Bar Kartel - little kitchen: de nieuwste hotspot van Amsterdam

17 augustus 2020 | Thijs Jacobs
Bar Kartel - little kitchen: de nieuwste hotspot van Amsterdam

Geïnspireerd door de foodtrucks op festivals met gerechten uit verschillende culturen – oftewel foodkartels - en het buitengevoel, haalt de nieuwste hotspot van Amsterdam de outdoor experience naar binnen. Met een keuken die streetfood gerechten van over de hele wereld serveert is er dan ook gekozen voor de passende naam Bar Kartel – little kitchen. Een interieur die het buitengevoel ondersteunt, shared dining, en de borrel die na de laatste keukenshift wordt ingezet, maken de experience compleet. Kortom: good vibes only. Bar Kartel – little kitchen opende op 13 augustus officieel haar deuren op de Overtoom.

Wereldwijde gerechten

Eén plek voor wereldwijde gerechten; waar Amsterdam dit miste brengt Bar Kartel – little kitchen hier verandering in. Mexico, Amerika, de Cariben, Afrika, Azië en niet te vergeten Europa. Van traditionele gerechten zoals taco’s en shakshuka tot de fusion hotdog met merquez, Indiase curry met Afrikaanse twist en bananentosti met noga chocolade. En van vlees tot vegetarisch en vegan. You name it, they serve it. Van keuzestress is met het shared dining concept echter geen sprake. Samen met je gezelschap kun je van elk land proeven. Als finishing touch wordt een internationale selectie aan cocktails, bieren en wijnen geschonken die de smaken in de gerechten naar boven halen.

De outdoor experience wordt compleet gemaakt door een interieur vol planten, foodtruck features, betonlook, en zelfs een garagedeur. Dineren onder een pergola vol lichtjes, aan de chefs table door een kruidentuintje heen kijken hoe jouw gerechten worden bereid, of chillen in een van de loungehoeken. Het kan allemaal. Een bezoek aan deze nieuwe culinaire hotspot, voelt als een mini-vakantie.

Borrel en muziek

Na de laatste keukenshift is er geen reden om naar huis te gaan, want dan worden tafels ingeklapt en stepped de barman zijn game up. De ideale plek om na je diner te blijven hangen en te genieten van een borrel en muziek. In het weekend kun je tot 03:00 uur door, waarna je je vaste uitstapje naar de fastfood tent ook nog eens kunt overslaan. Bar Kartel – little kitchen heeft namelijk een heus snackluik achterin het restaurant. Ook nog eens de duurzame aanpak, want de gerechten uit het snackluik worden bereid met ingrediënten die anders in de prullenbak zouden verdwijnen.

Bekende en nieuwe smaken. Werken, chillen, dansen, aan de bar hangen en mensen ontmoeten. Bar Kartel – little kitchen biedt 365 dagen per jaar voor ieder wat wils, letterlijk.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Drinks
Column Richard Moerkerk: Daten met een bier

Bij ons, in Proeflokaal De Boom, wordt veel gedate. Normaal gesproken dan, uiteraard. Maar dat we nu gesloten zijn, wil natuurlijk niet zeggen dat er op het moment helemaal niet gedate wordt natuurlijk. Wandelen is helemaal hot en ik denk dat aankomende stelletjes sneller thuis afspreken, waar ze an ...

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Columns
Column: licht aan het einde van de tunnel…

Het lijkt het nieuwe mantra te zijn van Mark en Hugo, maar volgens mij hebben we nog heel veel bochten te nemen voordat we het licht aan het verre einde kunnen zien. Tot nu toe ga ik nog op de tast door het leven en duurt het heel lang voordat we ‘we zijn er bijna’ mogen zingen. De du ...

15 jaar De CaféKrant
13 jaar geleden in De CaféKrant: Café de Beyerd

De CaféKrant bestaat dit jaar 15 jaar. Om dit 'porseleinen jubileum' kracht bij te zetten, besteden we iedere week aandacht aan een interview of achtergrondverhaal uit de rijke historie van De CaféKrant. Dit keer reizen we terug naar 2008, het jaar waarin Spanje het EK Voetb ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: