Wijntrainingen bij de Horeca Academie

15 februari 2018 | David Bakker

Vanaf maart 2018 kan je op de Horeca Academie een wijntraining volgen. De Horeca Academie slaat hiervoor de handen in één met de WTOL Academy (Wijntraining Online). Het aanbod bestaat uit een basistraining en een training voor gevorderden. De vraag naar een goede wijntraining is altijd een veelvoorkomende geweest bij de Horeca Academie. De wijnexpertise voor deze trainingen komt van de WTOL Academy. Tevens ontwikkelt en organiseert WTOL Academy de trainingen op de locatie van de Horeca Academie. SVH neemt het examen af.

Zintuigen

Bij een wijntraining hoort ruiken, proeven, en ervaren. De WTOL Academy heeft voor de
basistraining een online module ontwikkeld en een actieve praktijkdag waarbij wijnen proeven voorop staat. De (SVH Wijn 2) basistraining is één intensieve lesdag met aansluitend het officiële SVH examen. Je proeft tijdens deze trainingsdag circa 15 wijnen. Bij de gevorderden (SVH Wijn 3) is de training uitgebreid tot 8 avonden en circa 70 wijnen in totaal. Beide partijen zijn enthousiast over deze samenwerking. De leermethode van de WTOL Academy (Wijntraining Online) is zo ingericht dat online theorie en offline praktijk elkaar in een goede mix versterken. Deze combinatie past goed bij de leermethode van de Horeca Academie. De wijntrainingen zijn ontwikkeld voor horeca starters en professionals. De basistraining is dé manier om zelfverzekerder een wijn te adviseren aan tafel en een wijnarrangement te promoten. Bij de gevorderden cursus verbreed je je kennis door je te verdiepen in de verschillende wijnen uit de belangrijkste wijngebieden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Amsterdam Opening
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Bier Brouwerijen
Vier brouwerijen sluiten zich aan bij Nederlandse Brouwers

Brouwerij Two Chefs Brewing, Kompaan Dutch Craft Beer Company, Brouwerij Noordt en Brouwerij Duvel Moortgat Nederland zijn per februari 2020 lid bij Nederlandse Brouwers. Hiermee telt de vereniging Nederlandse Brouwers voortaan veertien leden, die samen ruim 95 procent van de bierproductie in Nederl...

PUZO bar opent haar deuren in Amsterdam

PUZO maakt uitsluitend gebruik van duurzame producten van hoogstaande kwaliteit. Geen junkfood, maar fusion recepten bereid met natuurlijke ingrediënten. Zo puur mogelijk, zonder onnodige extra’s. Goed voor jou en de wereld om je heen. PUZO’s zijn driehoekige rijstpakketjes met daa...

Columns Bier
Column Richard Moerkerk: Vader Jacob ...

Het mooie aan bier is dat het verweven zit in veel van ons dagelijks leven. Bijvoorbeeld in (straat)namen, kinderliedjes of uitdrukkingen in de Nederlandse taal. Metten zijn ochtendgebeden van monniken. Het woord stamt af van het Latijnse matutinus, dat ‘ochtend’ betekend. De metten z...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: