Jens van Riel uit Woerden wint Brand Bierbrouwwedstrijd 2018

1 juli 2018 | Thijs Jacobs

Jens van Riel heeft de 7de editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd gewonnen. Dit jaar draaide de wedstrijd om de beste Gose, een fris bier met een lager alcoholpercentage. Na uitvoerig beraad van de jury kwam het recept van Jens tijdens de finaledag in de Philharmonie in Haarlem als winnaar uit de bus. Jens: “Dit is fantastisch! Ik kan het nog nauwelijks geloven. Het idee dat ik volgend jaar gewoon mijn eigen biertje aan de bar kan bestellen is geweldig!”

Perfecte balans

Maar liefst 212 enthousiaste thuisbrouwers uit heel Nederland gingen dit jaar de strijd  met elkaar aan. Derek Walsh, juryvoorzitter van de Brand Bierbrouwwedstrijd: “Het is elk jaar weer fantastisch om zo’n grote groep gepassioneerde en getalenteerde thuisbrouwers te zien en met de jury de verschillende inzendingen te proeven. Het niveau was ook nu weer hoog, terwijl de brouwers niet voor een gemakkelijke uitdaging stonden. Het is mooi om te zien hoeveel er gevarieerd is in de diverse Goses. Elise Haasnoot uit Katwijk is de eerste vrouwelijke brouwer in de top 3. Robbert van Oeveren uit Amersfoort eindigde met een miniem verschil op de tweede plek. Het winnende bier van Jens van Riel sprong eruit, het is een droog en verfrissend bier met een mooie balans tussen de milde zurigheid van Gose en het fruitige dryhopkarakter. Een terechte winnaar!”

Anouk Litjens van Brand Bier: “De Brand Bierbrouwwedstrijd is voor ons belangrijk. We willen met onze bieren verrassen, inspireren en uitnodigen om te blijven proeven en verschillende smaken te ontdekken. De jaarlijkse ideeën van enthousiaste thuisbrouwers helpen ons daar enorm bij. Ook brengen we op de finaledag alle brouwers samen. Ze wisselen niet alleen ideeën met ons uit, maar ook onderling en gaan geïnspireerd naar huis. Mooi dat wij ons steentje daaraan kunnen bijdragen.”  

Uitdaging

Jens van Riel: “Ik stond voor een grote uitdaging, een Gose is echt een complex bier. Samen met Robbert van Oeveren ging ik aan de slag. We hadden een leuke discussie en kozen uiteindelijk beiden voor een nét wat andere finishing touch. Dat we op de eerste en tweede plek eindigen is heel bijzonder! Ik ben trots dat de jury mijn bier zo weet te waarderen en ik kan niet wachten tot volgend voorjaar!”


De Brand Bierbrouwwedstrijd

De Brand Bierbrouwwedstrijd bestaat sinds 2012 en heeft al veel mooie winnende bieren opgeleverd. Vorig jaar werd Jeroen Free met zijn Session IPA voor de tweede keer uitgeroepen tot winnaar, nadat hij al de beste IPA brouwde in 2014. Brand Gose is vanaf het voorjaar 2019 verkrijgbaar als limited edition in horeca.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Columns
Column: blurring is juist een zegen

Een glas whisky bij de barbier, een wijntje bij de kapper en een stukje ambachtelijke Spaanse pata negra worst bij de slijter. Blurring is al lang en breed geaccepteerd door de consument, het wordt misschien al een beetje verwacht. Waar veel winkels de kans hebben gepakt om hun aanbod te vergroten m...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Column: zorg dat je gezien wordt zoals je gezien wilt worden

Je hebt van die cafés waar je al jaren langsloopt en denkt; ‘daar loop ik niet naar binnen.’ Of ‘hier hoor ik niet’. De uitstraling van de gevel lonkt niet of je kunt niet goed binnen kijken om te zien wat er gebeurt. Zo kwam de dag dat een vriendin zei dat ze in een h...

Lees nu gratis de juni-uitgave van de CaféKrant

De juni-edtie van De CaféKrant ligt weer bij elk café op de mat, maar hij is ook hier te downloaden. Een editie waar bier centraal staat. In Breda runt Anette Kessels al jaren het goed lopend café De Kleine Wereld. Gemikt wordt op het publiek dat ouder is dan dertig jaar, van ee...

Opening Achtergronden
Oude discotheek wordt lunchroom

Op de plek waar in Klazienaveen vroeger discotheek Le Barrage zat, komt straks een lunchroom. De nieuwe huurder gaat fors verbouwen. Er komt ook een zaal voor feesten, zo lezen we op rtvdrenthe.nl. Verwaarloosd Er moet nog wel veel gebeuren aan het pand. Het blijkt totaal verwaarloosd te zijn;...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Horeca wordt gewaarschuwd voor acrylamide in gerechten

Vanaf 11 april 2018 is het wettelijk vastgelegd dat horecaondernemers ervoor moeten zorgen dat de hoeveelheid acrylamide in hun producten tot een minimum wordt beperkt. De Europese Commissie heeft dit in nieuwe wetgeving vastgelegd. Maar wat is acrylamide dan eigenlijk? Op de website van het ...

Columns Achtergronden
Column: een glimlach is gratis

Het gebeurt me niet vaak in de horeca, maar onlangs was het raak. Zeer onvriendelijk personeel. Echt, de serveerster in kwestie had wat weg van een verlepte tante Sidonia, je weet wel, die lange spriet uit de Suske en Wiske reeks. Maar in dit geval bleek het een versie met bloeddoorlopen ogen, walle...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: