Toonaangevende bars doen mee aan Amsterdam Cocktail Week

13 maart 2019 | Yonne van Geene

Op maandag 11 maart is de  Amsterdam Cocktail Week 2019 van start gegaan en tot en met zondag 17 maart staat onze hoofdstad volledig in het teken van de laatste cocktailtrends. Door het succes van de vorige edities kunnen bezoekers zich ook dit jaar weer tot een ware ‘cocktail pro’ transformeren voor een gereduceerd tarief. Maar liefst 44 toonaangevende Amsterdamse bars organiseren masterclasses, workshops en tastings en zijn dé magistrale ontmoetingsplek voor cocktailhebbers. ACW 2019 zet opkomende cocktailtrends als non-alcoholische cocktails, premium mixing en duurzaamheid in de spotlight.

Amsterdam Cocktail Week 2019

Cocktailliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij ruim 25 evenementen op de meest prestigieuze locaties in Amsterdam. Van een workshop whisky blenden door Colin Scott bij Bluespoon Bar, tot martini art van de grootmeester Alessandro Palazzi in Pulitzer’s Bar. Voor het mooiste uitzicht over de Amsterdamse grachten en daken is de 360 graden whisky experience bij Chivas Suite aan de Prinsengracht een bezoek waard. Op donderdagavond kunnen gasten van het populaire evenement het weekend alvast inluiden en krijgen zij een welkomstcocktail en hapjes in de W Lounge. Wat ook zeker niet mag ontbreken in het lijstje is het werk van de beroemde ‘Speakeasy Opium Cocktail & Dim Sum Parlour’ bij bar Flying Dutchmen Cocktails.

Cocktailtrends 2019

Dit jaar zijn er een aantal opvallende, opkomende cocktailtrends die tijdens de Amsterdam Cocktail Week in de spotlight staan. Zo zien we dat ‘premium mixing’ steeds belangrijker wordt in cocktailbars, waarbij de beste spirits worden gebruikt in combinatie met mixers. Ook besteden bartenders ruimschoots aandacht aan de low-alcohol en alcoholvrije cocktailvarianten en krijgen jenever, rum en Mexicaanse distillaten als tequila en mezcal een podium. ‘’Duurzaamheid staat dit jaar hoog op de kaart bij Amsterdam Cocktail Week. De bartenders maken om die reden gebruik van alternatieven voor wegwerpplastic. Daarnaast is hergebruik van ingrediënten voor lagere food-waste en energieverbruik een must. De synergie tussen de bar en de keuken levert niet alleen besparingen op, maar ook culinaire hoogstandjes in het cocktailglas’’, aldus Tess Posthumus.

Guest bartenders

Nederland speelt momenteel een grote rol op het mondiale toneel. Tijdens Amsterdam Cocktail Week geven bartenders uit andere landen ook acte de présence. Op maandag 11 maart kon je Santi Ortiz van '33' uit Barcelona vinden bij Door 74 en stond Alessandro Palazzi, de legendarische maker van Martini's, op dinsdag 12 en woensdag 13 maart bij Pulitzer's Bar. Ook de barteams van The American Bar en Beaufort Bar, beiden van misschien wel het beroemdste hotel allertijden - The Savoy uit London - stond dinsdag 12 maart in Freddy's Bar. Woensdag 13 maart shaket Sharai Rodriguez van Onder De Boompjes Jenever in Rosalia's Menagerie. En op donderdag 14 maart host Frank Dedieu, winnaar van Bacardi Legacy in 2015, een speciale rumavond in Bar Twentyseven.

Over de orgnisatoren

De #ACW19 is een initiatief van Tess Posthumus, Timo Janse en Albert van Beeck Calkoen. Tess en Timo, ook de organisatoren van Perfect Serve Barshow, hebben in december 2017 hun eigen bar Flying Dutchmen Cocktails in Amsterdam geopend. Albert van Beeck Calkoen is eigenaar van het platform Mister Cocktail, waarmee hij onder andere de Gin Festivals in Amsterdam en Rotterdam organiseert en content maakt over cocktails.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ontslag, kom goed beslagen ten ijs…

Veel ondernemers (ook in de horeca) hebben last van de negatieve effecten die gepaard gaan COVID-19 / ‘Corona’. Wellicht dat een NOW-regeling tijdelijke verlichting heeft gebracht, op de langere termijn zal die geen soelaas bieden. Precies de reden waarom een ontslaggolf wordt verwacht&h...

Columns Longread
Etiquette-expert Anne-Marie van Leggelo over gastvrijheid in coronatijd

Als horecaondernemer verkoop je gastvrijheid, maar juist het bieden van gastvrijheid stelt de branche voor grote uitdagingen vanwege de regels met betrekking tot het coronavirus. Anne-Marie van Leggelo, etiquette- en imago-expert, ziet dat ook: “Er heerst verdeeldheid in het land over hoe erme...

KHN Coronacrisis
KHN wil de Nederlandse Staat dagvaarden vanwege coronaregelgeving

KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk versoepelingen van de coronamaatregelen door te voeren voor de Nederlandse horeca, zo lezen we op de website van de werkgeversorganisatie. In het bijzonder als het gaat om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafe...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Economie Coronacrisis
Overheid presenteert randvoorwaarden overwinteren strandpaviljoens

Veel strandpaviljoens langs de Nederlandse kust zijn hard geraakt door het coronavirus. Terwijl de meeste strandpaviljoens begin maart net klaar waren met de opbouw voor het nieuwe seizoen, moesten ze vanaf 15 maart voor ruim tweeëneenhalve maand noodgedwongen hun deuren sluiten. Om de gemiste ...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: