Topvlees van de houtskoolgrill bij de With

24 mei 2018 | Thijs Jacobs

Dry aged ribeye, kakelvers piepkuiken en spareribs van Iberico. Voor een goed stuk vlees ga je naar de With. Dit nieuwe bar-restaurant op de Witte de Withstraat in Rotterdam is de specialist voor gerechten van de houtskoolgrill. Een mooi drankassortiment en een stijlvolle inrichting vol details maken de beleving bij de Rotterdamse vleesspecialist compleet.

  ‘We laten niemand in de steak!’. Deze uitspraak van de With vertelt alles over het concept. Mooie stukken vlees (van zevende generatie slagersfamilie De Jong & Vader) voeren hier de menukaart aan en de kwaliteit ligt hoog. De drempel om binnen te stappen is daarentegen juist laag. De With kenmerkt zich door een ongedwongen sfeer, een randje Rotterdamse humor en goed gastheerschap.

Houtskoolgrill

Chef Olaf Oldenburg (Arzak** Spanje, Rijks) zwaait de scepter in de keuken. Hij is gespecialiseerd in gerechten van de houtskoolgrill en de Big Green Egg. ‘In de keuken staat een grill van twee meter breed. We kiezen bewust voor houtskool. Niets anders geeft zo’n smaak aan de gerechten. Daar kun je met gas niet tegenop’, vertelt mede-eigenaar Pim de Lange. ‘Maar we laten niemand in de steak. Op onze spannende kaart vind je ook genoeg vis en met de barbecue kunnen we groenten de perfecte garing geven.’ Waar het de chef vooral om draait zijn de bijzondere lichtrokerige smaken en specifieke grill accenten aan gerechten. ‘Dat spelen met vuur en de ongekende bereidingsmogelijkheden, prachtig!’. De With serveert dagelijks diner en borrelgerechten. En bij goed weer kun je op het zonovergoten terras aanschuiven voor een lunch aan de bruisende Witte de Withstraat.

Borrelen

De With zet ook met de drankenkaart in op kwaliteit. Van klinkende wijnen tot cocktails en een breed assortiment (speciaal)bieren. Voor de liefhebbers is er de “bartenders choice”, een smaaksensatie van alles behalve traditionele smaken. Bij de With is het naast goed eten dus ook heerlijk borrelen met vrienden, familie en collega’s. Het restaurant is geschikt voor groepen en er kan lang genoten worden: de With houdt de deuren namelijk tot gezellig laat open.

Rotterdam, Amsterdam, Parijs

De With is misschien een nieuwe naam in de straat, de gezichten erachter zijn bekend in het Rotterdamse horecaland. Het is een concept van de ondernemers achter Ter Marsch & Co®. De ambities van deze ondernemers reiken verder dan alleen Rotterdam. Zo krijgt Ter Marsch & Co Amsterdam een compleet nieuwe invulling en opent de locatie in Parijs binnenkort haar deuren.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Koffie & thee Utrecht
30ml Coffee & Food maakt een feestje van de heropening op 1 juni

De afgelopen maanden was het rustig in de ‘huiskamers’ van 30ml. Alle vestigingen waren open voor TO GO, maar de gezelligheid die de zaken normaliter zo typeert hebben de medewerkers echt gemist. Gelukkig openen ook zij vanaf 1 juni om 12:00 uur weer de deuren voor het nuttigen ter plaat...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: