Landelijke dag voor de horeca op 9 oktober 2020

11 september 2020 | Redactie

Vrijdag 9 oktober 2020 brengt horeca Nederland een toost uit op de branche en nodigt zij haar gasten uit om mee te doen. Verschillende organisaties, verenigingen, ondernemers en scholen hebben de handen ineen geslagen om de tweede editie van de Nationale Horecadag op touw te zetten. Het thema van de Nationale Horecadag 2020 is ´Trots op de horeca´.

“Deze editie van de Nationale Horecadag wordt geen feestdag, maar wel een dag waarop de horeca positiviteit uitstraalt. We doen het ontzettend goed met elkaar, innovatief en ondernemend als we zijn.  Op 9 oktober heffen wij met zijn allen het glas, op elkaar, op onze mooie branche en iedereen die hierin werkt”, aldus Arco Noorlander van VHC.

Ricardo Eshuis, directeur van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) vertelt enorm trots te zijn op de horeca en alle horecaprofessionals. “Het zijn zware tijden voor de horeca, maar als branche hebben we laten zien bijzonder veerkrachtig en innovatief te zijn. De crisis legt niet alleen de zwakke punten bloot van onze branche, maar laat vooral zien waar wij goed in zijn. Flexibel inspelen op wat er gevraagd wordt, ook binnen de maatregelen van de overheid. Het is geen periode om te feesten, maar wel een periode waarin je behoefte hebt aan een feestje. Op 9 oktober roepen we iedereen op een toost uit te brengen, thuis of in je favoriete horecazaak. Op de Nationale Horecadag laten we zien dat we trots zijn op de horeca en op elkaar.”

Trots op vertrouwen van gasten

Sterrenchef Ron Blaauw proost ook mee op de horeca tijdens de Nationale Horecadag. “De horeca is en zal altijd de huiskamer van Nederland blijven. We hebben het geweldig gedaan met z’n allen en ik ben ontzettend trots op alle horecatoppers, maar ook op al onze gasten die terugkomen en vertrouwen hebben in ons. Op 9 oktober proosten wij mee op de horeca”, aldus Ron Blaauw van onder andere Ron Gastrobar.

Ook Hans Everse, vicepresident van het Gastronomisch Gilde en Zeeland-ambassadeur proost mee op de horeca 9 oktober. “Iedereen maakt corona mee en we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Maar even samen proosten en laten zien waarom wij als horeca écht trots zijn op elkaar is iets waar we erg naar uit kijken”. Zeeland is één van de gebieden waar na de lockdown het veelal binnenlandse toerisme een grote, positieve impact heeft gehad. De druk op de horeca is nog steeds groot en de schaarste van personeel ook, net als voor de crisis. “Op de Nationale Horecadag proost ook ik mee op de horeca en laten we zien dat we er nog zijn. Luctor et emergo, ik worstel en kom boven”, aldus een enthousiaste Everse.

Edwin Vlek, sectorbestuurder van FNV Horeca kijkt uit naar de Nationale Horecadag. “Wij ondersteunen dit initiatief omdat we het belangrijk vinden dat we als branche laten zien hoe trots we op elkaar zijn. Al die honderdduizenden medewerkers staan nog steeds elke dag klaar voor de gasten, met een brede glimlach. Het zijn zware tijden voor de horeca, maar we zijn en blijven we nog steeds een geweldige sector. Op 9 oktober brengen we met z’n allen een proost uit op de horeca, op de gasten, ondernemers en natuurlijk op alle hardwerkende horecamedewerkers”.

Maarten Wessels, ambassadeur van de Nationale Horecadag vanaf het eerste uur vindt het belangrijk dat wij als branche toch nog onze ‘eigen dag’ hebben dit jaar. “De impact op onze prachtige sector is ongekend, maar als ik één ding heb gezien is het wel het doorzettingsvermogen van alle ondernemers en de saamhorigheid die wij hebben en voelen als branche. Op 9 oktober proost ik op alle horecaprofessionals en ondernemers, ook uit de evenementenbranche”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Nice 'n Easy
Ook een sterrenchef gebruikt soms 'convenience'

De kwaliteit van veel ‘gemaksproducten’ is de afgelopen jaren steeds beter geworden. Toch blijft koken vooral een ambacht. In sterrenrestaurant Basiliek in Harderwijk gaan eigenaar en sterrenchef Rik Jansma en zijn pupil Laurens Samsen het gesprek aan. Convenienceproducten, halffabricate...

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Economie KHN
KHN pleit voor extra steunmaatregelen

De snelle toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, het kabinet grijpt daarom landelijk keihard in. Opnieuw krijgt de horeca harde klappen. Aanvullend op de maa...

Achtergronden Tech
Horeca gebruikt relatief vaak online platformen

Circa 8 procent van de Nederlandse bedrijven met twee of meer werkzame personen gaf aan in 2018 online platformen te hebben gebruikt om hun goederen en diensten af te zetten. De belangrijkste redenen waren de toegang tot een grotere afzetmarkt (83 procent) en gemak (75 procent). Dit blijkt uit het o...

Nice 'n Easy
Hoe kun je controle over F&B bewaren bij meerdere vestigingen?

Een goed draaiende horecazaak is geen garantie op succes bij meerdere vestigingen. De reden is simpel: een topmanager kan niet overal tegelijk zijn. Om de controle te behouden over vitale processen als inkoop, voorraad, productie en foodcost maken multi-unit ondernemingen steeds vaker gebruik van ee...

Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: