Zelf bier tappen bij kroegen en festivals

14 juli 2016 | Thijs Jacobs

Niet meer dringen aan de bar, maar zelf je biertjes tappen en meteen contactloos afrekenen: dat is het simpele idee van de Simple Tap. Het idee is afkomstig van Remco Snoeren en Ivy Kithom, allebei studenten aan Avans Hogeschool. Het idee en het ontwerp is er, nu stomen de twee studenten op naar het eerste prototype.

 

 
   

‘Het idee is echt heel eenvoudig.’, licht Remco Snoeren toe, ‘Je toetst in hoeveel biertjes je wilt, je rekent contactloos af met je pinpas en tapt vervolgens je biertjes. Wij kunnen het apparaat van tevoren precies instellen op de grootte en de vorm van de glazen, dus ook zonder tapervaring tap je een perfect biertje.’ Het tapsysteem draait zelfstandig waardoor een horecaondernemer makkelijk meerdere tappunten in een zaak kan hebben. Snoeren: ‘De tap is met name voor festivals een uitkomst. En je zou de tap bijvoorbeeld in een rookruimte kunnen installeren. Of huren op extra drukke dagen.’

Het idee voor de Simple Tap ontstond toen de beide studenten een fictieve onderneming moesten starten voor hun studie. ‘Ik kwam met het idee om een automatische biertap in de markt te zetten’, zegt Remco. ‘Ik stond in de rokersruimte en ontdekte dat er geen bier geschonken werd omdat het personeel er niet mocht komen. Combineer dat met de onderzochte trends dat er meer gepind wordt in de horeca en dat de beleving belangrijker wordt onder de consumenten, en je komt op het idee van zelf tappen.’

Prototype
De studenten zijn met hun concept naar een fabrikant van biertappen gegaan. ‘Die gaat ze voor ons produceren. De prijs per tap komt ongeveer op 15.000 euro. Dat is een hele investering dus we zijn nog op zoek naar medefinanciers.’ Ondertussen timmeren de studenten hard aan de weg: ‘Onze docentbegeleider was erg enthousiast over het idee. Hij heeft ons in contact gebracht met Starterslift, een bureau dat beginnende innovatieve ondernemers op weg helpt. Die zijn ook zeer enthousiast’, zegt Ivy Kithom. ‘Om te voorkomen dat iemand anders met ons idee aan de haal gaat hebben we het vastgelegd bij i-Depot. Dan kunnen we bewijzen dat het ons idee is.’

http://vicinity.picsrv.net/514/ed226f730455778b81b4907be9341046/2670/simple tap2.jpg

Hoewel er nog geen prototype is, kunnen de studenten wel al laten zien hoe de tap moet gaan werken. In een kort animatiefilmpje doen ze hun idee uit de doeken. 

Remco Snoeren en Ivy Kithom willen het liefst van Simple Tap de rode draad maken van hun opleiding. ‘We willen stage en afstuderen combineren met onze onderneming. Dat kan bij Avans’, zegt Remco. Terwijl andere studenten in juli genieten van hun vakantie, gaan de 2 studenten Small Business en Retail Management door met werken. ‘Contacten leggen bij bierfabrikanten, proberen de Simple Tap in cafés en op festivals te krijgen.’ Ook moeten de studenten het verdienmodel nog verder uitwerken. ‘Gaan we de tap verhuren of leasen? Houden we het exclusief voor een groot biermerk of juist niet? Het zijn allemaal zaken die we moeten onderzoeken’, zegt Ivy.

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Events Brouwerijen
Heineken terug als hoofdsponsor van SAIL

Heineken verbindt zich als hoofdsponsor aan de jubileumeditie van SAIL, van 12 tot en met 16 augustus voor de 10e keer in Amsterdam. De brouwer was in 1975 al betrokken bij de start van SAIL, toen vanwege het 700-jarig bestaan van Amsterdam. Als Nederlands icoon met de wortels in Amsterdam wil Heine...

Columns Blog
Kan het uit?

Vandaag werd ik benaderd door een landelijke nieuwswebsite. De dame in kwestie had een vraag gerelateerd aan horeca-advies. Of ik in een video mijn mening wilde geven over ‘All you can eat’ restaurants. Hoe ze financieel uitkomen met zo’n concept waar mensen ongelimiteerd eten en d...

Opening Internationaal
Foodhall Scheveningen opent haar deuren [Foto's]

Op de Noordboulevard vind je vanaf dit voorjaar de gloednieuwe Foodhall Scheveningen: een prachtige hal met de look en feel van een levendig en werelds marktplein, waar je kunt genieten van gerechten uit zestien verschillende wereldkeukens. Foodhall Scheveningen is dé locatie voor een hapje e...

Achtergronden
Man rijdt in op medewerkers en bezoekers van café

Vrijdagnacht kregen bezoekers en medewerkers van een café aan de Spoordonkseweg in het Brabantse Oirschot de schrik van hun leven. Een automobilist reed op hen in nadat ze de man kort daarvoor aangesproken hadden op verdacht gedrag. De groep mensen had kort daarvoor twee mannen bij een loo...

Wet- en regelgeving Amsterdam
Dwangsom voor café met menubord op terras

Een Amsterdams café moet een dwangsom van 2500 euro betalen omdat het café op het terras - ondanks herhaaldelijke waarschuwingen - een menubord had geplaatst. De rechtbank heeft dit deze week bepaald, zo lezen we op rechtennieuws.nl. Het lokale terrassenbeleid van de gemeente Amster...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: