Van Nederlandse bodem tot wereldse verleidingen: het verhaal van Wijnbar Vindict in Amsterdam-Noord

Auteur: Juan Kort
Opening Drinks 8 augustus 2023
Van Nederlandse bodem tot wereldse verleidingen: het verhaal van Wijnbar Vindict in Amsterdam-Noord

Sinds de opening op 14 juni heeft Wijnbar Vindict in Amsterdam-Noord een goede start gemaakt, waarbij het zijn gasten verrast met een selectie van meer dan honderd Nederlandse wijnen en een scala aan andere verrassende wijnen van over de hele wereld.

De eigenaren, Richard Dietz (39), Roderick Meijer (35), Samir Doueiri (56) en sommelier Jan-Jaap Altenburg (31), hebben samen hard gewerkt om de zaak zelf volledig te renoveren en hebben nu, twee maanden sinds de opening, al een trouwe klantenkring weten op te bouwen. “We hebben veel gasten mogen verwelkomen in onze eerste openingsweken en steeds meer Amsterdammers en mensen uit de wijnindustrie weten ons te vinden”, laat Jan-Jaap weten aan deze krant.

De prominente plek die Nederlandse wijnen innemen op de wijnkaart is het resultaat van een passieproject dat enkele jaren geleden begon met ‘Bob Podium’. Deze kleine wijnhandel met twee winkels - waarvan een de buurman is van de wijnbar - heeft als doel 'de Nederlandse wijn het podium te geven dat het verdient.' De eigenaren van Wijnbar Vindict zijn trots op hun rol in het herpositioneren van Nederlandse wijn. “Nederland is echt een boetiek wijnland met geweldige kleinschalige producten die met superveel passie gemaakt worden. Waar Nederlandse wijn vroeger het imago had van zuur en duur is dat tegenwoordig compleet het tegenovergestelde”, vertelt Jan-Jaap.

Sauvignac

De Nederlandse wijnen hebben de gasten in de wijnbar aangenaam verrast volgens de eigenaar. “We hebben zelf ook een eigen wijn gemaakt die we exclusief bij ons in de bar serveren. Dat is de wijn van Wijngoed Wolf uit Noord-Brabant; gemaakt van de druif Sauvignac. Als we onze gasten deze wijn laten proeven doet het hen qua stijl bijna denken aan een Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc. En hoe leuk is het dat je juist je gasten kan verrassen met een wijn die op slecht een uur rijden van Amsterdam geproduceerd wordt in plaats van 10.000 kilometer vliegen?!”

Wijnbar Vindict biedt meer dan vijftig wijnen per glas en een uitgebreide wijnkaart met meer dan achthonderd wijnen op fles uit Europa en de hele wereld. “De wijnkaart is als een gerijpte wijn die met de tijd alleen maar beter wordt. Met een sterke focus op klassieke wijnlanden zoals Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal, evenals opkomende regio's zoals Azerbeidzjan. Deze diversiteit stelt de gasten in staat om nieuwe smaken te ontdekken en te genieten van wijnen van hoge kwaliteit tegen vriendelijke prijzen”, vult de ondernemer aan.

Blijf op de hoogte!

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws