Wijn bij Stijn uit Den Bosch bekroond tot Wine Bar of the Year 2017

10 november 2017 | Roy Spijker

Na meer dan 10.000 publieksstemmen en 15 onaangekondigde jurybezoeken werd vanmiddag de ‘Wine Bar of the Year 2017’ bekend gemaakt. De  genomineerde wijnbars verzamelden zich in de Pays d’Oc pop-up wine bar in Odeon Amsterdam waar zij te horen kregen dat Wijn bij Stijn uit Den Bosch zich Wine Bar of the Year 2017 mag noemen! Wijn bij Stijn heeft de meeste indruk achtergelaten bij de jury.

Na vorig jaar de aanmoedigingsprijs in ontvangst te hebben genomen kan Wijn bij Stijn zich dit jaar de terechte winnaar van de Wine bar of the Year verkiezing noemen. Uit het juryrapport blijkt: ”Wijn bij Stijn is de absolute top in wijnbeleving! Zeer vakkundige service, uitgebreide rijke wijnkaart met zowel bekende grote namen als vele nieuwe ontdekkingen. Meer dan vijftig, schappelijk geprijsde, wijnen per glas variërend van smaakvolle verrassingen uit de nieuwe wereld tot aan wijnen uit het Coravin systeem als Château Latour uit 1985! Verder beschikt Wijn bij Stijn over een ervaren keuken equipe, state of art glaswerk en is de sfeer zeer gezellig. Kortom, deze wine bar is absoluut een bezoek waard en terecht ‘Wine bar of the Year 2017’."

De prijzen
Naast eeuwige roem ging Wijn bij Stijn naar huis met een prachtig prijzenpakket: Zij ontvangen een Coravin Wine System, een 3-daagse wijnreis naar de Limoux "Toques et Clochers" inclusief vlucht, hotel, dorpsfeest, veiling en galadiner door een 3 Michelinsterren chef (aangeboden door Bacchantes Wijnimport) en een jaarabonnement op WINELIFE magazine.

Categorie “Wine bar new experience 2017”
Ieder jaar tipt de jury een Nederlandse wine bar die om meerdere redenen vermeld mag worden. Een bar die opvalt vanwege beleving, innovatie, onderscheidend vermogen. Dit jaar wordt Rayleigh & Ramsay aan de Amsterdamse Overtoom getipt. De jury zegt over deze wine bar: “Experimentele, kosmopolitische wijnbar voor de wijnproever die op wereldreis wil: ruim 100 wijnen per glas, per half glas en zelfs per slok. Een absolute snoepwinkel voor iedere wijnliefhebber die uitgaan graag combineert met proeven en ontdekken.”

De vakjury
Net als vorig jaar werden de genomineerden door de vakjury onder leiding van Sharon van Lokhorst, hoofdredacteur van WINELIFE Magazine, onaangekondigd bezocht. Naast Robert Verhoeven, oprichter van www.wine-bars.nl, maakten ook Romy Kooij (Miss WineLane en journaliste voor www.favorflav.com), Robert van Dijk (Coravin), Hans van de Meeberg (Misset Horeca en www.specialbite.nl) en enkele topsommeliers deel uit van de vakjury.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Bier Rotterdam
Stadshaven Brouwerij Rotterdam opent eind 2020

Stedelijke herontwikkeling in Merwe-Vierhavens (M4H Rotterdam) maakt de komst van Stadshaven Brouwerij Rotterdam met restaurant mogelijk. De brouwerij wordt gerealiseerd in een voormalige havenloods aan de Merwehaven. De horeca op locatie wordt geëxploiteerd door de Bierfabriek. Gemeente Rot...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Bier
Horecaconcern IQ Creative stapt over op Bud

IQ Creative, een van de belangrijkste spelers in de Amsterdamse horeca, maakt vandaag bekend te kiezen voor Bierbrouwerij AB InBev. Het bedrijf van Bert van der Leden en ’s werelds grootste brouwer zijn al sinds de introductie van Bud in Nederland in gesprek. De samenwerking wordt vandaag door...

Ondernemen
Mis geen extra omzet: download de HorecaMarketingKalender

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2020 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam...

Interview
Maggie Blue: All-day (and night) concept in Alphen aan den Rijn [video]

Van lunch tot dj’s en livemuziek op de vrijdag- en zaterdagavonden: Maggie Blue in Alphen aan den Rijn heeft het allemaal. Sinds 24 juli 2017 zijn de deuren van Maggie Blue geopend. Sindsdien hebben ze erg veel gedaan om uniek te zijn, maar ook aanspreekbaar en inspirerend voor gasten. Mike, (...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: