Wijn bij Stijn uit Den Bosch bekroond tot Wine Bar of the Year 2017

10 november 2017 | Roy Spijker

Na meer dan 10.000 publieksstemmen en 15 onaangekondigde jurybezoeken werd vanmiddag de ‘Wine Bar of the Year 2017’ bekend gemaakt. De  genomineerde wijnbars verzamelden zich in de Pays d’Oc pop-up wine bar in Odeon Amsterdam waar zij te horen kregen dat Wijn bij Stijn uit Den Bosch zich Wine Bar of the Year 2017 mag noemen! Wijn bij Stijn heeft de meeste indruk achtergelaten bij de jury.

Na vorig jaar de aanmoedigingsprijs in ontvangst te hebben genomen kan Wijn bij Stijn zich dit jaar de terechte winnaar van de Wine bar of the Year verkiezing noemen. Uit het juryrapport blijkt: ”Wijn bij Stijn is de absolute top in wijnbeleving! Zeer vakkundige service, uitgebreide rijke wijnkaart met zowel bekende grote namen als vele nieuwe ontdekkingen. Meer dan vijftig, schappelijk geprijsde, wijnen per glas variërend van smaakvolle verrassingen uit de nieuwe wereld tot aan wijnen uit het Coravin systeem als Château Latour uit 1985! Verder beschikt Wijn bij Stijn over een ervaren keuken equipe, state of art glaswerk en is de sfeer zeer gezellig. Kortom, deze wine bar is absoluut een bezoek waard en terecht ‘Wine bar of the Year 2017’."

De prijzen
Naast eeuwige roem ging Wijn bij Stijn naar huis met een prachtig prijzenpakket: Zij ontvangen een Coravin Wine System, een 3-daagse wijnreis naar de Limoux "Toques et Clochers" inclusief vlucht, hotel, dorpsfeest, veiling en galadiner door een 3 Michelinsterren chef (aangeboden door Bacchantes Wijnimport) en een jaarabonnement op WINELIFE magazine.

Categorie “Wine bar new experience 2017”
Ieder jaar tipt de jury een Nederlandse wine bar die om meerdere redenen vermeld mag worden. Een bar die opvalt vanwege beleving, innovatie, onderscheidend vermogen. Dit jaar wordt Rayleigh & Ramsay aan de Amsterdamse Overtoom getipt. De jury zegt over deze wine bar: “Experimentele, kosmopolitische wijnbar voor de wijnproever die op wereldreis wil: ruim 100 wijnen per glas, per half glas en zelfs per slok. Een absolute snoepwinkel voor iedere wijnliefhebber die uitgaan graag combineert met proeven en ontdekken.”

De vakjury
Net als vorig jaar werden de genomineerden door de vakjury onder leiding van Sharon van Lokhorst, hoofdredacteur van WINELIFE Magazine, onaangekondigd bezocht. Naast Robert Verhoeven, oprichter van www.wine-bars.nl, maakten ook Romy Kooij (Miss WineLane en journaliste voor www.favorflav.com), Robert van Dijk (Coravin), Hans van de Meeberg (Misset Horeca en www.specialbite.nl) en enkele topsommeliers deel uit van de vakjury.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Columns
Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan jouw huisje?

Vol is vol, kopte de krant laatst. Het gaat over hoe vol de campings, bungalowparken en hotels wel niet zijn in eigen land. In maart was de annuleringenstroom niet bij te houden en deze zomer staat de telefoon roodgloeiend om een felbegeerd plekje onder onze eigen zon te bemachtigen. Tenminste als j...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: