Fiona de Lange met Cicerone® -bierprofessor- de enige in Nederland met drie biertitels

9 februari 2018 | Thijs Jacobs

Nederlandse biervrouw Fiona de Lange heeft de titel Cicerone (bierprofessor) behaald. De Sint-Michielsgestelse heeft daarmee als enige in Nederland, en voor zover bekend ook wereldwijd, drie experttitels op biergebied. Naast Cicerone behaalde zij al eerder de opleidingen tot Zytholoog (bierkundige) in België en Internationaal Biersommelier op de World Brewery School in Chicago.

Trots op deze prestatie

Fiona de Lange: “Ik heb drie boeken geschreven, jureer internationaal bier op bierwedstrijden en ben regelmatig op TV en radio te zien en te horen dus dit examen dat wereldwijd hoog staat aangeschreven stond echt op mijn verlanglijst. Op voorhand wist ik dat het geen makkelijk examen was en ben daarom erg blij en trots dat het gelukt is.”

Vijf uur durend examen


In een vijf uur durend examen word je diepgaand getest op het proeven, herkennen en beschrijven van bierstijlen en smaakafwijkingen, de anatomie achter de tapsystemen, het tappen en serveren van bier, brouwen en ingrediënten, biergeschiedenis en het combineren van bier bij eten. In totaal mag je slechts 20 procent fout hebben. Het examen vond in Londen plaats waar in het Institute of Brewing and Distilling van over de hele wereld mensen komen om dit examen te maken.

Cicerone® Certification Program


Cicerone® is een onafhankelijk assessment en certificerinsprogramma zodat de bierindustrie en consumenten er zeker van kunnen zijn dat kennis en ervaring wordt overgebracht door gecertificeerde bierdeskundigen. Cicerone® is een initiatief van Ray Daniels, een veteraan in de craft beer wereld met meer dan 25 jaar aan brouwervaring, jureerervaring en opleidingservaring en auteur van vele boeken. 

Foto: Michael van Emde Boas

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Café
Drachtster Kafee 8 uitgeroepen tot het Café van het jaar 2020 

Het Drachtster café Kafee 8 is maandag 20 januari 2020 uitgeroepen tot het Café van het jaar 2020. De uitreiking was in Studio’s Aalsmeer. Eind vorig jaar was het café al uitgeroepen tot beste café van Smallingerland en Friesland, daar kwam maandag de landelijke pri...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Bier Rotterdam
Stadshaven Brouwerij Rotterdam opent eind 2020

Stedelijke herontwikkeling in Merwe-Vierhavens (M4H Rotterdam) maakt de komst van Stadshaven Brouwerij Rotterdam met restaurant mogelijk. De brouwerij wordt gerealiseerd in een voormalige havenloods aan de Merwehaven. De horeca op locatie wordt geëxploiteerd door de Bierfabriek. Gemeente Rot...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Bier
Horecaconcern IQ Creative stapt over op Bud

IQ Creative, een van de belangrijkste spelers in de Amsterdamse horeca, maakt vandaag bekend te kiezen voor Bierbrouwerij AB InBev. Het bedrijf van Bert van der Leden en ’s werelds grootste brouwer zijn al sinds de introductie van Bud in Nederland in gesprek. De samenwerking wordt vandaag door...

Ondernemen
Mis geen extra omzet: download de HorecaMarketingKalender

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2020 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: