Korenmarkt in Arnhem wordt foodhal

25 april 2018 | David Bakker

Arnhem krijgt een foodhal. De ‘Coöperatieve Eeterij de Korenbeurs’ heeft de ideeënwedstrijd voor de Korenbeurs gewonnen. Dat maakte wethouder Ron König namens de jury vandaag bekend. “Met de toevoeging van een vernieuwende foodhal willen we de Arnhemse Korenmarkt weer leven inblazen. Samen met de andere horecaondernemers van de Korenmarkt zie ik een mooie toekomst voor me”, aldus winnaars en initiatiefnemers Jeroen Steenbergen en Armand Luneman.

De Arnhemse Korenbeurs wordt een centrum voor culinaire culturen. Initiatiefnemers Armand Luneman en Jeroen Steenbergen zijn razend enthousiast over het nieuws dat zij de nieuwe invulling voor de Korenbeurs gaan realiseren: “Het is echt geweldig dat we hebben gewonnen! We kunnen niet wachten om de plannen voor ons culinair centrum waar te maken”. Het pand wordt van alle zijden toegankelijk gemaakt, waarmee het gebouw als een verbindend kruispunt voor de omringende horeca op de Korenmarkt komt te staan. Vides met zicht op de authentieke plafondschilderingen geven het monumentale pand allure.

Drukte en geroezemoes zoals toen

Vroeger werd er graan verhandeld, nu wordt de Korenbeurs een podium voor foodies. In de nieuwe Korenbeurs draait het allemaal om goed eten, samenwerken en ontmoeten. Flexkeukens voor varierende keukenbrigades zorgen voor een continu wisselend aanbod voor het publiek en een levendige marktsfeer. De Coöperatieve Eeterij de Korenbeurs geeft ruimte aan jonge topchefs, passievolle hobbykoks, startende en gevestigde ondernemers, nieuwe Nederlanders die hun culinaire cultuur willen delen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Het oordeel van de jury

De jury, bestaande uit een afvaardiging van ondernemers, Platform Binnenstad Arnhem, bewoners van de binnenstad en externe adviseurs is unaniem over de keuze. Ron König, wethouder Economische zaken over de winnaar: “De nieuwe invulling van de monumentale Korenbeurs past naadloos in onze plannen om het gebied rond de Korenmarkt aantrekkelijker en leefbaarder te maken. Het concept van de Eeterij waarbij ontmoeten, samenwerken en voedsel de hoofdmoot vormen is een mooie aanvulling voor de Korenmarkt. Dat er bij de initiatiefnemers van dit plan ook Arnhemse partijen zijn betrokken is mooi meegenomen”. Over de plannen voor de verbouwing spreekt hij vol lof: “De respectvolle wijze waarop met het monument wordt omgegaan verdient waardering. Ik kan niet wachten tot ik straks een bezoek kan brengen aan deze nieuwe gelegenheid op de Korenmarkt!".

Opening in 2019

Op 1 juni dit jaar vertrekt Focus Filmtheater definitief uit de Korenbeurs. Dan kan de verbouwing beginnen. Het team, bestaande uit ondermeer Armand Luneman en Atelier Spijker, kan niet wachten om hun plan in de praktijk te brengen. Naar verwachting opent de Coöperatieve Eeterij de Korenbeurs in 2019 haar deuren voor het publiek. Nog even wachten dus!

Wat eraan vooraf ging

Op 7 september 2017 ging de Korenbeurs ideeënwedstrijd van start en mocht iedereen een plan indienen voor de nieuwe invulling van het Korenbeurs pand. In december werd bekend welke vijf beste ideeën een businessplan mochten uitwerken. Vandaag, een half jaar na de aftrap van de wedstrijd, bepaald de jury dat de Coöperatieve Eeterij de Korenbeurs de beste toevoeging is voor de bruisende Arnhemse binnenstad.

Over de Korenbeurs

Het monumentale pand de Korenbeurs ligt midden in het centrum van Arnhem, op het bruisende uitgaansplein de Korenmarkt. Het pand stamt uit 1899 en is oorspronkelijk gebouwd voor de graanhandel. Later diende het pand als expositieruimte voor tentoonstellingen. Sinds 1973 is het pand in gebruik als filmhuis en vanaf 2018 werkt de Coöperatieve Eeterij aan een nieuwe toekomst voor de Korenbeurs.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Foodhallen Rotterdam geopend op Kop van Zuid

Vanaf vandaag valt er weer flink wat te nassen in Rotterdam. Vier jaar na de introductie van de Foodhallen Amsterdam opent een tweedeindoor foodmarket in 010. Geen gevalletje copy-paste, maar een ras-Rotterdammer van een foodhal. Foodhallen Rotterdam betrekt samen met het naastgelegen designhotel Ro...

Opening
Sidney Schutte en David Baxter openen Café Cliché

Vandaag opent Café Cliché, de gloednieuwe buurtbrasserie van Amsterdam-Oost. Hier kookt chef David Baxter vijf dagen per week voor de buurt en voor wie in de buurt is. Het initiatief en het menu zijn van Sidney Schutte, die net als Baxter carrière maakte in sterrenrestaurants. ...

Personeel
Alles over de opbouw van loonkosten

De bezetting in de horeca verandert. Waar vroeger duidelijk een lunchpiek tussen half een en half twee was, komen de gasten tegenwoordig de hele dag over de vloer. Daarom is er een spreiding van personele bezetting nodig, liefst gebaseerd op kennis over de bezetting van je zaak. Technologische hulpm...

Vijf tips om wespen op afstand te houden

Het valt nu nog mee, maar de maand augustus herbergt ieder jaar weer een wespenplaag. Eind juli zijn de wespennesten voltooid en gaan de insecten op zoek naar voedsel, voornamelijk op uw terras, in de keuken of achter de bar. Bloedirritant voor gasten, werknemers en uzelf. Wij hebben een aantal tips...

trends Bier
Er wordt bewuster bier gedronken

De Nederlandse consument duikt steeds dieper in de mogelijkheden van een divers bieraanbod. Hoewel pils nog altijd de onbetwiste leider is in het schap, is er een aanhoudende populariteit van speciaalbier en alcoholvrije en -arme bieren. Dit blijkt uit het jaarlijks terugkerende Nationaal Bierond...

Bier
Moskovieten geven 10 procent salaris uit aan bier

Het biertje blijft over de hele wereld één van de meest populaire alcoholische versnaperingen, maar hoeveel biertjes worden er nu gemiddeld genomen geconsumeerd? Besparingsplatform Kortingscode.nl deed onderzoek naar hoeveel bier er per persoon op maandelijkse basis wordt gedronken en ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: