Tunes Bar (Conservatorium Hotel Amsterdam) wordt Taiko Bar

11 september 2019 | Thijs Jacobs

Op het vijfjarige bestaan van Taiko Amsterdam is onthuld dat de Tunes Bar vanaf heden verdergaat als Taiko Bar. In de afgelopen vijf jaar is Tunes Bar, onder leiding van Schilo van Coevorden, uitgegroeid tot een ongeëvenaarde cohesie van keuken en bar met onmiskenbare Aziatische invloeden, waardoor Taiko Bar de lading van het establishment vele malen beter dekt.

Maandagavond werd Taiko Bar gepresenteerd als een compleet nieuwe bar met een hoofdrol voor het continent Azië. Met Japanse whiskeys en gins van wereldfaam tot nu nog onbekende Asian inspired cocktails. Daarnaast biedt Taiko Bar een uitmuntende service, bites uit de keuken van Taiko Cuisine en een gastvrije, ongedwongen setting. Hiermee maakt Taiko Bar de vertaalslag van het high-end nachtleven van Shanghai en Tokyo naar de intieme setting van een Amsterdams avondje uit, allemaal onder het dak van het Conservatorium hotel.

Team Taiko Bar

Het team bestaande uit (inter)nationale talenten staat onder leiding van barmanager Terrence Bhiekharie, die op zijn beurt behoort tot één van Nederlands beste bartenders. ‘Master of flavour’ Ruben Lopez en gecertificeerd sake sommelier Thomas Kuijpers spelen in op de behoefte van de hedendaagse gast. Met persoonlijke aandacht, boordevol kennis en een ongedwongen setting laten ze de gast herhaaldelijk terugkomen. Hugo Engels, Chef de Cuisine van Taiko Amsterdam,  is net als Schilo van Coevorden gefascineerd door het werelddeel Azië en liet zich hierdoor inspireren tot de classic ‘TFC’. De Taiko Fried Chicken is streetfood op zijn Taiko’s. Creatief, verfijnd en met respect voor de ingrediënten en hiermee één van de nieuwe signature dishes van Taiko Bar. Taiko Amsterdam wordt gezien als een van de beste Aziatische restaurants van Nederland.

Over Taiko Bar

Bij Taiko Bar staat alles in het teken van de heilige drie-eenheid: Aziatische smaken, internationale luxe en lokale roots. Wereldberoemde whiskeys en gins uit Japan en tot nu nog onbekende spirits en Asian ispired cocktails. Met de 'Taiko style Saketini', nu geserveerd als Japanese Highball en de inmiddels niet meer weg te denken ‘Sakebombs’ tonen de bartenders van Taiko Bar hun meesterschap in de hogere kunsten van mixology. Met de zeventien creaties die de cocktailkaart rijk is biedt Taiko Bar  een spannende barflight langs de beste ingrediënten van het Aziatisch continent. Naast cocktails van ongekende kwaliteit doen de Asian bar snacks er niet aan onder. Onder meer een verfijnd assortiment eersteklas sushi, sashimi en dim sum, een selectie van ‘Taiko Favorites’, Vijf verschillende Aziatische bereidingen met kip en siert de nieuwste klassieker ‘TFC’, Taiko Fried Chicken de menukaart.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Sijf wint Café Top 100 2019

Het Rotterdamse Café Sijf is verkozen tot winnaar van de Café Top 100. De karakteristieke verborgen parel midden in het centrum van Rotterdam wist de vak- én hoofdjury van Misset Horeca te overtuigen met een onovertroffen indruk. De vakjury was niet alleen te spreken over de mod...

Amsterdam Opening
Opening nieuwe club & restaurant op het Amsterdamse Rembrandtplein

Op de plek waar nachtclub Claire haar deuren afgelopen maand sloot, komt een nieuw restaurant in combinatie met een club. Het geheel is een initiatief dat de oude eigenaren samen met de teams achter feestconcepten Bambu, Terug Naar Toen, Happy Feelings en Rewind hebben opgezet. Op zaterdag 7 decembe...

Sanitair Advertorial
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand...

Economie
Personeel houdt ondernemer uit zijn slaap

Ruim de helft (55%) van alle ondernemers uit het MKB ligt ’s nachts wel eens wakker van zorgen over de eigen onderneming. Met name het vinden en behouden van goed personeel zorgt voor slapeloze nachten. Daarnaast zijn niet betalende klanten en een verstoorde werk-privébalans veel voorko...

Achtergronden
Man valt eigenaar café aan vanwege sluitingstijd

Nadat de eigenaar van een café op de Grote Markt in Bergen op Zoom besloot dat hij de deur ging sluiten, kwamen er nog een aantal personen het café binnen. Zij waren het hier niet mee eens en een 46-jarige man uit Tholen besluit daarom de eigenaar aan te vallen. De man is later aangeho...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: