Zelf bier tappen bij kroegen en festivals

14 juli 2016 | Thijs Jacobs

Niet meer dringen aan de bar, maar zelf je biertjes tappen en meteen contactloos afrekenen: dat is het simpele idee van de Simple Tap. Het idee is afkomstig van Remco Snoeren en Ivy Kithom, allebei studenten aan Avans Hogeschool. Het idee en het ontwerp is er, nu stomen de twee studenten op naar het eerste prototype.

 

 
   

‘Het idee is echt heel eenvoudig.’, licht Remco Snoeren toe, ‘Je toetst in hoeveel biertjes je wilt, je rekent contactloos af met je pinpas en tapt vervolgens je biertjes. Wij kunnen het apparaat van tevoren precies instellen op de grootte en de vorm van de glazen, dus ook zonder tapervaring tap je een perfect biertje.’ Het tapsysteem draait zelfstandig waardoor een horecaondernemer makkelijk meerdere tappunten in een zaak kan hebben. Snoeren: ‘De tap is met name voor festivals een uitkomst. En je zou de tap bijvoorbeeld in een rookruimte kunnen installeren. Of huren op extra drukke dagen.’

Het idee voor de Simple Tap ontstond toen de beide studenten een fictieve onderneming moesten starten voor hun studie. ‘Ik kwam met het idee om een automatische biertap in de markt te zetten’, zegt Remco. ‘Ik stond in de rokersruimte en ontdekte dat er geen bier geschonken werd omdat het personeel er niet mocht komen. Combineer dat met de onderzochte trends dat er meer gepind wordt in de horeca en dat de beleving belangrijker wordt onder de consumenten, en je komt op het idee van zelf tappen.’

Prototype
De studenten zijn met hun concept naar een fabrikant van biertappen gegaan. ‘Die gaat ze voor ons produceren. De prijs per tap komt ongeveer op 15.000 euro. Dat is een hele investering dus we zijn nog op zoek naar medefinanciers.’ Ondertussen timmeren de studenten hard aan de weg: ‘Onze docentbegeleider was erg enthousiast over het idee. Hij heeft ons in contact gebracht met Starterslift, een bureau dat beginnende innovatieve ondernemers op weg helpt. Die zijn ook zeer enthousiast’, zegt Ivy Kithom. ‘Om te voorkomen dat iemand anders met ons idee aan de haal gaat hebben we het vastgelegd bij i-Depot. Dan kunnen we bewijzen dat het ons idee is.’

http://vicinity.picsrv.net/514/ed226f730455778b81b4907be9341046/2670/simple tap2.jpg

Hoewel er nog geen prototype is, kunnen de studenten wel al laten zien hoe de tap moet gaan werken. In een kort animatiefilmpje doen ze hun idee uit de doeken. 

Remco Snoeren en Ivy Kithom willen het liefst van Simple Tap de rode draad maken van hun opleiding. ‘We willen stage en afstuderen combineren met onze onderneming. Dat kan bij Avans’, zegt Remco. Terwijl andere studenten in juli genieten van hun vakantie, gaan de 2 studenten Small Business en Retail Management door met werken. ‘Contacten leggen bij bierfabrikanten, proberen de Simple Tap in cafés en op festivals te krijgen.’ Ook moeten de studenten het verdienmodel nog verder uitwerken. ‘Gaan we de tap verhuren of leasen? Houden we het exclusief voor een groot biermerk of juist niet? Het zijn allemaal zaken die we moeten onderzoeken’, zegt Ivy.

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Rotterdam
Stadshaven Brouwerij Rotterdam opent eind 2020

Stedelijke herontwikkeling in Merwe-Vierhavens (M4H Rotterdam) maakt de komst van Stadshaven Brouwerij Rotterdam met restaurant mogelijk. De brouwerij wordt gerealiseerd in een voormalige havenloods aan de Merwehaven. De horeca op locatie wordt geëxploiteerd door de Bierfabriek. Gemeente Rot...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Bier
Horecaconcern IQ Creative stapt over op Bud

IQ Creative, een van de belangrijkste spelers in de Amsterdamse horeca, maakt vandaag bekend te kiezen voor Bierbrouwerij AB InBev. Het bedrijf van Bert van der Leden en ’s werelds grootste brouwer zijn al sinds de introductie van Bud in Nederland in gesprek. De samenwerking wordt vandaag door...

Ondernemen
Mis geen extra omzet: download de HorecaMarketingKalender

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2020 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam...

Interview
Maggie Blue: All-day (and night) concept in Alphen aan den Rijn [video]

Van lunch tot dj’s en livemuziek op de vrijdag- en zaterdagavonden: Maggie Blue in Alphen aan den Rijn heeft het allemaal. Sinds 24 juli 2017 zijn de deuren van Maggie Blue geopend. Sindsdien hebben ze erg veel gedaan om uniek te zijn, maar ook aanspreekbaar en inspirerend voor gasten. Mike, (...

Awards Cocktails
Super Lyan beste hotelbar van Amsterdam

Super Lyan is uitgekozen tot beste hotelbar van Amsterdam. De prijs werd zaterdag voor de zevende keer uitgereikt door de Belvedere Best Hotel Bar Awards tijdens de jaarlijkse Hotelnacht. De prijs werd in ontvangst genomen door Bar Manager Dan Garnell, Director of F&B Jos van Hunen en hoteldirec...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: