Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam verplaatst naar 2021

19 mei 2020 | Thijs Jacobs

Vanwege de verspreiding van het coronavirus en bijbehorende maatregelen worden veel beurzen en evenementen uitgesteld. De organisatie van Gastvrij Rotterdam heeft besloten ook de vakbeurs, die gepland stond van 21 t/m 23 september 2020, uit te stellen naar 20 t/m 22 september 2021 in Rotterdam Ahoy. 

De Nederlandse overheid adviseert om bijeenkomsten en evenementen uit te stellen tot in ieder geval 1 september. Ook na deze datum is het onzeker welke preventieve maatregelen genomen moeten worden om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Deelname aan beurs geen prioriteit

"Helaas is de impact van de coronacrisis zo immens groot, dat de gevolgen op korte en langere termijn niet te overzien zijn. De budgetten van veel leveranciers staan zwaar onder druk en veel bedrijven zullen de komende maanden alle zeilen moeten bijzetten om zo goed mogelijk door deze crisis heen te komen. We begrijpen dat dan deelname aan een beurs in de komende periode geen prioriteit heeft”, aldus Robert Melaard, Managing Director van Gastvrij Rotterdam.

"We hopen uit de grond van ons hart dat de horeca snel weer volledig veilig en efficiënt open zal mogen gaan. Als de horeca in september weer normaal mag draaien, dan zullen veel ondernemers volop zelf aan het werk zijn om zoveel mogelijk van de gederfde omzet goed te maken. Ook bij hen zal dan nauwelijks tijd zijn om naar een beurs te gaan."

De Founding Partners en de vele exposanten die al hadden ingeschreven voor Gastvrij 2020 zijn blij dat de organisatie deze beslissing nu neemt. Ook de partners van wedstrijden als de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or en het Glazen Kalf hadden recent al besloten om de wedstrijden door te schuiven naar 2021.

"Met pijn in mijn hart neem ik deze beslissing, want op 1 maart j.l. waren vier van de vijf beurshallen al volledig volgeboekt. De recordaantallen van Gastvrij Rotterdam 2019, met ruim 500 exposanten en meer dan 16.000 vakbezoekers, zouden zeer waarschijnlijk ook dit jaar weer gebroken worden. De gezondheid en veiligheid van onze partners, exposanten en bezoekers staan voorop. Daarom dit jaar geen Gastvrij Rotterdam in Ahoy, maar volgend jaar zijn we graag weer terug”, aldus Melaard die in deze videoboodschap de verplaatsing van Gastvrij Rotterdam 2020 bekend maakt.

Gastvrij Rotterdam 2021

De volgende editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 20 tot en met woensdag 22 september 2021 in Rotterdam Ahoy. Gastvrij Rotterdam richt zich op ambitieuze horecaprofessionals uit het midden- en hoog segment. Meer informatie is te vinden op www.gastvrij-rotterdam.nl.

ALTIJD OP DE HOOGTE!

Wekelijks al het cafénieuws in je mailbox? Klik dan hier om je in te schrijven. 
Inschrijven voor hotelnieuws, klik hier
Inschrijven voor restaurantnieuws, klik hier
Inschrijven voor lunchroomnieuws, klik hier
Inschrijven voor nieuws over B&B's, klik hier

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D...

Nice 'n Easy
Convenience: van café tot 'dark kitchen' en sterrenrestaurant

Of je convenience- of gemaksproducten gebruikt in de keuken is vaak afhankelijk van het type restaurant waarin je werkt en welke volumes je draait. We benaderden verschillende chefs die in uiteenlopende restaurants werken en zij vertellen je meer over hoe zij werken. Peter Postma is chef-kok en m...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Columns
Column: Het kanten randje van gastvrijheid

“Ah! Ge zijt nen nieuwe zeker, van hier verderop?” zei de man met een vrolijk gezicht tegen me. Ik stond me te vergapen aan de enorme hoeveelheid soorten bier, dat had ik nog nooit gezien. Allemaal verschillende flesjes, met kleurrijke etiketten. De ene nog mooier dan de andere. Het had ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: