Onderzoek naar personeelstekorten binnen de horeca

28 augustus 2018 | Thijs Jacobs

Joyce Vastenhouw heeft een passie voor de horecasector. Toen haar opa in de jaren '70 horecazaken runde, konden zijn werknemers veel geld verdienen met fooien door hard te werken. Meer 'echte' wensen hadden de werknemers niet. En haar opa? Hij was degene die de eisen stelde.

Momenteel heeft de horeca te maken met een gespannen arbeidsmarkt. Is de horeca wel sexy genoeg? Op basis van de laatste personeel- en organisatietheorieën doet Joyce onderzoek naar de succesfactoren om de personeelstekorten intern op te lossen. Daar waar de meeste invloed van de ondernemer ligt. 

Anno nu zouden werknemers niet allemaal vrijwillig gekozen hebben voor de horecazaak van de opa van Joyce. Zij zouden doorgroeimogelijkheden, complimenten en een fijne community waarderen. Opa zou hier aandacht aan moeten besteden. De oudere werknemers wellicht daargelaten, maar hoe communiceren deze generaties met elkaar? En wat doen we met de vakspecialisten uit de horeca die steeds langer moeten doorwerken?

Doe je mee aan het onderzoek?

Voor een kleinschalig onderzoek is Joyce op zoek naar jou als horecaondernemer of -manager. Zij is benieuwd waarom jouw personeel over het algemeen met plezier voor jou werkt en hoe je de personeelstekorten de baas probeert te zijn. Wil je hieraan meewerken? Fijn! Joyce trakteert je desgewenst op een 0-meting, zodat je meer inzicht krijgt in jouw verbeterpotentieel.

De uitkomst van het onderzoek delen we met je via deze website, zodat we allemaal kunnen leren van elkaars werkwijzen. Heb jij juist geen personeelstekort, helemaal prima. Heb je wel moeite met het vinden van geschikt personeel? Dan is jouw bijdrage ook van harte welkom. Stuur een e-mail naar de redactie via deze link en Joyce kan dan contact met je opnemen met betrekking tot het onderzoek. Alvast hartelijk dank. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: