Weesper opent het terrasseizoen met gerechten van de houtskoolgrill

19 april 2017 | Thijs Jacobs

In een charmant hoekpand aan de Weesperzijde met een groot zonnig terras tegenover de Amstel, opent Weesper, bar & spijs, het terrasseizoen in Amsterdam. Weesper is een allrounder die uitblinkt in product en flexibiliteit, met cachet en zonder pretentieus te willen zijn. Het barrestaurant serveert toegankelijke, hoogkwalitatieve gerechten van de houtskoolgrill en mooie drankjes vergezeld met smakelijke borrelhappen. De voormalig wijnkelder is ingericht als multifunctioneel proeflokaal die inzetbaar is voor private diners, feesten, events en presentaties.

Weesper

Weesper aan de Weesperzijde in Amsterdam is vorig jaar geopend en is het initiatief van de drie horecaondernemers Reinout Ezinga, Sikko de Jong en Jelle Nijhuis samen met chefkok Bram de Vente. Na het finetunen van het interieur en de menukaart en met de opening van het terrasseizoen is het tijd om de deuren wagenwijd open te gooien.

Franse brasserie in combinatie met Zuid-Amerikaanse warmte
De ondernemers lieten zich voor het interieur inspireren door de Franse en de New Yorkse brasserie gecombineerd met Zuid-Amerikaanse warmte. Het leverde een eclectische mix op van klassieke elementen met een eigentijdse touch in een welkome sfeer. De voormalig wijnkelder is getransformeerd tot een sfeervol proeflokaal die doet denken aan een moderne jachthut.

Klassiekers met een twist
Weesper serveert ontbijt, zoet, lunch, diner en borrelhappen. Op de menukaart staan klassiekers met een twist. Denk aan het lunchgerecht Eggs Norwegian met een Engelse muffin, gepocheerde eieren, gerookte zalm en Hollandaisesaus en de tosti met geroosterd buikspek, kaas, ui en een hoisinsaus. Voor de dinerkaart was het traditionele steakhouse een inspiratiebron. Signatuur dishes zijn de Côte du Boeuf en de burger van Angus Beef bereid op de houtskoolgrill. Voor de visliefhebbers serveert Weesper een hele zeebaars van de grill met bietjes en een friszure chimichurri saus. Mooie wijnen en een ruime selectie speciaalbieren van lokale microbrouwerijen complementeren de gerechten. Alles even smaakvol en te bestellen voor hele toegankelijke prijzen, zowel in de zaak als buiten op het terras.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Bier
Swinkels Family Brewers komt versneld met Swinckels’ 0.0%

Swinkels Family Brewers komt versneld met Swinckels’ 0.0%, een nieuw alcoholvrij bier, en brengt deze exclusief naar de horeca. Swinckels’ Superior 0.0% Beer is een uitgesproken, fris en verfijnd alcoholvrij bier. De brouwer voegt hiermee nog een alcoholvrij bier toe aan haar uitgebreide...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: