U heeft gezocht op : SVH

12 maart 2019 Economie Personeel KHN
Horeca groeit tot 2025 met 100.000 medewerkers

De horeca groeit, er zijn meer horecabedrijven en dus zijn er ook meer medewerkers nodig. Het aantal horecamedewerkers groeit de komende jaren met 100.000: van 443.900 begin 2018 naar 540.800 in 2025. Dat blijkt uit de nieuwe arbeidsmarktmonitor die SVH en KHN hebben laten uitvoeren. Om deze groei t...

27 december 2018 Economie Achtergronden
Verhoging btw-tarief: doorberekenen of niet?

De btw-verhoging van het lage tarief (van 6 naar 9 procent) komt akelig dichtbij. Op 1 januari 2019 moet de horeca daarom bij vrijwel de gehele inkoop, met uitzondering van alcoholhoudende dranken, rekening houden met een prijsverhoging. Goed om te weten: bier tot 0,5% en wijn tot 1,2% vallen onder ...

10 december 2018
Alles over de cafébranche in de laatste editie van De CaféKrant

De laatse CaféKrant van 2018. En wat voor een! Twee rasechte Amsterdamse caféhouders vertellen alle ins- en outs over hun parel: Ruk en Pluk in Amsterdam-Oost. Waar de barkrukken nog rood zijn, er altijd slingers aan de muur hangen, de bitterballen worden uitgedeeld en overleden oud-ei...

29 november 2018 Wijn
Ronnie Brouwer geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op 28 november jl. heeft Ronnie Brouwer, Restaurantmanager/Sommelier bij Restaurant De Kromme Dissel* in Heelsum, een succesvolle Meesterproef SVH Wijnmeester afgelegd. Begin 2019 zal Ronnie Brouwer geïnaugureerd worden als 34ste SVH Wijnmeester van Nederland. Meesterproef De Meest...

8 november 2018 Awards Onderwijs
Top 10 Beste Leerbedrijf Horeca bekend

Op woensdag 7 november heeft SVH de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekendgemaakt. Nadat de nominatieronde op vrijdag 12 oktober werd gesloten, hebben leerlingen, docenten en leermeesters hun leerbedrijven kunnen beoordelen tijdens de beoordelingsronde. De tien hoogst geëindigd...

19 september 2018 Wijn
Eerste diploma’s SVH Vinoloog/Sommelier uitgereikt

Op woensdag 19 september 2018 hebben de eerste geslaagden tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam het officiële SVH Vinoloog/Sommelier diploma ontvangen. SVH Vinoloog/Sommelier is als examen ontwikkeld voor de horeca, zodat meer mensen met de wijnkennis van een vinoloog gasten kunnen adviseren o...

29 augustus 2018
Test jouw horecaskills op het vernieuwde Passie voor Horeca

Ben jij een (beginnend) medewerker of ondernemer in de horeca? Dan is het vernieuwde platform Passie voor Horeca erg handig voor jou of jouw (nieuwe) collega’s! Je vindt hier gratis E-learnings over verschillende onderwerpen voor zowel de keuken als de bediening om jouw skills en basisvaardigh...

27 juni 2018 Awards
Mirjan Theuns ontvangt Klasbak Trofee

HorecaHeld Mirjan Theuns ontving maandagavond in Kasteel Maurick in Vught de Klasbak Trofee 2018. Met het jaarlijks uitreiken van de Klasbak Trofee willen Tour Culinair en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) het grote belang van het overdragen van vakkennis in de horeca extra onder de aandacht bre...

30 april 2018 Bier
SVH gaat biertrainingen aanbieden

SVH gaat de samenwerking aan met de online bieropleider: Biertraining.nl. Begin mei zal het eerste examen SVH Bier 1 worden afgenomen. Dit examen is onderdeel van de certificering SVH Bier dat uit twee diploma’s bestaat; SVH Bier 1 en SVH Bier 2. De bierexamens van SVH zijn voor iedereen di...

21 maart 2018 Wet- en regelgeving
Overgangsregeling Sociale Hygiëne stopt per 1 mei 2018

De Landelijke Examencommissie van SVH (LEC-SVH) heeft, in samenspraak met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), besloten de overgangsregeling die tot 1 mei loopt niet te verlengen. Het betreft een overgangsregeling voor bijschrijving in het Register Sociale Hygiëne op basi...

15 februari 2018 Events Wijn
Wijntrainingen bij de Horeca Academie

Vanaf maart 2018 kan je op de Horeca Academie een wijntraining volgen. De Horeca Academie slaat hiervoor de handen in één met de WTOL Academy (Wijntraining Online). Het aanbod bestaat uit een basistraining en een training voor gevorderden. De vraag naar een goede wijntraining is altijd...

5 januari 2018 Personeel Interview
Interview Ricardo Eshuis, SVH, deel 2: 'Over tien jaar is alles horeca'

Hoe is het gesteld met de arbeidsmarkt en de opleidingsbehoeften in de horeca anno nu? Dat vroegen ze zich af bij Stichting Vakbekwaamheid Horeca. Dus is SVH samen met KHN op zoek gegaan naar een antwoord op deze vraag. Wij spraken met Ricardo Eshuis, directeur van SVH, over het onderzoek 'Arbei...

4 januari 2018 Personeel Interview
Interview Ricardo Eshuis, SVH, deel 1: ‘Er zijn veel baanwisselingen in de horeca'

Hoe is het gesteld met de arbeidsmarkt en de opleidingsbehoeften in de horeca anno nu? Dat vroegen ze zich af bij Stichting Vakbekwaamheid Horeca. Dus is de SVH samen met KHN op zoek gegaan naar een antwoord op deze vraag. Wij spraken met Ricardo Eshuis, directeur van SVH, over het onderzoek 'Ar...

13 december 2017
Felix Huisken geïnaugureerd tot 49ste SVH Meesterschenker

Op dinsdag 12 december is Felix Huisken, eigenaar van Café Singelier in Groningen, geïnaugureerd tot SVH Meesterschenker. Felix Huisken is daarmee de 49ste SVH Meesterschenker van Nederland en de eerste schenker die de titel SVH Meesterschenker sinds 2002 heeft behaald. Onder grote belan...

7 november 2017 Awards
Top 10 Beste Leerbedrijf Horeca bekend

Op dinsdag 7 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2017/2018 bekendgemaakt. Leerlingen en docenten hebben de afgelopen maanden de tijd gehad om hun leerbedrijven te nomineren. In totaal waren er 183 horecabedrijven genomineerd waarvan 143 zich hebben aangemeld ...

3 november 2017 Drinks Wijn
Felix Huisken geslaagd voor zijn Meesterproef

Op donderdag 2 november is Felix Huisken (46), eigenaar van Café Singelier, Groningen geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterschenker. Felix Huisken is daarmee de eerste SVH Meesterschenker sinds 2002. Een SVH Meesterschenker weet als geen ander gasten te verrassen met uiteenlopende dr...

9 oktober 2017 Personeel Achtergronden
Groot personeelstekort in de horeca: personeelsbehoud van belang

Maandag 9 oktober 2017 verschijnt het onderzoeksrapport ‘Arbeidsmarkt en Opleidings-behoefte Horeca’ van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en KHN. Het onderzoek laat zien hoeveel mensen er nu in de horeca werken en hoeveel nieuwe, extra medewerkers er de komende tijd nodig zijn. Uit ...

31 mei 2017
Aanmelding Beste Leerbedrijf Horeca 2017/2018 geopend

Aanmelding Beste leerbedrijf Horeca 2017/2018 geopend Op 1 juni gaat Beste Leerbedrijf Horeca 2017/2018 van start. Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) is er als organisator helemaal klaar voor, maar zijn de leerbedrijven, leerlingen en docenten er ook klaar voor? Beste Leerbedrijf Horeca zorgt ...

13 november 2016 Events
Ruim 10.000 bezoekers voor Beleef – Food, drinks & more

In totaal bezochten 10.215 geïnteresseerden de vernieuwde horecavakbeurs Beleef – Food, drinks & more op 7, 8 en 9 november in Evenementenhal Hardenberg. Zowel exposanten als bezoekers waren erg te spreken over het beursverloop. Op de openingsdag bekroonde John Meijerink van Paviljoen...

1 november 2016 Events
Aandacht voor ‘De Nieuwe Nederlandse Keuken’

SVH Meesterkok Albert Kooy is initiator van de kookfilosofie ‘De Nieuwe Nederlandse Keuken’ (Dutch Cuisine). Tijdens de horecavakbeurs Beleef – Food, drinks & more in Evenementenhal Hardenberg geeft hij op dinsdag 8 november van 14.00 tot 15.00 uur een (kook)presentatie over de...

24 augustus 2016
Friese horecabedrijven op muzikale manier duurzaam

Op 29 augustus presenteren Syb van der Ploeg en Piter Wilkens hun eerste single en clip met als thema duurzaamheid; ‘Jou it troch’. Zij geven in Hotel Restaurant Iesicht te Oudega (Sm.) ook een toelichting op het plan voor de Grien 10 Muzyk Toer van de stichting JIT. In het kader van de ...

29 juli 2016
SVH lanceert nieuwe Meestertitel

Meesterkok, Meestergastheer, Wijnmeester, Meesterschenker en Meesterijsbereider, aan dit rijtje van ambachtelijke meestertitels wordt een nieuwe toegevoegd: Meester Horecaondernemer. Op de Horecava 2017 wordt de nieuwe SVH Meestertitel officieel gelanceerd. In deze nieuwe meestertitel moet de hoo...

7 juni 2016
SVH heeft nieuwe huisstijl (video)

SVH is na de herstart op 1 januari 2014 en de komst van de nieuwe directeur Ricardo Eshuis in juni dat jaar een andere weg ingeslagen. Er is hard gewerkt om SVH weer te maken tot hét kwaliteitskeurmerk voor iedereen die leert, werkt of opleidt in de horeca. Bij deze nieuwe koers hoort een nieuwe u...

26 februari 2016
De waarheid: lonen in horeca veel te laag

Er wordt een verkeerd beeld van de loonontwikkeling in de sector geschetst. De lonen stijgen niet marktconform en de horecamedewerker is per saldo minder gaan verdienen. Dit terwijl het uit cijfers van het CBS er op lijkt dat het met de lonen in de horeca wel goed zou gaan. Deze laten namelijk zie...

15 december 2015
De Horeca 100 van 2015

We presenteren je het Horeca Jaaroverzicht 2015 in 100 momenten. Het jaar is nog net niet afgelopen, maar we nemen je graag nu al mee door een roerig horecajaar. De Horeca 100 publiceren wij ieder jaar in december. Geniet ervan! Januari: Club Trouw wordt studentenhotel De club wordt omgetov...

30 november 2015
Top 10 Beste Leerbedrijf Horeca bekend

De Top 10 van de Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca 2015 is vandaag bekendgemaakt. Van de 105 genomineerde horecabedrijven in Nederland eindigden de volgende horecabedrijven bij de laatste tien. De top 10 Eetcafé De Buren in Boekelo Fitland Hotel Helmond in Helmond Grand Restaurant De Nac...

27 oktober 2015
Wie wordt beste leerbedrijf horeca 2015?

De kanshebbers voor de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2015 zijn bekend. In totaal dingen ruim 100 leerbedrijven mee naar deze titel. Leren in de praktijk stimuleren De Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd door SVH. De verkiezing is in het leven geroep...

7 oktober 2015
Nieuwe meestertitel in de horeca?

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zijn gezamenlijk een onderzoek gestart naar de haalbaarheid én wenselijkheid van een nieuwe meestertitel in de horeca: SVH Meester Horecaondernemer. Naast de vijf ambachtelijke meestertitels die de branche al jaren kent (...

8 september 2015
SVH en Foodstep gaan samenwerken

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en onderzoeksbureau Foodstep hebben hun krachten gebundeld voor het project Fan- ergize your Enterprise. Met een onderzoek onder horecamedewerkers, een trendreport en een congres zetten zij zich gezamenlijk in voor een betere Nederlandse horeca. Fan Factor ...

31 augustus 2015
Wijnproeven met topsommelier

Wijnproeven met voormalig elBulli sommelier Lucas Payà, het is een vinologisch buitenkansje voor bezoekers van Gastvrij Rotterdam. De wijnproeverij met Payà is één van de 125 programmaonderdelen van de horecavakbeurs die van 21 tot en met 23 september in Ahoy Rotterdam plaatsvindt. Diverse wor...

2 juli 2015
Klasbak Trofee voor restaurant Het Seminar

Horeca-echtpaar Said Maher en Marjolein Woerlee ontving maandagavond op Landgoed de Holtweijde in Lattrop-Breklenkamp de Klasbak Trofee. Met het jaarlijks uitreiken van de Klasbak Trofee willen Tour Culinair en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) het grote belang van het overdragen van vakkennis ...

23 juni 2015
SVH lanceert game 'Aan de slag in de horeca'

Gisteren heeft SVH de nieuwe game ‘Aan de slag in de horeca’ gelanceerd. Op Strand Zuid in Amsterdam speelden SVH Meestergastheer Pasquinel Kolk en SVH Meesterschenker Fritz Harig het eerste level. Met deze gratis game wil SVH de vakbekwaamheid in de branche vergroten en zo bijdragen aan de tev...

23 april 2015
SVH neemt horeca-uitgeverij over

De SVH heeft onlangs de uitgeefactiviteiten overgenomen van PlanBoek Uitgeverij, een gespecialiseerde uitgeverij op het gebied van leermiddelen voor leidinggeven, management en ondernemen in de horeca. Dankzij deze overname kan SVH op korte termijn voldoen aan de groeiende behoefte aan nieuwe exame...

17 april 2015
Nieuw restaurant in Oegstgeest

Chef-kok Patrick Noordzij opent volgende week donderdag zijn eigen restaurant OX aan de Geversstraat in Oegstgeest. Zoals de naam al suggereert, speelt vlees een belangrijke rol op de kaart, maar mooie vis- en groentegerechten complementeren het diverse aanbod. Alles op bijzondere wijze bereid op ...

11 februari 2015
SVH in gelijk gesteld in kort geding

De Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH 2.0) is op 10 februari 2015 door de Amsterdamse Rechtbank in het gelijk gesteld in een kort geding tegen CIHEX. SVH heeft het kort geding aangespannen omdat CIHEX in een persbericht stelde dat door hen afgegeven diploma's recht bieden op bijschrijving in het...

5 juli 2014

Elles Hetebrij van Café De Hete Brij in Zwolle werd onlangs verrast in Restaurant Librije’s Zusje in Zwolle. Zij ontving de Klasbak Trofee vanwege de passie waarmee zij haar vak uitvoert en uitdraagt. De trofee is een initiatief van Tour Culinair en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca). Met he...

19 mei 2014
Training tegen agressie in horeca

Er is veel om te doen: de weerbaarheid van jonge werknemers in de horeca. Zeer zeker met de nieuwe alcoholwetgeving in het achterhoofd is het raadzaam deze groep een training Sociale Hygiëne te laten volgen. In deze cursus leren medewerkers vanaf 16 jaar om te gaan met risicogedrag van gasten aan...

8 mei 2014
Nieuwe directeur voor SVH

Op 1 juni 2014 zal Ricardo Eshuis in dienst treden als directeur van SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca). De Raad van Toezicht heeft ingestemd met zijn voordracht en kijkt uit naar de samenwerking. Ricardo Eshuis (43) werkte eerder bij Edu’Actief in Meppel, waar hij de laatste jaren als uitgev...

3 januari 2014
Hallo! Huren in de horeca

Huurcontracten voor horecabedrijven zijn vrijwel altijd zogenaamde ‘5 plus 5 contracten’. Dit betekent dat er meestal een huurcontract wordt afgesloten voor vijf jaar met een optie voor nog eens vijf jaar. De rechtszekerheid voor de huurder is gedurende deze 10 jaar zeer groot. Ook daarna staa...

7 oktober 2013

Vanwege haar inspirerende inzet voor het seizoensproduct bockbier, heeft de stichting Nederlandse Brouwers, SVH Meesterkok Angélique Schmeinck verkozen tot Bockbierambassadeur 2013. Schmeinck: "Ik ben zeer vereerd dat ik ambassadeur mag zijn van deze veelzijdige drank. Het combineren van (bock)bi...

19 september 2013
SVH maakt doorstart in 2014

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) maakt vanaf 1 januari 2014 een doorstart. Het bestuur heeft besloten de huidige stichting SVH per 1 januari 2014 te liquideren. John Meuffels (interim directeur SVH): “Het nieuwe SVH is financieel gezond, niet meer subsidieafhankelijk en heeft goede toekoms...

29 augustus 2013
Primeur voor Gastvrij Rotterdam

Tijdens de opening van de nieuwe horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 23 september vindt de officiële kick-off richting de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or plaats. De zes finalisten gaan op 1 oktober de strijd met elkaar aan. De winnaar van de Nederlandse finale mag Nederland vert...

5 juni 2013
Meuffels interim directeur SVH

Het bestuur van Stichting Vakbekwaamheid Horeca heeft John Meuffels aangesteld als interim directeur. Hij moet vaststellen welke producten en diensten van SVH nog toekomst hebben nu het Bedrijfschap Horeca & Catering binnenkort wordt opgeheven. Ook werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederla...

17 mei 2013
Toekomst SVH op de tocht

Nu Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft aangegeven niet mee te zullen doen met de collectieve financiering van arbeidsmarktprojecten, en zich terugtrekt uit SVH, staat het voortbestaan van de stichting op de tocht. Per 1 januari 2014 worden bovendien de diverse bedrijfs- en productschappen van...

17 mei 2013
KHN trekt zich terug uit SVH

Werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) trekt zich per 2014 terug uit Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). KHN neemt ook niet meer deel aan de collectieve financiering van arbeidsmarktprojecten. Dit laten FNV Horeca en KHN weten middels persverklaringen. Gevolgen De besliss...

5 maart 2013
Nieuwe kennisbank voor ondernemer

SVH Warenkennisbank biedt productinformatie over voedingswaren en dranken in haar digitale platform. Het vergroten van de vakbekwaamheid in de horeca is één van de doelen van SVH. Toepassen in de praktijk Iedereen die werkzaam is in de horeca kan het digitale platform gebruiken om productinfor...

30 januari 2013
SVH Meesters verenigd op nieuwe site

SVH Meesters zijn in het bezit van de hoogste graad van vakbekwaamheid en vervullen een ambassadeursrol in de horeca. Op een nieuwe website van SVH staan alle meesters overzichtelijk vermeld. Beroepstrots De SVH Meesters motiveren medewerkers en leerlingen om zich te ontwikkelen in hun beroep d...

10 januari 2013
Tonkes maakt Lekkerste Kindermenu

Louis Tonkes heeft de prijs gewonnen voor het Lekkerste Kindermenu 2013. Het was de eerste keer dat deze wedstrijd werd georganiseerd op de Horecava. Kipcorn met moes Kip-"corn" met moes was de creatie die won. Stichting de Lekkerste Wedstrijden organiseerde voor de eerste keer de wedstrijd Het...

9 januari 2013
HorecaHelden 2013 bekend

De HorecaHelden van 2013 zijn bekend. Binnen de categorieën fastservice, dranken, restaurant en hotel werden Laura van Renen, Jeroen Ketting, Wim Bos en Pieter Oostveen tot Helden uitgeroepen. Laura van Renen reageert enthousiast op de bekendmaking Jeroen Ketting is blij, kan het haast ni...

13 december 2012
Lekkerste broodje en verborgen omzet

Er zijn weer tal van interessante activiteiten voor u op de Horecava. Zo is er op maandag de wedstrijd Lekkerste Broodje Horeca, alweer de 30ste editie. De presentatie is in handen van SVH Meesterkok Robert Kranenborg en topkok Julius Jaspers. Ontdek verborgen omzet Wenda Kielstra van Consumat...

1 november 2012
Kanshebbers horecahelden 2013

De eerste zes finalisten die strijden voor de titel 'HorecaHeld 2013' zijn bekend. "Echte horecamensen, bij wie de horeca in het bloed zit", aldus het juryoordeel. Echte horecamensen De jaarlijkse verkiezing HorecaHelden is een initiatief van SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) waarmee SVH de...

26 september 2012
Inwerkmodule voor studenten in horeca

Met de start van het schooljaar starten ook duizenden studenten met een bijbaan in de horeca. SVH lanceert een online inwerkmodule. Basisvaardigheden De inwerkmodule is bedoeld om deze studenten in korte tijd de essentiële basisvaardigheden van de horeca te leren. De modules voor bediening, keu...

31 augustus 2012
Wie wordt de HorecaHeld van 2013?

Op 3 september geeft SVH de aftrap voor de verkiezing HorecaHeld 2013. In de campagne, die als doel heeft de beroepstrots in de horeca te vergroten, gaat SVH op zoek naar uitblinkers. Potentiële HorecaHelden kunnen door collega’s en leidinggevenden worden voorgedragen via de website www.Horec...

4 juli 2012
Topchefs maken nieuwe sauzen Heinz

Vier topchefs hebben zes Heinz sauzen opnieuw onder de loep genomen. De opdracht? Sauzen maken die raken. Karakteristieke smaak en puurheid staan hierbij centraal. Chefs hebben genoeg van van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Haast zelfgemaakt Passie en kwaliteit zijn de belangrijkst...

19 juni 2012
Tour Culinair rijdt 'Elfstedentocht'

Het peloton van de Tour Culinair verrijdt op zondag 24 en maandag 25 juni een eigen Elfstedentocht door de provincie Friesland. Het jaarlijkse fietsevenement voor horecaprominenten staat in het teken van Friese tradities. 31e ronde Uitvalsbasis is Hajé Hotel Joure. Het gastronomische slotdiner...

18 maart 2012
Winnaars SVH NK Horeca 2012 bekend

Leerling-kok Edwin Sander uit Twello, leerling-gastheer Niek Groen uit Spierdijk en leerling-kastelein Luc van Nieuwamerongen uit Breda zijn er met de nationale titels vandoor gegaan tijdens het SVH NK Horeca. Na een zinderende finaledag zijn zaterdag 17 maart de nieuwe SVH Nationaal Kampioenen H...

28 januari 2012
Nieuw tv-programma helpt zwarte brigades

'Reimers Helpt' is een nieuw programma, vanaf 28 februari te zien op RTL4, waarin de zwarte brigade centraal staat. Horeca-expert Willem Reimers gaat aan de slag om van geknakte zwarte brigades weer geoliede machines te maken. Steuntje in de rug nodig? Het bedienend personeel krijgt de hoofdr...

11 januari 2012
Carlos en Anneke Faes HorecaHelden 2012

Carlos en Anneke Faes van restaurant De Proeftuin in Eindhoven zijn tijdens de Horecava 2012 uitgeroepen tot SVH HorecaHelden van het jaar. In de finale waarbij alle HorecaHelden van het afgelopen jaar tegen elkaar streden kregen de Brabantse horecaondernemers de meeste stemmen van het publiek. ...

9 januari 2012
Walta wint Lekkerste Broodje Horeca

Vanwege de eenvoud en zijn creativiteit in de smaakbeleving wint George Walta dit jaar het Lekkerste Broodje in de categorie Horeca. Joop Braakhekke reikte de prijs uit aan Walta tijdens de verkiezing op de Horecava 2012. Het niveau was wederom hoog en de deelnemers leken geluisterd te hebben naar...

27 december 2011
Nieuw jasje Horeca Starterskrant

De Horeca Starterskrant, gericht op de beginnende ondernemer in de horeca, heeft een nieuwe gedaante gekregen. De informatiebron over bedrijfsvoering, personeelsbeleid, opleidingen en wet- en regelgeving, is een initiatief van SVH, Koninklijke Horeca Nederland en het Bedrijfschap Horeca en Caterin...

12 december 2011
Kwalificatie om SVH NK Horeca van start

Maandag 12 december gaat op het ROC Nova College te Haarlem de eerste kwalificatieronde voor het SVH Nationaal Kampioenschap Horeca 2012 officieel van start. Tijdens het kampioenschap strijden leerlingen in de categorieën leerling-kok, leerling-gastheer/-vrouw en kastelein om de Nationale Titel....

2 december 2011
Wie wordt HorecaHeld 2012?

De zeven finalisten voor de titel HorecaHeld 2012 zijn bekend. Van 1 tot en met 15 december kan er op hen gestemd worden via horecahelden.nl. De winnaar is degene die de meeste stemmen ontvangt. Tijdens de Horecava op woensdag 11 januari om 11.45 uur wordt hij of zij gehuldigd door Job Vos, Horeca...

4 juli 2011
Horecapaar ontvangt HorecaHelden Award

Het horecastel Floortje en Niels Mulder zijn gehuldigd met de Tour Culinair HorecaHelden Award 2011. De eigenaren van drie bedrijven in Almelo (Nielz Café, lunchroom OnwijZ en restaurant Zuid) krijgen de prijs omdat ze als gedreven coaches met veel passie hun team van ruim honderd medewerkers aanvo...

15 april 2011

Na een spannende periode voor alle deelnemers werden onlangs de drie finalisten bekend gemaakt. Uit alle inzendingen werden drie genomineerden geselecteerd, waarvan er vandaag een naar huis is gegaan met de titel 'CaféHeld 2011'. De genomineerden waren Cristel Dekker van Café JP Coen in Hoorn, Tho...

7 april 2011
Bespaar tot maar liefst € 15.300,-

Als horeca-ondernemer extra geld verdienen is natuurlijk altijd prettig, maar de SVH Toolkit levert je méér op dan alleen geld. Namelijk tevreden, gemotiveerde en vakbekwame medewerkers! De SVH Toolkit helpt jou het maximale uit jouw personeel te halen met concrete oplossingen, praktische inst...

6 april 2011
Beste leerling-kastelein bekend

Na een zinderende strijd op de finaledag heeft Denise Seffelaar het SVH Nationaal Kampioenschap voor leerling-kastelein in de wacht gesleept. De 20-jarige Denise uit Den Haag behaalde de meeste punten op onderdelen als beheren van het wedstrijdcafé, het creëren van een eigen cocktail, een kenniste...

28 maart 2011
Nederstigt voorzitter vinologenvereniging

Tijdens de recente ledenvergadering van de Verenigde Vinologen Nederland (VVN) is SVH Wijnmeester en Meesterschenker Margareth Nederstigt met meerderheid van stemmen door de leden gekozen tot nieuwe voorzitter van de vereniging. Nederstigt volgt Gjalt Engwerda op. Engwerda heeft de afgelopen zeven j...

26 maart 2011
Nationaal Kampioenschap Horeca in beeld

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Vandaar een fotoverslag van de spannende finaledag van het door SVH georganiseerde Nationaal Kampioenschap Horeca voor leerlingen op 26 maart jongstleden in Ahoy Rotterdam. Het was voor de 24e keer dat studenten uit heel Nederland in het kader van de studiebeu...

26 maart 2011
Denise Seffelaar wint NK leerling-kastelein

Tijdens het SVH Nationaal Kampioenschap Horeca voor leerlingen op 26 maart in de Ahoy Rotterdam is Denise Seffelaar van Restaurant Waterloo en student bij het ROC Mondriaan er vandoor gegaan met de eerste plaats tijdens de wedstrijd om de beste leerling-kastelein. Na op het ereschavot te zijn geklom...

26 maart 2011
Ollie Schuiling wint NK Horeca leerlingkoks

Ollie Schuiling, leerlingkok bij Restaurant de Leest in Vaassen, is tot winnaar uitgeroepen bij de wedstrijd voor leerlingkoks tijdens het SVH Nationaal Kampioenschap Horeca op 26 maart in de Ahoy Rotterdam. Schuiling, verbonden aan de Cas Spijkers Academie, liet Robert Poel van het ROC Aventus en t...

26 maart 2011
Thorne wint NK leerling-gastheer/vrouw

Kimberly Thorne, gastvrouw in opleiding bij Restraurant Ivy in Rotterdam, is tot winnares uitgeroepen bij de wedstrijd voor leerling-gastheren en -vrouwen tijdens het SVH Nationaal Kampioenschap Horeca op 26 maart in de Ahoy Rotterdam. De 21-jarige Kimberly had haar overwinning niet zien aankomen. ...

15 maart 2011
Verdien ruim € 15.000,- met de SVH Toolkit!

Als horecaondernemer extra geld verdienen is natuurlijk altijd prettig, maar de SVH Toolkit levert je méér op dan alleen geld. Namelijk tevreden, gemotiveerde en vakbekwame medewerkers! De SVH Toolkit helpt jou het maximale uit jouw personeel te halen met concrete oplossingen, praktische instrumen...

15 maart 2011
Heel handig: het SVH InwerkProgramma

Joop Weenk is een van de HorecaHelden van 2010. Hij is als bedrijfsleider werkzaam in Grand Café Du Commerce, een gezellig Grand Café in hartje Nijmegen waar iedereen zich thuis voelt. Joop is een man die zich het vuur uit de sloffen loopt voor zijn gasten. Maar hij heeft ook altijd een luisterend...

15 maart 2011
Kasteleins maken zich op voor finale

Tijdens de Skills Masters in Ahoy Rotterdam strijden 12 leerlingen om de titel SVH Nationaal Kampioen leerling-kastelein. Op 24 en 25 maart vinden de halve finales plaats en op 26 maart de finale. Onder toeziend oog van een vakjury gaan leerlingen uit heel Nederland de strijd met elkaar aan. De SVH ...

15 maart 2011

De zoektocht naar CaféHelden is gestart! Er zijn veel HorecaHelden. Velen anoniem. Zij zijn zich vaak niet bewust van bewonderaars. Ze doen gewoon elke dag hun werk. Ken jij een echte HorecaHeld, werkzaam in een café? Nomineer jouw favoriet dan vóór 28 maart hier! Uit alle nominaties worden 3 Ca...

3 maart 2011

Café-eigenaren opgelet! De zoektocht naar HorecaHelden binnen de sector Café is gestart. Een HorecaHeld is iemand die medewerkers of collega’s inspireert, verder brengt en weet te behouden voor de horeca. Er zijn veel HorecaHelden. Velen anoniem. Zij zijn zich vaak niet bewust van bewonderaars. ...

17 februari 2011
SVH NK Horeca aanstaande

Op 24, 25 en 26 maart 2011 vindt de zevende editie van beroepen-evenement Skills Masters plaats in Ahoy Rotterdam. Net als vorig jaar worden tijdens dit evenement de halve finale en finale van het SVH Nationaal Kampioenschap Horeca georganiseerd. Op de SVH Challenge worden leerlingen uitgedaagd om d...

12 januari 2011
Job Vos HorecaHeld 2011

Een titel om trots op te zijn. Job Vos van Voskookt uit Nijmegen staat dan ook te glunderen op het podium. Meteen overhandigt hij zijn net verkregen oorkonde aan één van zijn medewerkers. Voskookt is zeer betrokken bij zijn medewerkers. Jongeren die geen dagbesteding studie of werk hebben krijgen ...

23 december 2010
Horeca Starterskrant vernieuwd

De editie van de Horeca Starterskrant voor 2011 is geheel gerestyled. Deze krant voor de startende horecaondernemer staat vol met informatie over bedrijfsvoering, personeelsbeleid, opleiding en wet en regelgeving. Ook de Horeca Starterskrant ontvangen? Ga naar www.svh.nl/ondernemen en vraag hem grat...

7 december 2010
Stem op jouw favoriete HorecaHeld

De verkiezing tot HorecaHeld 2011 is per 1 december in volle vaart van start gegaan en nog niet eerder kwamen er in één week zoveel stemmen binnen. Maar…..de strijd is nog niet voorbij en duurt nog voort tot en met 19 december! De helden kunnen jouw hulp goed gebruiken, dus breng vandaag nog jou...

1 december 2010
Strijd om HorecaHeld 2011 barst los!

De zeven finalisten voor de titel HorecaHeld 2011 zijn bekend. Van 1 tot en met 19 december kan er op hen gestemd worden via Horecahelden.nl De winnaar is degene die de meeste stemmen ontvangt. Tijdens de Horecava op woensdag 12 januari om 11.45 uur wordt hij of zij gehuldigd door Antonio van den He...

31 augustus 2010
Start inschrijvingen SVH NK Horeca

Per 1 september starten de inschrijvingen voor het SVH Nationaal Kampioenschap Horeca 2011, dé vakwedstrijden voor leerling-kok, leerling-gastheer/-vrouw en leerling-kastelein. Tot en met vrijdag 29 oktober aanstaande kunnen leerlingen zich via www.svh.nl aanmelden. De kwalificatiewedstrijden vind...

9 april 2010
M. Moesbergen UWV HorecaHeld Arnhem

Afgelopen Horeca Brancheweek werd Madelinde Moesbergen genomineerd, als één van drie, voor UWV HorecaHeld Arnhem. Zij ontving de meeste stemmen via www.horecahelden.com en dingt nu ook mee naar de landelijke titel HorecaHeld 2011 die tijdens de Horecava in januari 2011 toegekend wordt. Madelinde M...

30 maart 2010
Nieuwe beoordeling horecaopleidingen

SVH gaat vanaf heden op basis van een audit horeca-opleidingen accrediteren. De opleidings-instituten die positief beoordeeld worden voldoen daarmee aan door de bedrijfstak vastgestelde minimumeisen. Op initiatief van sociale partners hanteert de bedrijfstak Horeca sinds 2002 een accreditatieregelin...

18 maart 2010
Sylvia Udo ontvangt SVH Bokaal

Vanwege haar jarenlange inzet voor het vakonderwijs binnen de horecabranche is Sylvia Udo op woensdag 17 maart onderscheiden met de SVH Bokaal. SVH voorzitter Els van Batum reikte deze onderscheiding uit tijdens het jaarlijkse bestuursdiner van Kenwerk in Restaurant Het Arsenaal te Naarden-Vesting. ...

14 januari 2010
Herman Cooijman HorecaVakPunt-leerling van het jaar

Donderdag, tijdens de vierde en laatste beursdag van de Horecava 2010, is Herman Cooijman, leerling van het ROC Koning Willem I College in Den Bosch uitgeroepen tot HorecaVakPunt-leerling van het jaar. Het was voor de eerste keer dat de verkiezing werd gehouden. Cooijman leert en werkt bij Restauran...

13 januari 2010
Antonio van den Hengel HorecaHeld 2010

De buslading met medewerkers en vaste klanten van eetcafé Centraal in Soest ontstak in vurige blijdschap toen 'hun' Antonio van den Hengel op de Horecava werd uitgeroepen tot HorecaHeld van het jaar. Van den Hengel kreeg de meeste stemmen tijdens de verkiezing tot HorecaHeld van het jaar. Piet de J...

1 december 2009

Piet de Jongh, eigenaar van biercafé-restaurant-brouwerij De Beyerd in Breda, is de tweede finalist in de verkiezing van de HorecaHeld 2010. In november kreeg hij via de website www.horecahelden.nl de meeste stemmen. In oktober verzekerde Antonio van den Hengel zich al van een plaats in de finale o...

3 november 2009
HorecaHelden blijven boeien

Antonio van den Hengel, eigenaar van Eetcafé Centraal in Soest, is de winnaar van de eerste voorronde in de verkiezing van de HorecaHeld 2010. Hij kreeg in oktober de meeste stemmen van de bezoekers op de website www.horecahelden.nl. Van den Hengel gaat door naar de finale op de Horecava, waar de H...

10 maart 2009
'Samen Gastvrij' nu ook in het Engels

De Nederlandse horeca kent een internationaal karakter. Vaak wordt binnen horecabedrijven het Engels als voertaal gebruikt. Om het belang van een gastvrije houding te onderstrepen is onder de naam Hospitality Together het gratis interactieve programma Samen Gastvrij nu ook in het Engels beschikbaar ...

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: