Wijntrainingen bij de Horeca Academie

15 februari 2018 | David Bakker

Vanaf maart 2018 kan je op de Horeca Academie een wijntraining volgen. De Horeca Academie slaat hiervoor de handen in één met de WTOL Academy (Wijntraining Online). Het aanbod bestaat uit een basistraining en een training voor gevorderden. De vraag naar een goede wijntraining is altijd een veelvoorkomende geweest bij de Horeca Academie. De wijnexpertise voor deze trainingen komt van de WTOL Academy. Tevens ontwikkelt en organiseert WTOL Academy de trainingen op de locatie van de Horeca Academie. SVH neemt het examen af.

Zintuigen

Bij een wijntraining hoort ruiken, proeven, en ervaren. De WTOL Academy heeft voor de
basistraining een online module ontwikkeld en een actieve praktijkdag waarbij wijnen proeven voorop staat. De (SVH Wijn 2) basistraining is één intensieve lesdag met aansluitend het officiële SVH examen. Je proeft tijdens deze trainingsdag circa 15 wijnen. Bij de gevorderden (SVH Wijn 3) is de training uitgebreid tot 8 avonden en circa 70 wijnen in totaal. Beide partijen zijn enthousiast over deze samenwerking. De leermethode van de WTOL Academy (Wijntraining Online) is zo ingericht dat online theorie en offline praktijk elkaar in een goede mix versterken. Deze combinatie past goed bij de leermethode van de Horeca Academie. De wijntrainingen zijn ontwikkeld voor horeca starters en professionals. De basistraining is dé manier om zelfverzekerder een wijn te adviseren aan tafel en een wijnarrangement te promoten. Bij de gevorderden cursus verbreed je je kennis door je te verdiepen in de verschillende wijnen uit de belangrijkste wijngebieden.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Cocktails
Wordt Tess Posthumus beste bartender ter wereld?

Voor het derde achtereenvolgende jaar maakt Tess Posthumus kans op de titel ‘International Bartender of the Year’. Daarnaast is de bar Flying Dutchmen Cocktails, die ze begin dit jaar samen met Timo Janse opende genomineerd in de categorie 'Best New International Cocktail Bar'. V...

Achtergronden Tech
Kok op vakantie dankzij keukenmanagementsysteem

De kok kan eindelijk weer eens op vakantie. Niet omdat hij de keuken sluit, maar vanwege de vlekkeloze keukenoperatie, mogelijk gemaakt door een systeem dat het keukenmanagement stroomlijnt. De meeste chefs die ermee werken willen niet anders meer, merkt Arjan Mul op. Arjan is dealer van unTill K...

Advertorial
Fonte Frappés: veganistisch, minder zoet en razend populair

Als horeca ondernemer ben je steeds op zoek naar een hogere omzet en rendementmakers. Frappé is zo’n rendementmaker. Profiteer van de bekendheid en populariteit die de Frappuccino van Starbucks door de jaren heen heeft opgebouwd. De Frappuccino is een espresso, ijsklontjes, melk, suiker...

Achtergronden Wijn
Vrouwen genieten meer van wijn dan mannen

Vrouwen genieten meer van wijn dan mannen, zo blijkt uit onderzoek van wetenschappers van de Polytechnische Universiteit van Madrid. Zij kwamen tot deze conclusie nadat 280 vrijwilligers een blinde smaaktest hadden gedaan. Hierbij moesten zes wijnen geproefd worden, zo lezen we op hln.be. Gelukza...

Columns Achtergronden
Column: maak van het WK gewoon een ander feestje

Het WK Voetbal is binnen de horeca taditioneel het domein van de cafés. Jammer dat onze mannen er dit keer niet bij zijn, maar dat is natuurlijk geen reden om het feest aan ons voorbij te laten gaan. En met al die mensen met buitenlandse roots in Nederland zijn er genoeg mogelijkheden om toch...

Koffie & thee Internationaal
Mondiale koffiesector gebouwd op drijfzand

Terwijl grote fusies en overnames de toon zetten in de koffie-industrie en investeerders miljarden euro’s steken in het eindproduct, verkeert de koffieproductie in zwaar weer. Dit raakt de waarde en economische perspectieven in de hele keten, van koffieboer tot consument. Als het inkomen van b...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: