Toonaangevende bars doen mee aan Amsterdam Cocktail Week

13 maart 2019 | Yonne van Geene

Op maandag 11 maart is de  Amsterdam Cocktail Week 2019 van start gegaan en tot en met zondag 17 maart staat onze hoofdstad volledig in het teken van de laatste cocktailtrends. Door het succes van de vorige edities kunnen bezoekers zich ook dit jaar weer tot een ware ‘cocktail pro’ transformeren voor een gereduceerd tarief. Maar liefst 44 toonaangevende Amsterdamse bars organiseren masterclasses, workshops en tastings en zijn dé magistrale ontmoetingsplek voor cocktailhebbers. ACW 2019 zet opkomende cocktailtrends als non-alcoholische cocktails, premium mixing en duurzaamheid in de spotlight.

Amsterdam Cocktail Week 2019

Cocktailliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij ruim 25 evenementen op de meest prestigieuze locaties in Amsterdam. Van een workshop whisky blenden door Colin Scott bij Bluespoon Bar, tot martini art van de grootmeester Alessandro Palazzi in Pulitzer’s Bar. Voor het mooiste uitzicht over de Amsterdamse grachten en daken is de 360 graden whisky experience bij Chivas Suite aan de Prinsengracht een bezoek waard. Op donderdagavond kunnen gasten van het populaire evenement het weekend alvast inluiden en krijgen zij een welkomstcocktail en hapjes in de W Lounge. Wat ook zeker niet mag ontbreken in het lijstje is het werk van de beroemde ‘Speakeasy Opium Cocktail & Dim Sum Parlour’ bij bar Flying Dutchmen Cocktails.

Cocktailtrends 2019

Dit jaar zijn er een aantal opvallende, opkomende cocktailtrends die tijdens de Amsterdam Cocktail Week in de spotlight staan. Zo zien we dat ‘premium mixing’ steeds belangrijker wordt in cocktailbars, waarbij de beste spirits worden gebruikt in combinatie met mixers. Ook besteden bartenders ruimschoots aandacht aan de low-alcohol en alcoholvrije cocktailvarianten en krijgen jenever, rum en Mexicaanse distillaten als tequila en mezcal een podium. ‘’Duurzaamheid staat dit jaar hoog op de kaart bij Amsterdam Cocktail Week. De bartenders maken om die reden gebruik van alternatieven voor wegwerpplastic. Daarnaast is hergebruik van ingrediënten voor lagere food-waste en energieverbruik een must. De synergie tussen de bar en de keuken levert niet alleen besparingen op, maar ook culinaire hoogstandjes in het cocktailglas’’, aldus Tess Posthumus.

Guest bartenders

Nederland speelt momenteel een grote rol op het mondiale toneel. Tijdens Amsterdam Cocktail Week geven bartenders uit andere landen ook acte de présence. Op maandag 11 maart kon je Santi Ortiz van '33' uit Barcelona vinden bij Door 74 en stond Alessandro Palazzi, de legendarische maker van Martini's, op dinsdag 12 en woensdag 13 maart bij Pulitzer's Bar. Ook de barteams van The American Bar en Beaufort Bar, beiden van misschien wel het beroemdste hotel allertijden - The Savoy uit London - stond dinsdag 12 maart in Freddy's Bar. Woensdag 13 maart shaket Sharai Rodriguez van Onder De Boompjes Jenever in Rosalia's Menagerie. En op donderdag 14 maart host Frank Dedieu, winnaar van Bacardi Legacy in 2015, een speciale rumavond in Bar Twentyseven.

Over de orgnisatoren

De #ACW19 is een initiatief van Tess Posthumus, Timo Janse en Albert van Beeck Calkoen. Tess en Timo, ook de organisatoren van Perfect Serve Barshow, hebben in december 2017 hun eigen bar Flying Dutchmen Cocktails in Amsterdam geopend. Albert van Beeck Calkoen is eigenaar van het platform Mister Cocktail, waarmee hij onder andere de Gin Festivals in Amsterdam en Rotterdam organiseert en content maakt over cocktails.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Drinks Events
Jeneverfestival keert terug in jeneverhoofdstad Schiedam

De kogel is door de kerk: het Nederlands Jeneverfestival is terug van weggeweest. Op zaterdag 14 en zondag 15 september organiseert het Nationaal Jenevermuseum Schiedam het Nederlands Jeneverfestival. Na de spontane terugkeer van jenever op de menukaart van geprezen bartenders in Nederland, verwacht...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Mensen
Bavaria viert 300-jarig bestaan

Brouwerij Bavaria bestaat dit jaar 300 jaar en viert dat het hele jaar met verschillende festiviteiten. Afgelopen weekend werd het jubileum gevierd samen met ruim 200 prijswinnaars en relaties – tijdens het ultieme Bavaria feestweekend in Nederland. Hiervoor startten eerder dit jaar winacties ...

Awards Bier
Het beste bier ter wereld komt uit Nederland!

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Rutte is tijdens de prestigieuze World Beer Awards – het WK voor bier – verkozen tot het beste bier ter wereld in de categorie ‘World's Best Flavoured Wood Aged’. Daarnaast heeft een ander bier uit de Vatgerijpt serie, Vatgerijpt Hoogh...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: