De eerste Nationale Horecadag is in aantocht

9 mei 2019 | Yonne van Geene

Op dinsdag 21 mei vindt de eerste editie van de Nationale Horecadag plaats. Tijdens de grootste open dag van de horeca bieden horecabedrijven door heel Nederland bezoekers een exclusief kijkje achter de schermen. Onder anderen SVH Meesters Ron Blaauw, Jeroen Robberegt, Harald Hovenkamp en Robert Kranenborg doen mee aan dit jaarlijks terugkerend evenement. SVH Meesterkok Ron Blaauw: “Natuurlijk doen wij mee, samen zetten we de horeca op de kaart!”

Op 21 mei houdt de Nederlandse horeca open huis. Hotels, restaurants, cafés en andere horecabedrijven geven een kijkje achter de schermen en organiseren leuke activiteiten voor iedereen die geïnteresseerd is in de horeca. Het inititiatief is opgezet in samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland, Stichting Vakbekwaamheid Horeca, VHC Jongens en initiatiefnemer Lennart Maas en heeft als doel mensen te enthousiasmeren om in de horeca te komen werken. Aan werkzoekenden, zij-instromers, studenten en andere geïnteresseerden laten ondernemers tijdens de Nationale Horecadag zien hoe leuk en divers werken in de horeca is.

Enthousiasmeren

Initiatiefnemer Lennart Maas: “In tijden waarin het personeelstekort in de horeca alleen maar toeneemt, is het des te belangrijker dat de horeca haar handen ineen slaat om mensen te enthousiasmeren voor onze branche. Tijdens Nationale Horecadag doen wij precies dat en laat horeca door heel Nederland zien dat werken in de horeca ontzettend mooi is, niet alleen maar lange dagen werken is én echt iets is voor iedereen."

Meer dan 200 bedrijven hebben zich momenteel aangesloten aan het landelijke evenement, waarbij er zeer diverse activiteiten worden georganiseerd. Alle activiteiten zijn te vinden op www.nationalehorecadag.nl.

Een kijkje in onze keuken

Robèr Willemsen, voorzitter van KHN: “Het is belangrijk dat we mensen een kijkje in onze keuken geven. Hiermee zorgen we ervoor dat mensen zien hoe leuk en aantrekkelijk werken in de horeca is. En welke carrièremogelijkheden er bij veel bedrijven zijn. Met de Nationale Horecadag werken we aan een structurele imagoverbetering van onze branche en daar hebben we de hele horeca bij nodig.”

Ricardo Eshuis, directeur van SVH: “SVH biedt bezoekers de mogelijkheid om hun persoonlijke SVH Meestertour te creëren en Nederland’s beste chefs, gastheren en sommeliers te ontmoeten die actief betrokken zijn bij het opleiden van nieuwe medewerkers. Zo laten we samen zien op welke mooie plekken je kunt werken, met de mooiste producten in de mooiste gebouwen. En dat allemaal met mensen die op zoek zijn naar gezelligheid, de gasten. Of je nou werkt in de horeca of een opleiding volgt: het is gewoon een heerlijk vak.”

Persoonlijke SVH Meestertour

Altijd al eens een kijkje achter de schermen willen nemen in het luxe Waldorf Astoria Amsterdam of Intercontinental Amstel Hotel? Of een rondleiding krijgen bij Pulitzer Amsterdam of Ron Blaauw?  SVH biedt bezoekers de mogelijkheid om hun persoonlijke SVH Meestertour te creëren en Nederland’s beste chefs en sommeliers te ontmoeten die actief betrokken zijn bij het opleiden van nieuwe medewerkers. Accor Hotels, bekend van het gerenommeerde Sofitel Legend The Grand Amsterdam, organiseert een boottour langs haar Amsterdamse hotels via de Amsterdamse grachten en in Rotterdam opent het schip ss Rotterdam van WestCord Hotels haar deuren.

Bezoek de horeca op 21 mei

Op www.nationalehorecadag.nl kunnen bezoekers zich gratis aanmelden voor één of meerdere activiteiten.  Kom alleen, met vrienden, mede studenten of familie; de horeca is voor iedereen en jij bent welkom. Ben jij er bij op Nationale Horecadag?  

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening...

Columns Blog
De jongeren van tegenwoordig

Mijn dochter is begonnen met vioolles. Al direct na de eerste les werd thuis de viool voorzichtig uit het kistje gehaald en begon ze er driftig op te tokkelen. In dit stadium kan ik er nog geen melodie in bespeuren, maar hey, wij hebben een instrument in huis dus het begin is gemaakt. Ze wist mij ze...

Achtergronden
Kinderdag bij strandpaviljoen in Noordwijk

St(r)andplaats Nederzandt (Noordwijk) staat op zondag 15 september weer volledig in het teken van de kids! Kidsday 2019, het kinderfestijn van de Bollenstreek. Dit jaar is Kidsday nog uitgebreider dan anders. Kids mogen lekker springen op de luchtkussens met de beats van DJ Kevin, spelen in de na...

Amsterdam Opening
Tunes Bar (Conservatorium Hotel Amsterdam) wordt Taiko Bar

Op het vijfjarige bestaan van Taiko Amsterdam is onthuld dat de Tunes Bar vanaf heden verdergaat als Taiko Bar. In de afgelopen vijf jaar is Tunes Bar, onder leiding van Schilo van Coevorden, uitgegroeid tot een ongeëvenaarde cohesie van keuken en bar met onmiskenbare Aziatische invloeden, waar...

Economie Personeel
Verloop personeel kost horeca 1,4 miljard euro per jaar

De horecasector kent, mede door het grote aandeel jonge arbeidskrachten, traditioneel een grote arbeidsdynamiek. De branche wordt door het grote personeelsverloop geconfronteerd met torenhoge kosten. Zo kost het vervangen van een fulltime werkende kok bijna 30.000 euro en het vervangen van een fullt...

Bier Achtergronden
Krat is de ster in nieuwe Heineken campagne

In de nieuwe Heineken® campagne, die vandaag live gaat, staat de Nederlandse vindingrijkheid, pragmatisme en een gezonde dosis zelfspot centraal. En waar komt dat beter tot uiting dan in de ‘ster’ van de nieuwe campagne: het Heineken krat. Josefien Olij, Marketing Manager Heineken...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: