Winnaars 'Mijn culinaire droom in Overschie' bekend

29 september 2009 |
Winnaars 'Mijn culinaire droom in Overschie' bekend<

In Museum Oud Overschie zijn gisteravond de winnaars van de horecawedstrijd 'Mijn culinaire droom in Overschie' bekend geworden. Miranda Steenhouwer en Mischa Oudwater wonnen met Asian BBQ de categorie 'hoogwaardig restaurant', Renee en Annabel van der Horst wonnen met Queen of the Road de categorie 'lunchroom' en Naomy Groenhart won met Kinderkookkafé de vrije categorie. De sterrenjury was zeer te spreken over de kwaliteit en de uitvoerbaarheid van de inzendingen.

De finale
Om de gewenste impuls aan haar horeca-aanbod te geven, had de deelgemeente Overschie de horecawedstrijd 'Mijn culinaire droom in Overschie' uitgeschreven. De wedstrijd kwam gisteravond tot een spannende finale. Zeven deelnemers waren geselecteerd om hun inzending te presenteren, variërend van kinderkookkafé tot grootstedelijke biologische bar, en van lunchroom tot Asian BBQ concept. De kandidaten kregen vijf minuten de tijd hun concept te presenteren aan de vakjury. Hierna werden zij kritisch ondervraagd, onder meer door jurylid Cees Wiltschut, oprichter van sterrenrestaurant de Zwethheul. Zowel de presentatie van de concepten als de antwoorden op vragen over planning, uitvoering, praktische en economische haalbaarheid, werden meegenomen in de beoordeling. Omdat de kwaliteit van de concepten elkaar niet veel ontliep, duurde het juryberaad iets langer dan gepland.

Culinaire dromen in Overschie
Overschie kan uitkijken naar drie zeer uiteenlopende horecaformules. De Asian BBQ is een concept waarbij iedere tafel zijn eigen tafelbarbecue heeft en de bezoekers dus zelf aan de slag gaan met hun eten. De lunchroom, Queen of the Road, gaat zich vooral richten op lokale ouderen en wenst tevens te fungeren als leer/werkbedrijf. Het Kinderkookkafé werkt overdag als een workshop, waarbij kinderen het diner voorbereiden dat 's avonds aan de ouders wordt aangeboden.

Van alle gepresenteerde horecaformules vond de jury dat de winnaars opvielen vanwege de heldere concepten. Dit maakte hen voor de jury de terechte winnaars van de prijsvraag. Direct na het bekendmaking vonden alle kandidaten en sponsoren elkaar tijdens de afsluitende borrel. Wellicht kan Overschie dus ook de runners-up als nieuwe horeca verwelkomen.

Zicht op nieuwe horeca in Overschie
'Mijn culinaire droom in Overschie', een live communicatieconcept ontwikkeld door aRTi Producties, is een groot succes gebleken. De deelgemeente heeft nu niet alleen zicht op de vestiging van verschillende nieuwe horecaformules, maar bovendien heeft de prijsvraag de belangstelling van horecaondernemers aangewakkerd. Buiten 'Mijn culinaire droom in Overschie' om heeft een aantal ondernemers zich rechtstreeks bij de gemeente gemeld. Daarnaast heeft de deelgemeente haar horecawensen op een onconventionele manier bekendheid weten te geven. Een manier die aansluit bij het imago van Overschie als ‘bruisende voorstad’ van Rotterdam.

Professionele ondersteuning voor winnende inzendingen
Deelgemeente Overschie hecht veel belang aan professionele beoordeling en begeleiding van de kandidaten. Er is dan ook extra aandacht besteed aan het samenstellen van een vakbekwame en diverse jury, waarin onder andere David Harreman, Manager Tax Management & Accounting Services van PricewaterhouseCoopers en Cees Wiltschut zitting hadden. Daarnaast is het prijzenpakket, dat werd aangeboden door PricewaterhouseCoopers, Engel & Colfield, de Rabobank, Stichting Vakbekwaamheid Horeca en het OBR, gericht op het helpen om de culinaire dromen winnaars te kunnen realiseren. Het concept en de organisatie was in handen van het Rotterdamse bureau voor Live Communicatie aRTi Producties.

De RestaurantKrant; Lunchroom; De CaféKrant, Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN Coronacrisis
KHN wil de Nederlandse Staat dagvaarden vanwege coronaregelgeving

KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk versoepelingen van de coronamaatregelen door te voeren voor de Nederlandse horeca, zo lezen we op de website van de werkgeversorganisatie. In het bijzonder als het gaat om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafe...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Economie Coronacrisis
Overheid presenteert randvoorwaarden overwinteren strandpaviljoens

Veel strandpaviljoens langs de Nederlandse kust zijn hard geraakt door het coronavirus. Terwijl de meeste strandpaviljoens begin maart net klaar waren met de opbouw voor het nieuwe seizoen, moesten ze vanaf 15 maart voor ruim tweeëneenhalve maand noodgedwongen hun deuren sluiten. Om de gemiste ...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Starten in de horeca
Column: wat is jouw toekomstperspectief?

Is het in jouw horecabedrijf weer 'business as usual'? Vermoedelijk niet. Ook al ziet de zomer er voor velen niet slecht uit, één derde van de horecaondernemers denkt het niet te redden dit jaar. Het is een tijd waar het neerkomt op uitzonderlijk ondernemerschap, een hele lange...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: