Toonaangevende bars doen mee aan Amsterdam Cocktail Week

13 maart 2019 | Yonne van Geene

Op maandag 11 maart is de  Amsterdam Cocktail Week 2019 van start gegaan en tot en met zondag 17 maart staat onze hoofdstad volledig in het teken van de laatste cocktailtrends. Door het succes van de vorige edities kunnen bezoekers zich ook dit jaar weer tot een ware ‘cocktail pro’ transformeren voor een gereduceerd tarief. Maar liefst 44 toonaangevende Amsterdamse bars organiseren masterclasses, workshops en tastings en zijn dé magistrale ontmoetingsplek voor cocktailhebbers. ACW 2019 zet opkomende cocktailtrends als non-alcoholische cocktails, premium mixing en duurzaamheid in de spotlight.

Amsterdam Cocktail Week 2019

Cocktailliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij ruim 25 evenementen op de meest prestigieuze locaties in Amsterdam. Van een workshop whisky blenden door Colin Scott bij Bluespoon Bar, tot martini art van de grootmeester Alessandro Palazzi in Pulitzer’s Bar. Voor het mooiste uitzicht over de Amsterdamse grachten en daken is de 360 graden whisky experience bij Chivas Suite aan de Prinsengracht een bezoek waard. Op donderdagavond kunnen gasten van het populaire evenement het weekend alvast inluiden en krijgen zij een welkomstcocktail en hapjes in de W Lounge. Wat ook zeker niet mag ontbreken in het lijstje is het werk van de beroemde ‘Speakeasy Opium Cocktail & Dim Sum Parlour’ bij bar Flying Dutchmen Cocktails.

Cocktailtrends 2019

Dit jaar zijn er een aantal opvallende, opkomende cocktailtrends die tijdens de Amsterdam Cocktail Week in de spotlight staan. Zo zien we dat ‘premium mixing’ steeds belangrijker wordt in cocktailbars, waarbij de beste spirits worden gebruikt in combinatie met mixers. Ook besteden bartenders ruimschoots aandacht aan de low-alcohol en alcoholvrije cocktailvarianten en krijgen jenever, rum en Mexicaanse distillaten als tequila en mezcal een podium. ‘’Duurzaamheid staat dit jaar hoog op de kaart bij Amsterdam Cocktail Week. De bartenders maken om die reden gebruik van alternatieven voor wegwerpplastic. Daarnaast is hergebruik van ingrediënten voor lagere food-waste en energieverbruik een must. De synergie tussen de bar en de keuken levert niet alleen besparingen op, maar ook culinaire hoogstandjes in het cocktailglas’’, aldus Tess Posthumus.

Guest bartenders

Nederland speelt momenteel een grote rol op het mondiale toneel. Tijdens Amsterdam Cocktail Week geven bartenders uit andere landen ook acte de présence. Op maandag 11 maart kon je Santi Ortiz van '33' uit Barcelona vinden bij Door 74 en stond Alessandro Palazzi, de legendarische maker van Martini's, op dinsdag 12 en woensdag 13 maart bij Pulitzer's Bar. Ook de barteams van The American Bar en Beaufort Bar, beiden van misschien wel het beroemdste hotel allertijden - The Savoy uit London - stond dinsdag 12 maart in Freddy's Bar. Woensdag 13 maart shaket Sharai Rodriguez van Onder De Boompjes Jenever in Rosalia's Menagerie. En op donderdag 14 maart host Frank Dedieu, winnaar van Bacardi Legacy in 2015, een speciale rumavond in Bar Twentyseven.

Over de orgnisatoren

De #ACW19 is een initiatief van Tess Posthumus, Timo Janse en Albert van Beeck Calkoen. Tess en Timo, ook de organisatoren van Perfect Serve Barshow, hebben in december 2017 hun eigen bar Flying Dutchmen Cocktails in Amsterdam geopend. Albert van Beeck Calkoen is eigenaar van het platform Mister Cocktail, waarmee hij onder andere de Gin Festivals in Amsterdam en Rotterdam organiseert en content maakt over cocktails.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Sijf wint Café Top 100 2019

Het Rotterdamse Café Sijf is verkozen tot winnaar van de Café Top 100. De karakteristieke verborgen parel midden in het centrum van Rotterdam wist de vak- én hoofdjury van Misset Horeca te overtuigen met een onovertroffen indruk. De vakjury was niet alleen te spreken over de mod...

Amsterdam Opening
Opening nieuwe club & restaurant op het Amsterdamse Rembrandtplein

Op de plek waar nachtclub Claire haar deuren afgelopen maand sloot, komt een nieuw restaurant in combinatie met een club. Het geheel is een initiatief dat de oude eigenaren samen met de teams achter feestconcepten Bambu, Terug Naar Toen, Happy Feelings en Rewind hebben opgezet. Op zaterdag 7 decembe...

Sanitair Advertorial
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand...

Economie
Personeel houdt ondernemer uit zijn slaap

Ruim de helft (55%) van alle ondernemers uit het MKB ligt ’s nachts wel eens wakker van zorgen over de eigen onderneming. Met name het vinden en behouden van goed personeel zorgt voor slapeloze nachten. Daarnaast zijn niet betalende klanten en een verstoorde werk-privébalans veel voorko...

Achtergronden
Man valt eigenaar café aan vanwege sluitingstijd

Nadat de eigenaar van een café op de Grote Markt in Bergen op Zoom besloot dat hij de deur ging sluiten, kwamen er nog een aantal personen het café binnen. Zij waren het hier niet mee eens en een 46-jarige man uit Tholen besluit daarom de eigenaar aan te vallen. De man is later aangeho...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: