U heeft gezocht op : getapt

26 januari 2021 Drinks Personeel
Michele van Spilbeeck nieuwe Horecadirecteur Bierbrouwerij AB InBev

Michele van Spilbeeck is per 1 maart 2021 de nieuwe Horecadirecteur van Bierbrouwerij AB InBev. Zij volgt Mark Hanssen op, die na meer dan 20 jaar bij de brouwerij een nieuwe uitdaging aangaat. Michele werkt sinds 2013 bij de brouwer en is een bekend gezicht binnen de Nederlandse horeca. De afge ...

14 januari 2021 Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

6 oktober 2020 Interview Longread
Een diephartig gesprek met de Venlose horecaondernemer John Keulartz

Op audiëntie bij John Keulartz (links op de foto), de bekendste horecaondernemer van Venlo en omstreken. Het woord audiëntie ligt niet ver van de werkelijkheid, want niet alleen ontvangt Keulartz zelden de schrijvende pers, bij binnenkomst waan je je direct in een museum. Overal vind je hi ...

31 augustus 2020
Makro en Warsteiner werken samen aan totaaloplossing voor horeca

Makro Nederland en Warsteiner Benelux trappen vandaag een samenwerking af en starten met het leveren van een totaaloplossing voor de horeca. Vanuit de gezamenlijke doelen zijn Warsteiner en Makro op het gebied van bier elkaars preferred partner. Met een gezamenlijk ambitie om ondernemers in de ho ...

18 mei 2020 Columns
Column Richard Moerkerk: Hoezo bierTJE?

Voor een item over bier op een website werd ik gevraagd naar wat -volgens mij- het meest onderschatte bier is. Toen het stuk gepubliceerd werd stond er boven: “We vroegen bier-sommeliers naar het meest onderschatte biertje”. BierTJE?! Over onderschatten gesproken… Door bier te ver ...

8 mei 2020 Corona
Hemelse Kroeglucht in een flesje!

1 juni weer naar de kroeg! Dat klinkt goed! Maar ze zeggen niet voor niets ‘een goede voorbereiding is het halve werk’, en dus moet je je op je eerste bezoek aan de kroeg wél even goed voorbereiden. Dat biertje kun je natuurlijk ook thuis drinken, maar er zijn een paar dingen die ...

19 januari 2020 Columns
Column Richard Moerkerk: Meer 0.0 van de tap

De gedachte aan een grapefruitsalade met bladspinazie, geroosterde pijnboompitjes en een steak tartaar maakt het me bijzonder lastig om deze column te typen. Helemaal nu ik ook nog aan een begeleidend witbier van Lowlander denk, het water loopt me in de mond! Het bier is gebrouwen met sinaasappel- e ...

17 januari 2020
Amber Ott is de beste biertapper van Nederland

Biertappen is echt een vak en vraagt om vakmanschap. Dat was vandaag duidelijk te zien tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen op Horecava 2020. Van alle barmannen en barvrouwen die de afgelopen maanden meededen aan de regionale voorrondes, stonden er vandaag 47 deelnemers in d ...

2 januari 2020 Interview Longread
Perron 22 Enschede: ''Horeca is hard werken, je moet er liefde voor hebben''

Van lunchen tot dineren en van vergaderen tot bruiloften. Perron 22 biedt voor iedereen een plek. Nelleke Staal, horecaondernemer en bedrijfsleider van het restaurant, heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en werkt nu dus op vrijwillige basis, het hoeft niet meer: ‘’Ik kan niet t ...

23 juli 2019 Interview Longread
Interview: Gebrouwen door Vrouwen BAR Amsterdam

In de Jan Pieter Heijestraat in Amsterdam vind je de unieke Gebrouwen door Vrouwen BAR. Voor wie Gebrouwen door Vrouwen nog niet kent: Gebrouwen door vrouwen brouwt bieren met meer kruiden en minder hop. Tessel en Do de Heij, het zijn inderdaad zussen, richtten de brouwerij in 2015 op en verzinnen a ...

17 juni 2019
Familiezaak KARAF Food & Drinks opent haar deuren

Utrecht heeft er een nieuwe horecagelegenheid bij: KARAF Food & Drinks aan de Korte Jansstraat. Na meerdere succesvolle restaurants, beginnen eigenaren Fatma en Mustafa Kara deze nieuwe zaak met terras op een prachtige locatie in de Domstad. Voor Utrechtse horecaliefhebbers is KARAF geen onbe ...

13 februari 2019
Hotel Café De Kroon wint Gouden Fust 2018

Hotel Café Restaurant de Kroon heeft het Gouden Fust 2018 gewonnen en mag zich een jaar lang de beste horecazaak van Nederland noemen. De Kroon "blinkt uit in de kwaliteit van gastheerschap, service en bierbehandeling", aldus het juryrapport. Ondernemersechtparen Baaij en De Looff, ...

11 januari 2019
John Meijerink is de beste biertapper van Nederland

Biertappen is echt een vak en vraagt om vakmanschap. Dat was vandaag duidelijk te zien tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen op Horecava 2019. Van alle barmannen en barvrouwen die de afgelopen maanden meededen aan de regionale voorrondes, stonden er vandaag 64 deelnemers in d ...

13 november 2018
Nick Driehuis tapt mooiste biertjes van Noord-Holland

De best getapte biertjes van de regio Noord Holland worden getapt in Aalsmeer. Barman Nick Driehuis van The Beach won maandag 12 november de regionale tapwedstrijd in de Brafoer in Beverwijk. Van de 66 deelnemers was Nick Driehuis met een score van 178 punten de absolute winnaar. Hij tapte goed, ...

1 november 2018 Achtergronden
Alcoholvrij bier van ’t vat bij Café ’t Hemeltje

Niets is zo lekker als een glas koud, vers getapt bier in de kroeg. Dat weten ze heel goed bij Café ’t Hemeltje met twaalf mooie bieren van ’t vat. En vandaag wordt er een nieuweling toegevoegd aan de familie: Heineken 0%. Als een van de eersten in de omgeving én in heel Ne ...

18 oktober 2018 Longread
Achtergrond: de kracht van de wisseltap

Voor veel gasten gaat er niets boven een vers getapt biertje. Hoewel pils nog altijd favoriet is, zijn seizoensbieren niet meer weg te denken. Maar waarom zou je daarin altijd het aanbod van de brouwerij volgen? Ook lokaal zijn er leuke biertjes te krijgen, waarmee je een onderscheidend aanbod neer ...

16 oktober 2018
Het best getapte bier in Nijmegen komt van Giulio Severijnen

De best getapte biertjes van regio Nijmegen zijn vanaf dit moment te vinden in Café Biessels. Barman Giulio Severijnen won afgelopen maandag 15 oktober de regionale tapwedstrijd van Nijmegen in het NEC-Goffertstadion. Van de 72 deelnemers wist Giulio Severijnen met een score van 171 punten ...

5 oktober 2018
Sander Meeter tapt de mooiste bieren van Noord-Nederland

De best getapte biertjes van Noord-Nederland zijn te vinden in Lemmer. Barman Sander Meeter van Beachclub Lemmer in Friesland won maandag 1 oktober de regionale tapwedstrijd van Noord-Nederland in de Martinikerk in Groningen. Met een score van 181 punten was Sander Meeter de absolute winnaar. Op ...

18 september 2018 Achtergronden
Affligem introduceert Patersvat in Nederlandse horecazaken

Affligem introduceert Affligem Patersvat in Nederland. Voor het eerst zal er een gelimiteerde editie beschikbaar zijn tot het einde van het jaar, exclusief voor ongeveer 1000 horecazaken in Nederland. Het eerste glas zal 14 september worden getapt in de Foodhallen in Amsterdam. Smaak ‘Af ...

5 april 2018 Achtergronden
Café Van Zanten trakteert gasten op Rokjesdag

Nu de eerste zonnestralen zich laten zien is het eindelijk zover: lente! Met de huidige weersverwachtingen in het vizier, zijn alle medewerkers van Café Van Zanten opgetrommeld om in no time het terras uit te stallen. Om de lente te vieren haalt kroegbaas Herman Hell zaterdag 7 april alles ui ...

2 maart 2018
De Knip uit Oudkarspel wint Gouden Fust

Gisteren heeft café de Knip het landelijke Gouden Fust in ontvangst genomen. Daarnaast hebben ze ook nog de Gouden Tapknop gewonnen voor beste café van de regio en met deze prijs, uitgereikt door Heineken Nederland, mogen zij zichzelf een jaar lang de beste horecazaak van Nederland noe ...

12 januari 2018
Frank Bruin van De Noot Horeca in Wijk aan Zee is de beste biertapper van Nederland

Biertappen is echt een vak. Dat bleek maar weer tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen op Horecava 2018. Van de 1400 barmannen en barvrouwen die de afgelopen maanden meededen aan de regionale voorrondes, stonden er gisteren 59 deelnemers in de finale. En Frank Bruin van De Noo ...

18 december 2017 Achtergronden
Stropdas omruilen voor een pilsje

Na een zeer succesvolle zomereditie keert de stropdasborrel op 22 december terug bij Café Van Zanten. Aan de start van een welverdiende kerstvakantie ruilen Rotterdamse werklui massaal hun stropdas in voor een perfect getapt pilsje. “Het inruilen van de stropdas bij aanvang van iedere v ...

1 november 2017
BrewDog komt met protestbier: 'Make Earth Great Again'

De onafhankelijke craft bier brouwer BrewDog presenteert vandaag haar nieuwste protestbier: Make Earth Great Again. De brouwerij wil hiermee de wereld wakker schudden en bovenal wereldleiders helpen herinneren dat klimaatverandering de hoogste prioriteit verdient. Het bier werd gebrouwen naar aan ...

17 oktober 2017
Danny van der Pluijm tapt het beste biertje in de regio Nijmegen

Tijdens de regiowedstrijd Nijmegen werd het beste biertje getapt door Danny van der Pluijm van Irish Pub The Shamrock in Nijmegen. Meer dan 100 bartenders namen gisteravond deel aan deze regiowedstrijd en na een spannende finale won Danny met 167 punten. Dit jaar vindt voor de 62e keer het Nederland ...

3 oktober 2017
Barvrouw Renate Feenstra tapt het beste biertje in de Regio Groningen

Het best getapte biertje in de regio Groningen wordt getapt door Renate Feenstra van restaurant Schokland in Ens. Na een spannende finale won Renate gisteravond met 197 punten. Dit jaar vindt voor de 62e keer het Nederlands Kampioenschap Biertappen plaats. Meer dan 1400 barmannen en –vrouwen s ...

3 juli 2017 Achtergronden
Tapautomatisering verdient zichzelf terug

Tappen met de computer? Dat is toch niet gastvrij! Wie dat denkt is een dief van zijn eigen kassa. De gast merkt er namelijk niets van dat software zijn glasinhoud bepaalt. Er wordt alleen minder verspild en minder ‘vergeten’ aan te slaan. Door een combinatie met de kassa is het mogelijk ...

30 juni 2017 Events
Rotterdams café geeft bier weg in ruil voor stropdas

Files verdwijnen als sneeuw voor de zon en goed gepoetste schoenen worden ingeruild voor comfortabele sneakers. Voor veel Rotterdamse werklui staat een welverdiende zomervakantie eindelijk voor de deur! Het nette pak gaat naar een plek achterin de kast en de stropdassen...ja wat gebeurt er met strop ...

29 juni 2017 Achtergronden
Grote fraudezaak met bier

De opsporingsdienst van de Belastingdienst heeft een inval gedaan in totaal acht bedrijfspanden. De actie werd in gang gezet vanwege een fraudezaak met bier. Er zijn drie verdachten in beeld, die merkloos bier verkochten als Heineken- en Amstelbier. Op de website van RTL Nieuws lazen we dat een m ...

20 juni 2017 Drinks
Koude koffie van de tap

Wat past er nou beter bij dit zomerse weer dan een ijskoude koffie? Juist, niets! Een verfrissend drankje met een natuurlijke oppepper klinkt ons ideaal in de oren en is een prima alternatief voor frisdrank. Met de Nitro Coffee, dé zomertrend van het moment, spreken we niet van een alternat ...

16 juni 2017 Interview
Interview: Café Het Veulen, Den Bosch

Bijna een kwart eeuw runde Wiggert Mes café Het Veulen in Den Bosch, een eeuwigheid in het land van de natte horeca. Met hard werken, een passie voor speciaal bier en een beetje geluk groeide Het Veulen uit tot een volwassen borrelcafé met een een eigen bier: Veulen Blond. Het wordt gebrouwen onde ...

23 januari 2017
De Slinger Eet-en Drinklokaal in Wijhe in de prijzen

Gisteren is door HEINEKEN Nederland het Zilveren Fust uitgereikt aan De Slinger Eet-en Drinklokaal in Wijhe. Met deze prijs mogen zij zich een van de beste horecazaken van Nederland noemen. De horecazaak is meerdere keren beoordeeld door mystery guests en heeft het beste gastheerschap, de beste serv ...

17 januari 2017
't Wapen van Maeslant uitgeroepen tot de beste horecagelegenheid van Nederland

Gisteren is door HEINEKEN Nederland het Gouden Fust uitgereikt voor de beste horecazaak van het land. ´t Wapen van Maeslant is dit jaar de gelukkige winnaar van het Gouden Fust. Met deze prijs mogen zij zich de beste horecazaak van Nederland noemen. Naast het Gouden Fust, ontvingen zij ook de ...

12 januari 2017
Raymond Hardy is Nederlands Kampioen Biertappen

Voor het best getapte biertje in Nederland moet je naar het Limburgse Beek. Raymond Hardy van Café-Restaurant Aan de Meule is tijdens de Horecava uitgeroepen tot Nederlands Kampioen Biertappen. Aan de finale deden 56 toptappers mee. Zij wisten zich te plaatsen via een groot aantal lokale e ...

9 januari 2017
Café De Baron in Eindhoven sluit na ruim 23 jaar

Op zondag 8 januari werden in Café De Baron aan de Kleine Berg in Eindhoven voorlopig de laatste biertjes getapt. Op de facebook-pagina van het café staat dat dat de 'deuren tot nadere order dicht gaan'. Om vier zondag uur gaan de deuren nog één keer open om vervo ...

4 januari 2017 Interview
Interview Erwin Storm, Nederlands Kampioenschap Biertappen: waar let de jury op?

Op het Nederlands Kampioenschap Biertappen willen barmannen en barvrouwen uit het hele land laten zien dat zij het beste biertje tappen. De afgelopen maanden vond er een aantal tapwedstrijden plaats en de winnaars daarvan strijden 11 januari tegen elkaar op de Horecava. Een professionele vakjury beo ...

2 januari 2017 Events
Nederlands Kampioenschap Biertappen: finale op Horecava 2017

Het beste getapte biertje vinden de consumenten in de Nederlandse horeca. Jaarlijks strijden de barmannen en barvrouwen om het Nederlands Kampioenschap Biertappen. Zowel lokaal als regionaal zijn er de afgelopen maanden tapwedstrijden georganiseerd. De beste tappers komen op woensdag 11 januari 2017 ...

1 november 2016
Erwin Stokmans wint Fries kampioenschap bier tappen

Erwin Stokmans van Beachclub Lemmer is Fries Kampioen Biertappen 2016 geworden. Op 10 oktober werd hij al kampioen Biertappen van de regio Noord Nederland. Maandag 31 oktober heeft hij in Grand Café de Walrus in Sneek gestreden tegen meer dan 40 bartenders. Tweede werd Michel Mok van Caf& ...

28 oktober 2016
Opening van 'Het Lokaal' in Oss

Op 27 oktober opende ‘Het Lokaal’ haar deuren aan de Eikenboomgaard 8 te Oss. Hier was voorheen Stadscafé de Ontmoeting gevestigd. De horecagelegenheid ondergaat naast een fysieke metamorfose zodoende ook een concept- én naamswijziging. Het Lokaal De naam het Lokaal ...

18 oktober 2016
Sijf eerste Rotterdamse kroeg met Duvel op tap

Verbazing en een tikkie ongeloof voor de doorgewinterde bierdrinkers onder ons; het meest gedronken speciaalbier Duvel stroomt vanaf morgen door de tapleidingen van de Rotterdamse kroeg Sijf! Door de nagisting op fles en het hoge koolzuurgehalte lukte het brouwerij Moortgat niet eerder om Duvel fats ...

13 oktober 2016 Wet- en regelgeving
Nooit meer bier uit glas tijdens carnaval

Het is voorgoed afgelopen met bier in glazen tijdens het carnaval in Maastricht. De feestgangers moeten voortaan bier uit plastic bekers drinken. Een meerderheid van de gemeenteraad ging akkoord met een compleet glasverbod. Maastricht was de laatste stad waar tijdens grote evenementen op straat nog ...

24 maart 2016
Interview: Frank Braam, Tapperie De Gats - Sittard

Frank Braam is eigenaar van Tapperie De Gats in Sittard. Voor wie deze stad een beetje kent: De Gats vind je in een van de meest iconische oude panden aan De Markt. Het pand stamt uit 1535 en vroeger was er een bakkerij gevestigd. ‘De Gats’ is vernoemd naar het straatje naast het pand met deze ...

24 maart 2016
Leer bij over Britse bieren

Vroeger werd Brits bier geassocieerd met een lauw en schuimloos goedje, waarvan je maar met moeite het glas leeg kon krijgen. Het ‘draught’ bier is het bekendst. Dat is bier dat op natuurlijke wijze gerijpt is en geen koolzuur bevat. Bovendien moet het eigenlijk met een handpomp getapt worden. ...

16 december 2015
ECOtap geeft water aan ontwikkelingslanden

Onder de titel 'One for One' doneert ECOtap vijf liter schoon drinkwater voor elke getapte fles ECOtap tafelwater. UNICEF heeft berekend dat een kind in een ontwikkelingsland vijf liter schoon water per dag nodig heeft. Ter vergelijking: wij in de ontwikkelde westerse wereld gebruiken gemiddeld 1 ...

5 oktober 2015
Wie wordt de beste biertapper? (video)

Ruim 1500 professionele biertappers gaan strijden om de titel Nederlands Kampioen Biertappen. Het kampioenschap is een initiatief van Stichting Tapwedstrijden.nl en wordt georganiseerd om de kwaliteit van het bier tappen in de Nederlandse horeca nog verder te verbeteren. De eerste regionale wedstri ...

26 januari 2015

Café De Lamp in Opheusden heeft het Gouden Fust gewonnen en mag zich de Gouden Horecazaak 2014 noemen. De 100 beste horecaondernemers van Nederland kwamen samen voor de landelijke finale in de ‘Grootste kroeg van Nederland’, het decor van De Vrienden van Amstel LIVE! 2015. De jury beloonde Ca ...

7 januari 2015

Het Heumense Café Kanaalzicht heeft de Gouden Tapknop 2014 van bierleverancier Heineken in de wacht gesleept. De kroeg aan de Dorpstraat in Heumen tapt volgens het biermerk het beste biertje in het oosten van Nederland. Foto: Café Kanaalzicht in Heumen Zilver en Brons in Wijchen en Bathmen ...

5 januari 2015
Nederlands Kampioenschap Biertappen

De finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen zal ook dit jaar weer plaatsvinden op maandag 12 januari op de Horecava in Amsterdam. U bent daar van harte welkom voor een perfect getapt biertje en om verslag te doen van dit spannende kampioenschap. Halve finales Op 24 en 25 november von ...

17 december 2014
Wietplantage in Arnhemse kroeg

In Arnhem heeft de politie een wietplantage, illegale gokautomaten en cocaïne gevonden bij de inval in een café. De kroeg is op last van de burgemeester gesloten. De inval vond plaats in de nacht van donderdag op vrijdag. 209 planten Er werden 209 planten gevonden in de wietkwekerij. De str ...

5 november 2014

Eigenaresse Selma van der Wal heeft afgelopen zaterdag haar laatste biertje getapt in hotel-café Cape Horn aan de Helderse Zuidstraat. Naar eigen zeggen heeft zij de zaak verkocht aan horecaondernemers uit Zaandam, wiens naam ze gisteren nog niet bekend wilde maken. Christel Tuin ...

3 oktober 2014
Storytelling op de 60e BBB

Het gebruik van streekproducten en ingrediënten uit de eigen regio zet als trend onverminderd door. Storytelling – het vertellen van het verhaal achter het gerecht of ingrediënt - wordt daarbij steeds belangrijker. Want de moderne horecabezoeker wil weten waar zijn of haar eten vandaan komt en ...

19 mei 2014
Wereldkampioene bier tappen

De 24-jarige Marjolein Geuens heeft het wereldkampioenschap bier tappen gewonnen. De jury van de 'Stella Artois World Draught Masters' was lovend over de Belgische winnares, die eerder al de beste van België bleek. Zij bleef de Britse deelnemer Nick Kerkman voor. Tijdens de wedstrijd moet iedere ...

28 maart 2014
Café the Guardian gesloopt

Café the Guardian aan de Van Sijpesteijnkade in Utrecht is niet meer. Afgelopen weekend werden er de laatste biertjes getapt en na tientallen jaren valt nu het doek. Sterker nog: de sloopkogel zal het café compleet wegvagen ten faveure van de nieuwe bus- en trambaan. Goede zaken Het café li ...

20 januari 2014

Bar Café ‘t Vierkantje uit Berkel en Rodenrijs is bekroond tot Gouden Horecazaak van Nederland 2013. Het café heeft de wedstrijd om het Gouden Fust van Heineken gewonnen. De jury beloonde de horecazaak om zijn uitmuntende gastheerschap en de kwaliteit van het versgetapte bier. Bekroning E ...

26 november 2013
Van Veenendaal is beste bartender

De twintig beste bartenders van de wereld toonden onlangs hun tapprestaties tijdens de Global Bartender Final in de Heineken Experience in Amsterdam. Sander van Veenendaal (33) uit Soest serveerde in alle rondes perfect getapte glazen bier aan de vierkoppige jury en behaalde de titel van beste He ...

11 oktober 2013
Hertog Jan Bockbier bij Café De Dikke

Bij Café De Dikke in Leusden is onlangs het eerste fust Hertog Jan Bockbier aangeslagen door meesterbrouwer Gerard van den Broek. “Mooi zacht. Met een iets zoetige smaak en een aangename bitterheid. Een mooi uitgebalanceerd bockbier”, typeert Van den Broek het bier. Vanaf nu is het robijnrod ...

3 september 2013
Master Bartender Nederland is bekend

Francis Meijners van Café Willem Slok in Utrecht is uitgeroepen tot winnares van de Master Bartender Nederland competitie van Pilsner Urquell. De winnares liet in het Park Plaza Victoria Hotel in Amsterdam de negen kanshebbers uit heel Nederland achter zich. Francis Meijners is de derde Master B ...

1 juli 2013
Nieuw glas moet gesprek terug brengen

Gezellig bijkletsen, een goed getapt biertje, schaaltje nootjes, muziekje en een smartphone op de stamtafel. Het is tegenwoordig vanzelfsprekend dat een telefoon onderdeel is van het gezelschap. Een Braziliaans designstudio speelde in op deze ontwikkeling met als doel om 'het gesprek aan de stamt ...

18 juni 2013

In de rubriek CaféBizz in De CaféKrant leest u over verschillende (business)casussen waarbij KHN één-op-één advies levert aan een horecaondernemer. Deze keer: het aanvragen van een drank- en horecavergunning. De feiten Frans Koolhoven is sinds kort eigenaar van Partycentrum Drost in Ove ...

17 juni 2013
Primeur voor Restaurant-café De Kooi

Restaurant-Café De Kooi uit Bunschoten heeft het eerste biertje getapt uit zijn eigen biertank. Met eigen investeringen zijn drie biertankinstallaties van 500 liter, koelsytemen voor onder de bar, tapbladen en tapzuilen gekocht. Het eerste biertje werd getapt door Wytsze Tjepkema, CEO van Muelle ...

16 april 2013
Holland Bier gaat voor voordelig

Dat grote bierbrouwers hun prijzen verhogen, is inmiddels bekend. Het bier is ook in goedkopere varianten verkrijgbaar. Holland bier brouwt in Duitsland en verkoopt een vijftig liter fust voor 69 euro aan horecaondernemers. Niet duur Er is veel publiciteit rondom bierbrouwers die hun prijzen v ...

21 januari 2013

Café Hogenboom is winnaar van het Gouden Fust. Deze werd afgelopen weekend uitgereikt tijdens De Vrienden van Amstel Live!. De zaak mag zich een jaar lang Gouden Horecazaak van Nederland noemen. Landelijke finale Honderd horecaondernemers streden om de prijs voor de Gouden Horecazaak 2012. Deze ...

6 december 2012 Interview Longread
Interview: Robbert Roggenband

Al in 1873 was er een herberg gevestigd. Bier schenken is dus een oude traditie in dit pand aan de haven in Zierikzee. De Gekroonde Suikerbiet is een begrip in de Zeeuwse plaats. Iedereen noemt de kroeg inmiddels De Biet. Gunstig gelegen met het terras aan de kade. Historie te over in Zierikzee. ...

4 september 2012
Horeca haalt al halve ton op voor KiKa

De actie ‘Geniet & Geef, de beste brouwers voor het goede doel’ heeft haar doel bereikt: er is nu al 53.856 euro ingezameld voor KiKa. Er wordt ook nog een speciaalbier getapt voor het goede doel. Eerste fust Maar liefst 166 horecaondernemingen in heel Nederland wachten er op om op donderdag ...

16 augustus 2012
Obama op bezoek: dag omzet

Een kroegbaas in de VS houdt gemengde gevoelens over aan het bezoek van Barack Obama. Het was een eer dat de president het Bud Café in Iowa bezocht, maar er werden wel 4.166 biertjes minder getapt. Omzetverlies Vanwege de strenge veiligheidseisen rondom de campagne voerende president moest het ...

7 augustus 2012
Grolsch wil kwaliteit in horeca zien

Onder het motto 'Een perfect biertje smaakt naar meer' start Grolsch deze zomer met het Lekkerder Bier Programma in de horeca. De brouwer wil zo een betere kwaliteitsbeleving nastreven. Samen Samen met de horecaondernemer wil Grolsch het serveren van een glas bier, de presentatie ervan en de bij ...

2 augustus 2012

De eigenaren van Café Tjeukemeer uit Oosterzee – Froukje en Peter Fabriek - tapten vandaag in het Holland Heineken House in Londen een glas bier. Gouden Horecazaak 2011 Omdat Café Tjeukemeer in januari is uitgeroepen tot Gouden Horecazaak 2011 waren de eigenaren door het biermerk uitgenodigd ...

12 juli 2012
Start brouwersactie voor KiKa

Vandaag gaat de actie 'Geniet & Geef, de beste brouwers voor het goede doel’ van start. De opbrengst komt ten goede aan KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij). Veiling eerste fust Bier&cO werkt voor deze actie samen met Brouwerij De Koninck, die het bier Triple d’Anvers aanbiedt. Vanaf 13 s ...

23 januari 2012

Café Tjeukemeer uit Oosterzee heeft het 'Gouden Fust' gewonnen en mag zich een jaar lang de 'Gouden Horecazaak' noemen. De jury beloonde de eigenaren om hun uitmuntende gastheerschap en de kwaliteit van het vers getapte bier. De 100 beste horecaondernemers van Nederland streden het afgelopen jaar ...

17 januari 2012
Wie heeft de Gouden Horecazaak 2011?

Ze wonnen al een gouden, bronzen of zilveren tapknop, maar krijgen zaterdag 22 januari te horen of ze zich ook de Gouden Horecazaak 2011 mogen noemen. De honderd beste horecaondernemers van Nederland komen bijeen in Ahoy Rotterdam tijdens de uitreiking van het Gouden Fust, de prijs voor de Gouden ...

19 december 2011
Deel je passie met de wereld! (1/6)

Horeca staat voor passie en beleving. Maar de tijd dat die passie en beleving alleen binnen de vier muren van een horeca-etablissement plaatsvond, ligt definitief achter ons. Want sinds de opkomst van Social Media is de tijdspanne van de beleving enorm uitgerekt. Voor de gast begint de beleving ru ...

21 oktober 2011
Oudste kroeg Almere dicht

Goed, het is niet het oudste café van het land met een eeuwenlange geschiedenis, maar menigeen heeft een traantje gelaten om de sluiting van Café De Bruine in Almere. De eerste kroeg van de stad ging eerder dit jaar financieel ten onder en de verhuurder van het pand weet nog niet of er een horec ...

30 maart 2011
ING: 'Lichte groei horecasector in 2011'

Dit jaar zal de horeca weer positieve cijfers laten zien, verwacht het ING Economisch Bureau. Hoewel het slechts een lichte groei betreft, is het een welkome ontwikkeling na drie jaar van krimp. Evenals in de tweede helft van 2010 bepaalt de positieve ontwikkeling van de hotelsector de opwaartse tre ...

16 november 2010
"Alsof er een engeltje over je tong fietst"

De eerste vereiste voor een goed getapt biertje is een mooi, schoon glas. Daarna in een keer tappen, het bier levend afschuimen en wachten op een mooi bolletje totdat het manchet staat. "Als je dan een slok neemt, is het net alsof een engeltje over je tong fietst." Henk Jan de Raat van de Ducdalf in ...

9 november 2010
Grolsch introduceert nieuwe horecaglazen

Bierbrouwer Grolsch introduceert wereldwijd een nieuwe glaslijn voor de horeca. De nieuwe glazen zijn qua design geheel in stijl met het groene 33cl flesje en de beugelfles van het biermerk. De afgeplatte zijden zorgen ervoor dat de glazen lekker in de hand liggen en dat ze een eigen karakter hebben ...

19 oktober 2010
Alcoholbranche kwaad op Olm

De alcoholbranche is kwaad op bierbrouwer Olm, die voor studenten een wereld-recordpoging bier drinken heeft georganiseerd. Belangen-vereniging Stiva noemt de actie stompzinnig en niet meer van deze tijd. De vereniging zegt dat de branche overmatig alcoholgebruik juist wil tegengaan en vindt de reco ...

23 maart 2009
Eerste lentebock weer van de tap

Martien Evers van Café Jos Meesterschenkerij in Nijmegen heeft uit handen van brouwmeester Gerard van den Broek het allereerste fust Hertog Jan Lentebock ontvangen. "Café Jos Meesterschenkerij is een prachtig café waar onze bieren met passie worden getapt en geserveerd. Het café is niet voor nie ...

16 maart 2009

Op 24 maart 2009 wordt bekend welk café zich in 2009 ‘Vriendenkring Hertog Jan-Café van het Jaar’ mag noemen. De afgelopen maanden heeft het publiek via internet en sms kunnen stemmen en zijn de deelnemende cafés door een mystery guest bezocht. Dat heeft geresulteerd in 10 finalisten waarvan ...

9 februari 2009
Gouden Fust voor Café In den Ommelanden

Winnaar Coen Damen* (rechts) heft een goed getapt biertje op de overwinning. Zijn zaak, café In den Ommelanden in het Gelderse Elst, werd tijdens het Heineken ‘Goed Getapt Bier’ programma uitgeroepen tot *‘Gouden Horecazaak 2008’. Van de in totaal 1.500 horecaondernemers verliet Coen Damen ...

11 februari 2008 Drinks 15 jaar De CaféKrant
Bier blijft favoriet

Je zou het niet zeggen als je na een voetbalwedstrijd een voetbalcafé binnenstapt, maar de bierconsumptie in Nederland loopt ieder jaar iets terug. Brouwers doen er alles aan om nieuwe groepen aan zich te binden met minder bittere bieren. Slimme caféhouders houden hun bieromzet op peil ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: