Cocktail showcase: Frosé Margarita uit Amsterdam

Auteur: Silke Onink
Drinks 24 augustus 2023
Cocktail showcase: Frosé Margarita uit Amsterdam

De redactie van De CaféKrant schrijft over veel onderwerpen, waaronder brouwerijen, starten in de horeca en diverse awards, maar ook cocktails. In deze rubriek lichten wij iedere twee weken tot december een cocktail uit. Deze week: Frosé Margarita van Super Lyan, onderdeel van Kimpton De Witt in Amsterdam.

Super Lyan is een van de eerste bars in Amsterdam die cocktails serveert van de tap, maar dat betekent niet dat de bar geen handgemaakte cocktails serveert. Frosé Margarita is een cocktail op basis van de welbekende frozen margarita en rosé. Daarnaast bevat de cocktail veertig milliliter Waldorf Cordial toe, dat zorgvuldig gemaakt is door de bartenders.

Serveer jij cocktails die perfect zijn voor een eigen showcase?
Stuur gerust het receptuur, een rechtenvrije foto (landscape) en een kort verhaal over jouw creatie of de bar naar Redactie@uitgeverijps.nl.

De Waldorf Cordial van Super Lyan wordt gemaakt met Granny Smith appels, little gem of Romeinse sla, bleekselderij en limoen. Al deze ingrediënten en wat suiker worden samengevoegd in een sapcentrifuge. Om de Cordial een zachtroze kleur te geven voegt de bartender enkele druppels natuurlijke, rode voedselkleurstof toe. Men hoeft niet iedere keer een nieuwe batch te bereiden, want de Waldorf Cordial kan tot zeven dagen worden bewaard in de koelkast.

·         500 gram Granny Smith appels

·         500 gram little gem of Romeinse sla

·         250 gram bleekselderij

·         50 gram limoen

·         Suiker (in gelijke hoeveelheid als het sapresidu)

·         Rode (natuurlijke) voedselkleurstof

Om van de veertig milliliter Waldorf Cordial een Frozé Margarita te maken voegt de bartender de volgende ingrediënten toe aan de blender. 25 milliliter Patron Silver Tequila, chrushed ijs en 2 milliliter Peychaud Bitters. De bartender van Super Lyan blendt al deze ingrediënten samen met 20 milliliter Belsazar Vermouth Rosé in de blender.

Glas en garnering

Na het blenden van de ingrediënten voor Frosé Margarita wordt de cocktail in een coupeglas geschonken. Om het helemaal af te maken wordt de drank gegarneerd met een eetbare bloem. De cocktail is klaar om geserveerd te worden aan de gast.

Super Lyan

Super Lyan is geopend in 2019 als onderdeel van het Kimpton De Witt hotel in Amsterdam, maar wordt gerund als een zelfstandige bar. Oprichter Ryan Chetiyawardana, ofwel Mr. Lyan en zijn team werken samen in de bar op woensdag tot en met zondag. De cocktailbar heeft een kleurrijk design uit de jaren vijftig, schenkt diverse cocktails naast kleine gerechten en biedt twee verbonden ruimtes. Een woonkamer, Super Lyan Living Room, en de bar: Super Lyan Bar.

Zoals hierboven al vermeld serveert Super Lyan als een van de eerste bars in Amsterdam ook een aantal cocktails van de tap. Het ‘herinterpreteren van het bekende’ is volgens de bar leidend en de basis voor elke cocktail moet altijd een uitdagende en speelse ondertoon bevatten. Naast de cocktailkaart hebben gasten van Super Lyan cocktailbar ook keuze uit diverse bieren en wijnen. Daarnaast biedt men een optie om de gehele Living Room en Bar om te toveren voor een thematisch feest.

Mr. Lyan

Barman Ryan Chetiyawardana, beter bekend als Mr Lyan opende zijn eerste bar (White Lyan, Londen) in 2013. White Lyan was de eerste cocktailbar die geen gebruik maakte van bederfelijk voedsel zoals fruit of ijs. Het was een teken van duurzaamheid. Mr. Lyan heeft van kleins af aan al een passie voor eten en drinken en ontwikkelde dit bij een loopbaanopleiding als chef-kok. Omdat hij verlangde naar persoonlijke interactie is hij zich echter gaan focussen op een baan achter de bar. Anno 2023 heeft hij diverse onderscheidingen op zijn naam en runt hij vier bars, die op hun beurt ook diverse onderscheidingen hebben mogen ontvangen.  

Fotografie aangeleverd door: Super Lyan

Blijf op de hoogte!

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws