Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

1 juni 2020 | Redactie

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de kat uit de boom kijken. Hoe het ook zij, iedereen is toch weer blij dat de horeca open is.

 

Eindhoven, Stratumseind. Nog een uurtje en dan mogen ze in Eindhoven open.

 

Eindhoven, Café Trace. Ook in Eindhoven verwelkomen ze de gasten.

 

Eindhoven, Stratumseind. In hét uitgaanscentrum van Eindhoven zit de loop er al volop in.

 

Eindhoven, Stratumseind. Als iedereen zich aan de nieuwe normaal verkeersregels houdt komt het allemaal goed.

 

Eindhoven. Hieronder nog enkele sfeerimpressies uit Eindhoven voor 12.00 en na 12.00 uur.

 

Ermelo, Grand café & restaurant De Boterlap. Met dank aan het mooie weer geen gebrek aan klandizie.

 

De Steeg, Landgoed Rhederoord. Op het landgoed nabij Rheden worden de oester geserveerd vanuit een speciale golfcar.

 

Leiden, Restaurant Hudson. Leiden is naar het zich laat aanzien niet meer in last.

 

Leiden, De Waag. Vroeger werd in de Waag alles gewogen om accijzen te heffen. Met een goed gevuld terras worden er wederom accijnzen geheven. We drinken een glas, we doen een plas, en alles...

Leiden

 

Ouderkerk aan de Amstel, De oude Smidse. Al vijf decennia een is het goed toeven bij de dorpskern. Water en terrassen zijn een goede combinatie.

 

Ouderkerk aan de Amstel, Brasserie Paardenburg. De Brasserie zag het licht in 1694. Laten we hopen dat ze deze storm ook doorstaat.

 

Uithoorn, Sjiek aan de Amstel. Bij Sjiek werken ze met shifts. Voor de lunch 1,5 uur en diner 2 uur.

 

Veenendaal, Bij patisserie Puur Tamminga is ijs de hardloper, maar later op de dag vulde het terras zich met gasten met een voorliefde voor taartjes en gebak.

 

Nijmegen, De Waagh. Volgens de bewoners van Nijmegen het mooiste gebouw van de stad. Het is nu nog vroeg in de middag maar het wordt snel drukker.

 

Nijmegen, Café De Opera. Het is al iets later op de middag en dankzij het prachtige weer weten de Nijmegenaren de terrassen te vinden.

 

Nijmegen, De Blonde Pater. Pinchos is een typisch Spaans gerecht en het wordt hier geserveerd. Het weer zit in ieder geval mee. Spaanse temperaturen!

 

Utrecht. De Neude. Het is later op de middag en de terrassen zijn goed gevuld. De bediening maakt kilometers.

 

Enschede, De Beiaard. De Beiaard schenkt 120+ bieren en heeft 200 whiskey's op de fles. Ze zijn er klaar voor. Onderstaand een korte indruk van de dag.

 

Grand Café Hofplein. Goed geregeld hier, het is prachtig geworden.

 

Restaurant Parck, Haarlem. Aan ruimte geen gebrek hier in Haarlem. En genoeg schaduw ook, dankzij de parasol en de prachtige bomenrij.

 

Maastricht, Wijnbar Mucca. Esther Wishaupt en Raisy Frijns openen de flessen weer in hun "nummer 1 wijnbar van Maastricht".

Hotel Hof van Gelre, Lochem. Hier wordt niets aan het toeval overgelaten, zoals je op onderstaande foto's ziet. De hotelgasten krijgen bovendien een uitgebreide e-mail met instructies voor het verblijf en de omgangsvormen bij het ontbijt. Het loopt allemaal super en veiligheid wordt op deze manier (voor zover mogelijk) gegarandeerd. 

 

Lees ook Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!! Met een beeldreportage over de Utrechtse horeca

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Café
Nedstede koopt vastgoed en exploitatie café De Vergulde Gaper in de Jordaan

Nedstede heeft het vastgoed en de exploitatie van café De Vergulde Gaper gekocht. Het beroemde café ligt middenin de Jordaan, aan de Prinsenstraat 30, op de hoek van de Prinsengracht. De Vergulde Gaper is geliefd onder zowel Amsterdamse locals als toeristen, niet alleen vanwege zijn...

Tech Coronacrisis
Horecaplatform Nocto biedt oplossing voor de anderhalvemetersamenleving

De horeca behoort tot één van de industrieën die zwaar getroffen is door COVID-19. Na 81 dagen gesloten te zijn geweest, mocht de horeca 1 juni weer open. Verschillende regels moeten dan wel worden nageleefd. Terwijl ongeduldig wordt gewacht op versoepelingen, komt Rotterdamse sta...

KHN Coronacrisis
Clubs & Nightlife bedrijven pleiten voor heropening per 1 augustus

De versoepelingen die vanaf vandaag ingaan, bieden voor veel sectoren weer enige ruimte om te ondernemen, maar voor de Clubs & Nightlife bedrijven is er nog steeds geen perspectief; zij moeten tot tenminste 1 september de deuren gesloten houden. Dit is niet langer uit te leggen. In Den Haag word...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Bezorgen van drankpakketten door horeca mag niet meer

Vanaf woensdag 1 juli mogen horecaondernemers in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid geen drankpakketten, met daarin licht alcoholische dranken, meer bezorgen, zo lezen we op de website van De Gelderlander. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis werd er voor de horeca een uitzondering gemaakt, m...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Economie Coronacrisis
Horeca positief over omzetverwachting, vooral logiesverstrekkers positief gestemd

In juni waren er voor de tweede maand op rij minder ondernemers in de op consumenten gerichte branches pessimistisch over de verwachte omzet, personeelssterkte en het economisch klimaat dan een maand eerder. Na het afkondigen van ingrijpende maatregelen tegen het coronavirus, werd in april per saldo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: