Je hebt gezocht op: Oss
Van verspilling naar waarde in de horeca
In elke keuken gebeurt het dagelijks: er blijven ingrediënten over, porties worden net iets te ruim berekend of gasten laten eten liggen. Voedsel...
Koken zonder hitte: minder energie, meer beleving
De keuken van nu hoeft niet meer te dampen, sissen of spetteren. Achter gesloten deuren – of juist midden in het restaurant – voltrekt zic...
Kafé Kontrast in Amsterdam lanceert avondconcept The Kontrast Experience
De Zweedse chef Ellinor Strinnholm introduceert samen met horecaondernemer Bunmi Okolosi een vernieuwd avondconcept bij Kafé Kontrast in De Pij...
Genomineerden Horecava Awards 2026 bekend
Het is zover: de genomineerden voor de Horecava Awards 2026 zijn bekend. Deze 25e editie zet opnieuw baanbrekende oplossingen, slimme verbeteringen en...
Nieuwe invulling van alcoholvrij genieten: De Kuyper Ready to Serve Cocktails 0.0%
Koninklijke De Kuyper lanceert nieuwe kant-en-klare alcoholvrije cocktails in de Nederlandse retail en horeca. Het gaat om de 0.0% Passionfruit Martin...
Zo vernieuw je je horecakeuken zonder gedoe
Een horecakeuken vernieuwen voelt vaak als een enorme uitdaging. Het kost tijd, geld en planning, en het idee dat de dagelijkse operatie stilvalt, kan...
Eurobrouwers opent 15 november Café de Wilde Mossel
Zaterdag 15 november opent Eurobrouwers het nieuwe Café de Wilde Mossel aan het Middellandplein. De intieme bistro bar is een ode aan de Belgis...
Marijke Vuik: "Er is nog veel verborgen leed in de horeca waar aan gewerkt moet worden"
“De avond van de verkiezingsuitslag was er een vol spanning”, zegt Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). &ldquo...
Horecava 2026 draait om betaalbare luxe
Sinds 1957 brengt Horecava professionals uit de hele horecasector samen. De editie van 12 t/m 15 januari 2026 in RAI Amsterdam staat volledig in het t...
Investeren in... kerstdecoratie
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...
Nederland als perfect alcoholvrij wijnland? Cul Sec lanceert cuvée 2025
Vorig jaar september werden de eerste flessen Cul Sec ontkurkt in het Voedselstation van Fruitslagers in Culemborg. Een jaar, twee voorjaarsspecials e...
Eurobrouwers opent nieuwe zaak: Café de Wilde Mossel
Eurobrouwers moet eind november definitief de deuren sluiten in de Glasfabriek. De locatie wordt in december gesloopt om plaats te maken voor woningbo...
Van lokaal naar viraal: wat de suikerbroodburger uit Sneek ons leert
In Sneek zorgt snackbar De Kolk voor een opvallende smaakervaring met de suikerbroodburger: een verrassende combinatie van zoet suikerbrood en hartige...
Gastvrij Rotterdam 2025: laatste standupdates en must-sees
Van 22 tot en met 24 september 2025 vindt de 12e editie van Gastvrij Rotterdam plaats in Rotterdam Ahoy. Het is dé horecavakbeurs voor ambitieu...
Sligro kiest BrightGreen als onafhankelijke partner voor duurzaamheidsinzicht
Sligro Food Group start een samenwerking met BrightGreen, een onafhankelijke specialist in duurzaamheids- en gezondheidsdata. Met deze samenwerking bi...
Heineken Hoek krijgt nieuw bistroconcept
Heineken Hoek slaat een nieuwe koers in. Het voormalige steakhouse op de eerste verdieping maakt plaats voor een huiskamerbistro voor iedereen. Heinek...
SVH verbreedt koers naar Horeca & Hospitality
Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) kondigt vandaag een belangrijke stap aan in haar ontwikkeling: waar de H in SVH tot nu toe uitsluitend voor Hore...
Zes tips over onderhandelen met je leverancier
De inflatie blijft de horeca onder druk zetten. Volgens ING stijgen de horecaprijzen in 2025 gemiddeld met 5 procent, wat hoger is dan de algemene inf...
Is fooi geven een keuze? Voor vier op de tien Nederlandse gasten voelt dat niet zo
Voor 42 procent van de Nederlandse consumenten voelt het geven van fooi bij restaurants niet als een vrijblijvende keuze. Vooral jongeren (18-24 jaar)...
“De veertigste vestiging van ’t Zusje opent in oktober. Nummer 41 komt in Duitsland”
Groots ondernemen... Franchiseketen ’t Zusje groeide binnen vijftien jaar van de eerste opening naar de in oktober te openen veertigste locatie....
Royal Swinkels voor derde jaar op rij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij ter wereld
Royal Swinkels is tijdens de Icons of Beer voor de derde keer op rij benoemd tot de duurzaamste brouwerij ter wereld. Mede dankzij verschillende, nieu...
Bier wordt (eindelijk) serieus genomen
In Frankrijk en Italië wordt er vaak een beetje meewarig gekeken wanneer een gast in een restaurant om een biertje vraagt bij het eten en ook in...
Koninklijke De Kuyper lanceert het Batched 0.0% Cocktailassortiment
Koninklijke De Kuyper, het gerenommeerde Nederlandse familiebedrijf met meer dan 330 jaar ervaring, introduceert met trots het nieuwe Batched 0.0% ass...
Thematische paviljoens op Gastvrij Rotterdam belichten horecatrends
Tijdens Gastvrij Rotterdam, van 22 tot en met 24 september 2025, vormen de themapaviljoens opnieuw een onderscheidend onderdeel van de beursvloer. Elk...
RIJKS-exploitant Vermaat verkocht aan Compass Group voor 1,5 miljard euro
Compass Group, een wereldwijde leider in foodservices, kondigt aan dat het is overeengekomen om Vermaat over te nemen voor ongeveer 1,5 miljard euro,...
Creditcardmaatschappijen voor de rechter: horecaondernemers mogelijk gedupeerd
Collectieve belangenbehartiger stichting MIFC heeft na uitgebreid onderzoek besloten rechtszaken aan te spannen tegen de creditcardmaatschappijen Visa...
Nederlandse medailleregen tijdens The World Alcohol-Free Awards
Nederland heeft zich van zijn beste kant laten zien tijdens de derde editie van het World Alcohol-Free Awards met een uitzonderlijke medailleregen. Me...
Investeren in... menukaarten
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...
Van brood tot brouwsel: innovatieve technieken in de bier- en bakkerswereld
Brood en bier: twee alledaagse producten die al eeuwenlang een plaats hebben in onze cultuur en keuken. En twee producten die meer met elkaar gemeen h...
Dudok kijkt verder dan het scherm: "Dat chocoladekrulletje kost meer dan je denkt"
Waar de meeste horecaondernemers hun handen vol hebben aan één vestiging, groeit Dudok gestaag door met twintig locaties, een miljoen ta...
Social media als marketingtool: een handige gids voor ondernemers
Traditionele marketing vereist veel tijd, geld en moeite, zoals advertenties in kranten, folders en mond-tot-mondreclame, met vaak een lokaal en beper...
Rabobank ziet gemengd beeld voor horeca: minder aanbod, bedrijven wel steeds groter
Na een redelijk goed laatste kwartaal van 2024, zetten de goede resultaten voor de horecasector door in de eerste maanden van 2025. Dat kwam door de z...
Koffie & Thee: de comeback van klassiek
Wie denkt dat horeca draait om het steeds vernieuwen van trends en concepten, vergeet één belangrijke constante: mensen houden van herke...
Heineken brouwt bijzonder pils voor én door Amsterdammers ter ere van 750 jaar Amsterdam
Ter ere van het 750-jarig bestaan van Amsterdam heeft bierbrouwer Heineken – als trotse stadsgenoot en officieel partner van de jubileumviering...
Nederlanders willen terras zonder gedoe: 48% ergert zich aan lang wachten op rekening
Nu de zon zich weer vaker laat zien, maken horecaondernemers zich op voor een druk terrasseizoen. Nederlanders kunnen niet wachten om buiten te geniet...
Bieraanbod tijdens vierde editie 'Brew@theZoo' in Beekse Bergen groter dan ooit
Het speciaalbierevenement Brew@theZoo keert op 27 en 28 juni terug naar Safaripark Beekse Bergen voor de vierde editie. Dit jaar is het aanbod groter...
High Tea: van middagdip naar omzetpiek
De high tea heeft zich de afgelopen jaren stevig genesteld in het aanbod van horecazaken. Wat ooit begon als een traditioneel Engels gebruik, is nu ee...
Iced vs. warm: welke koffie en thee passen bij jouw horecazaak?
Koffie en thee zijn onmisbare dranken in de horeca. Maar kiest de gast voor de klassieke warmte van een vers gezette kop, of voor de verfrissende sens...
Sjoerd Mampaeij: “Als een vestiging stevig staat, zit het in mijn bloed om door te groeien”
Groots ondernemen. Waar de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een plein in hun bezit. Wat is hun aanpa...
Brouwerij De Brabandere lanceert eerste volledig alcoholvrije speciaalbier: Kwaremont 0.0%
Brouwerij De Brabandere schrijft geschiedenis als eerste Belgische familiebrouwerij die een volledig alcoholvrij blond speciaalbier lanceert. Kwaremon...