Yukio Motohashi is de beste praktijkopleider van Nederland

22 november 2018 | David Bakker

Tijdens het Ambassadeursgala mbo op 19 november jl. hebben minister van PCW Ingrid van Engelshoven en voorzitter van MKB-Nederland Jacco Vonhof de beste praktijkopleider van Nederland 2018 bekend gemaakt. Leermeester Yukio Motohashi van Café Brasserie Dudok in Rotterdam nam deze prijs afgelopen dinsdag met trots in ontvangst. Landelijk zijn er naar schatting ruim 300.000 praktijkopleiders, dus voor Yukio is dit een hele eer.

Het Ambassadeursgala is de feestelijke finale van de dag van het mbo. Tijdens het gala worden er uit verschillende categorieën prijzen uitgereikt: Beste Leerbedrijf, Beste Praktijkbegeleider, Landelijke Ambassadeur mbo, Berg Award en het Impact Award. Sinds 2009 wordt de prijs van de beste praktijkopleider uitgereikt en voor het eerst is deze prijs uitgereikt aan een praktijkopleider uit de horecatak. Café Brasserie Dudok in Rotterdam is een erkend leerbedrijf in de sector Voedsel, groen en gastvrijheid. Yukio Motohashi leidt sinds 2007 mbo-studenten en medewerkers op bij Dudok in Rotterdam.

Voor een mbo-leerling is het van belang dat zowel de praktijkopleider én het leerbedrijf kwalitatief goed zijn om uit te groeien tot vakmens. Daarbij helpt Yukio hen in alle hoeken waar nodig. Zo weet Yukio hen alle aandacht te geven en kijkt hij samen naar de talenten van zijn leerlingen. Hij luistert naar wat zij willen leren en maakt hierover afspraken. Deze manier van leidinggeven is één van de redenen dat Yukio is verkozen tot de beste praktijkopleider van Nederland. Het doel van Yukio is om deze ambitieuze studenten zodanig op te leiden dat zij goed horecapersoneel vormen die het werk wat zij verrichten echt waarderen.

 “Wat zijn je talenten, wat wil je leren, wat spreken we af? Aandacht kost tijd. Nou, dat moet dan maar! Ik ben enorm blij met deze prijs. Ik hoop dat deze prijs ook andere horecazaken in Nederland inspireert te blijven investeren in hun medewerkers. Want goed horecapersoneel is lastig te vinden. En juist wij – de opleider, begeleider, manager – kunnen laten zien hoe leuk het is om in de horeca te werken.” Aldus Yukio.


Ambassadeursgala mbo


Een goede praktijkopleiding valt of staat met de kwaliteit van het leerbedrijf en de praktijkopleider. Met de jaarlijkse verkiezingen voor beste leerbedrijf en beste praktijkopleider benadrukken en waarderen het ministerie van OCW en de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) de belangrijke rol die de meer dan 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders spelen in het opleiden van mbo-studenten. SBB is, namens het ministerie van OCW, onder andere verantwoordelijk voor het erkennen en adviseren van leerbedrijven waar studenten terechtkunnen voor een stage of leerbaan. De verkiezing tot beste praktijkopleider werd dit jaar voor de 9e keer georganiseerd.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sanitair Advertorial
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand...

Achtergronden
Man valt eigenaar café aan vanwege sluitingstijd

Nadat de eigenaar van een café op de Grote Markt in Bergen op Zoom besloot dat hij de deur ging sluiten, kwamen er nog een aantal personen het café binnen. Zij waren het hier niet mee eens en een 46-jarige man uit Tholen besluit daarom de eigenaar aan te vallen. De man is later aangeho...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Columns Blog
De kroon op je werk

Soms duizelt het mij van de ranglijsten in onze branche. Zo heb je de beste van de beste volgens de Lekker, GaultMillau of Michelingids. De verkiezing van de leukste, smakelijkste of meest duurzame. Dan draait het weer om het fraaiste design, beste concept of zit je in een competitie om de hoogste o...

Awards
SVH presenteert de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca  

Op vrijdag 8 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend gemaakt. Voor deze jaarlijkse wedstrijd werden dit jaar 150 leerbedrijven genomineerd. Tot maandag 4 november zijn deelnemende leerbedrijven met elkaar de strijd aangegaan om de eerste mijlpaal van de wedstrij...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: