Vijf recepten voor margerijke belegde broodjes

Auteur: Redactie
Vijf recepten voor margerijke belegde broodjes

Op dit moment gebeurt er veel in horecaland. Zo is er een tekort aan personeel en stijgen de prijzen van de inkoop. Veel horecaondernemers hebben hun kaart al aangepast om flexibeler en makkelijker te kunnen werken.

Belegde broodjes zijn altijd een goede margemaker geweest. Maar in deze tijden kijkt elke ondernemer weer kritisch naar de gebruikte ingrediënten. Johma Professional denkt graag mee met de ondernemer. Niet alleen moeten personeelstekorten en pieken worden opgevangen maar de marge moet ook gewaarborgd blijven.

De Johma Professional salades zijn, zoals de naam al zegt, speciaal ontwikkeld voor de professional. De jarenlange ervaring, sinds 1968, is gebruikt om de allerlekkerste salades ook binnen het foodservice kanaal te kunnen leveren.

Uit smaakonderzoek van juni 2022 blijkt zelfs dat de Johma Professional salades het allerlekkerste zijn.

Het allerlekkerste: Simpel en snel

Wij hebben recepten voor de allerlekkerste broodjes ontwikkeld die simpel en snel te bereiden zijn. Niet alleen zijn deze broodjes een verrassing voor jouw gast door smaak en presentatie maar zijn te bereiden met een paar simpele toevoegingen. Hierbij geven wij je graag 5 overheerlijke recepten voor een broodje tonijnsalade.

Gratis Smaakmaker schort

Bij afname van 2 verpakkingen Johma 1kg salades ontvang je nu tijdelijk een gratis Smaakmaker schort. Kijk hiervoor op onze website.

1. Italiaanse Bol Vitello

Benodigdheden:

1 St. Italiaanse Bol

50 Gr. Tonijnsalade

20 Gr. Fricandeau

5 Gr. Rucola sla

10 Gr. Gemarineerde tomaat

3 Gr. Bosui

Bereiding:

Stap 1 Bak de Italiaanse bol af en snijd deze doormiden als deze is afgekoeld

Stap 2 Besmeer deze met de tonijnsalade

Stap 3 Beleg het broodje nu met de fricandeau

Stap 4 Garneer het geheel met rucola sla, gemarineerde tomaat en gesneden bosui

2. Wrap tonijn salade en groene pesto

Benodigdheden:

1 St. Wrap

60 Gr. Tonijnsalade

10 Gr. Groene pesto

15 Gr. Gemengde sla

10 Gr. Gemarineede tomaat

5 Gr. Rode ui

Bereiding:

Stap 1 Leg de wrap met de licht kant naar boven

Stap 2 Besmeer deze met de tonijnsalade

Stap 3 Besprenkel de groene pesto nu op de tonijnsalade

Stap 4 Leg nu de gemengde sla in een lange horizontale baan op ongeveer 1/3 van de onderste rand

Stap 5 Verdeel boven op de sla fijn gesneden gemarineerde tomaat en bos ui

Stap 6 Rol de wrap nu dicht en snijd deze schuin doormidden

3. Panini Tuna melt

Benodigdheden:

1 St. Panini

60 Gr. Tonijnsalade

40 Gr. Tomaat

10 Gr. Rode ui

15 Gr. Kaas geraspt

Bereiding:

Stap 1 Verwarm de panini een paar seconden tussen een voorverwarmde tosti-ijzer

Stap 2 Snij de panini nu bijna helemaal in en klap deze open

Stap 3 Beleg de panini nu met de tonijnsalade

Stap 4 Beleg deze nu met fijn gesneden ringen tomaat en rode ui

Stap 5 Bestrooi deze met de gerapste kaas naar keuze

Stap 6 Sla de de panini weer dicht en verwarm deze weer tussen de tosti-ijzer tot de kaas is gesmolten

4. Waldkorn Tonijn

Benodigdheden:

1 St. Waldkorn

60 Gr. Tonijnsalade

5 Gr. Gemengde sla

15 Gr. Komkommer

5 Gr. Paprika

2 Gr. Bieslook

Bereiding:

Stap 1 Bak het waldkornbroodje af en snijd deze doormidden als deze is afgekoeld

Stap 2 Besmeer deze met de tonijnsalade

Stap 3 Garneer het nu af met de gemengde sla, dunne schijfjes komkommer en brunoise van paprika

Stap 4 Bestrooi deze met fijn geneden bieslook

5. Kaiserbrötchen Tonijn spek

Benodigdheden:

1 St. Waldkorn

1 St. Kaiserbrötchen

60 Gr. Tonijnsalade

5 Gr. Gemengde sla

10 Gr. Rode ui

6 Gr. Kappertjes

4 Gr. Gebakken spek

Bereiding:

Stap 1 Bak het kaiserbrötchen af en snijd deze doormidden als deze is afgekoeld

Stap 2 besmeer deze met de tonijnsalade

Stap 3 Garneer het nu af met gemendde sla, fijne ringen rode ui, kappertjes en gebakken spek

 

Overig nieuws