Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

1 juni 2020 | Redactie

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de kat uit de boom kijken. Hoe het ook zij, iedereen is toch weer blij dat de horeca open is.

 

Eindhoven, Stratumseind. Nog een uurtje en dan mogen ze in Eindhoven open.

 

Eindhoven, Café Trace. Ook in Eindhoven verwelkomen ze de gasten.

 

Eindhoven, Stratumseind. In hét uitgaanscentrum van Eindhoven zit de loop er al volop in.

 

Eindhoven, Stratumseind. Als iedereen zich aan de nieuwe normaal verkeersregels houdt komt het allemaal goed.

 

Eindhoven. Hieronder nog enkele sfeerimpressies uit Eindhoven voor 12.00 en na 12.00 uur.

 

Ermelo, Grand café & restaurant De Boterlap. Met dank aan het mooie weer geen gebrek aan klandizie.

 

De Steeg, Landgoed Rhederoord. Op het landgoed nabij Rheden worden de oester geserveerd vanuit een speciale golfcar.

 

Leiden, Restaurant Hudson. Leiden is naar het zich laat aanzien niet meer in last.

 

Leiden, De Waag. Vroeger werd in de Waag alles gewogen om accijzen te heffen. Met een goed gevuld terras worden er wederom accijnzen geheven. We drinken een glas, we doen een plas, en alles...

Leiden

 

Ouderkerk aan de Amstel, De oude Smidse. Al vijf decennia een is het goed toeven bij de dorpskern. Water en terrassen zijn een goede combinatie.

 

Ouderkerk aan de Amstel, Brasserie Paardenburg. De Brasserie zag het licht in 1694. Laten we hopen dat ze deze storm ook doorstaat.

 

Uithoorn, Sjiek aan de Amstel. Bij Sjiek werken ze met shifts. Voor de lunch 1,5 uur en diner 2 uur.

 

Veenendaal, Bij patisserie Puur Tamminga is ijs de hardloper, maar later op de dag vulde het terras zich met gasten met een voorliefde voor taartjes en gebak.

 

Nijmegen, De Waagh. Volgens de bewoners van Nijmegen het mooiste gebouw van de stad. Het is nu nog vroeg in de middag maar het wordt snel drukker.

 

Nijmegen, Café De Opera. Het is al iets later op de middag en dankzij het prachtige weer weten de Nijmegenaren de terrassen te vinden.

 

Nijmegen, De Blonde Pater. Pinchos is een typisch Spaans gerecht en het wordt hier geserveerd. Het weer zit in ieder geval mee. Spaanse temperaturen!

 

Utrecht. De Neude. Het is later op de middag en de terrassen zijn goed gevuld. De bediening maakt kilometers.

 

Enschede, De Beiaard. De Beiaard schenkt 120+ bieren en heeft 200 whiskey's op de fles. Ze zijn er klaar voor. Onderstaand een korte indruk van de dag.

 

Grand Café Hofplein. Goed geregeld hier, het is prachtig geworden.

 

Restaurant Parck, Haarlem. Aan ruimte geen gebrek hier in Haarlem. En genoeg schaduw ook, dankzij de parasol en de prachtige bomenrij.

 

Maastricht, Wijnbar Mucca. Esther Wishaupt en Raisy Frijns openen de flessen weer in hun "nummer 1 wijnbar van Maastricht".

Hotel Hof van Gelre, Lochem. Hier wordt niets aan het toeval overgelaten, zoals je op onderstaande foto's ziet. De hotelgasten krijgen bovendien een uitgebreide e-mail met instructies voor het verblijf en de omgangsvormen bij het ontbijt. Het loopt allemaal super en veiligheid wordt op deze manier (voor zover mogelijk) gegarandeerd. 

 

Lees ook Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!! Met een beeldreportage over de Utrechtse horeca

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Een blikje cola drinken op het eigen terras, direct een boete

Café-eigenaresse Tessa Hassing werd afgelopen zaterdag geconfronteerd met een ijverige boa. Nietsvermoedend trok zij op haar eigen terras van Café Tess in het centrum van Heerlen een blikje cola open, waarna ze door een opsporingsambtenaar werd aangesproken. “Het wordt een heel v ...

Interview Longread
Een nieuw grand café openen in coronatijd, waarom niet?

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Video Corona
Video: café-eigenaresse zingt gevoelig lockdownlied

Café Ons Dorp in Nuenen doet haar naam eer aan. Sharon Hems zong een nieuwe tekst op de muziek van het befaamde lied 'Ons Dorp'. De caféonderneemster dreigde het contact met haar vaste gasten te verliezen en wilde op deze weg iedereen bereiken en een hart onder de riem steken. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: