De eerste Nationale Horecadag is in aantocht

9 mei 2019 | Yonne van Geene

Op dinsdag 21 mei vindt de eerste editie van de Nationale Horecadag plaats. Tijdens de grootste open dag van de horeca bieden horecabedrijven door heel Nederland bezoekers een exclusief kijkje achter de schermen. Onder anderen SVH Meesters Ron Blaauw, Jeroen Robberegt, Harald Hovenkamp en Robert Kranenborg doen mee aan dit jaarlijks terugkerend evenement. SVH Meesterkok Ron Blaauw: “Natuurlijk doen wij mee, samen zetten we de horeca op de kaart!”

Op 21 mei houdt de Nederlandse horeca open huis. Hotels, restaurants, cafés en andere horecabedrijven geven een kijkje achter de schermen en organiseren leuke activiteiten voor iedereen die geïnteresseerd is in de horeca. Het inititiatief is opgezet in samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland, Stichting Vakbekwaamheid Horeca, VHC Jongens en initiatiefnemer Lennart Maas en heeft als doel mensen te enthousiasmeren om in de horeca te komen werken. Aan werkzoekenden, zij-instromers, studenten en andere geïnteresseerden laten ondernemers tijdens de Nationale Horecadag zien hoe leuk en divers werken in de horeca is.

Enthousiasmeren

Initiatiefnemer Lennart Maas: “In tijden waarin het personeelstekort in de horeca alleen maar toeneemt, is het des te belangrijker dat de horeca haar handen ineen slaat om mensen te enthousiasmeren voor onze branche. Tijdens Nationale Horecadag doen wij precies dat en laat horeca door heel Nederland zien dat werken in de horeca ontzettend mooi is, niet alleen maar lange dagen werken is én echt iets is voor iedereen."

Meer dan 200 bedrijven hebben zich momenteel aangesloten aan het landelijke evenement, waarbij er zeer diverse activiteiten worden georganiseerd. Alle activiteiten zijn te vinden op www.nationalehorecadag.nl.

Een kijkje in onze keuken

Robèr Willemsen, voorzitter van KHN: “Het is belangrijk dat we mensen een kijkje in onze keuken geven. Hiermee zorgen we ervoor dat mensen zien hoe leuk en aantrekkelijk werken in de horeca is. En welke carrièremogelijkheden er bij veel bedrijven zijn. Met de Nationale Horecadag werken we aan een structurele imagoverbetering van onze branche en daar hebben we de hele horeca bij nodig.”

Ricardo Eshuis, directeur van SVH: “SVH biedt bezoekers de mogelijkheid om hun persoonlijke SVH Meestertour te creëren en Nederland’s beste chefs, gastheren en sommeliers te ontmoeten die actief betrokken zijn bij het opleiden van nieuwe medewerkers. Zo laten we samen zien op welke mooie plekken je kunt werken, met de mooiste producten in de mooiste gebouwen. En dat allemaal met mensen die op zoek zijn naar gezelligheid, de gasten. Of je nou werkt in de horeca of een opleiding volgt: het is gewoon een heerlijk vak.”

Persoonlijke SVH Meestertour

Altijd al eens een kijkje achter de schermen willen nemen in het luxe Waldorf Astoria Amsterdam of Intercontinental Amstel Hotel? Of een rondleiding krijgen bij Pulitzer Amsterdam of Ron Blaauw?  SVH biedt bezoekers de mogelijkheid om hun persoonlijke SVH Meestertour te creëren en Nederland’s beste chefs en sommeliers te ontmoeten die actief betrokken zijn bij het opleiden van nieuwe medewerkers. Accor Hotels, bekend van het gerenommeerde Sofitel Legend The Grand Amsterdam, organiseert een boottour langs haar Amsterdamse hotels via de Amsterdamse grachten en in Rotterdam opent het schip ss Rotterdam van WestCord Hotels haar deuren.

Bezoek de horeca op 21 mei

Op www.nationalehorecadag.nl kunnen bezoekers zich gratis aanmelden voor één of meerdere activiteiten.  Kom alleen, met vrienden, mede studenten of familie; de horeca is voor iedereen en jij bent welkom. Ben jij er bij op Nationale Horecadag?  

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Events
Week van het Nederlandse Bier van start met bierproeffestival

6500 bezoekers hebben afgelopen weekend de achtste editie van het Nederlands Bierproeffestival bezocht, dat van 16 tot en met 18 mei plaatsvond in de Grote Kerk in Den Haag. Het Nederlands Bierproeffestival is jaarlijks hét startsein van de Week van het Nederlandse Bier en stond dit jaar nog ...

Bier Events
Achtste editie Week van het Nederlandse Bier laat groei en diversiteit biersector zien

De biersector groeit en bloeit en consumenten kunnen dat ervaren tijdens de 8e editie van de Week van het Nederlandse Bier. In de Grote Kerk in Den Haag is vandaag met het Nederlands Bierproeffestival deze 8e editie van start gegaan. Onder toeziend oog van de kersverse voorzitter van de Week van ...

Achtergronden Sluiting
Bekend muziekcafé in Zwolle verkocht vanwege klagende buurman

Café The Livingroom is in Zwolle een begrip onder liefhebbers van livemuziek. Het tijdperk van dit mooie café is echter abrupt tot een einde gekomen, aangezien een buurman keer op keer klaagde over het geluidsniveau en de eigenaren daardoor hebben moeten besluiten om de muziekactivitei...

Opening
Rooftopbar en kunstdoolhof Doloris opent in Tilburg

Op vrijdag 17 mei opent Doloris na vier jaar ontwikkelen eindelijk haar deuren in Tilburg. Het voormalige postkantoor is omgebouwd tot één van de meest ambitieuze nieuwe hotspots van de stad: een immense rooftopbar met een bijpassend surrealistisch kunstdoolhof genaamd Doloris’ M...

Bier Brouwerijen
Nederlands eerste witbier Witte Raaf komt terug

Aanstaande donderdag 16 mei gaat de week van het Nederlandse bier van start. Ter gelegenheid daarvan brengen bierbrouwers Hertog Jan en Bronckhorster Brewing Company het eerste witbier van eigen bodem weer terug op de markt. Witte Raaf was van 1982 tot halverwege de jaren negentig een populair witbi...

Columns Starten in de horeca
De ideale locatie voor jouw nieuwe horecazaak

Waar sta je over 1 jaar, 3 jaar of 10 jaar met jouw horecabedrijf? En wat heb jij voor ogen met jouw toekomst? Iedereen droomt, wenst of verlangt wel naar iets. Ook op zakelijk gebied. Ambities die je graag werkelijkheid ziet worden. Het bepalen van de toekomst en koers daarnaartoe gaat de ene on...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: