Column: anderen leren wat jij hebt geleerd

10 januari 2019 | Monique van Gevelt

Een van mijn beste vrienden is general manager bij een restaurantketen. Ik ken hem al dik 25 jaar en wij hebben menig horeca-avontuur samen beleefd. Gepokt en gemazeld in de horeca, zo zou je hem kunnen omschrijven.

Hij is weer een goede vriend en familie van de hoofdtrainer van een voetbalclub in de eredivisie. Iemand waarbij het leven niet altijd over een leien dakje is gegaan en die menig tegenslag heeft moeten overwinnen. Een mens met veel levenservaring en bagage, maar ook vol levenslust. Je kunt je voorstellen wat voor soort gesprekken zij hebben.

In hun werk lopen ze vaak tegen dezelfde problemen aan. En daar wisselen ze graag van gedachten over. Want niet alleen zijn beide beroepen topsport, ook hebben ze allebei te maken met jong talent. En hoe je het beste in ze naar boven haalt en laat excelleren. Maar ook hoe je ze met beide benen op de grond houdt. Zodat sterallures en te grote ego’s dit jonge talent niet de kop gaan kosten. Want naast topvoetballers is ook menig topkok tegenwoordig een ster of op zijn minst een bekende Nederlander. En hoe goed je opvoeding thuis ook is geweest, het avontuur lonkt en de verleidingen zijn groot.

Beide heren werken wellicht in een ander vakgebied, met een ander verdienmodel, en toch zitten ze deels in hetzelfde schuitje. Ze werken in een dynamische omgeving en hebben dezelfde uitdagingen waar het om medewerkers en teambuilding gaat. Want hoe ontwikkel en behoud je talent? En hoe maak je van een team een topteam?

Een behoorlijke uitdaging, maar bijkomend voordeel is dat ze na een bewogen carrière veel te bieden hebben aan jongere generaties. Deze zien op hun beurt zaken vanuit een ander perspectief en brengen inzichten waar een oude rot in het vak veel inspiratie uit kan halen. Wijsheid is nu eenmaal niet leeftijdgebonden.

Het wordt tijd dat je op je bek gaat

In het begin van mijn horecacarrière beklom ik in hoog tempo de carrièreladder. Ik absorbeerde als een spons alle kennis en ervaring die op mijn pad kwam.

Mijn oudere broer had al een flinke horecacarrière in het buitenland en was mijn mentor en vraagbaak. Er kwam een dag waar ik hem belde en zei: ‘Ik ga weer ergens anders werken, want ik kan hier niets meer leren’. Zijn antwoord was niet wat ik had verwacht. Hij zei: ‘Zusje, het wordt tijd dat je eens goed op je bek gaat en zaken in perspectief gaat zien’. Ik moest mij gaan realiseren dat de tijd was aangebroken waar ik juist diegene zou worden die kennis ging overdragen aan anderen. Na die woorden was ik behoorlijk gepikeerd. Ik was zelf namelijk nog lang niet uitgeleerd.

Het bleken echter ware woorden. De daaropvolgende functie werd een transitiefunctie. De stap naar management en leidinggeven werd gezet en ik moest hard werken om mijn draai hierin te vinden. De woorden van mijn broer bleven in mijn hoofd hangen en ik realiseerde mij dat de tijd rijp was om de andere kant van het spectrum op te zoeken. Niet enkel ontvangen, maar juist geven. De stap naar coachend leiderschap was gezet. Een leerzaam proces waar ik nog altijd veel aan te danken heb.

Samen groeien

Je verrijkt je team én jezelf als je je kennis en inzichten deelt en mensen vooruithelpt. Feit is alleen dat niet iedereen geholpen wil worden. Misschien omdat er geen klik is, je de verkeerde mensen om je heen hebt verzameld of geen goede sfeer hebt neergezet. Ook het karakter van iemand of een bepaalde situatie kan zorgen voor een onwelwillende medewerker.

Wil je van iemand anders wat opsteken dan moet je ervoor open staan. Je moet het toelaten om je sterke kanten verder te ontwikkelen. Ook je mindere kanten zullen aan het licht komen. Onderken ze. Groei gaat nu eenmaal gepaard met pijn.

In welke fase van je leven en carrière je ook zit, een helpende hand van een ervaren en wijs iemand is goud waard. Een onderlinge vertrouwensband is dan wel cruciaal. Zo maak je van groeipijn al snel een groeispurt.

Een bijdrage van Monique van Gevelt, 
VanGevelt Strategisch Horeca Advies, www.vangevelt.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column: daarom neem ik mijn kinderen niet mee naar zo'n café

In de maartuitgave van De CaféKrant schreef ik in mijn voorwoord over kinderen in het café. Ik bezocht café De Twee Spieghels in Leiden, waar kinderen pas welkom zijn als ze zelfstandig op een barkruk kunnen klimmen. Dat is niet ingegeven door kinderhaat of iets dergelijks, maar...

trends Bier
Gaan algoritmes het bierassortiment bepalen?

Een team van 160 wetenschappers is bezig met het ontwikkelen van een algoritme wat klanten kan adviseren wat zij moeten bestellen. Brouwerijketen AB InBev kreeg de inspiratie voor dit idee vanuit de streamingwebsite Netflix. Netflix beveelt kijkers nieuwe series en films aan door middel van het verz...

Bier Events
Bijna 450 bieren in 5e Dutch Beer Challenge

Op woensdag 20 maart 2019 is Rotterdam weer een dag de bierhoofdstad van Nederland. Dan wordt in Arminius congres- en debatcentrum voor de vierde keer de ‘Dutch Beer Challenge’ georganiseerd. Alle ruim 650 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders zijn benaderd en velen hebben &eacut...

Economie KHN
Oproep KHN voor Provinciale Staten-verkiezingen: voorkom overaanbod horeca

De afgelopen tien jaar nam het aantal horecazaken in Nederland explosief toe. Het aantal groeide met 13 procent naar ruim 43000 zaken. KHN is blij met deze ontwikkeling en ziet ook voor de toekomst nog ruimte voor extra horeca. Maar in steeds meer binnensteden ontstaat overaanbod van horeca, vooral ...

Tech Interview
''Bij De Beren hebben we nu al twaalf marketingmedewerkers nodig''

Marjolein Mens is communicatieadviseur bij restaurantketen De Beren. De restaurantketen heeft de social media campagnes uitstekend op orde en pakt de marketingactiviteiten professioneel aan. Hoe gaat dat in zijn werk bij zo’n succesvolle keten? Marjolein: “We hebben hier op kantoor een h...

Opening
De Horeca Academie opent een nieuwe vestiging in Houten

De Horeca Academie en het landelijk opererende SVO zijn al jaren partners in het verzorgen van horeca opleidingen en gaan nu een nieuwe vestiging openen in Houten. De Horeca Academie gaat per september 2019 van start met de aanbieding van de volgende opleidingen: kok, Zelfstandig werkend kok, Horeca...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: