World of Coffee Amsterdam zet koffieland Colombia in de schijnwerpers

30 mei 2018 | David Bakker

Van 21 tot en met 23 juni 2018 is de jaarlijkse Europese koffievakbeurs in Rai Amsterdam, georganiseerd door Specialty Coffee Association (SCA). Hèt evenement waar de nieuwste producten en innovaties gepresenteerd worden en duizenden professionals zich laten inspireren en kunnen netwerken. Dit jaar staat het koffieland Colombia in de schijnwerper als Portrait Country.

Ieder jaar staat er een ander koffieland centraal als Portrait Country. Café de Colombia laat bezoekers het koffieland ervaren met uitgebreide kennis over de koffieregio’s, verschillende proeverijen en de mogelijkheid om de koffieproducenten zelf te ontmoeten.

Juan Valdez (afgevaardigde van Colombiaanse koffieboeren): “Om uit te leggen waarom Colombiaanse koffie bij het beste van de wereld hoort, moet je weten dat het leven van meer dan 550.000 gezinnen in het teken van koffie staat. Voor ons is het niet alleen werk, koffie is onze cultuur. Om de diversiteit van onze koffie te mogen laten zien en proeven tijdens een platform als World of Coffee in Amsterdam is een voorrecht en een eer voor mij. Ik kijk er naar uit om iedereen daar te ontmoeten!”

Naast Colombia zullen koffiesoorten uit de vele andere koffielanden te proeven zijn in de Cupping Rooms en in Roaster Village, waar meer dan 50 gespecialiseerde koffiebranderijen te vinden zijn uit heel Europa.

Internationaal karakter

Ruim 200 internationale standhouders presenteren zich op de beursvloer, een uitstekende mogelijkheid om het zakelijke netwerk uit te breiden en nieuwe relaties aan te gaan.

World of Coffee biedt bezoekers een uitgebreid programma van lezingen en presentaties. Het programma is in hoofdlijnen verdeeld in Lecture Series:

 - Sociale ontwikkeling en gelijkheid

 - Duurzaamheid en transparantie

 - Wetenschap en innovatie

 - Landbouw en koffieverwerking

 - Koffiebranden en verkopen

Jeff Koehler, geprezen auteur van Where the Wild Coffee Grows is aanwezig voor een lezing en signeersessie op vrijdag 22 juni tussen 12.00 en 15.00 uur.

Een nieuw onderdeel van de vakbeurs is Automatic Excellence, waar verschillende producenten van volautomatische koffiemachines laten zien en proeven hoe ze met de nieuwste technieken het uiterste uit koffie kunnen halen in smaak en kwaliteit.

Hoogtepunt

Een jaarlijks hoogtepunt is de Best New Product Competition, de uitreiking vindt plaats op de eerste beursdag. De beste producten zijn de hele beursperiode te zien in de speciaal ingerichte displays en zijn verdeeld in de volgende categorieën:

 - Professionele koffie- of thee-zetapparatuur, van espressomachines tot koffiebranders en molens voor professioneel gebruik.

 - Consumenten koffie- of thee-zetapparatuur, van espressomachines tot koffiebranders en molens voor thuisgebruik.

 - Koffie accessoires, van servies tot barista-tools.

 - Specialty dranken, direct drinkbare dranken.

 - Specialty smaaktoevoegers, bijvoorbeeld siropen en creamers.

 - Verpakking, bijvoorbeeld koffie- en theeverpakkingen.

 - Food, etenswaren die niet vloeibaar zijn.

 - Open categorie, producten of diensten die niet in andere categorieën passen en wel bij de huidige trends passen.

 - Technologie, bijvoorbeeld mobiele applicaties.

 

World of Coffee 2018 is tevens de locatie van het World Barista Championship. De nationaal kampioenen van ruim 40 landen komen naar Amsterdam om te strijden voor een felbegeerde plek in de finale. De World Barista Champion wordt zaterdagmiddag 23 juni bekendgemaakt op het Competition Stage.

Entreekaarten zijn online verkrijgbaar vanaf €25 voor SCA leden en €30 voor niet-leden. Aan de deur zijn kaarten €40. Kaarten geven toegang tot de beurs en het World Barista Championship.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Bier
Bierfans halen abdijbier persoonlijk op

Zondag 1 december 2019 was de introductie en ophaaldag van de éérste Vatgerijpte Speciale Editie. Dit vatgerijpte nieuwe bier werd natuurlijk op de Abdij van Berne geïntroduceerd. Eeuwen geleden rijpte het bier van de abdij ook altijd op eikenhouten vaten. Het werd door de bierbe...

Awards Bier
Scheldebrouwerij pakt weer goud

Bij de prestigieuze Brussels Beer Challenge heeft de blonde Strandgaper van Scheldebrouwerij voor de tweede keer dit jaar hoge ogen gegooid. Na in augustus al als ‘Belgian Country Winner’ uit de bus te komen bij de World Beer Awards in Londen staat hun ‘Golden Ale’ voor de tw...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Opening Den Haag
Nieuwe hotspot op het Kurhausplein officieel geopend 

Restaurant Blaze & Co is dit weekend feestelijk geopend. Ruim 100 genodigden genoten van signature Blaze Bites en luisterden naar het eerste optreden van Blaze of Glory - de huisband onder leiding van Emanuel Assies. Het interieur is kleurrijk en geïnspireerd op tatoeages. Dit komt terug...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: