Maximus brengt witbier met lokale kamille uit

Auteur: redactie
productnieuws Bier 20 juni 2024
Maximus brengt witbier met lokale kamille uit

Om de start van de zomer kracht bij te zetten lanceert Maximus Brouwerij (Utrecht) haar nieuwe Witlove witbier (5,5 procent), met lokale kamillie uit het Voedselbos Haarzuilens. Witlove is een ultiem zomerbier met frisse tonen en een licht zuurtje, dat elk jaar met wisselende kruiden terugkeert.

Samen met het Voedselbos worden deze kruiden geselecteerd, die perfect samengaan met het karakter van het bier. Dit jaar is dat kamille, wat zorgt voor een bloemig karakter. Dit is uitgebalanceerd met de toevoeging van Magnum & Citra hop. Witlove is leverbaar op fust en blik.

Het Voedselbos van de Stichting Lekkerlandgoed en Natuurmonumenten kent een prachtig ecosysteem met een hoge biodiversiteit. In het gebied groeien 200 soorten inheemse en exotische eetbare planten, kruiden, specerijen, bessen en andere fruitsoorten.

Over Maximus Brouwerij

Maximus is een onafhankelijke brouwerij, opgericht in 2011 en geworteld in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. Maximus brouwt ambachtelijke bieren en staat voor puur, doordrinkbaar en kwalitatief hoogstaand bier. De authentieke brouwinstallatie met haar koperen ketels is te bewonderen vanuit het sfeervolle proeflokaal. Naast vaste bieren, waaronder de bekroonde blonde Pandora, maakt Maximus seizoenbieren en gelimiteerde specials met een onderscheidend karakter.

Maximus wil een maatschappelijk verantwoorde brouwerij zijn, waarbij ‘samen’ het sleutelwoord is. Om bieren te brouwen, in het werken met lokale ondernemers en om via het proeflokaal mensen uit de buurt samen te brengen en te verbinden. Maximus is ook een leerwerkbedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer een kans krijgen om aan het werk te komen.

Blijf op de hoogte!

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws