Wijn bij Stijn uit Den Bosch bekroond tot Wine Bar of the Year 2017

10 november 2017 | Roy Spijker

Na meer dan 10.000 publieksstemmen en 15 onaangekondigde jurybezoeken werd vanmiddag de ‘Wine Bar of the Year 2017’ bekend gemaakt. De  genomineerde wijnbars verzamelden zich in de Pays d’Oc pop-up wine bar in Odeon Amsterdam waar zij te horen kregen dat Wijn bij Stijn uit Den Bosch zich Wine Bar of the Year 2017 mag noemen! Wijn bij Stijn heeft de meeste indruk achtergelaten bij de jury.

Na vorig jaar de aanmoedigingsprijs in ontvangst te hebben genomen kan Wijn bij Stijn zich dit jaar de terechte winnaar van de Wine bar of the Year verkiezing noemen. Uit het juryrapport blijkt: ”Wijn bij Stijn is de absolute top in wijnbeleving! Zeer vakkundige service, uitgebreide rijke wijnkaart met zowel bekende grote namen als vele nieuwe ontdekkingen. Meer dan vijftig, schappelijk geprijsde, wijnen per glas variërend van smaakvolle verrassingen uit de nieuwe wereld tot aan wijnen uit het Coravin systeem als Château Latour uit 1985! Verder beschikt Wijn bij Stijn over een ervaren keuken equipe, state of art glaswerk en is de sfeer zeer gezellig. Kortom, deze wine bar is absoluut een bezoek waard en terecht ‘Wine bar of the Year 2017’."

De prijzen
Naast eeuwige roem ging Wijn bij Stijn naar huis met een prachtig prijzenpakket: Zij ontvangen een Coravin Wine System, een 3-daagse wijnreis naar de Limoux "Toques et Clochers" inclusief vlucht, hotel, dorpsfeest, veiling en galadiner door een 3 Michelinsterren chef (aangeboden door Bacchantes Wijnimport) en een jaarabonnement op WINELIFE magazine.

Categorie “Wine bar new experience 2017”
Ieder jaar tipt de jury een Nederlandse wine bar die om meerdere redenen vermeld mag worden. Een bar die opvalt vanwege beleving, innovatie, onderscheidend vermogen. Dit jaar wordt Rayleigh & Ramsay aan de Amsterdamse Overtoom getipt. De jury zegt over deze wine bar: “Experimentele, kosmopolitische wijnbar voor de wijnproever die op wereldreis wil: ruim 100 wijnen per glas, per half glas en zelfs per slok. Een absolute snoepwinkel voor iedere wijnliefhebber die uitgaan graag combineert met proeven en ontdekken.”

De vakjury
Net als vorig jaar werden de genomineerden door de vakjury onder leiding van Sharon van Lokhorst, hoofdredacteur van WINELIFE Magazine, onaangekondigd bezocht. Naast Robert Verhoeven, oprichter van www.wine-bars.nl, maakten ook Romy Kooij (Miss WineLane en journaliste voor www.favorflav.com), Robert van Dijk (Coravin), Hans van de Meeberg (Misset Horeca en www.specialbite.nl) en enkele topsommeliers deel uit van de vakjury.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Columns
Alles heeft een einde en een worst wel twee

De avondschemering is ingevallen. De sfeer in het café is als een glas bockbier. Verwarmend en rijk, maar tegelijkertijd ook fris en monter. Er ligt niets zwaar op de maag. Hoewel dat makkelijk ook anders zou kunnen, maar dat past niet bij ons team. We zijn types van handen uit de mouwen, bli ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: