Vinoloog Anja Vondenhoff genomineerd voor Wijnvrouw van het Jaar 2020

14 januari 2020 | Thijs Jacobs

Tijdens Wine Professional 2020 op 13 januari riep register vinoloog Barbara Verbeek (Wijntheater & Champagnebar) vinoloog Anja Vondenhoff uit als derde genomineerde voor de titel Wijnvrouw van het Jaar 2020. Anja is oprichter van www.wijncampus.nl, wijndocent, vinoloog van de Wijnacademie en coauteur van de in 2018 opgerichte SommelierOorkonde cursus. Naast Anja Vondenhoff zitten Tjitske Brouwer en Magda van der Rijst in de race voor de felbegeerde titel, waarvoor in totaal vier wijnvrouwen worden genomineerd. De nationale award Wijnvrouw van het Jaar is een initiatief van het Wijntheater en publiciteitsbureau MissPublicity.

Over Anja Vondenhoff

Anja Vondenhoff is wijndocent, vinoloog van de Wijnacademie en coauteur van de SommelierOorkonde cursus. Daarbij richtte zij www.wijncampus.nl op, waar belangstellenden en wijnprofessionals vakkennis kunnen opdoen. Na een studie Master of Science in Hospitality Management in Miami en werk bij Marriott en Hilton International, werkte Anja aan De Academie voor Gastronomie waar ze diverse WSET-wijncursussen gaf (Wine and Spirit Education Trust). Inmiddels geeft Anja al twintig jaar wijncursussen, is zij erkend wijndocent en geeft zij les aan de hoogste WSET-opleiding, de Diploma course, voor het onderdeel mousserende wijn. Naast haar liefde voor deze bruisende drank geniet Anja van elke wijn die de mogelijkheid heeft om op fles verder te rijpen en om mooie wijnen te combineren met uiteenlopende gerechten. In 2011 won Anja de Europese Champagne Ambassadeur wedstrijd. Vanaf 2017 is Anja voorzitter van de Club of Weinakademiker namens de Benelux en sinds 2018 Certified Sommelier van The Court of Master Sommeliers.

Gewaardeerd wijndocent

De jury koos Anja om haar expertise en ruime ervaring als gewaardeerd wijndocent op hoog niveau. Zij heeft de afgelopen jaren honderden jonge mensen geënthousiasmeerd voor wijn en hen opgeleid bij de Academie voor Gastronomie in Hoog Soeren, de Wijnacademie en de Hotelschool in Apeldoorn. Haar werk doet zij al twintig jaar met een tomeloze inzet.

Wijnvrouw van het Jaar award

De laatste jaren zien we steeds meer krachtige, energieke en gedreven vrouwen die zich op een bijzondere manier inzetten in de wijnwereld. Zij is iemand die met haar werk, passie, kennis of creaties de wijnwereld nog mooier maakt. Volgens initiatiefnemers Barbara Verbeek en Clarissa Slingerland (MissPublicity) zijn de vrouwen in de Nederlandse wijnbranche uniek. Deze vrouwen werken hard, inspireren, zijn creatief, kleurrijk en veelal een stimulans voor andere vrouwen. Het is de hoogste tijd om deze wijnvrouwen in de schijnwerpers te zetten. Kernwaarden voor de award zijn onder andere toegankelijkheid, verbinding, professionaliteit, kennis en ambitie. Hoofdsponsor van Wijnvrouw van het Jaar is Champagne Ayala, waar Caroline Latrive aan het roer staat als Chef de Cave.

Vakjury en nominaties

De vakjury voor Wijnvrouw van het Jaar bestaat uit Barbara Verbeek, Peter van Houtert, Heleen Boom, Janny van der Heiden en Birthe van Meegeren (winnares Wijnvrouw van het Jaar 2019). De vierde en laatste nominatie voor de titel wordt gepresenteerd tijdens Taste Amsterdam (29 mei t/m 1 juni 2020). De winnaar van Wijnvrouw van het Jaar 2020 wordt bekend gemaakt op horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam (21 t/m 23 september in Ahoy).

Niet alleen de jury van wijnprofessionals bepaalt de uiteindelijke winnaar. Na de bekendmaking van de vierde genomineerde kan het publiek meestemmen via www.wijnvrouwvanhetjaar.nl.

Over het Wijntheater

Het Wijntheater is een rondreizend podium voor vrouwen in de wijn. Het mobiele theater, met een decor uit grootmoederstijd, popt op verschillende plekken op als wijn- en champagnebar. Het Wijntheater vind je op festivals tot aan educatieve shows over wijn, glaswerk en eten op horecabeurzen in heel Nederland. Het is een plek waar je als wijnliefhebber thuiskomt.

Fotocredits: Eelco van Wieringen / V.l.n.r. Clarissa Slingerland, Barbara Verbeek, Magda van der Rijst, Anja Vondenhoff, Tjitske Brouwer, Peter van Houtert

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Columns
Column: Het kanten randje van gastvrijheid

“Ah! Ge zijt nen nieuwe zeker, van hier verderop?” zei de man met een vrolijk gezicht tegen me. Ik stond me te vergapen aan de enorme hoeveelheid soorten bier, dat had ik nog nooit gezien. Allemaal verschillende flesjes, met kleurrijke etiketten. De ene nog mooier dan de andere. Het had ...

Nice 'n Easy
Convenience: is het wel gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, maar ook in het café. Vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en ...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Branded Content Nice 'n Easy
Horeca-hotspot op het Eindhovense Strijp-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: