De Kop van Oost in de zomer open

1 mei 2018 | David Bakker

Deze zomer is Amsterdam een hotspot rijker. Momenteel wordt een voormalige fabrieksloods aan het Zeeburgerpad in Amsterdam Oost getransformeerd naar een bijzondere horecazaak. De Kop van Oost krijgt een spraakmakend interieur, een fantastisch terras met uitzicht op het water en de molen van Brouwerij ’t IJ en een verrassend lekkere menukaart.


De Kop van Oost is het concept van drie jonge ondernemers: Eshwin Boetting, Pieter Bas den Burger en chef-kok Nick Holter, en mede-initiators Boudewijn Siliakus en Tjebbel Maris. Een deel van het team was al eerder betrokken bij de locatie. Zij startten hier het pop-up restaurant Schnitzel & Weizen en ontdekten al snel de potentie van deze unieke plek in Amsterdam aan het water. Er werden ambitieuze plannen gemaakt en samen met designer Rein Rambaldo van De Horeca Fabriek kwam een indrukwekkend interieurontwerp tot stand.

Aan het water


De Kop van Oost wordt een transparante, lichte zaak met een prominente bar, een semi open keuken, een aangebouwde serre en een groot terras in de zon aan het water. Een plek in Amsterdam Oost waar gasten elkaar ontmoeten voor ontbijt, koffie, lunch, borrel en diner. En tevens een plek die zich uitstekend leent als flexibele werkplek of als smaakvolle locatie voor een zakelijke lunch met een uitstekende bereikbaarheid en parkeergelegenheid. Op de menukaart komen klassiekers met een twist voor verrassend toegankelijke prijzen. Er is veel aandacht voor het borrelmoment, speciale koffies en cocktails. De verwachting is dat De Kop van Oost begin deze zomer haar deuren openslaat.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Functioneren en disfunctioneren: wat kan en moet een werkgever?

Elke werkgever kampt vroeg of laat met een medewerker die het in het functioneren laat afweten. Van een werkgever wordt verwacht een gedegen verbeterplan op te stellen en met de medewerker te doorlopen. Een verbeterplan kent duidelijke doelen, een reële termijn waarbinnen de doelen moeten zijn ...

Interview Longread
Interview: waarom het woord 'gratis' niet werkt in de horeca

“Marketing wil je als horecaondernemer het liefst binnenboord houden.” Monique van Gevelt is daar duidelijk in en ze heeft een punt. Want je kúnt het ook zelf als je de tools kent en beheerst. “Het is het gemakkelijkst om de reguliere social media-kanalen in te zetten”...

Achtergronden KHN
KHN pleit voor noodfonds horecazaken na gedwongen sluiting

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) luidt de noodklok voor horecabedrijven die op last van de burgemeester gesloten zijn nadat er een geweldsincident bij hun zaak heeft plaatsgevonden. KHN vindt dat deze ondernemers gecompenseerd moeten worden uit een noodfonds van de overheid als na politieonderzoek...

Economie Achtergronden
Onderzoek: horeca laat sterke winstontwikkeling zien

De horeca heeft ook in 2017 sterk geprofiteerd van de verbeterde koopkracht. De omzetgroei kwam uit op 8% en werd breed gedragen: het aandeel van horecaondernemers met een stabiele of hogere omzet steeg naar 71%. De winstontwikkeling was met 20% erg sterk (+18% in 2016) en ruim beter dan het mkb-gem...

Regelgeving
Staatssecretaris Blokhuis en wethouder Everhardt starten landelijke actie NIXzonderID

Staatssecretaris Blokhuis en wethouder Everhardt starten landelijke actie NIXzonderID Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) ervaart zelf in de horeca hoe lastig het is om de leeftijd van jongeren in te schatten. De landelijke actie NIXzonderID is vandaag gestart door staatssecretaris Paul Blokhuis (V...

Regelgeving
KHN: overheid moet horeca tegemoet komen in tijd of geld bij verbod rookruimten

Op 6 april jl. kondigde staatssecretaris Blokhuis van VWS aan dat hij rookruimten in de horeca over 2 jaar wil verbieden. Uit een enquête die door bijna 2500 leden van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is ingevuld, blijkt dat een verbod grote impact heeft. Horecaondernemers zien bij een verbo...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: