Je hebt gezocht op: vis

Van lokaal naar viraal: wat de suikerbroodburger uit Sneek ons leert
In Sneek zorgt snackbar De Kolk voor een opvallende smaakervaring met de suikerbroodburger: een verrassende combinatie van zoet suikerbrood en hartige...

Gastvrij Rotterdam 2025: laatste standupdates en must-sees
Van 22 tot en met 24 september 2025 vindt de 12e editie van Gastvrij Rotterdam plaats in Rotterdam Ahoy. Het is dé horecavakbeurs voor ambitieu...

Heineken 0.0 nu op 10.000 plekken in Europa op de tap
Heineken kondigt de 10.000ste Heineken 0.0 tapinstallatie in Europa aan. Deze mijlpaal bevestigt dat alcoholvrij bier een vaste plek heeft veroverd bi...

Buurtcafé Runners in Den Haag maakt doorstart en opent Brasserie Runners
Op 6 september opent in Den Haag een nieuwe hotspot waar goed eten, gastvrijheid en dagelijkse gezelligheid samenkomen: Brasserie Runners. Klinkt de n...

CBS: "Omzet horeca groeit in tweede kwartaal met 5,5 procent"
De omzet van de horeca groeide in het tweede kwartaal van 2025 met 5,5 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2024, meldt het CBS. De omzet...

“De veertigste vestiging van ’t Zusje opent in Oktober. Nummer 41 komt in Duitsland”
Groots ondernemen... Franchiseketen ’t Zusje groeide binnen vijftien jaar van de eerste opening naar de in oktober te openen veertigste locatie....

Internationaal wijnevent Argentina Reloaded strijkt neer in Amsterdam
Na meer dan 15 succesvolle edities in wereldsteden als Parijs, Londen, New York en Buenos Aires, arriveert het internationaal geroemde project Argenti...

Royal Swinkels voor derde jaar op rij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij ter wereld
Royal Swinkels is tijdens de Icons of Beer voor de derde keer op rij benoemd tot de duurzaamste brouwerij ter wereld. Mede dankzij verschillende, nieu...

Bier wordt (eindelijk) serieus genomen
In Frankrijk en Italië wordt er vaak een beetje meewarig gekeken wanneer een gast in een restaurant om een biertje vraagt bij het eten en ook in...

Grootse metamorfose stadhuisplein opent deuren voor Rotterdamse horeca
Na een van de meest ambitieuze gebiedsontwikkelingen in de binnenstad is het Stadhuisplein in Rotterdam terug van weggeweest. Frisser en veelzijdiger...

Creditcardmaatschappijen voor de rechter: horecaondernemers mogelijk gedupeerd
Collectieve belangenbehartiger stichting MIFC heeft na uitgebreid onderzoek besloten rechtszaken aan te spannen tegen de creditcardmaatschappijen Visa...

Deze dagen bieden jou in augustus extra omzetmomenten!
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die nét dat extra beetje omzet opleveren? Onze redactie heeft alle extra omzetm...
Alcoholvrij bier pakt podium: consumptie 0.0 bier op Nederlandse evenementen stijgt 35%
Nederlanders gaan steeds bewuster om met het drinken van alcoholhoudende dranken, zo blijkt uit recente cijfers van het CBS. Heineken ziet alcoholvrij...
Registreer nu voor een bezoek aan Gastvrij Rotterdam!
De bezoekersregistratie van Gastvrij Rotterdam, dé horecavakbeurs voor horecaprofessionals, is sinds juni officieel geopend. De 12 editie van G...

Gezond brood in de horeca: wat kies je en waarom?
Brood is een van de meest geliefde voedingsmiddelen. Bij de lunch, bij het ontbijt, als tussendoortje in een café, of als bijgerecht in een r...
Wisseltap-highlight: fris en kruidig zonder alcohol
Op de wisseltap is onze nieuwe rubriek waarin we elke twee maanden een ander bier onder de aandacht brengen dat geschikt is voor jouw café! Ver...
Affligem lanceert middeleeuwse merkwereld die rijke heritage benadrukt
Al bijna duizend jaar is Affligem een geliefd abdijbier onder speciaalbierliefhebbers. Het werd internationaal meervoudig bekroond tot het beste blond...

Horecaconcept EVE Scheveningen officieel geopend
Vandaag is EVE Scheveningen officieel geopend. Het futuristische pand van Hommerson heeft met dit nieuwe, multifunctionele horecaconcept eindelijk een...

Met deze internationale broden kan je jouw café onderscheiden
Brood speelt een belangrijke rol in keukens over de hele wereld. Van Mexicaanse tortilla’s tot zachte naan in India: broodsoorten voegen, naast...

Investeren in... menukaarten
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Eurobrouwers lanceert eigen EURO APP tijdens tweejarig jubileum
Op vrijdag 14 juni openen om 14:00 uur de poorten van de Glasfabriek in Schiedam om het tweejarig bestaan van Eurobrouwers groots te vieren. Tijdens h...
Peeze koffie voegt zich bij Coffee Growth Group
Koffiebranderij Peeze, één van Nederlands meest gerenommeerde koffiebedrijven gaat over in andere handen en wordt onderdeel van Coffee G...

Dudok kijkt verder dan het scherm: "Dat chocoladekrulletje kost meer dan je denkt"
Waar de meeste horecaondernemers hun handen vol hebben aan één vestiging, groeit Dudok gestaag door met twintig locaties, een miljoen ta...

Ontdek de verschillende soorten brood voor jouw café
Of het nu gaat om klassieke favorieten zoals wit- en volkorenbrood of om bijzondere opties zoals zuurdesembrood en brioche, er is voor elk wat wils. W...

Koffie & Thee: de comeback van klassiek
Wie denkt dat horeca draait om het steeds vernieuwen van trends en concepten, vergeet één belangrijke constante: mensen houden van herke...

Opening Café ’t Zeevarken: "Meer dan een thuishaven"
Op donderdag 1 mei opent in Stavenisse een nieuw café zijn deuren: Café ’t Zeevarken. Gelegen aan de jachthaven, belooft deze plek...

Heineken brouwt bijzonder pils voor én door Amsterdammers ter ere van 750 jaar Amsterdam
Ter ere van het 750-jarig bestaan van Amsterdam heeft bierbrouwer Heineken – als trotse stadsgenoot en officieel partner van de jubileumviering...

Leegstaand paviljoen op Noordboulevard Scheveningen wordt horecaconcept EVE
Vanaf 14 juni opent op de Scheveningse boulevard in Paviljoen Noordboulevard een nieuw multi-functioneel horecaconcept: EVE. Het futuristische pand, e...

Deze dagen bieden jou extra omzetmomenten in mei!
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die nét dat extra beetje omzet opleveren? Onze redactie heeft alle extra omzetm...

Belastingaangifte doen als ondernemer? Dit zijn de regels voor aftrekbare zakelijke kosten
Het is weer tijd voor je belastingaangifte. In je aangifte vermeld je de winst uit jouw onderneming. Als je je winst berekent, mag je alleen de zakeli...

Investeren in... interieur
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Richard Moerkerk: De magie van de mond
De mond proeft, slurpt, voelt, hangt, lacht, neemt in, spuugt zelfs uit, maar bovenal: hij praat. Wellicht is het kakement wel net zo complex als bier...

CBS: Omzet horeca groeit in vierde kwartaal met bijna 7 procent
De omzet van de horeca groeide in het vierde kwartaal van 2024 met 6,6 procent ten opzichte van het vierde kwartaal van 2023, meldt het CBS. De omzet...

Samen sta je sterker
McDonald’s en Travis Scott of, iets dichterbij, Poké Perfect en Ron Blaauw: het zijn voorbeelden van succesvolle samenwerkingen die niet...

De psychologie achter alcoholvrij: waarom kiezen gasten ervoor (of niet)?
De afgelopen jaren werden alcoholvrije dranken steeds populairder en ook het assortiment groeide als kool. Van 0,0-bieren tot complexe cocktails, het...

Een dag vol culinaire klasse op HorecaEvenTT in Leeuwarden
De eerste dag van de horecavakbeurs HorecaEvenTT in Leeuwarden zit erop – en wat een succes was het! De beursvloer bruiste van activiteit...

Maak je horecakeuken klaar voor topprestaties
Een goed ingerichte horecakeuken is het kloppende hart van je zaak. Hier komt alles samen. Van de ingrediënten tot de creativiteit van je team. H...

Ontdek de nieuwste noviteiten van HorecaEvenTT 2025!
Van 10 tot en met 12 februari 2025 vindt de 17e editie van HorecaEvenTT plaats in het WTC Expo in Leeuwarden. Dit evenement trekt jaarlijks duizenden...

Wat komt er bij logo-ontwerp kijken?
Een logo is het gezicht van je bedrijf. Een ijkpunt, een kenmerk. Een beeld dat bijblijft als je het goed doet, maar waar je ook snel mee de fout in k...

Alcoholvrije foodpairing: ontdek de beste combinaties en maak ze zelf
Foodpairing, oftewel het combineren van gerechten met dranken, is iets wat vaak geassocieerd wordt met wijn en spijs. Maar een groeiende trend onder f...