Thijs Jacobs: mijn drie favoriete interviews van 2020

28 december 2020 | Thijs Jacobs

Het was een lastig jaar, to say the least. De caféondernemers lopen op hun achterste benen en op onze redactie probeerden we je dagelijks op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen, maar hebben we ook getracht positieve verhalen op te tekenen en je tips te geven om - ondanks alles - zo goed als mogelijk te kunnen ondernemen. 

Graag neem ik je mee naar drie bijzondere ontmoetingen die ik in woord en beeld heb geprobeerd te vangen. Deze ontmoetingen zijn me bijgebleven en inspireerden mij om tegen de stroom in te blijven zemmen, net zoals jullie dat al langere tijd doen.

1. Henk en Chrissie Westbroek

Je moet het maar durven... In het midden van de coronacrisis je zaak compleet transformeren. Henk en Chrissie Westbroek doen het toch maar even. Natuurlijk, we hebben ook gesproken over tegenslagen, zoals de conflicten met de brouwer, maar uiteindelijk bleven vader en dochter altijd positief en richten ze zich op een prachtig 2021. Het interview lees je via deze link.

2. Op bezoek bij John Keulartz

In Venlo en omstreken is John Keulartz een zeer bekende horecapersoonlijkheid. Ik ontmoette hem in zijn kantoor dat lijkt op een museum; artefacten uit een bewogen leven zijn er overal uitgestald. Een ontmoeting met een eigenzinnige en bijzondere man in een even zo bijzondere omgeving. Lees het interview via deze link.

3. Café en brouwerij 100 Watt Eindhoven

Ik ontmoette Peer, die vanuit het onderwijs de horeca instroomde. De dramatische bezuinigingen op onderwijs hadden grote invloed op het plezier in zijn werk, dus besloot Peer zijn leven om te gooien. De horeca is voor hem een gespreid bed, waarin hij zijn liefde voor bier heel goed kwijt kan. Het interview lees je hier.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column: licht aan het einde van de tunnel…

Het lijkt het nieuwe mantra te zijn van Mark en Hugo, maar volgens mij hebben we nog heel veel bochten te nemen voordat we het licht aan het verre einde kunnen zien. Tot nu toe ga ik nog op de tast door het leven en duurt het heel lang voordat we ‘we zijn er bijna’ mogen zingen. De du ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Wet- en regelgeving Corona
NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers. D ...

Wet- en regelgeving Corona
Horeca zeker tot 9 februari gesloten, hotels wel open

De horeca blijft nog zeker tot 9 februari gesloten, hotels mogen wel 'gewoon' open blijven. Dat maakte premier Mark Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Hotels mogen naast zakelijke gasten, ook recreatieve gasten ontvangen. Eerder meldde De Telegraaf dat hotels de dupe zouden ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: Bivakkeren in onze eigen bubbel

‘The Future is private’ was een uitspraak van de Facebook-eindbaas Mark Zuckerberg in 2019. Achteraf gezien een waarheid als een koe als je het mij vraagt. Want al bijna een jaar is ons privédomein ons enige leefgebied. En vooral in deze winterse lockdown verkeren wij enkel in hui ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: