Zonnig en jubilerend Culinair Plaza doneert Є 80.000 aan de regio

14 september 2016 | Thijs Jacobs

De 25ste editie van het Nh1816 Alkmaar Culinair Plaza was er één van veel glans. En niet alleen door het prachtige weer. Vanaf het moment dat topkok Herman den Blijker op vrijdag de Kaasbel luidde tot het moment van het eindigen van de online veiling was het Waagplein een bruisend geheel. Deze kreeg nog meer glans door de uitgereikte cheques met een waarde van € 80.000 aan de 25 regionale goede doelen én de uitreiking van de Culinair Plaza Award aan 1480 Foodbar.

Naast het evenement is er door extra projecten als de online veiling, een samenwerking met de NSGK en de Waaghalzen, een foodpairing van chocolade met kaas, dit jaar extra geld opgehaald voor de 25 geselecteerde regionale goede doelen. Hierdoor staat de teller na 25 jaar Plaza op bijna 1.1 miljoen euro aan gedoneerde bedragen.

Culinaire innovatie

Met een doorslaggevend oordeel op innovatief culinair gebied kregen chef-kok Jelle Smit, zijn brigade en bedrijfsleider Wouter Bosch dit jaar de eer van de Culinaire Award toebedeeld. Eigenaar Yassine Hanyn die met klamme handen van de spanning de prijs in ontvangst nam, was vol lof over zijn team. Zonder omstoot erkende hij: “Zij doen het werk. Deze Culinaire Award is voor hen.”

Bruisende 25ste editie

De JCI Alkmaar, al 25 jaar verantwoordelijk voor de organisatie van het Culinair Plaza, had veel uit de kast gehaald om het evenement van jubileumglans te voorzien. De inspanningen werden beloond met drie dagen prachtig weer en in grote getalen aanwezig publiek, die genoten van culinaire hoogstanden en spetterende optredens.

Culinaire Kaasmarkt

De samenvoeging van de traditionele Kaasmarkt en het Culinair Plaza tot een Culinaire Kaasmarkt werd vrijdagochtend goed ontvangen. Het publiek kwam niet alleen voor de Kaasdragers, maar ook voor de Kaasbel luider: Heman den Blijker. De kleinschaligere opzet, zonder afzetting, maakte dat het publiek dichtbij de Kaasdragers kon komen, het maakte de pilot niet minder geslaagd.

Samenwerking NSGK

Voor de jubileumeditie heeft het Nh1816 Alkmaar Culinair Plaza de samenwerking uitgebreid met de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). In Nederland zijn veel drempels waardoor kinderen en jongeren met een handicap niet gewoon kunnen meedoen. Daardoor staan zij vaak aan de zijlijn. Door de samenwerking zijn er regionale projecten/ goede doelen geselecteerd welke extra worden ondersteund door de donaties vanuit het Culinair Plaza.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Cocktails
Super Lyan beste hotelbar van Amsterdam

Super Lyan is uitgekozen tot beste hotelbar van Amsterdam. De prijs werd zaterdag voor de zevende keer uitgereikt door de Belvedere Best Hotel Bar Awards tijdens de jaarlijkse Hotelnacht. De prijs werd in ontvangst genomen door Bar Manager Dan Garnell, Director of F&B Jos van Hunen en hoteldirec...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Columns
Column Richard Moerkerk: Meer 0.0 van de tap

De gedachte aan een grapefruitsalade met bladspinazie, geroosterde pijnboompitjes en een steak tartaar maakt het me bijzonder lastig om deze column te typen. Helemaal nu ik ook nog aan een begeleidend witbier van Lowlander denk, het water loopt me in de mond! Het bier is gebrouwen met sinaasappel- e...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Amber Ott is de beste biertapper van Nederland

Biertappen is echt een vak en vraagt om vakmanschap. Dat was vandaag duidelijk te zien tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen op Horecava 2020. Van alle barmannen en barvrouwen die de afgelopen maanden meededen aan de regionale voorrondes, stonden er vandaag 47 deelnemers in d...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: