Je hebt gezocht op: vis

Van lokaal naar viraal: wat de suikerbroodburger uit Sneek ons leert
12 september 2025Nieuws

Van lokaal naar viraal: wat de suikerbroodburger uit Sneek ons leert

In Sneek zorgt snackbar De Kolk voor een opvallende smaakervaring met de suikerbroodburger: een verrassende combinatie van zoet suikerbrood en hartige...

Gastvrij Rotterdam 2025: laatste standupdates en must-sees
12 september 2025Nieuws

Gastvrij Rotterdam 2025: laatste standupdates en must-sees

Van 22 tot en met 24 september 2025 vindt de 12e editie van Gastvrij Rotterdam plaats in Rotterdam Ahoy. Het is dé horecavakbeurs voor ambitieu...

Heineken 0.0 nu op 10.000 plekken in Europa op de tap
10 september 2025Nieuws

Heineken 0.0 nu op 10.000 plekken in Europa op de tap

Heineken kondigt de 10.000ste Heineken 0.0 tapinstallatie in Europa aan. Deze mijlpaal bevestigt dat alcoholvrij bier een vaste plek heeft veroverd bi...

Buurtcafé Runners in Den Haag maakt doorstart en opent Brasserie Runners
4 september 2025Nieuws

Buurtcafé Runners in Den Haag maakt doorstart en opent Brasserie Runners

Op 6 september opent in Den Haag een nieuwe hotspot waar goed eten, gastvrijheid en dagelijkse gezelligheid samenkomen: Brasserie Runners. Klinkt de n...

CBS: "Omzet horeca groeit in tweede kwartaal met 5,5 procent"
1 september 2025Nieuws

CBS: "Omzet horeca groeit in tweede kwartaal met 5,5 procent"

De omzet van de horeca groeide in het tweede kwartaal van 2025 met 5,5 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2024, meldt het CBS. De omzet...

“De veertigste vestiging van ’t Zusje opent in Oktober. Nummer 41 komt in Duitsland”
26 augustus 2025Nieuws

“De veertigste vestiging van ’t Zusje opent in Oktober. Nummer 41 komt in Duitsland”

Groots ondernemen... Franchiseketen ’t Zusje groeide binnen vijftien jaar van de eerste opening naar de in oktober te openen veertigste locatie....

Internationaal wijnevent Argentina Reloaded strijkt neer in Amsterdam
26 augustus 2025Nieuws

Internationaal wijnevent Argentina Reloaded strijkt neer in Amsterdam

Na meer dan 15 succesvolle edities in wereldsteden als Parijs, Londen, New York en Buenos Aires, arriveert het internationaal geroemde project Argenti...

Royal Swinkels voor derde jaar op rij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij ter wereld
18 augustus 2025Nieuws

Royal Swinkels voor derde jaar op rij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij ter wereld

Royal Swinkels is tijdens de Icons of Beer voor de derde keer op rij benoemd tot de duurzaamste brouwerij ter wereld. Mede dankzij verschillende, nieu...

Bier wordt (eindelijk) serieus genomen
5 augustus 2025Nieuws

Bier wordt (eindelijk) serieus genomen

In Frankrijk en Italië wordt er vaak een beetje meewarig gekeken wanneer een gast in een restaurant om een biertje vraagt bij het eten en ook in...

Grootse metamorfose stadhuisplein opent deuren voor Rotterdamse horeca
31 juli 2025Nieuws

Grootse metamorfose stadhuisplein opent deuren voor Rotterdamse horeca

Na een van de meest ambitieuze gebiedsontwikkelingen in de binnenstad is het Stadhuisplein in Rotterdam terug van weggeweest. Frisser en veelzijdiger...

Creditcardmaatschappijen voor de rechter: horecaondernemers mogelijk gedupeerd
8 juli 2025Nieuws

Creditcardmaatschappijen voor de rechter: horecaondernemers mogelijk gedupeerd

Collectieve belangenbehartiger stichting MIFC heeft na uitgebreid onderzoek besloten rechtszaken aan te spannen tegen de creditcardmaatschappijen Visa...

Deze dagen bieden jou in augustus extra omzetmomenten!
8 juli 2025Nieuws

Deze dagen bieden jou in augustus extra omzetmomenten!

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die nét dat extra beetje omzet opleveren? Onze redactie heeft alle extra omzetm...

Alcoholvrij bier pakt podium: consumptie 0.0 bier op Nederlandse evenementen stijgt 35%
1 juli 2025Nieuws

Alcoholvrij bier pakt podium: consumptie 0.0 bier op Nederlandse evenementen stijgt 35%

Nederlanders gaan steeds bewuster om met het drinken van alcoholhoudende dranken, zo blijkt uit recente cijfers van het CBS. Heineken ziet alcoholvrij...

Registreer nu voor een bezoek aan Gastvrij Rotterdam!
1 juli 2025Nieuws

Registreer nu voor een bezoek aan Gastvrij Rotterdam!

De bezoekersregistratie van Gastvrij Rotterdam, dé horecavakbeurs voor horecaprofessionals, is sinds juni officieel geopend. De 12 editie van G...

Gezond brood in de horeca: wat kies je en waarom?
1 juli 2025Nieuws

Gezond brood in de horeca: wat kies je en waarom?

Brood is een van de meest geliefde voedingsmiddelen. Bij de lunch, bij het ontbijt, als tussendoortje in een café, of als bijgerecht in een r...

Wisseltap-highlight: fris en kruidig zonder alcohol
30 juni 2025Nieuws

Wisseltap-highlight: fris en kruidig zonder alcohol

Op de wisseltap is onze nieuwe rubriek waarin we elke twee maanden een ander bier onder de aandacht brengen dat geschikt is voor jouw café! Ver...

Affligem lanceert middeleeuwse merkwereld die rijke heritage benadrukt
26 juni 2025Nieuws

Affligem lanceert middeleeuwse merkwereld die rijke heritage benadrukt

Al bijna duizend jaar is Affligem een geliefd abdijbier onder speciaalbierliefhebbers. Het werd internationaal meervoudig bekroond tot het beste blond...

Horecaconcept EVE Scheveningen officieel geopend
17 juni 2025Nieuws

Horecaconcept EVE Scheveningen officieel geopend

Vandaag is EVE Scheveningen officieel geopend. Het futuristische pand van Hommerson heeft met dit nieuwe, multifunctionele horecaconcept eindelijk een...

Met deze internationale broden kan je jouw café onderscheiden
10 juni 2025Nieuws

Met deze internationale broden kan je jouw café onderscheiden

Brood speelt een belangrijke rol in keukens over de hele wereld. Van Mexicaanse tortilla’s tot zachte naan in India: broodsoorten voegen, naast...

Investeren in... menukaarten
9 juni 2025Nieuws

Investeren in... menukaarten

Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Eurobrouwers lanceert eigen EURO APP tijdens tweejarig jubileum
6 juni 2025Nieuws

Eurobrouwers lanceert eigen EURO APP tijdens tweejarig jubileum

Op vrijdag 14 juni openen om 14:00 uur de poorten van de Glasfabriek in Schiedam om het tweejarig bestaan van Eurobrouwers groots te vieren. Tijdens h...

Peeze koffie voegt zich bij Coffee Growth Group
26 mei 2025Nieuws

Peeze koffie voegt zich bij Coffee Growth Group

Koffiebranderij Peeze, één van Nederlands meest gerenommeerde koffiebedrijven gaat over in andere handen en wordt onderdeel van Coffee G...

Dudok kijkt verder dan het scherm: "Dat chocoladekrulletje kost meer dan je denkt"
16 mei 2025Nieuws

Dudok kijkt verder dan het scherm: "Dat chocoladekrulletje kost meer dan je denkt"

Waar de meeste horecaondernemers hun handen vol hebben aan één vestiging, groeit Dudok gestaag door met twintig locaties, een miljoen ta...

Ontdek de verschillende soorten brood voor jouw café
13 mei 2025Nieuws

Ontdek de verschillende soorten brood voor jouw café

Of het nu gaat om klassieke favorieten zoals wit- en volkorenbrood of om bijzondere opties zoals zuurdesembrood en brioche, er is voor elk wat wils. W...

Koffie & Thee: de comeback van klassiek
29 april 2025Nieuws

Koffie & Thee: de comeback van klassiek

Wie denkt dat horeca draait om het steeds vernieuwen van trends en concepten, vergeet één belangrijke constante: mensen houden van herke...

Opening Café ’t Zeevarken: "Meer dan een thuishaven"
24 april 2025Nieuws

Opening Café ’t Zeevarken: "Meer dan een thuishaven"

Op donderdag 1 mei opent in Stavenisse een nieuw café zijn deuren: Café ’t Zeevarken. Gelegen aan de jachthaven, belooft deze plek...

Heineken brouwt bijzonder pils voor én door Amsterdammers ter ere van 750 jaar Amsterdam
24 april 2025Nieuws

Heineken brouwt bijzonder pils voor én door Amsterdammers ter ere van 750 jaar Amsterdam

Ter ere van het 750-jarig bestaan van Amsterdam heeft bierbrouwer Heineken – als trotse stadsgenoot en officieel partner van de jubileumviering...

Leegstaand paviljoen op Noordboulevard Scheveningen wordt horecaconcept EVE
18 april 2025Nieuws

Leegstaand paviljoen op Noordboulevard Scheveningen wordt horecaconcept EVE

Vanaf 14 juni opent op de Scheveningse boulevard in Paviljoen Noordboulevard een nieuw multi-functioneel horecaconcept: EVE. Het futuristische pand, e...

Deze dagen bieden jou extra omzetmomenten in mei!
9 april 2025Nieuws

Deze dagen bieden jou extra omzetmomenten in mei!

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die nét dat extra beetje omzet opleveren? Onze redactie heeft alle extra omzetm...

Belastingaangifte doen als ondernemer? Dit zijn de regels voor aftrekbare zakelijke kosten
11 maart 2025Nieuws

Belastingaangifte doen als ondernemer? Dit zijn de regels voor aftrekbare zakelijke kosten

Het is weer tijd voor je belastingaangifte. In je aangifte vermeld je de winst uit jouw onderneming. Als je je winst berekent, mag je alleen de zakeli...

Investeren in... interieur
10 maart 2025Nieuws

Investeren in... interieur

Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Richard Moerkerk: De magie van de mond
5 maart 2025Nieuws

Richard Moerkerk: De magie van de mond

De mond proeft, slurpt, voelt, hangt, lacht, neemt in, spuugt zelfs uit, maar bovenal: hij praat. Wellicht is het kakement wel net zo complex als bier...

CBS: Omzet horeca groeit in vierde kwartaal met bijna 7 procent
28 februari 2025Nieuws

CBS: Omzet horeca groeit in vierde kwartaal met bijna 7 procent

De omzet van de horeca groeide in het vierde kwartaal van 2024 met 6,6 procent ten opzichte van het vierde kwartaal van 2023, meldt het CBS. De omzet...

Samen sta je sterker
27 februari 2025Nieuws

Samen sta je sterker

McDonald’s en Travis Scott of, iets dichterbij, Poké Perfect en Ron Blaauw: het zijn voorbeelden van succesvolle samenwerkingen die niet...

De psychologie achter alcoholvrij: waarom kiezen gasten ervoor (of niet)?
26 februari 2025Nieuws

De psychologie achter alcoholvrij: waarom kiezen gasten ervoor (of niet)?

De afgelopen jaren werden alcoholvrije dranken steeds populairder en ook het assortiment groeide als kool. Van 0,0-bieren tot complexe cocktails, het...

Een dag vol culinaire klasse op HorecaEvenTT in Leeuwarden
11 februari 2025Nieuws

Een dag vol culinaire klasse op HorecaEvenTT in Leeuwarden

De eerste dag van de horecavakbeurs HorecaEvenTT in Leeuwarden zit erop – en wat een succes was het! De beursvloer bruiste van activiteit...

Maak je horecakeuken klaar voor topprestaties
11 februari 2025Nieuws

Maak je horecakeuken klaar voor topprestaties

Een goed ingerichte horecakeuken is het kloppende hart van je zaak. Hier komt alles samen. Van de ingrediënten tot de creativiteit van je team. H...

Ontdek de nieuwste noviteiten van HorecaEvenTT 2025!
5 februari 2025Nieuws

Ontdek de nieuwste noviteiten van HorecaEvenTT 2025!

Van 10 tot en met 12 februari 2025 vindt de 17e editie van HorecaEvenTT plaats in het WTC Expo in Leeuwarden. Dit evenement trekt jaarlijks duizenden...

Wat komt er bij logo-ontwerp kijken?
30 januari 2025Nieuws

Wat komt er bij logo-ontwerp kijken?

Een logo is het gezicht van je bedrijf. Een ijkpunt, een kenmerk. Een beeld dat bijblijft als je het goed doet, maar waar je ook snel mee de fout in k...

Alcoholvrije foodpairing: ontdek de beste combinaties en maak ze zelf
29 januari 2025Nieuws

Alcoholvrije foodpairing: ontdek de beste combinaties en maak ze zelf

Foodpairing, oftewel het combineren van gerechten met dranken, is iets wat vaak geassocieerd wordt met wijn en spijs. Maar een groeiende trend onder f...