Het culinaire aanbod op RYPP Wijnfestival bestaat uit Rotterdamse (pop-up) restaurants en chefs die de uitdaging aangaan om bijzondere gerechten samen te stellen die passen bij jouw favoriete wijn. Luxe gerechten of een snelle snack; op culinair gebied word je in de watten gelegd.

Dansen


Bodempje gelegd? Zoek een plekje in de zon en voeten van de vloer! Van intieme live performances door lokaal opkomend talent en singer-songwriters tot aan eigenzinnige DJ’s of een Silent Disco, iedereen wordt van fijne deuntjes voorzien.
 
Speciaal voor deze editie verzorgt de Rotterdamse tak van 3voor12 de muziekprogrammering om je dag muzikaal af te toppen. Extra genieten dus!
 
Er valt van alles te ontdekken in de bosrijke festivaltuin. Naast een breed muziekprogramma, word je ook verrast door spontane performances en liveacts, zoals poëzie onder de bomen, een surprise proeverij aan tafel of live (kunst)performances aan het water. Op zoek naar het ultieme zomergevoel? Plof dan neer in een strandstoel aan het ministrand. Alles in het teken van een optimale wijnbeleving.
 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Grand Café Moeke Enschede flink verbouwd

Grand Café Moeke Enschede heeft de bovenste verdieping van het restaurant geopend, waardoor het aantal plaatsen is verdubbeld. Moeke is een gezellig en laagdrempelig, eigentijds grand café waar je komt voor een heerlijke kop koffie, lunch of diner. Een plek waar iedereen zich thuis voe...

Awards
De winnaars van Gaia Green Awards zijn...

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 18 september voor de derde keer de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het inspiratiepaviljoen rondom duurzaam ondernemen in de horeca, het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft ambassadeur Leon Keekstra (Stadsbemoeial Rotterdam) in de catego...

Wijn
Eerste diploma’s SVH Vinoloog/Sommelier uitgereikt

Op woensdag 19 september 2018 hebben de eerste geslaagden tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam het officiële SVH Vinoloog/Sommelier diploma ontvangen. SVH Vinoloog/Sommelier is als examen ontwikkeld voor de horeca, zodat meer mensen met de wijnkennis van een vinoloog gasten kunnen adviseren o...

Events Marketing
Tip: Formule 1 kijken in jouw horecazaak

De Formule 1 is in Nederland ongekend populair, mede door de geweldige prestaties van Max Verstappen. Ook in jouw horecazaak kun je profiteren van dit succes door de races uit te zenden. Maak er een Formule 1-ochtend of -avond van en verzin een speciale actie, zoals het serveren van oranje bitterbal...

Achtergronden
Training: hoe maak je jouw horecazaak onderscheidend?

Wat maakt een horecaconcept succesvol? En hoe voorkom je dat je concept blijft steken in de middenmoot? In deze training (15 oktober, in Bunnik) gaan wij het hebben over de, voor velen ontastbare, aspecten die een concept tot een succes maken. Wij leggen uit hoe je het DNA en de werkelijke kernwaard...

Bier Achtergronden
Affligem introduceert Patersvat in Nederlandse horecazaken

Affligem introduceert Affligem Patersvat in Nederland. Voor het eerst zal er een gelimiteerde editie beschikbaar zijn tot het einde van het jaar, exclusief voor ongeveer 1000 horecazaken in Nederland. Het eerste glas zal 14 september worden getapt in de Foodhallen in Amsterdam. Smaak ‘Af...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: