Vleeschcafé Meat opent deuren

2 december 2015
Vleeschcafé Meat opent deuren

Terwijl de hippe burgerbars en kiprestaurants dit jaar veelal hun intrede maakten, zet Vleeschcafé Meat juist het klassieke
leesgerecht terug op de kaart in Rotterdam. Na een korte periode warmdraaien opent dit stijlvolle ‘vleeschcafé’ deze winter officieel haar deuren voor het grote publiek. Bij Meat genieten gasten van ambachtelijk vlees bereid in de Spaanse Josper oven. Liefde voor vlees, dier en bereiding is wat gasten proeven in de specialiteiten die de kaart sieren, want het restaurant serveert zijn gasten enkel vlees met een verhaal, aldus de nieuwe onderneming.



*Van vee tot vleesch*
De pure, ambachtelijke vleesproducten, afkomstig van kwaliteitsslager Nice to Meat, worden bereid in de Spaanse Josper oven. Een combinatie van een grill & oven die het vlees gaart op een constante temperatuur van gemiddeld 300 tot 350 graden Celsius. Door deze bereidingswijze komt de smaak van barbecue en grill tot stand. Met klassieke, stoere gerechten als bavette, steak en côte de boeuf op de kaart kunnen vleesliefhebbers het culinaire hart ophalen bij Vleeschcafé Meat. Ook aan visliefhebbers en vega’s is gedacht: voor hen bestaat de keuze voorlopig uit fish & chips, tonijnsteak en lasagne van gegrilde courgette.
Eigenaar Marcel Nijenhuis is enthousiast over zijn nieuwe concept op deze plek en vertelt: "Meat is een plek waar je binnenloopt voor een borrel, maar ook als je zin hebt om uitgebreid te tafelen met een écht goed stuk vlees. Door de warme sfeer in het cafégedeelte is de bar in de wintermaanden een gezellige plek om te verzamelen."

~Christel Tuin~

Overig nieuws