Feestelijke opening bierbrouwerij en pilshuis Eurobrouwers Schiedam

Auteur: redactie
Bier Opening 16 april 2024
Feestelijke opening bierbrouwerij en pilshuis Eurobrouwers Schiedam

Eurobrouwers, Schiedam's enige bierbrouwerij en een van de wildst groeiende brouwerijen uit de regio opende afgelopen vrijdag de tanks van haar eigen brouwerij en pilshuis! Bieren zoals Hoppig Blond, Superpils, de Frisse Wind en nog vele anderen worden vanaf heden gewoon in Schiedam gebrouwen in een 600 liter brouwhuis met 6500 liter vergisting capaciteit.

Afgelopen vrijdag werden de lintjes doorgeknipt en vertelde brouwer Coen Wooldrik wat er de komende tijd gebrouwen gaat worden: “Ik ben ongelofelijk enthousiast over ons eigen brouwhuis. Dit was één van onze ambities toen we Eurobrouwers openden en hebben we nu op geweldige manier kunnen realiseren.”

Officiële opening en nieuwe kaart

De officiële opening van de brouwerij werd gevierd met de opening van het terras en de jeu de boulesbaan. Tevens is er en een nieuwe borrel- en dinerkaart gepresenteerd.  

Op de nieuwe kaart is onder andere een huisgemaakte aubergine schnitzel met kartoffelsalat, Kielbasa pretzel dog met IPA pickled rodekool en fish ‘n chips met remouladesaus en mushy doperwten te vinden. Ook is er nieuwe merch en een limited edition houten kratje met tien blikjes van bestseller Hoppig Blond en nieuwe Czech style pilsner.

Over Eurobrouwers

Eurobrouwers is het kindje van de Double Trouble groep, de ondernemers achter Café Marseille in Rotterdam. Met Café Marseille, Eurobrouwers, Poing Arcade en Bar Alaska brengen zij een ode aan de klassieke horecazaken van weleer met knusse warme ontwerpen, sterke visuele identiteit, goede service en betaalbaarheid. En een sterke focus op community building.

Kristian de Leeuw, een van de ondernemers van Double Trouble groep, fietste in coronatijd, tijdens een van de vele lockdowns door Schiedam toen hij het leegstaande Glasfabriek-complex ontdekte. Hij was op slag verliefd op de rauwe industriële uitstraling. Nu bijna vier jaar later is Eurobrouwers BV een volwaardig horeca brand met pop up horecalocatie en inmiddels ook met eigen brouwerij.

Eurobrouwers bv is in korte tijd gerealiseerd met grotendeels eigen middelen en twee aandeelhouders aan boord; Clarissa Slingerland, Rotterdamse onderneemster en eigenaar van o.a. PR Bureau MissPublicity en Nanne Meijerink.

Blijf je graag op de hoogte?

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws