Voormalig Tivoli-complex in Utrecht wordt Union House; restaurant, wijnbar & podium

Auteur: redactie
Opening 2 april 2024
Voormalig Tivoli-complex in Utrecht wordt Union House; restaurant, wijnbar & podium

Union House opent april 2025 haar deuren in het voormalig Tivoli-complex aan de Oudegracht in Utrecht. Een bruisende ontmoetingsplek waar gasten samenkomen. Waar heerlijk eten, ontmoeten en cultuur naadloos in elkaar overgaan. Een restaurant met binnentuin, een wijnbar met uitzicht op het iconische podium en ruimte voor groepen om zo een kloppend hart van de stad te creëren.

Over precies een jaar openen ondernemers Peter-Paul Swijnenburg en Lieke van Herpen, in nauwe samenwerking met Stadswaarde, de deuren van Union House. Het 750 jaar oude pand wordt verbouwd en gerenoveerd. Op dit moment wordt er volop gesloopt en gewerkt aan een interieurontwerp door interieurarchitectenbureau King Kongs. Het complex heeft een bijzondere geschiedenis en dat zal herkenbaar terugkomen in het interieur. Ook zal de kloostertuin weer zichtbaar worden en blijft het poppodium waar o.a. Prince, Pearl Jam en de Red Hot Chili Peppers hebben opgetreden intact.

Ambachtelijk, puur en echt lekker eten

‘’Een locatie met een dusdanige geschiedenis verdient een waardige opvolging. Een toegankelijk concept waar de historische gelaagdheid modern wordt toepast. Het restaurant wordt gevestigd op de begane grond van de grote zaal met de voormalige kloostertuin als terras. Op de kaart komen klassieke gerechten met smaken van over de wereld. Ambachtelijk, puur en echt lekker eten’’, vertelt Swijnenburg. ‘’En op het balkon kan je straks met vrienden genieten van een goed glas wijn of een signature cocktail.’’

Verbinding met de stad

‘’Het is een supergaaf project. Ik kan niet wachten tot we volgend jaar de deuren openen en tot die tijd werken we achter de schermen hard om alles in gereedheid te brengen. Van het interieur tot aan wat we daadwerkelijk serveren. Hiervoor zoeken we continu de verbinding met de stad Utrecht en haar ondernemers. Ook gaan we aan de slag met het samenstellen van een culturele programmering waarbij we aandacht willen geven aan onder andere Utrechts talent’’, vertelt Van Herpen.

Toonaangevende plek aan de Utrechtse grachten

Naast Union House vestigt ook een hotel met 46 kamers zich in het voormalig Tivoli-complex. De twee huidige kinderopvangorganisaties blijven ook gevestigd in het pand. Samen wordt er weer leven in het pand gebracht en zal het een toonaangevende plek innemen aan de Utrechtse grachten.

Overig nieuws