Zoektocht naar grootste culinaire talent

31 juli 2014
Zoektocht naar grootste culinaire talent

"Euro-Toques Nederland":http://euro-toques.nl is op zoek naar het grootste culinaire talent van het land. Een talent dat kan bijdragen aan de toekomst en ontwikkeling van de Nederlandse keuken. De opdracht is dat jonge
chefs reflecteren op tradities, respect voor het verleden, met oog naar de toekomst.

*Creatief en innovatief*
De gerechten dienen hedendaags te zijn in opmaak en smaken en ingrediënten dienen herkenbaar te blijven. Het verleden moet een inspiratie zijn voor creativiteit en innovatief denken. ??Ben jij een jonge talentvolle zelfstandig werkend kok met een passie voor eten? Geeft traditie inspiratie op jouw creativiteit? Heb jij wat er nodig is om het te maken naar de finale? Hier is jouw kans!

*Drive en passie*
Bent je gepassioneerd? Ben jij een getalenteerde zelfstandig werkend kok met veel enthousiasme? Heb jij de drive en vastberadenheid om ervoor te gaan? Afgezien van het feit de leeftijd tussen 18-26 jaar, zijn dit de enige criteria. Goed eten komt in vele gedaanten, en dat doen goede koks ook.

*De voorwaarden*
? Je moet 18-26 jaar oud zijn, en zelfstandig werkend kok zijn in een restaurant
? Je hoeft geen Euro-Toques lid te zijn
? De wedstrijd is geopend voor inzendingen op dinsdag 1 juli
? De deadline voor aanmelding is maandag 1 september om 03:00
? Na de online sluitingsdatum, zullen de kandidaten bericht krijgen of ze door zijn
naar de voorronde van de wedstrijd en krijgen dan meer informatie

*De wedstrijd bestaat uit:*
? Een Social media thema: hoe promoot je jezelf en breng je je gerechten naar buiten. o Een black box, op 22-23 september tijdens Gastvrij Rotterdam kom je op het
kookpodium koken.
? Een interview, dat zal leiden tot de selectie van onze drie finalisten!

De zes halve finale deelnemers zullen strijden in een finale Culinaire Vaardigheidstest. De competitie en eindpresentatie zal plaatsvinden op 10 november tijdens Gastronomie 2014 in Utrecht.

*De drie finalisten krijgen:*
Een oorkonde – kokskleding van Le Nouveau Chef – porseleinen schaal van Villeroy en Boch – een scherp aandenken van Fissler-horeca-pannen.nl.

*De winnaar krijgt:*
Een week stage bij een Euro-Toques restaurant in Europa naar keuze, met een zakgeld van 500,00 euro aangeboden door Rosval keukeninrichtingen, en een redactioneel stuk in het blad Chef’s Magazine van de stage en een professionele culinaire fotoshoot van 4 uur in de studio van Detail in Beeld door Leon Frenken.
Kijk hier voor het "aanmeldformulier":http://euro-toques.nl/over-ons/wedstrijden.

Overig nieuws