Bar Kartel - little kitchen: de nieuwste hotspot van Amsterdam

17 augustus 2020 | Thijs Jacobs

Geïnspireerd door de foodtrucks op festivals met gerechten uit verschillende culturen – oftewel foodkartels - en het buitengevoel, haalt de nieuwste hotspot van Amsterdam de outdoor experience naar binnen. Met een keuken die streetfood gerechten van over de hele wereld serveert is er dan ook gekozen voor de passende naam Bar Kartel – little kitchen. Een interieur die het buitengevoel ondersteunt, shared dining, en de borrel die na de laatste keukenshift wordt ingezet, maken de experience compleet. Kortom: good vibes only. Bar Kartel – little kitchen opende op 13 augustus officieel haar deuren op de Overtoom.

Wereldwijde gerechten

Eén plek voor wereldwijde gerechten; waar Amsterdam dit miste brengt Bar Kartel – little kitchen hier verandering in. Mexico, Amerika, de Cariben, Afrika, Azië en niet te vergeten Europa. Van traditionele gerechten zoals taco’s en shakshuka tot de fusion hotdog met merquez, Indiase curry met Afrikaanse twist en bananentosti met noga chocolade. En van vlees tot vegetarisch en vegan. You name it, they serve it. Van keuzestress is met het shared dining concept echter geen sprake. Samen met je gezelschap kun je van elk land proeven. Als finishing touch wordt een internationale selectie aan cocktails, bieren en wijnen geschonken die de smaken in de gerechten naar boven halen.

De outdoor experience wordt compleet gemaakt door een interieur vol planten, foodtruck features, betonlook, en zelfs een garagedeur. Dineren onder een pergola vol lichtjes, aan de chefs table door een kruidentuintje heen kijken hoe jouw gerechten worden bereid, of chillen in een van de loungehoeken. Het kan allemaal. Een bezoek aan deze nieuwe culinaire hotspot, voelt als een mini-vakantie.

Borrel en muziek

Na de laatste keukenshift is er geen reden om naar huis te gaan, want dan worden tafels ingeklapt en stepped de barman zijn game up. De ideale plek om na je diner te blijven hangen en te genieten van een borrel en muziek. In het weekend kun je tot 03:00 uur door, waarna je je vaste uitstapje naar de fastfood tent ook nog eens kunt overslaan. Bar Kartel – little kitchen heeft namelijk een heus snackluik achterin het restaurant. Ook nog eens de duurzame aanpak, want de gerechten uit het snackluik worden bereid met ingrediënten die anders in de prullenbak zouden verdwijnen.

Bekende en nieuwe smaken. Werken, chillen, dansen, aan de bar hangen en mensen ontmoeten. Bar Kartel – little kitchen biedt 365 dagen per jaar voor ieder wat wils, letterlijk.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
Digitaal ondernemen in het café

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: